Jdi na obsah Jdi na menu

RITUÁL ODPUŠTĚNÍ - jak opravdově odpustit a vyléčit duši

11. 7. 2007

ObrazekNaše paměť má dvě zcela odlišné roviny.

Rovina fyzická – prožitky, obrazy, vůně, zvuky, zkrátka všechny prožitky vnímané našimi smysly, jsou zde uloženy do neviditelné přihrádky.Tato paměť se čas od času automaticky přerovnává a třídí. Proto se stane, že prožité věci, buď časem zapomeneme, nebo jsou zde na neurčitou dobu uloženy. Všechny procesy dějící se v této fyzické rovině jsou ovládány našim mozkem. V lidském mozku je tedy určitá oblast vymezena pamětí.

 Druhá rovina naši paměti je rovina mentální – všechny prožitky vnímané naši duševní energií jsou zde ukládány do přihrádky, která se ale na rozdíl od první fyzické roviny, nikdy nepřerovnává. Tak jak citové prožitky uloží, tak tam navždy zůstanou. V této paměti jsou uložena všechna data,která jsou starší než datum našeho narození. Obecně lze tuto rovinu paměti nazvat podvědomím.

 Proto je možné hypnózou,časovou regresí a podobnými technikami znovu vyvolat obrazy z raného dětství, prenatálního vývoje, nebo dokonce ještě obraz předchozího života. Jde o to, odpojit naši fyzickou paměť a přepnout neviditelným tlačítkem na paměť mentální. Pak lze pracovat s negativními prožitky a odstraňovat bloky, které se negativními emocemi vytvořily na naší duši.

 Nejčastějším bolavým místem našeho podvědomí je neodpuštěná křivda, bolest,nebo pocit ublížení.
Všechny tyto negativní prožitky se v nás ukládají. Naše fyzická paměť není schopná uchovávat všechny informace. Paměť duše, tedy podvědomí,ale funguje podobně jako počítač. Všechna data pečlivě ukládá. Každá prožitá radost, nebo smutek má svojí přihrádku. Ze silně negativních prožitků se vytvářejí bloky, které narušují naše myšlenky,chování a další emoce. Pokud máme štěstí a možnost odkrýt tyto bloky a zjistit, kdo nám je způsobil, je nevyhnutelným krokem k vyléčení a odstranění bloků vyčištění všeho negativního. Postupně odstraňujeme bolesti, křivdy, smutek, hněv, žárlivost a podobně. Zkrátka všechno, zlé, co nám ulpělo v mentální paměti.

 Výborným prostředkem k vyléčení a odstranění bloků je rituál směřující k odpuštění.
Co potřebujeme k rituálu? Bílou svíčku, čistý list papíru,psací potřeby  a otevřené srdce.

Zapálíme svíčku. Pohodlně se usadíme. Nejdřív se několikrát zhluboka nadechneme.Poprosíme ochránce, aby nám pomohli odpustit upřímně, laskavě a opravdově.
Na list papíru napíšeme jméno člověka, kterému chceme odpustit a popíšeme krátce, co nám vlastně způsobil.
Zadíváme se na svíčku, zapálíme list papíru a díváme se jak shoří. Představujeme si, jak naši ochránci léčí emoce způsobené špatným prožitkem. Představujeme si jasně bílé světlo, prostupující celou naší bytostí. Proneseme prosbu o odpuštění. Znovu se několikrát zhluboka nadechneme a necháme odplavit zbytek emocí.

 Použít můžeme vlastní slova, nebo některé z těchto afirmací. Odpouštět můžeme jednotlivcům, i obecně všem, s kterými jsme např. ve škole měli nějaké spory, nedorozumění a podobně. Uvádím zde pár příkladů:

 Prosím své ochránce a také Stvořitele, aby mi pomohli odpustit všem, kteří mi jako dítěti ublížili. Aby moje odpuštění, vyléčilo všechny rány, které zůstaly v mé duši. posílám všem, kterým jsem právě teď všechno odpustila lásku a světlo andělů. Děkuji.

Několikrát se zhluboka nadechneš a představíš si, že z tvého srdce vychází proužek zlatého světla, které míří k osobám, které se s tebou setkaly, jako s dítětem.

Prosím své ochránce a také Stvořitele, aby mi pomohli odpustit mému bývalému manželovi,který mi ublížil a způsobil ve mně pocit ponížení,smutku a křivdy..Prosím své ochránce, aby vyléčili všechny negativní emoce, které ve mně z tohoto svazku zůstaly.V duchu si tu osobu představ. Pohlaď jí obejmi ji. Popřej jí jen to nejlepší v dalším životě a pošli ji ze svého srdce světlo.

 Prosím své ochránce a také Stvořitele, aby mi pomohli odpustit mému příteli, který si našel jinou ženu a mně tím ublížil. Cítila jsem velkou bolest, nenávist a žárlivost. Prosím své ochránce o vyléčení těchto emocí, které ve mně stále přetrvávají, i když je necítím.

 Prosím své ochránce a také Stvořitele, aby mi pomohli odpustit mým rodičům, kteří mi nedali potřebnou lásku a péči. Cítila jsem se osamocená a velmi to bolelo. Cítila jsem to jako velikou křivdu. Prosím o vyléčení těchto emocí.

Tyto prosby upravíme podle vlastní potřeby. Vždy je důležité poděkovat ochráncům za vyléčení a poslat světlo.

Po odpouštěním rituálu, bychom měli nechat dohořet celou svíčku a dopřát si očistnou koupel. Představit si jak voda odplavuje bolesti a smutky, pocity ponížení a křivdy. Ať příliv milosrdenství, navždy očistí duši a naplní ji láskou a pokojem.

Kytička

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 3257357
Měsíc: 16195
Den: 666