Jdi na obsah Jdi na menu

DESET KROKŮ, JAK SE ZBAVIT STRACHU ZE SAMOTY

8. 9. 2011

slunicko-1.gifMOJE NEJMILEJŠÍ SLUNÍČKA.

Minulý  čtvrtek  bylo 1. září a já už od časného rána myslela na všechny děti, které jdou poprvé do školy. Myslela jsem na jejich maminky,tatínky,  a jen tak lehce jsem si připomněla chvíle, kdy jsem já vedla své děti to první třídy. Z mého nostalgického snění mě vyrušil zvonek a tak jsem jen pootevřela dveře a pozvala dál vyšší tmavovlasou ženu, neboť byla na tuto hodinu objednána do mé duchovní poradny.

Za chvilku jsme už seděly u kávičky a já položila obvyklou otázku. „CO DNES BUDEME ŘEŠIT?“ Žena, která byla velmi milá a pohledná se mi představila jako Věrka. Jen co ke mně pozvedla oči ,s jakousi obavou v hlase odpověděla: „ Já se hrozně bojím samoty.“  Její unavené oči, vyzrazovaly tajemství probdělých nocí a já jsem věděla, že mám před sebou duši, která popírá sama sebe, mám tu před sebou ženu, která trpí depresemi a pocitem, že nejhorší věc, která se jí může přihodit je SAMOTA.

Nakreslila jsem nejdříve obrázek energií, našla všechny bloky v čakrách, vysvětlila zdravotní stav orgánů a Věrka jen s napětím poslouchala můj hlas a občas lehce přikývla. Probraly jsme důkladně všechny možnosti a změny, které by ve svém životě mohla udělat, pokud by chtěla zlepšit zdraví a hlavně uzdravit těžké myšlenky, které uvízly v jejím podvědomí.

JÁ NEDOKÁŽU  BÝT SAMA A MOC SE TOHO BOJÍM.  Věrka mi vyprávěla o svých pocitech o svých stavech mysli, když zůstane v místnosti sama, bez společnosti jiného člověka. Povzdechla si:“ Poslední dobou mě děsí i to, že manžel odejde na zahradu a já jsem sama v domě, přesto, že vím, že se za pár minut vrátí.“  Popisovala tyto situace, jako  hrozící nebezpečí, obraz dotírajícího strachu, který nelze ničím zahnat.“ MUSÍM V TU CHVÍLI IHNED NĚCO DĚLAT, NEMŮŽU JEN TAK SEDĚT, PROTOŽE BYCH SE Z TOHO  POCITU NEJSPÍŠ ZBLÁZNILA. POMŮŽETE MI?“   Zadívala jsem se na tuto křehkou a nešťastnou ženu a přikývla jsem. Zároveň jsem jí sdělila své podmínky. V PRVÉ ŘADĚ SE MUSÍŠ MÍT VÍCE RÁDA. Pokud se člověk nemá rád, nedokáže být sám ze sebou a má strach ze samoty. Nedokáže se podívat do svého vlastního nitra. Bojí se toho děsivého obrazu, protože sám sebe v něčem velmi zklamal. Obvykle náhled do minulého života potvrdí, že se událo něco velmi závažného, co nechalo v duši hluboké pocity viny a zároveň strachu. Tyto silné emoce přetrvávají v podvědomí i několik životů, než plně pročistíme a vyrovnáme svůj karmický dluh. Toto dokáže vyvolat v člověku až panickou hrůzu ze samoty. A protože se člověk bojí vlastně sám sebe, potřebuje neustále společnost.

Jaká je cesta k uzdravení?  Možná Vás také zajímá, jak vyléčit pocity strachu ze samoty.

DESET KROKŮ, JAK VYLÉČIT PANICKÝ STRACH ZE SAMOTY

1/NAZVAT VĚCI PRAVÝM JMÉNEM:  CO JE TO SAMOTA?

Dát naši představě o samotě jasný obraz. Představím si například opuštěný ostrov, kolem je pouze širé moře nevidím nic jen vodní hladinu a nemám loď. Jsem na místě, kde žádné lodě neplují. Při této představě cítím, jak se mi svírá srdce a stahuje hrdlo. TO JE ÚPLNÁ NAPROSTÁ SAMOTA. JSEM VYDANÁ TÉTO SAMOTĚ  NA MILOST A NEMOHU NIC OVLIVNIT. PROŽÍT SI TENTO POCIT.

2/ PŘEHODNOTIT SITUACI SAMOTY

Nyní si představit sebe, ve vlastním domě, nebo bytě. Uvědomit si tu řadu možností, které mám, abych se necítila sama. Mohu vyjít ven, potkávat lidi, pozdravit nejbližšího souseda. Mohu také zůstat doma, zapnout rádio, televizi, počítač, mohu telefonovat. UŽÍT SI POCIT, ŽE ŽIJI OBKLOPENÁ LIDMI….

