Jdi na obsah Jdi na menu

TRÉNINK DUŠE 6 JAK SE ZBAVIT FINANČNÍHO ZÁTÍŽENÍ KARMY

10. 11. 2008

TRÉNINK DUŠE 6 JAK SE ZBAVIT FINANČNÍHO ZÁTÍŽENÍ KARMY

Trénink duše č. 6.   ODSTRANIT ZÁVISLOST NA URČITÝCH VĚCECH

Nádherný pocit svobody naší duše si nikdy neuvědomíme v plném rozsahu, pokud na některých věcech budeme stále lpět. Je to také určitý druh závislosti. Některé věci nám v průběhu našeho života přirostou natolik k srdci, že se s nimi nedokážeme rozloučit. A někdy bychom opravdu měli.

A tak si schováváme ve skříni staré oblečení, ve kterém jsme několik let vůbec nebyli. Proč ty staré věci přechováváme někde vzadu v šatníku? Protože si říkáme, co kdyby se to někdy ještě hodilo. Třeba jednou nebudeme mít peníze, a bude nám ještě ten kabát dobře sloužit. Vlastně si představujeme určitý scénář, kdy jsme bez finančních prostředků a potřebujeme používat tyto staré věci. A jak už víme, naše myšlenky a představy se zhmotňují. Pokud chceme změnit naši finanční situaci, nesmíme si tyto negativní scénáře přehrávat v hlavě. Možná naše babičky říkávaly, že se má myslet na zadní kolečka, ale pokud chceme jako záchranu v tíživé situaci zadní kolečka používat, mysleme na ně. Pokud chceme vyrazit vpřed a rychle se posunout a do tíživé situace se vůbec nedostat,soustřeďme své myšlenky na ty přední, které nás pohánějí. Zbavme se starých věcí, které už nepotřebujeme. Nebuďme závislí, na starém svetru, který je ve skříni jen proto,že jsme v něm potkali svou první lásku. Máme se posunout dál, pokročit. Mít jiné představy. A tak budeme mít společný úkol, zbavit se věcí, které už nepotřebujeme. Určitě najdeme spoustu starých časopisů a věcí, které nám pouze překáží. Měla by nám pomoci afirmace „ Ve mně a okolo mě je čisto“.
Vybereme si nějaký prostor v bytě (nejlépe právě šatník) a vytřídíme věci, které nepotřebujeme) Nepřemýšlejme příliš u toho. Zkrátka toto oblečení nenosím, tak se ho zbavím. Můžete věci úhledně poskládat a položit vedle konteineru na velkém sídlišti.

Tak jsem to udělala nedávno s kobercem, který byl ještě dost zachovalý, ale jaksi neladil do prostoru. Večer jsme ho položili vedle popelnic  a ráno už tam nebyl. Měla jsem hezký pocit. Někdo ho potřeboval víc, než já. Proto jsem se ho zbavila. A to si stále opakujte. Tyto věci někdo potřebuje víc, než já. A položte je na místo. Vždycky pronáším prosbu, ať ten, kdo tuto věc potřebuje, jí najde a ať mu je užitečná.

Tak vlastně dáváte nepotřebné věci dál a zbavujete se závislostí a vysíláte do vesmíru, že jste přející a laskavé bytosti.

Nejsilnější zákon vesmíru, je  Zákon přitažlivosti. Podobné se vzájemně přitahuje. A tak do svého života přivoláváte laskavé přející bytosti a vibrace.

Při úklidu si představujte, že stejně jako ze svého šatníku, tak i ze svého života odstraňujete přebytečné nepotřebné negativní vibrace a myšlenky.

„Ve mně a kolem mě je čisto“. 

Poděkování:

Úkol na dnešní den:

Vezměte čistý list papíru a napište za co všechno děkujete Vesmíru a Stvořiteli. (vděčnost úžasným způsobem mění naše myšlení a podvědomí).

Vděčnost uvolňuje karmické zátěže ve finanční oblasti.

Naučme se být vděční za každou maličkost. Pak budeme umět přijímat velké věci.

 Tip. Poděkování

 Děkuji za dnešní den, který mohu prožít.

Děkuji za všechny zkoušky, které dnes výborně zvládnu .

Děkuji, za každého člověka , kterého mi dnes můj osud postaví do cesty.

Děkuji za lásku, kterou těmto lidem pošlu, v každé prožité situaci.

Děkuji, že se dokážu celý den usmívat a vnímat dobro.

Děkuji, že dnes smím být součástí vesmíru.

Děkuji, že jsem součástí Boží lásky, protože toužím být lepší a laskavější.

Přeji Vám krásný láskyplný den.

