Jdi na obsah Jdi na menu

JAK NEPORUŠOVAT ZÁKON O LPĚNÍ

20. 11. 2012

 

kniha-a-milenci.gif

 

 

DALŠÍ KROK K ÚSPĚŠNÉ TRANSFORMACI NAŠEHO VĚDOMÍ

 

 

NEPORUŠOVAT ZÁKON O LPĚNÍ

 

Duchovní zákon o lpění nás upozorňuje na jednu velmi důležitou skutečnost:

 

POKUD NA NĚČEM LPÍME – ZTRÁCÍME TO

 

Probíhající transformace našeho vědomí nás záměrně staví do různých situací, kdy se prověřuje naše lpění – nelpění na  OSOBÁCH, SITUACÍCH, VĚCECH a MÍSTECH. Pokud nemáme ve své mysli zvládnutý pocit lpění – porušujeme tento důležitý duchovní zákon a blokujeme si vlastní proud energie v našich tělech. Naše osobní vibrace nemohou stoupat výš a vývoj naší duše je výrazně omezen. Každé lpění se negativně odráží na dalším vývoji duše a má negativní dopad na náš život.

 

 LPĚNÍ NA LIDECH

 

 

1. LPĚNÍ NA PARTNEROVI/PARTNERCE/

 

Pokud například lpíme na partnerovi, který se s námi rozešel, odráží se toto lpění na všech dalších partnerských vztazích v našem životě. Toto je důvod proč tak často necítíme lásku, i když velmi chceme navázat nový vztah a z celého srdce milovat, ale zkrátka to z nějakého důvodu nedokážeme. Vracíme se v myšlenkách neustále do minulosti. Dáváme tomuto už dávno mrtvému vztahu energii a sílu. Protože, to na co myslíme, také energeticky podporujeme.

Věta: „Už nikdy nebudu nikoho milovat tak jako /a možná právě v tuto chvíli Vám také naběhlo v mysli jméno určitého člověka/“  To je lstivá past, do které se sami dobrovolně chytáme a zmítáme se v ní jako ryby v síti. Nelpět na naší bývalé lásce, znamená propustit tohoto člověka, který nás kdysi možná miloval, ze svého života, přát mu štěstí a v podstatě vypustit ze své  mysli všechny okolnosti, které nás mohou vést k tomu, abychom se ve vzpomínkách neustále vraceli zpět.

Často slýchám od svých klientů, že zkrátka na svého bývalého partnera – partnerku nemohou zapomenout a na nový vztah nemají pomyšlení. Tento stav u některých lidiček přetrvává i celou řadu let. Vytváření mylných a negativních domněnek tento stav jakési citové strnulosti ještě zvyšuje. Navíc se tímto postojem vytváří masívní blok ve čtvrté a třetí čakře a to způsobuje umrtvení pocitu radosti, a také tvorbu a vylučování endorfinu - hormonu štěstí.

Pokud člověk tyto pocity neřeší a dlouhodobě setrvává v tomto negativním rozpoložení mysli,mohou tyto negativní psychické stavy ,lehce přejít v depresi. Důvod je zřejmý – nepochopili zákon o lpění.

 

2/LPĚNÍ NA RODIČÍCH

 

Toto lpění poznáme velmi snadno -  člověk, který příliš lpí na rodičích, nedokáže sám řešit své problémy a nechává stále své rodiče rozhodovat o tom, co by měl řešit sám. Dalším ukazatelem lpění na rodičích, je neschopnost vybrat si životního partnera. Člověk zůstane sám, protože hledá někoho, kdo je jako jeho matka, nebo otec. A protože nikdo neodpovídá jejich vysněné a často dost idealizované představě, zůstávají bez partnera - partnerky.

Osoba závislá na rodičích, si nedokáže si představit, že rodiče jednou opustí tento svět a děsí je představy, že rodiče jednoho dne  zemřou. Mám v poradně klientky, které se nedokázaly smířit se smrtí své matky, nebo otce /byť se dožili požehnaného věku/ a ještě po řadu let měly psychické problémy a jejich fyzické tělo chřadlo. To proto, že porušovaly zákon o lpění.

