Jdi na obsah Jdi na menu

DEN, KDY JSEM POTKALA RYBY

23. 3. 2009

ObrazekDobrý den,

Na Vaše stránky jsem se dostal díky své kamarádce. Zatím věřím jen něčemu, ostatní věci jdou kolem mě. Zaujala mně hlavně poselství o naší zemi. Už dlouhou dobu se věnuji ekologii a podobným  aktivitám.  Víte,možná by mně zajímala diskuze na téma hromadné sebevraždy velryb, a podobně. Zmiňujete se o psech, kočkách a možná nevíte, že ryba je také velmi citlivý tvor. Chtějí nám ryby něco sdělit pomocí vlastního sebezničení a utrpení? Co takoví delfíni? Dokáží opravdu vycítit nebezpečí a varovat ostatní ryby, případně člověka?Možná ryby trochu podceňujeme a málo o nich mluvíme. Já vím, pes a kočka jsou  teplomilná zvířata jsou nám mnohem bližší, ale já věřím, že i ryby k nám často hovoří svým životním postojem,možná taky přinášejí poselství o blížícím se konci světa. Já nevím. Možná víte víc.

Albert           

Obrazek

Milý Alberte

Záměrně jsem Tvůj dotaz vybrala do poradny. Téma ryby je pro mě trochu nové, ale velmi zajímavé. Již několikrát jsem zde dala najevo své zalíbení v pejscích a dokonce některé čitatelky těchto stránek mají doma ode mě štěňátko. Cítíme se najednou vzájemně jakobychom byli jedna rodina a to je krásné. Láska ke zvířatům lidi velmi sbližuje. Cestou ze semináře z  Tajova minulý týden, jsem navštívila Karafínku (Katarínku) a ta kromě pejska Saši a krásného kocoura má doma rybičky v akváriu. Jen tak jsem koukla do akvária a pochválila, napřed možná ze slušnosti a lásky, kterou ke Karafince cítím, ale pak jsem najednou nemohla od ryb odpoutat oči. Byly tak krásné, barevné a já jsem cítila, že toto je kus krásné přírody, kterou člověk může mít u sebe doma. Až do této doby jsem neviděla ryby, které mají zlaté šupiny a krásně se třpytí v proudu vody a dopadajícího světla. Cítila jsem zvláštní klid,když jsem rybky pozorovala, jako bych se ocitla v jiném světě. Tichém a vznešeném. (To jsem ještě nevěděla, že se ty roztomilé rybky také vzájemně požírají) J))))  Můj manžel s Karafinkou o rybkách celý zbytek návštěvy diskutoval a mně překvapily jeho znalosti a zkušenosti s chovem. ( Patrně z doby, kdy jsme se neznali).  A tak jsem z této návštěvy odjížděla s pocitem, že i já toužím mít doma kousek vlastní přírody a akvárium. A tak i v mém životě přišel den, kdy jsem potkala ryby.  Začala jsem se intenzivně zajímat o to, jak žijí, čím se živí, jaké podmínky potřebují, aby mohly být tady se mnou v mém bytě. Když píšu tyto slova, těsně vedle mého pracovního stolu stojí akvárium a v něm rejdí spousta malých i větších,  nových kamarádek. (Nejspíš i kamarádů, já to zatím nepoznám). A věřte, že cítím tak silnou pozitivní energii. Protože voda, jak víme, přijímá vibrace. A v tomto akvariu je více než 100l vody. A já vždy před krmením zahraji rybkám na Tibetskou mísu (vidím, že mnozí z Vás se smějí a to je dobře)  pak teprve sypu krmení. Hned nad akváriem mám andělský obraz namalovaný Michaelkou a jeho energii voda také přijímá. Rybkám posílám lásku a  povídám si s nimi. Stejně jako mé fenky i rybky jsou moje holky. ( Omlouvám se všem rybím samečkům, které z nedostatku informací zatím nerozeznám).  Když mám unavené oči z práce na počítači, stačí pootočit hlavu a jsem v přírodě. Takováto krása je velmi uklidňující.