S láskou Kytička

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

cervene penazenky

(Lucia Bittarova, 16. 12. 2008 6:29)

http://www.penezenkyzababku.cz/store/fulltext.asp?blnNoSearch=True

stačí se nechat vést bohem a nebát se

(bylinka.karolinaseznam.cz, 22. 11. 2008 2:18)

Drahá Kytičko,už poněkolikáté mě bůh přivedl na tvé stránky jen kvůli potvrzení,že dělám vše dobře,jen jsem netrpělivá a ztrácím občas víru.Já i můj manžel v tomto roce pracujeme na změně myšlenkových pochodů,neboť jsme přesvědčeni,že jsme si svou bídu přivodili sami.Jednak jsme oba příliš charitní v přesvědčení,že pokud budeme rozdávat vždy se nám to vrátí,ale je v tom spíše zoufalá touha být potřební.Proto se na nás lepí lidé,kteří nás zneužívají a stále se opakuje,že jim nepomůžeme a sami si ublížíme.Druhá stránka problému je to,že jsme byly zvyklí přijímat veškerý odpad z domácnostís radostí kolik toho máme,ale vzápětí při třídění si člověk uvědomí,že je mnohem lepší jít do obchodu a koupit si něco konkrétního,co mi sluší.Letos jsem přestala šít a barvit oblečení ze starých látek např.prostěradel,přestala jsem být posledním článkem v řetězci před úplným vyhozením.Ve svatebních šatech z povlečení mi sice všichni záviděli mou šikovnost navzdory chudobě,ale šatičky jsou pro jiné účely nepoužitelné,protože se mačkají a dnes po 4 letech manželství je z nich nevzhledný hadr.Přitom jsem je šila asi týden.Letos jsem ušila poslední sukně z darovaných látek,ale stará prostěradla už neobarvila.Dokonce jsem vyhodila právě tyto barvené hadříky,které jsem nosila jaksi demontrativě,abych stále ukazovala jiným ženám,jak dokážu šetřit.Že si zasloužím více si opakuji stále ale pořád to někde vázne.Zas mi chybí trpělivost,chci všechno hned.Protože sice na úkor peněz na jídlo pro děti,ale dokázala jsem si až teď u pátého dítěte koupit do porodnice nové blečení.Dříve bych si vzala ty barvené hadříky.Dnes jsem vzala manžela na nákupy prostě s tím,že to nutně potřebuji,nebyl tam žádný pocit viny.A tak zas věřím,že jdu správnou cestou a vše se změní,bůh mě dobře vede.Bylinka

vděčnost

(Mirka-kopretina, 10. 11. 2008 19:33)

Milá Kytičko,je úžasné, jak nás vesmír krásně spojuje a vede. O víkendu jsme měli ve škole psychologii a ejhle, měli jsme vyjmenovat, za co jsme v životě vděční.Je toho tolik...vypíšu alespoň to, co mě v té chvíli napadlo: Jsem vděčná za svůj život, za lásku, kterou můžu cítit, za krásné chvilky, které jsem schopná si uvědomit, za všechno pěkné i špatné, co ke mě přichází, za své děti, které ke mě chtěli přijít, za všechny, kteří mi dovolí je milovat..... Děkuji.
S láskou k Tobě a všem, kteří navštěvují tyto báječné stránky, Mirka

:-)))

(Darja, 10. 11. 2008 18:58)

Milá Kytičko, děkuji. Úklid šatníku jsem udělala o prázdninách, kdy jsem byla doma sama. Vyklidila jsem i hračky, které putovaly dál, přesně jako hadříky, které jsem třídila podle hesla: co jsem neměla na sobě už více než rok, tak to už neobleču. Za "oběť" padl i sklep... prostě měla jsem pocit, že musím uklidit....A jiní měli zase radost, že mají co na sebe...

Kytičko děkuju

(Eva, 10. 11. 2008 18:26)

Milá Kytičko,poslední dobou naši rodinu osud hodně zkouší.Proto dost často chodím na Tvoje stránky.Nevím jak je to možné,ale po přečtení tohoto příspěvku jsem cítila mravenčení v zádech,tekl mi proud slz a cítila jsem obrovskou úlevu.
Je to přesně jak píšeš.Svetr od babičky už nenosím ,ale jelikož už není mezi námi,jsem úplně paralizovaná ho vyhodit(a takových věcí je víc).Máš pravdu ,jednou se tím začít musí.Děkuji za Tvé stránky.

:-)

(Jana, 10. 11. 2008 14:15)

Kytičko, tojsem ráda, že jsi dnes napsala tento 6. krok. Hned jak jsem začala číst, tušila jsem, že budeš psát o šatníku :-) a ihned mi na mysl vlezl můj modrý kalhotový kostýmek, který mám asi 6 let, měla jsem ho na sobě tak 1-2x a od té doby je ve skříni. Jé, ten dnes půjde někam jinam, a nejen on
:-). Budu dělat úklid. DĚKUJU J.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 1
Celkem: 3255666
Měsíc: 16495
Den: 489