 

2/ LPĚNÍ NA DĚTECH

 

Rodiče, kteří lpí na svých dětech, nejsou schopni, ani v dospělém věku dítěte, odstřihnout pomyslnou pupeční šňůru. Toto pouto přetrvává až do dospělosti. Tyto problémy, jsou spíše problémem žen –matek. Snaží se svým dětem neustále řídit život. Svému milovanému synovi neustále dokazují svou lásku, neumí si představit, že o jejich "dítě" pečuje někdo jiný a začnou s partnerkou syna soupeřit.

Často se snaží vztah rozvrátit. Je pro ně nepředstavitelné, si uvědomit, že jejich dítě jde po své vlastní cestě. To přináší do rodiny velmi negativní energie a nová snacha se často snaží svého partnera přesvědčit, aby matku odstřihl a nenavštěvoval. Snaží se zachránit svůj vztah. Pokud matka nepochopí, končí to vždy extrémně

Ta prvá varianta je rozchod syna, případně dcery s partnerem – partnerkou. Druhá varianta je přerušení kontaktu s rodiči a tím pádem rozvrácení rodinných vztahů. Zákon o lpění byl porušen a to se vždy otáčí proti člověku.

 

JAK SE ZBAVIT LPĚNÍ NA LIDECH ?

 

 

1/ UVĚDOMIT SI, ŽE ŽÁDNÝ ČLOVĚK NÁM NEPATŘÍ

2/RESPEKTOVAT CESTU KAŽDÉHO ČLOVĚKA

3/NAUČIT SE PŘIJÍMAT ZMĚNY VE SVÉM ŽIVOTĚ

4/S POKOROU DĚKOVAT ZA KAŽDOU PROŽITOU LEKCI

5/ZVYŠOVAT SVÉ VIBRACE

6/NAUČIT SE ŽÍT PŘÍTOMNÝM OKAMŽIKEM

7/ODPUSTIT A NEVRACET SE K MINULOSTI

8/BÝT VDĚČNÝ ZA KAŽDÉ SETKÁNÍ

9/UVĚDOMIT SI, ŽE SE POTKÁVÁME JEN NA URČITÝ ČAS

10/NAUČIT SE PROPUSTIT S LÁSKOU V SRDCI, LIDI ZE SVÉHO ŽIVOTA

 

Projděte si hned všechna Vaše lpění. Uvědomte si, že téměř každá negativní emoce, kterou prožíváte, je přímý výsledek vašeho lpění. Ještě dnes si udělejte:

 

Rituál PROPUŠTĚNÍ a ODPUŠTĚNÍ .


V klidu se posaďte, zapalte si svíčku, zhluboka dýchejte, zklidněte myšlenky. Atmosféru psychického uvolnění podpořte vhodnou meditační hudbou.Vytvořte kolem svého těla vizuální energetickou bublinu zlatého světla. Představte si vizuálně člověka, u kterého cítíte, že na něm lpíte. Pozvěte tohoto člověka do své energetické bubliny. Poděkujte mu, že přišel do Vašeho života a také mu poděkujte za všechny lekce, které Vám umožnil prožít.

Přesekněte nyní pomyslná pouta, která si představujte, jako silná lana, svazující Vaše duše.  Nechejte lana spadnout a světlem, které prosvětluje Vás oba, nechejte tyto lana rozpustit. Obejměte toho člověka a popřejte mu šťastný život. Řekněte mu, že mu přejete všechno to, čeho jeho duše touží dosáhnout. Rozlučte se s ním a nechejte ho odejít z Vašeho energetického prostoru. Představujte si světlo, které prosvětluje jeho,a také  Vaši novou cestu.

Zhluboka vydechněte a uvědomte si pocit úlevy, svobody a radosti. Poproste archanděla Natanaela o pročištění Vaší aury a odstranění všech negativních vazeb na člověka, kterého jste právě s láskou propustili z Vašeho života.