Obrazek

Zelené rostliny působí jako uklidňující prvek na oči. Voda je silný zdroj energie a rybky jistě zachytí můj láskyplný pohled. A po necelém týdnu hraní na Tibetskou mísu, už začínají reagovat na zvuk a zamíří na hladinu a netrpělivě čekají, co se bude servírovat k jídlu. Osvětlená voda připomíná vodu, kterou prozáří sluníčko a to ve mně vzbuzuje dobrou náladu a těšení se na jaro.  Alberte, delfíni opravdu dokáži položit svůj vlastní život, aby ochránili člověka. 

Obrazek

Postaví se před útočícího žraloka a nabídnou mu své vlastní tělo. Stále se diskutuje o důležitosti splynutí člověka s přírodou. O tom, že máme vytvářet pozitivní vibrace. A tak teď koukám do akvária a šeptám svou novou prosbu. 

Děkuji Ti můj milovaný Bože, že jsi pro nás stvořil tak krásné tvory, jako jsou ryby.Nedovol, abychom zničili Tvé dílo. Prosím, ať co nejvíce duší pochopí, že svou zemi musíme milovat a chránit její život, který je i ve Tvých očích vzácný. Život země se skrývá v každé rostlině a v každém nepatrném tvoru.  Veď naše kroky k záchraně naší planety. Děkuji. 

Víš, Alberte o sebevraždách velryb bylo mnoho napsáno, ale zde je vyňatek článku, který se ke mně, jistě né náhodou dostal.Cituji:


 Otázka:

Chci se zeptat, proč se dějí tzv. "sebevraždy velryb", naposledy se psalo o
 Austrálii, kde se velryby a delfíni vrhli na mělčinu. V novinách se stále
uvádí, že se neví proč a jsou o tom pouze dohady.

 

Obrazek



Odpověď:
  Tito živočichové jsou moudří a ví, že jejich těla mohou zachránit planetu
před její zhoubou. Tím, že dají svá těla ve prospěch lidstvu, dávají oběť
 jako ve starých dějinách a tou je jejich život. Ví, že se nedá jinak
odvrátit katastrofa, která by jinak vznikla a proto svým chováním dávají
 lidstvu ještě možnost změnit svoje chápání. Chtějí svým přístupem lidem dát
 najevo, že je ještě čas se pozastavit a vše změnit. Vše se musí změnit v
mysli a tímto projevem, který na lidstvo působí obzvlášť citlivě se dá měnit
myšlení mnoha lidí. Takže díky těmto sebevraždám dochází ke změně myšlení
jedinců.

 

´Autor: Marko Pogačnik, Wolfgang Schneider

 Ach jo, škoda, že nedokážeme měnit své myšlenky tak rychle, jak je potřeba. Možná někdo z Vás také potkal ryby a je zase krůček blíže s tím nádherným pocitem souznění s celou naší planetou a celým nekonečným vesmírem.  

Obrazek

                                                                                                                                 

S láskou Kytička

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co je vlastně "věda"?

(Martina, 2. 4. 2009 17:21)

Dobrý den,
toto je reakce na příspěvek od St. Bradley. Můj názor je, že někteří hodní a citliví lidé se raději uchylují k "vědě" (bylo by zajímavé pravdivě definovat, co to vůbec je :-)), aby nemuseli čelit realitě. Myslím, že ve vesmíru je hojnost všeho pro všechny. Pokud je to v souladu se Řádem. A ten lidé porušují. Proto vyrábějí některé věci, které jsou jedovaté, vytvářejí špatné vibrace. Zvíře nemá tolik svobody jako člověk, a proto se mu přizpůsobuje. Před tzv. "průmyslovou revolucí" bylo vše normální, voda čistá. Nenasytnost lidí způsobila katastrofu. Je úplně jedno, jestli tomu chcete říkat "specifické atmosférické podmínky". Prostě je někde něco špatně a ten moudrý a normální tvor to reflektuje a chová se jinak než za normálních podmínek, pro které byl stvořen. A zároveň je to pro lidi velké memento. Co už děláme za blbosti, když i velryby páchají sebevraždu.

I ja ďakujem...

(Adrienne, 27. 3. 2009 8:08)

...áno je nás málo, čo chceme zmeniť pohľad na úžasné bytosti zvané zvieratá. Musíme mať trpezlivosť a tešiť sa z každého, aj malého tvorčeka, čo sa nám podarí akýmkoľvek spôsobom zachrániť. Snáď našim úsilím otvoríme srdcia viacerým a bude menej zbytočnej bolesti. Držím nám palce, táto prekrásna planéta si to zaslúži.
Prajem nádherný dník plný lásky!

