Jdi na obsah Jdi na menu

OBRAZ BUDDHY V MYSLI, V SRDCI, V MYŠLENKÁCH A OBRAZECH

anděl-únor5Milá Kytičko, Zdravím Tě po delší době. Snažím se pracovat na svých čakrách, vztazích v zaměstnání i rodině a také na idylce s manželem a dětmi. Nemám žádný velký problém, spíše takovou malou otázku. Poslední dobou neustále a všude vidím Buddhu. No, možná si řekneš, že se mi to jen zdá, ale já ho opravdu vidím poslední dobou častěji, než jsem si kdy uvědomovala. Vidím Budhu v knihách, časopisech, na obrazech i ve výlohách obchodů. Včera jsem měla sen a opět jsem viděla jeho tvář a zvláštní úsměv. Mohla by jsi mi Kytičko milá vysvětlit, co se to děje a proč na každém kroku vidím tuto milou bytost? Je to zvláštní, nikdy jsem netíhla k tomuto směru náboženství a také mne nikdy takové filozofie nezajímaly.

Děkuji z celého srdce za vysvětlení.

Vlaďka Kachyňská link-br1.gif

víla-nádherná.jpgMilá Vlaďko,

Slovo Buddha, znamená v Sanskrtské řeči „ plně probuzený“. Buddha, tedy jeho ztvárnění v soškách a na obrázcích ,kde vidíme buclatého, usmívajícího se  muže v jogínském sedu, symbolizuje všechny bytosti, které došly osvícení. Tyto osvícené bytosti jsou plné lásky moudrosti a soucitu. Symbol Buddhy nám připomíná naši schopnost dosáhnout vlastního osvícení. Pokud Vlaďko vidíš tak často tuto bytost, určitě to má svůj důvod. Nic se přece neděje jen tak bez příčiny. Co toto poselství Buddhy může pro Tebe znamenat?



budha.jpgNEBOJ SE JÍT DÁL. NESTŮJ NA MÍSTĚ. POKLEKNI POKORNĚ PŘED UNIVERZÁLNÍ SILOU A PODDEJ SE LÁSCE, KTERÁ JE NESMÍRNÝM POKLADEM VE TVÉM SRDCI. BUDDHA TI POSÍLÁ PROUD ČIRÉHO BÍLÉHO SVĚTLA, KTERÝ ROZJASNÍ TVÉ POCHYBNOSTI A OSVÍTÍ TVOU MYSL. POSELSTVÍ BUDDHY JE VÝZVA K PROČIŠŤOVÁNÍ MYSLI A K TVOŘENÍ DOBRÉ KARMY. JE ČAS POVZNÉST  MYSL K ROZVÁŽNOSTI A DOBROČINNOSTI. TVÁ MYSL JE STÁLE PŘÍSTUPNĚJŠÍ LÁSCE A SOUCITU. PŘICHÁZÍ ČAS OSVOBODIT SE OD NEGATIVITY A ROZVÍJET V SOBĚ POZITIVNÍ VLASTNOSTI.

V každém případě milá Vlaďko je symbol Buddhy dobrý obraz Tvé duchovní cesty a je to vize zvyšování vibrací a nového obrazu Tvé duše.

Děkuji za inspiraci a jako odpověď  posílám meditaci, kterou si jistě každý rád vyzkouší.

 

link-bř-3.gif

 Posaď se, nebo polož na klidném místě, abys měla pohodlíZačni hluboce dýchat a soustřeď se na pohyby svého hrudníku. Zklidni mysl.

budha.jpgPředstavuj si Buddhu, jeho milou usměvavou tvář - jeho laskavost, moudrost a pokoru.

Dovol svému srdci vědomě přijímat jeho energii a také Ty začni vysílat proud energie k tomuto krásnému obrazu ve Tvé mysli. Popros Stvořitele o jeho požehnání. Přijímej energii Vyšších světelných bytostí plnou lásky a světla. Popros Stvořitele o laskavost. Pane, chci se podobat tomuto svatému muži v jeho myšlenkách, slovech i činnech. Ať je má mysl pročištěna proudem Božího světla. Zavři oči a představ si obraz Buddhy. Sedí v poloze lotosového květu, laskavě se usmívá a kolem celé jeho bytosti je proud živé, posilující, čisté energie.

Představuj si Buddhu – jeho živou přítomnost. Přemýšlej o jeho vlastnostech, o jeho laskavosti a ochotě pomáhat. Popros jej o pomoc osvobodit se od všeho co je negativní a o sílu rozvíjet v sobě vlastnosti, které Ti pomůžou vytvářet si dobrou karmu.

Požádej Budhu o požehnání. Požádej o pomoc a sílu k pročištění negativních vlastností a rozvinutí pozitivních vlastností, které Tě dovedou k osvícení.

Buddha Tvé prosby přijme a z jeho srdce vytryskne proud jasného bílého světla, které odráží všechny jeho vlastnosti, které vedly k jeho osvícení.

Spočiň v jeho energii, dopřej si koupel v paprscích jeho energie. Poděkuj Stvořiteli, že Ti umožnil očistit Tvou duši laskavým světlem dobra této bytosti, která zanechala ve Tvé duši trvalý otisk. Otevři oči. Rozhlédni se kolem sebe. Jsi ve světě, který potřebuje Tvoji lásku. Jdi a Tvoř. Ve jménu lásky a Božího světla miluj a objímej. Užívej si stavu mysli, kterou ovládl klid, láska a moudrost. Jdi vstříc svému osvícení. Nedej se nikým zastavit. Máš v sobě paprsky síly, které Ti pomohou vědomě tvořit dobro.

Přeji všem, aby jim u této meditace bylo krásně, stejně jako mně. A jako zlatý poklad předkládám slova, které Buddha vyslovil.

Čím jste je to, čím jste byli, a čím budete je to, co děláte teď.

(Buddha)

S láskou Kytička

kytička.gif

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kéž jsou všechny bytosti šťastné

(Marie, 10. 8. 2010 8:17)

Krásné vize, děkuji Ti Kytičko za potvrzení
Marie

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 9
Celkem: 3257033
Měsíc: 16265
Den: 669