Jdi na obsah Jdi na menu

OTÁZKY, KTERÉ VÁS ZAJÍMAJÍ

23. 4. 2009

ObrazekMilá Kytičko,

chtěla bych se zeptat na něco, v čem nemám už delší dobu jasno. Možná má otázka bude zajímat i více lidiček, čtenářů tvých krásných stránek.

Jsem křtěná katolička, takto vedená i v dětství. Nyní se sice zcela v některých věcech s církví neztotožňuji, ale má víra ve Stvořitele, v bezpodmínečnou lásku i v Ježíše, jako prostředníka Boha zde na zemi je stále silná. Církev, a obecně křesťanství ale neuznává reinkarnaci, věří že pozemská existence člověka je jenom jedna, je jedinečná a neopakovatelná. Ty i spousty jiných autorů duchovní literarury ale reinkarnaci uznávají. Jak to tedy je. Já sama již tuto otázku s knězem probírat nechci, neboť vždy je zde odmítavé stanovisko, a možnost reinkarnace je mi vyvrácena. Ty máš dar komunikovat s dušemi našich zesnulých a s anděly, co oni nám v této otázce sdělují? Děkuji moc za odpověď.

S úctou a přáním všeho dobrého Eva

 

ObrazekAhojky Kytičko,

Pravidelně pročítám Tvé stránky a na mnohé věci nalézám odpověď. Chtěl bych se Tě zeptat, jestli doporučuješ nějakou církev, nebo náboženské společenství. Já jsem vychován jako Katolík, ale poslední dobou se mi zdá, že hledám nějaký jiný směr. V mé mysli se to trochu pere. Nemám zcela jasno. Asi to nedokážu vyjádřit přesně slovy. Má otázka tedy zní: Proč najednou nemám takovou potřebu jít do kostela, ale lásku k Bohu ve svém srdci cítím.

Děkuji za odpověď

Vladimír

 

ObrazekDrahá Květulinko,

 Byla jsem na jednom z Tvých seminářů a položila Ti otázku ohledně kostela a církve. Byla jsem pokřtěná teprve předloni. Já vím, že církev práci s energií odsuzuje a nedovoluje. A někdy cítím vinu a strach, jestli je to v pořádku. Přesto jsem se  na Tvém semináři cítila tak dobře a byla sladěná a cítila Boží lásku. Měla jsem v sobě totální zmatek. Ale Ty jsi mi řekla, že chodit do kostela, je v pořádku. Tak nevím. Bylo tehdy málo času, tak prosím, jestli najdeš chviličku pro mě, čekám na Tvou odpověď.

S pozdravem a láskou Marci

 

ObrazekDrahá Evinko, Marcelko a Vladimíre

 

K tomuto tématu se nabízí hned několik otázek. Odpovím jen na to, co mi bylo sděleno, abych napsala.

 

1/ Proč máme tolik různých náboženství a které je správné?

Každá duše zde na zemi je na určitém stupni vývoje. Má se naučit novým zkušenostem a přisvojit si určité vlastnosti, díky situacím, kterými prochází. Každá duše si předem vybírá scénář i lidi kolem sebe. A vybírá si samozřejmě i náboženství, které k tomuto stupni přísluší. Jak se její vývoj zdokonaluje, může cítit, že tento stupeň duchovního učení ji už nestačí a touží jít dál a výš. Tak to je. Z tohoto faktu vyplývá jasné stanovisko ohledně církví. Každá církev má svůj úkol a připravuje duše na určitém stupni vývoje. Tudíž nemůže být jen jedna, jelikož nejsme všichni na stejné úrovni.

Proto je jasné, že každá církev je potřebná, protože připravuje na dané úrovni dušičky, které k ní patří. Takže pokud v průběhu života cítíme,že nám na našem náboženském životě něco začalo scházet, že nejsme spokojeni, je čas změnit směr. Naše podvědomí nás vede a nejspíš také  potkáme člověka, který nám tuto novou cestu nastíní a přivede nás na jiný směr.