Poděkování Lucii

(ZD , 27. 3. 2009 7:48)

Milá Lucie,
děkuji Ti za to co děláš. Ukažuješ totiž lidem ty jejich špatné vlastnosti a že zapomněli na lásku.
Máš pravdu, že je nás málo,co to chceme změnit, ale jsme.
Bůh nás poslal zde na Zem a obdařil nás láskou, abychom toto vše dokázali těm spícím a drancujícím ukazovat.
Miluj dále. Jen tak se mohou probudit i přesto, že je to někdy pro nás těžké a ponižující.

znova komentar

(Lucie Zacek, 27. 3. 2009 0:01)

Krásná část Itálie, máte pravdu. Také to tam mám prošlé :) Vieste, Peschici, byli jsme i na ostrovech Tremiti.
Ale to je ta romantická část života v Itálii. Ta druhá část života - opravdového - je poněkud drsnější. Nic pro naše žaludky. Oni i ti lidé jsou takoví. Oni se např. divili, že hladím psa, oni se divili, že dávám psovi nažrat. Jsem jim byla k smíchu, když jsem bránila psa, kterého nechají přivázaného na provázku bez jídla a vody a odjedou si na týden pryč. Mě se to nelíbí, bojuji, křičím na ně, ať se koukají starat. Už jsem tak zachránila dva pejsky.
A co rybáři ? To jim mám zaklepat na rameno a říct jim z plných plic, co si o tom všem myslím ? Že to, co dělají, že to tak dál nejde ? Já osobně, když jsem viděla na zemi ještě živé rybky, házela jsem je zpět. Aby je zase vylovili o něco později :( A pak se to prodá do restaurace, rybu si objedná nějaká dívka, která to nesní a nechá to na talíři a ryba pak letí do koše !
Víte, jestli něco přijde, a tady se mluví o tom, že přijde válka !, tak vám všem říkám, že si za to můžeme sami. Odnesou to možná nevinní lidé za ty, co zabíjeli ty tuleně.
Ryby, psi, tuleni, sloni, želvy..., modlím se za váš lepší život na Zemi. Vy víte, jak moc bych chtěla pomoct, ale proti hloupým lidem jsem bezmocná. A my, co vás milujeme, jsme v menšině. Doufám, že to jednou nebude mít smutný konec.
Jestli tomu rozumím dobře, tak i tukeni dávají svá ubohá těla jako oběť lidstvu, aby zachránili planetu ?

Luci

(Kytička, 26. 3. 2009 0:28)

To je mi moc líto. A Gargáno je místo, které miluji. Je tam nádherně. Starobylé městečko Vieste a další starobylá městečka plná zvláštních staveb,úzkých uliček, zkrátka je to místo, kde jsem se musela vracet nejen ve vzpomínkách ale i ve skutečnosti.
Poprvé jsem viděla zapadat slunce do moře právě v této malebné části Itálie. Je to moc smutné, že si nevážíme krásy kolem sebe. A v Kanadě právě v těchto dnech začal lov tuleňů. Tyto zvířata a jejich mláďata umírají velmi nelidským způsobem.
Je mi z toho moc smutno......
S láskou Kytička

komentar

(Lucie Zacek, 25. 3. 2009 21:46)

