Jdi na obsah Jdi na menu

KDO JE OTCEM MÉHO DÍTĚTE?

14. 11. 2008

ObrazekDobrý den,
ráda bych Vás poprosila o pomoc - dostala jsem se do složité životní situace. Jsem šťastně vdaná, manžel velmi touží po dítěti, já jsem to chtěla ještě tak 2 roky odložit. Letos v červenci jsem se zamilovala do jiného muže a on do mě. Nejdříve jsme se tomu bránili, ale ta láska (či touha?) byla silnější. On je také šťastně ženatý a má 2 děti. Před týdnem jsem zjistila, že jsem těhotná a dle mých záznamů je stejně pravděpodobné, že otcem může být můj manžel i můj milenec. Milenec po mě žádá abych šla na potrat. Otcovství se dá zjistit až v době kdy už potrat není možný. Co když je ale miminko mého manžela? Nedokážu si představit, že bych ho zabila. Kytičko moc Vás prosím, podívejte se na to - kdo je otcem mého miminka??? Děkuji za Váš čas a za Vaše stránky! S pozdravem

Renata


Renato, přece po mně nechceš, abych Tím, že ti sdělím, kdo je otcem, vyřkla nad miminkem takový krutý ortel. Píšeš mi, : "Nedokážu si představit, že bych ho zabila." ( myslíš tím miminko manžela) A miminko milence klidně zabiješ? Máš opravdu zvláštní představy o mateřství. Žena má chránit budoucí život. Nemá dělat žádný výběr. Není mým účelem nikoho soudit. A na tento dotaz, který je hodně krutý, ani odpovídat nechci. Jeden z nejdůležitějších zákonů vesmíru je NEZABÍJET.
Napadá mně otázka, kdy už si uvědomíme,že děti k nám přicházejí z lásky a vcházejí do našich životů proto,aby nás něčemu naučily. Takové pochybné výběrové řízení, které zde popisuješ, přece s láskou nemá nic společného. V podstatě se tu nabízejí dvě možnosti a řešení.

" Když je otcem Tvého dítěte manžel, řekneš mu: " žij, já tě budu milovat.!

Pokud je ale Tvým otcem milenec: " Zemřeš!!

To dítě už od začátku vnímá tyto myšlenky, pocity matky, nálady a podobně. Vývoj osobnosti  Tvého dítěte začíná právě v této chvíli.
Při regresi si člověk může zpětně prožít prenatální pocity. Zde vznikají první pocity viny a také pocity méněcennosti. Dítě vnímá jedinou Tvou myšlenku. "Moje matka mně nechce". Najednou mám při tomto smutném psaní před očima svojí babičku. Otěhotněla mladá, když jí znásilnil sedlák, u kterého pracovala. A tak přišel na svět můj otec. Babička mého otce celým svým srdcem milovala. Bohužel ve svých 25letech tragicky zemřel. Vzpomínám si,že moje babička pokaždé, když k nám přijela, tiskla mně ke svému srdci a pořád mi opakovala, že já jsem to jediné, co jí po jejím Františkovi zbylo. Jako dítě jsem vnímala její slzy, které mi stékaly po tváři a jako malé dítě jsem tuto situaci vůbec nemohla pochopit. Říkala jsem si, proč se babička se mnou neraduje? Proč pořád pláče, když mně vidí? Nebylo mi to příliš příjemné. Až dnes s odstupem mnoha let chápu, jak velká byla její láska k synovi.  K dítěti, které k ní přišlo tak bolestnou cestou. Přesto dokázala zapomenout na ponižující okolnosti otěhotnění a otevřít srdce. Milá Renato, nemáme právo soudit. Jsme jen lidé, a občas všichni chybujeme. Ale žena, která čeká dítě, by měla umět převzít odpovědnost. Měla by být natolik silná, aby unesla následky svého chování. Měla by umět být svému dítěti oporou od prvního okamžiku jeho života a ten začíná mnohem dříve, než je uvedeno na jeho rodném listě. Posílám děťátku, které ještě neví, jestli vůbec přijde na náš svět, objetí a lásku. Napadla mně afirmace,kterou často používám: " JSEM KDO JSEM A TO STAČÍ".

Prosím Renato, popros anděly a Stvořitele o sílu a pomoc. Ať tvé myšlenky najdou nový směr. Ať Tvé srdce cítí lásku matky, která chrání své dítě a nedovolí, aby mu kdokoli ubližoval. Opakuj svému děťátku větu " Jsi se mnou, teď a v každém okamžiku obklopeno láskou a bezpečím."

Přeji Ti správné rozhodnutí, a plnou náruč štěstí. Věřím, že jednoho dne, tady na tyto stránky přibude fotka jednoho miminka, které zpočátku cítilo velkou bolest a nejistotu, ale pak jej maminka přijala s láskou a radostí.