3/RITUÁL ODPUŠTĚNÍ

Zapálím si svíčku a představuji si sama sebe jako malé dítě. Uvědomím si, že jako dítě se musí všemu  učit, také moje duše prochází školou života a ne všechno se jí podaří naučit hned napoprvé. Zkusím se ponořit do vlastních pocitů duše a opakuji si tyto afirmace

AŤ JSEM KDOKOLIV, STAČÍ TO.

ODPOUŠTÍM VŠEM A PŘEDEVŠÍM SAMA SOBĚ.

MILUJI TU BYTOST, KTEROU JSEM.

JE PRO MNE BEZPEČNÉ A PŘÍJEMNÉ OBRACET SE DO SVÉHO NITRA.

PŘIJÍMÁM LÁSKU, VYZAŘUJI LÁSKU.

ZBAVUJI SE STRACHU ZE SAMOTY,  SAMOTA JE PŘÍLEŽITOST VNÍMAT VÍCE SAMA SEBE.

ZAHRNUJI TU BYTOST, KTEROU JSEM LÁSKOU A POCHOPENÍM.

AŤ JSEM KDEKOLIV, JSEM V BEZPEČÍ POD VYŠŠÍ OCHRANOU ANDĚLŮ.

ZASLOUŽÍM SI BÝT MILOVÁNA A ŠŤASTNÁ.

MILUJI SVŮJ ŽIVOT A S KAŽDÝM NADECHNUTÍM VYJADŘUJI VÍCE VDĚČNOSTI.

 

4/NEUPÍNAT SE POUZE K FYZICKÉMU SVĚTU

Musíme si také uvědomit, že nikdy nikde nejsme sami. Že kolem nás jsou neustále bytosti, které sice pouhým okem většinou nevidíme, ale ony zde jsou stále připraveny nám pomáhat. Je tu Bůh a andělé, vlídné i méně vlídné duše, které i když svou přítomnost nedávají právě najevo, přesto tady kolem nás jsou. Mohu s Bohem i anděly komunikovat. Mohu prosit o léčení mých negativních pocitů. Mohu si ráno a večer opakovat modlitbu .

„ Můj milovaný Bože, děkuji za to, že mohu vnímat Tvoji přítomnost a lásku. Děkuji, že jsi stále se mnou. Děkuji Ti z celého srdce, za svého duchovního průvodce, který je neustále se mnou. Děkuji, že  má duše není nikdy sama.“

5/RŮŽOVÉ OCHRANNÉ SVĚTLO

Poprosit anděly o ochranné růžové světlo. Představit si, že andělé mě obalují do svého růžového ochranného světla jako do měkoučké deky a já se cítím v bezpečí. Kdyby se dělo cokoli – já jsem pod jejich mocnou ochranou.

 

6/  ODVEDENÍ PŘIVTĚLENÝCH BYTOSTÍ.

Ve většině případů, vysíláme-li strach , tak si na sebe přitáhneme duše z nižšího astrálu, případně zbloudilé duše, které vysílají podobnou vibrační frekvenci. Tím se ještě více prohlubují naše obavy a děsy, protože cítíme přítomnost něčeho zlého, nedokážeme si tyto pocity reálně vysvětlit a podléháme ještě silnějšímu strachu.  Tlak na naši duši zesiluje, až postupně přechází v deprese a neustálý pocit strachu rozloží naši psychiku. Je proto potřeba pročistit  naše jemnohmotné tělo a nechat odvést s pomocí andělů všechny tyto bytosti.

7/  UVĚDOMĚNÍ SI PODSTATY VLASTNÍ DUŠE

Věta JÁ JSEM – je velmi mocná afirmace. Vyjadřujeme tím vlastní existenci, přesvěčení, že naše duše je skutečná, že vyvíjí určitou sílu a schopnosti. Je vhodné opakovat si několikrát denně tuto větu a doplnit ji o slova, která mají vysokou vibraci -  JÁ JSEM LÁSKA.  JÁ JSEM SVĚTLO.  JÁ JSEM SÍLA.           JÁ JSEM MILUJÍCÍ BYTOST.  JÁ  JSEM SOUČÁSTÍ BOŽÍHO PLÁNU.

8/  POKUD ZŮSTÁVÁME SAMI JE DŮLEŽITÉ NAJÍT SI ČINNOST, KTERÁ NÁS BAVÍ A  JE NÁM PŘÍJEMNÁ, ALE NA KTEROU NEMÁME OBVYKLE ČAS.

Čtení knihy, poslech příjemné hudby, cvičení, koupel s vonnými esencemi a svíčkami…Musíme vyvinout činnost, která zabaví naše myšlenky a my budeme mít pocit, že pokud jsme sami, můžeme se rozmazlovat.