Rada bych se kratce podelila o svuj pribeh. Toto tema o rybach versus clovek na mne v poslednim mesici velmi silne pusobi.
Jak bych vam to kratce vysvetlila: Jsem z Čech, ale s manželem jsme si našli kus půdy v jižní Itálii na Garganu, kam jezdíme více než 5 let. Manžela tu jedna rodina vzala mezi sebe jako vlastího ( protože je eletrikář a umí opravit spoustu věcí :) ) a tím jsme sem zapadli mezi lidi jako " bravi personi ". Ale o čem jsem chtěla mluvit: každý druhý je tu rybář, jiná obživa jsou marihuana nebo krádeže. A ti lidé DRANCUJÍ moře a vše živé v něm ! Jsem toho byla několikrát svědkem. A mimo to, když jtady jdete po pláži, viděli byste, kolik toho moře " vyplivne " na pláž - zavřené 50 ti litrové kanistry s vyjetým olejem, staré sítě s mrtvými rybami, mrtvá želva obrovská... A to je jen pobřeží jižní Itálie. Ani nemyslet, co se děje u Ruska nebo někde jinde... Teď je březen a to je období, kdy se páří sepie a kladou vajíčka na cše zelené kolem, co vidí. Místní je lákají do pastí, kam dají zelenou větvičku nebo lano a ejhle, několik sepií se chytí. Za kilo dostanou 10 Euro. Za noc jsou schopni nachytat na 100 kilo sepií ! A lodí je tu opravdu hodně. Každý má hlad po penězích. A tak celý březen do toho ti rybáři buší, aby toho ulovili co nejvíc. Viděla jsem ta jatka. Sepie hodí ještě živou do kýble, na ní další a další... Nemůžu to vidět. Je mi jich líto. Letos je pro rybáře špatné počasí, stále rozbouřené moře. Tak nemohou vyjet na lov. Tak v duchu fandím těm nevinným sepiím, aby zamilovaní kladla svá vajíčka :) Ať se zachrání a nevyhynou. Prosím ! Ne jen za sepie, ale za všechny ryby a život v moři. Člověk je vážně nechutný.

St. Bradleay

(Delfíni na www, 25. 3. 2009 20:06)

Jak se by jste vysvětlil „hromadné sebevraždy“ nejčastěji delfínů a velryb?

V nejposlednějším případě se jednalo o 150 delfínů.


Tato zvířata měla duševní poruchu a tu způsobila jednorázová záležitost, kterou měla na svědomí atmosférická porucha. Tento atmosférický jev mohl vzniknout ve chvíli kdy se ve vesmíru míjely dvě planety. Atmosférický jev vznikl v daný den o čtyři hodiny dříve než se vrhli delfíni na pobřeží, toto působení trvalo 2,5 hodiny. Tento jev způsobil zkratové jednání asi 1/3 z celkového množství a ti s sebou strhli další třetinu delfínů ti se ale včas ze šoku mohli dostat. Stejně tak jako působí změny ve vesmíru na lidský organismus a psychiku, působí i na zvířata. Protože zvířata jsou přecitlivější a vnímavější, jsou i zranitelnější a snášejí tyto jevy daleko hůře. Z mimozemských jevů které působí na člověka a zvířata je známo pouze 20%, a jestliže takto silná koncentrace síly působí na jedno místo, způsobí přecitlivělost a zkratové jednání, navíc působí na různých místech a nečekaně. V tomto případě mělo soustředění dané síly průměr působení 2km.

nádherné video

(Mikeška , 24. 3. 2009 12:10)

Dobrý den všem. Nedávno jsem obdržela toto nádherné video s krásnou hudbou a jelikož souvisí s tímto tématem, tak ho sem přidávám - odkaz na toto video. http://www.youtube.com/watch?v=34Aw5RANyjY Přeji krásné jarní dny. Zuzka - Mikeška

Pro Zuzku

(Kytička, 24. 3. 2009 11:15)

Prosím Zuzko o Tvůj email. Ráda bych Ti něco sdělila.
Kytička

Plujme životem

(Zuzka, 24. 3. 2009 10:33)

Milá Kytičko, milý Alberte a ostatní dušičky,nalaďme se prosím na lehkost svých myšlenek a s lehkostí plujme životem.
Nalaďme se na citovou sílu soucítit s druhými.s vděčností Zuzka

Nádherné

(Adrienne, 24. 3. 2009 8:08)

Kytička, ako veľmi Ti ďakujem za túto tému...nádherné. Takúto prosbu si hovorievam často, zakaždým, keď v očarení hľadím na rozmanitosť prírody s bezchybnými pravidlami. I ja si prajem, aby čo najviac ľudí vnímalo tú krásu a poznalo, že sú miesta, kde nájdu odpoveď na svoje, mnohokrát bezvýchodiskové situácie. Stačí otvoriť oči, srdce a vnímať....

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 13
Celkem: 3260289
Měsíc: 15484
Den: 606