Kytička

Obrazek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pro Krystal

(KYTIČKA, 14. 11. 2008 17:05)

Chápu tvou situaci Krystal.Ale kdy myslíš,že si je matka jistá,že by dítě mohla milovat?? To není tak jednoduché. Někdy to přichází s prvními pohyby plodu, jindy s prvním vzájemným pohledem matky a dítěte. Někdy dvě duše hledají lásku celý život, i když je to vztah matky a dítěte. Někdy se to vůbec nepovede. Takový je život,když jsou lidé nepoučitelní. Ale v žádném případě nelze všeobecně říct, že si zkrátka duše dítě najde jinou matku, která ho bude milovat. Tak to rozhodně nefunguje. To by to bylo opravdu moc jednoduché. Kdyby se ale měly rodit pouze děti, u kterých si je matka jistá hned v době před narozením,že je miluje,nejspíš by to bylo opravdu nejlepší. Tak to ale není a nikdy nebude. Vztah matka a dítě prochází určitým vývojem. Často se stává,že si maminka rozmyslí adopci hned po porodu a pochopí, jak moc dítě miluje. Jindy to pochopí později a je pozdě měnit rozhodnutí. Ale rozumím Ti Krystal.Mělo by to tak být. Posílám světýlko do Tvé dušičky.

Pocit viny

(Krystal, 14. 11. 2008 16:14)

Mila Kyticko, moc hezky jsi to napsala.Bylo by opravdu uzasne kdyby vsechny matky prijaly svoje dite at je otec jakykoliv. Jenomze se to nedeje. Sama jsem priklad takove kukacky, kdy moje matka v manzelstvi mela nahodily vztah. Situaci se rozhodla vyresit interupci, jenomze tehdy jeste stanovena interupcni komise ji to nepovolila. Byla vdana nebyl problem aby se dite nenarodilo. Napsala jsi to presne, asi uz v prenatalnim obdobi u ditete vznikaji prvni pocity viny a menecenosti. Nechtene dite, ktere matce zkrizilo plany. Pak vyrustat se sourozenci , ktere se narodily z lasky a ne z pouheho uletu. Jsem matcino selhani a cely zivot to pocituji. Take je mi hrozne lito ze se nikdy nedovim jak se otec jmenoval a jak vypadal. Mit v rodnem liste zapsane jmeno jejiho momentalniho manzela. Pribuzni podvedome vyciti ze nejsi jejich. PO tomto zivotnim traumatu si myslim, ze kdyz si matka neni jista ze by dite mohla milovat nemelo by se narodit.Duse si najde cestu k matce, ktera si to dite vychova s laskou.

Komentář?

(Peťulka- Pírko, 14. 11. 2008 13:31)

tady asi není potřeba..Renato, miminko je dar. Jednou budete ráda, že právě tato dušička vešla do Vašeho života..Tobě Kytičko-výstižná a od srdíčka je tvá odpověď.Měla jsem husí kůži, když jsem jí četla..život je dar a tak by ho měli lidé na celém světě brát..

rozvaha

(Irena, 14. 11. 2008 13:05)

Milá Renato, hodně podobný dotaz je i na Wahlgrenis (není tvůj?)
Tam pravděpodobně pisatelka, kdyby neriskovala, že manžel podle barvy pleti pozná "kukačku", klidně by si dítě nechala, ať je manžela nebo milence... Ona nepřemýšlí až tak nad osudem dítěte, ale na tom, jestli něco praskne a komu to pak ublíží. Možná se pletu, ale asi se víc bojí následků, že by se s ní manžel rozvedl a milenec si jí pravděpodobně nevzal a zůstala by sama s děckem. Že při tom rozloží dvě rodiny je další věc.
Vždycky někomu ublíží. A měla na to myslet předem!

Stejně tak když ty jsi šla do mileneckého vztahu, už tehdy ses rozhodla riskovat ublížení všem lidem okolo. Teď míníš i jít na potrat, v podstatě zabít? Není na čase se "vzmužit" a začít jednat dospěle? Stejně tak by dospěle měl jednat i tvůj milenec - také věděl, co dělá, co riskuje a komu může ublížit..

Nevím, jestli ti manžel odpustí, smíří se a bude vychovávat případné cizí dítě, jestli milenec své dítě přizná a bude na něj platit, ev. ho vychovávat nebo jestli je dítě manžela. V každém případě se ty budeš celý život trápit, že jsi buď zabila nebo lhala.
Asi bych posbírala odvahu a manželovi se přiznala. Pak uvidíš, co dál.
V každém případě, pokud si dítě necháš, bude potřebovat hodně tvé lásky a citu, protože jsi ho přivedla do situace, kdy je od začátku někým nechtěné.

Držím palce, ať se rozhodneš správně



Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 9
Celkem: 3263873
Měsíc: 14966
Den: 636