Jdi na obsah Jdi na menu

ANDĚLSKÉ DARY

andel-srpen-012.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dárky od andělů dostáváte úplně všichni. Může to být písnička, kterou máte rádi a najednou ji slyšíte. Nebo pírko, které se vedle vás objeví ve chvíli, kdy se potřebujete ujistit, že se vaše situace obrátí k lepšímu. Jindy vám posílají do cesty člověka, který vás povzbudí, nebo nečekaně pochválí. Případně vám půjčí knihu, kterou potřebujete právě v této chvili číst.

 

V dnešním shonu a spěchu je ale těžké dát si určité věci do souvislosti a všímat si milých drobností, které se nám dějí. Před několika lety se mi stalo, že se mi velmi líbila jedna květina. Začala kvést začátkem července, vysoká výrazná, se hrdě tyčila u jednoho domu, okolo kterého jsem jezdila k rodičům. Nikde jinde jsem tuto kytku neviděla. Nikdy mě žádná květina tak nezaujala.

 

Rozhodla jsem se, že u toho domu zastavím a zeptám se majitelů, co je to za kytka a jak se dá množit, nebo koupit. Napadlo mě nasadit jí u rodičů na zahradě, protože jsem v té době vlastní zahradu ještě neměla, těšila bych se z jejich květů . Moc bych tu kytku chtěla, vyslala jsem tak nějak mimoděk své přání, ale za to bylo vysláno, s velkou láskou a nadšením. Za 14 dní v den mých narozenin jsme s manželem jeli nakupovat. Potřebovali jsme se zastavit v garáži, a vzít nějaké věci.

 

Garáže byly postaveny u sidliště, kde jsme bydleli a v jedné řadě jich bylo asi 20. Kolem byly jen chodníky a mezi chodníky jen úzký pásek trávy. Když jsem vystoupila z auta, oněměla jsem úžasem. Před naší garáží na úzkém proužku trávy rostla kytka, která se mi tak líbila. Její růžové květy zdobily vysoký stvol a já jen stála a dívala se na ten zázrak…..Bylo to velmi zvláštní. Jen chodníky, celá řada vrat od garáží, jedna vedle druhé,  a zrovna před tou naší tato nádherná rozkvetlá květina. Věděla jsem, že to není jen tak. Měla jsem obrovskou radost, a i když jsme spěchali, chvíli jsem u té kytky stála a hladila její lístky. „Je to teda zvláštní, že tu taková kytka vyrostla, nikdy tu nic nekvetlo“. Řekl můj manžel a mě mrzelo, že nemáme foťák, abych měla památku.  Škoda, i mobilní telefony s foťákem byly v té době pouhým scifi. Ten rok, přišel podzim velmi brzy a všechny kytky nějak rychle odkvetly. Nikdy jsem už tento druh květin neviděla nikde kvést. Byl to dárek od andělů pro mě. Moje láska k andělům je opravdová, i oni mi dali ve fyzické podobě možnost vidět jejich lásku.

 

Také letos jsem na narozeniny dostala hezký dárek. Neustále jsem mluvila o tom,že si na svou zahradu nasadím slunečnice. Jsou krásné, pozitivní a symbolizují světlo. Jenže přes časovou vytíženost, jsem se k milým kytičkám nedostala.  Opět v době mých narozenin, začala tentokrát u našeho krmítka pro ptáčky růst kytka. . Celou zimu jsme poctivě s dětmi krmili ptáky a naše krmítko bylo vždy plné. Nejdříve jsem nevěnovala pozornost tomu,co u krmítka roste.. Vlastně jsem nechápala, jak tam může něco  růst, když se každý týden po trávníku prohání sekačka. Jenže tuto kytku nikdo neposekal, nikdo jí nezašlápl. Rostla si a rozkvetla.

 

Tak nám opravdu vedle krmítka v trávě rozkvetla krásná slunečnice. Opět začala růst v době mých narozenin. Samozřejmě vím, že ptáci semínka rozhází po okolí, že semínka slunečnice v krmítku mohla být, a spadnout do trávy, ale na druhé straně, krmíme ptáčky každý rok a nikdy nic nevyrostlo. V létě bylo sucho a nikdo jí nezaléval. Přišla za mnou jako nadpozemský, andělský dárek a já jsem za ní velmi vděčná.

 

Vidím každý den zázrak.Tentokrát jsem si jí vyfotila, abych se pohledem na ní mohla radovat z její krásy a jedinečnosti. Určitě i k vám přicházejí dárky od andělů a vy je zatím nevidíte. Milí andílkovští přátelé. Odpoutejte se od každodenního shonu, na chvíli se zastavte a nechejte rozkvést i vaše slunečnice s myšlenkou, že andělé nás obdarovávájí svou nekonečnou láskou, svou pomocí a s nesmírnou andělskou štědrostí obohacují naše životy. Nezapomeňte, že zázraky se dějí jen když na ně věříte.

 

S láskou a objetím Vaše Jana Kytička

 

slunecnice.jpg

 

 

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 15
Celkem: 3259009
Měsíc: 15448
Den: 409