 

Přeji Vám všem sluníčka moje klid v duši a jen krásné, láskyplné vztahy, bez lpění a bolesti. Příště si ukážeme, jak se zbavit lpění na situacích.

S láskou Kytička

citat-s-budhou-20-list.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nedorost

(Michal, 10. 9. 2016 14:18)

Dobrý den, myslím, že zdaleka nejdevastující je lpění na POSTOJI. Zejm. na neodpuštění tedy na postoji viník oběŤ.

Minulost...

(Jana Maria, 23. 12. 2013 22:56)

Kyticko mila i ja jsem takhle zila celych 27 let...ve velice nezdravem i spatnem manzelstvi,s psychopatem na kteren jsem lpela cim vice mne on tyral ja jsem vice i vice byla neschopna odejit a on mel co vestsi moc nade mnou...Az jsem onemocnela od te nejhorsi nemoci...po trech operacich a mnoho trapeni se mi teprve otevrelo nejake svetylko...jako pud sebezachovy az na hranici mezi zivotem a smrti...
Ted jiz ubehly tri leta a ja jsem k nemu lhostejna... Ale pred tim byla strasna nenavist... po te ohromne lasce i zavislosti...Snazim se odpustit...Snazim se s pomoci Andelu bzt nad veci...Ten clovek jeste dela peklo nasim detem jeste funguje tak jak fungoval se svou zlosti a vladnutim... ale je hodne nemocny... jeho ego ale neprestava byt silne...
Ja jiz delsi dobu mam krasnou duchovni a opetovanou lasku...Nevim jestli budeme moci nekdy spojit nase zivoty i fyzicky v tomto svete ale chcemo to oba dva velice silne...Uy jsem dost stari a zivotem zkouseni ze vime jak spravne naloziti s city a potrebami nasich dusi...Ponaucena minulosti se snazim delat kroky napred a snad nelpim na sve nove/stare lasce s kterou mne spojuje nekolik minulych zivotu... A on? mozna i on bojuje sam se sebou ale nikdy ne se mnom a nasi laskou, dava mi veskery prostor a svu svou bezpodminecnou lasku ktera je v nem...
Dekuji Kyticko za tyto krasne stranky...za velike dobro ktere nam vsem davas...

......

(Envena, 23. 11. 2012 19:28)

Milá Kytičko,Tvůj článek vystihuje přesně mojí nynější situaci...lpím na partnerovi a na vztahu s ním,který opravdu neklape tak jak by měl...vím,že bych měla všechno tohle opustit a začít nový život bez něj...ale bojím se nového života a asi ani vnitru srdce ten starý život nechci opustit..a tak jak si psala...vede to až k depresi...Tvůj článek prostě přišel v době,kdy tohle vše řeším a tím že jsem si to přečetla jsem si uvědomila,že na tom všem lpím..A moc si přeji zažívat tu krásnou svobodu.

pro Envenu

(Jana, 6. 2. 2013 12:18)

Milá Enveno, přeji Ti abys v sobě našla sílu a osvobodila se od nevyhovujícího vztahu. Prožila jsem něco podobného a věř mi, že přijde velká úleva a prostor pro lásku sama k sobě a tím si přitáhneš do života správného partnera. Přeji Ti zažít bezpodmínečnou lásku. Jana

Svoboda přináší lásku

(Radka, 22. 11. 2012 9:32)

Kytičko, moc děkuji za důležitý článek.
Někdy si myslíme, že už nelpíme, ale pak přijde situace a zjistíme, že v hlouby srdce máme příliš silné kořeny.
Přitom nelpění přináší úžasnou svobodu a právě tu všeobjímají nekonečnou lásku. Stáváme se inspirací a majákem a vše, na čem jsme lpěli, samo svobodně přidje s láskou k nám.
Díky, R.

...

(ivana, 21. 11. 2012 20:18)

milá kytičko, porad mi prosím, co mám dělat ,když babička lpí na svém vnukovi, děkuji ti

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 3257114
Měsíc: 16256
Den: 647