9/ KAŽDÝ DEN SI NAPLÁNOVAT PÁR MINUT SAMOTY A TĚŠIT SE Z NOVÉHO POCITU BÝT RÁDA SAMA SE SEBOU.

Postupně  si prodlužovat čas, kdy dokážeme být sami. Radovat se z nového pocitu, mít radost, že dokážeme překonat sami sebe.

10/  VYJÍT SI NĚKAM JEN TAK SAMA – UDĚLAT SI SAMA PRO SEBE HEZKÝ VEČER-  TO JE DŮKAZ, ŽE JSEM SVŮJ STRACH  ZVLÁDLA

I když to možná zní poněkud divně -  Naučit se randit sám/a/  se sebou je vrcholné číslo tohoto tréninku. Zkuste si představit, že máte opravdové rande. Kolik úsilí dáte do přípravy – oblečení – líčení . Proč to nezkusit udělat sami pro sebe. DNES SE CHCI LÍBIT SAMA SOBĚ.  Oblečení – účes – i líčení, všechno to dělám jenom pro sebe a nezáleží mi na tom, kdo mě potká – vnímám jen sama sebe. Vyberu si hezkou příjemnou restauraci a posadím se sama ke stolu.  V TUTO CHVÍLI JSEM SAM/A/ PRO SEBE TÍM NEJDŮLEŽITĚJŠÍM ČLOVĚKEM, PŘÍTELEM I RÁDCEM. Ať už si objednám kávu, čaj, deci vína, nebo dobré jídlo, na tom v této chvíli nezáleží. Důležitý je vnitřní pocit. Mohu sama sobě důvěřovat, mohu si být jistá, že zvládnu i další zkoušky života, protože když se mám ráda, tak  jsem více sebejistá a moje sebevědomí roste.  Pokud se dokážu usmívat a vyzařovat vnitřní klid a světlo -  najednou i já vidím, že lidé kolem mě se usmívají.

Aniž bych to chtěla, nebo plánovala, stejně někdo příjde a dá se se mnou do řeči. Budu dnes obzvláště milá a příjemná –  PRÁVĚ JSEM  SE ZBAVILA STRACHU ZE SAMOTY.  I samota může být totiž příjemná, když si jí dokážeme náležitě užít.

Když Věrka odcházela, lehce mi stiskla ruku. Já to všechno vyzkouším a pak zavolám. Věděla jsem, že je na dobré cestě. Každý kdo touží pracovat na své duši a šířit světlo, je na dobré cestě. Poděkovala jsem andělům za toto setkání. I mě velmi obohatilo. Přemýšlela jsem, kam si dnes sama se sebou vyjdu. Už jsem to pěkně dlouho neudělala. :) S láskou Kytička

víla-na-jezeře.gif

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

strach

(janicka , 5. 1. 2015 12:47)

Mam take strach ze samoty a tenle clanek si cist do kola tak verim ze se mi ulevi

strach

(janicka , 5. 1. 2015 12:47)

Mam take strach ze samoty a tenle clanek si cist do kola tak verim ze se mi ulevi

samota

(Pája, 30. 9. 2013 9:51)

Hezké rady, ale jak pro koho. Např. to telefonování-s kým, když je člověk sám? A naplánovat si pár minut pro sebe, nebo večer-když je člověk sám, tak je sám pořád, celé dny. Je rád, když se najde někdo, kdo s ním pár minut stráví...

Prosba o stretnutie

(Maca, 8. 9. 2011 18:49)

Drahá Kytička:))) asi máte veľmi veľa práce,lebo sa mi nedarí s Vami
spojiť cez email.Prosím Vás veľmi veľmi pekne ako by sme sa mohly spolu spojiť ja mám strašný strach a neviem čo to je som už z toho zúfalá a neviem si s tým radi.Môžte mi prosím pomôcť.Ďakujem Vám:(((

samota

(Danielita, 8. 9. 2011 11:36)

Dobry den Kyticka...som nesmierne rada ze som si precitala tento pribeh zeny v ktorom jej pomahate so samotou...a teda stachom so samoty....mam pocit ze som sa aj ja nasla v tychto veciach...ale trosicku inak...ja mam strach z toho ze budem sama v zmysle samoty vo vztahu...viem ze ked tento strach bude silnejsi ako moja tuzba ,tak je pravdepodobnost ze to tak aj bude....snazim sa prosit o uzasneho muza ktoreho si zasluzim a zasluzim si byt stastna a milovana....budem na sebe pracovat a verit ze moje prozby budu vypocute...dakujem za tento pribeh..aj pre mna vzislo ponaucenie a pomoc..

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 11
Celkem: 3257744
Měsíc: 16201
Den: 605