 

2/ Proč neuznává církev reinkarnaci?

Zákony katolické církve jsou pevně dány už celá staletí. Nic se na tom nemění. Právě  katolická církev má pevnost víry svých svěřených dušiček hodně upevněnou  strachem, který hlásá a také kolem sebe šíří.

Představa pekla a nenávratného zavržení v plamenech, v případě spáchání těžkého hříchu, má vyvolat v člověku hrůzu a strach. Pokud člověk v takovém stavu duše s těžkým hříchem umírá, půjde do pekla. Je navždy zatracen. Musíme si však uvědomit, že těžký hřích, to není jen vražda a podobné, těžké zločiny. Jsou to i hříchy proti církvi, nebo i  práce s energií, výklad karet a podobně.

Z toho všeho je nutné se vyzpovídat, jinak nám Bohem není odpuštěno, ale pozor, musíte tuto zpověď vykonat pouze   u katolického kněze jinde totiž odpuštění nedojdete. A to už je vlastně jakýsi monopol na svatost. Když se tyto zákony v církvi nastavovaly, všechno bylo za peníze i odpustky. Církev měla obrovský majetek, který přísně střežila a byla ochotna kvůli majetku páchat i ty nejkrutější zločiny. Lidem nemohla být zvěstována svoboda mimo církev. Zaplať a bude ti odpuštěno. A díky tomu byl  Bůh postaven do světla krutého mstitele, který nás potrestá za to, že jsme pomoc hledali třeba jinde, než u Katolické církve. Jestliže víme, že Bůh je největší láska a daroval nám dar nejcennější – svobodu v našem rozhodování, pak nemůže být pravdou, že by jen jedné církvi dal moc odpouštět hříchy. Bůh tvoří dokonalé věci, nedělá chyby. I člověk byl stvořen jako dokonalá bytost, než poslechl hlas Satana.Navíc sexuální aféry vyplouvající poslední dobou na povrch a dotýkající se právě katolické církve nám dávají jasný signál, že s hlásání tohoto učení to rozhodně není úplně v pořádku. Na druhé straně je v této církvi mnoho dobrého a užitečného. A pokud mi někdo položí otázku, zda je vhodné se nechat pokřtít v katolické církvi, pak mám obrovskou radost a pocit nekonečné lásky ve svém srdci. Ten člověk cítí potřebu sounáležitosti a to je první krok. Má odpověď je: „Udělej to, pokud cítíš, že tě to posune“. Vím, že to bude jakýsi odrazový můstek v jeho duchovní cestě. Já například zjišťuji, že je mi dobře i v církvi adventistů, nebo na slavnosti evangeliků, je to tím, že se cítím v jednotě s lidmi, kteří milují boha a snaží se mu dát najevo svou lásku.

3/ Kam máme vlastně směřovat ve svém duchovním vývoji?

Církve to jsou vlastně naše duchovní školy. Projdeme určitým vývojem a pokud nám to takto vyhovuje a cítíme, že láska k Bohu sílí a jsme spokojeni, není potřeba nic měnit. Pak je to naše cesta. Pokud, ale pociťujeme ve svém nitru, že to, co děláme je málo, nebo že pravdy, které hlásá „naše církev“ najednou nevidíme jasně, vidíme je jako pokroucené, nelogické. Denně si říkáme: Takový Bůh přece být nemůže, jak nám ho popisuje naše církev, pak začínáme ve svém nitru hledat něco víc. Chceme více pracovat pro Boha. Chceme více znát, otevírat se novým pravdám.

Ve svém vývoji máme vždy směřovat blíže k Bohu. Umět mu odevzdat naše nedostatky a chyby a ponořit se do jeho lásky. Stávat se dokonalejšími, být podobní jeho obrazu. Ti nejvýše osvícení, přestávají vnímat své fyzické tělo a vnímají více tělo duchovní. Ani bolest se jich tak příliš nedotýká, s jejich klidem a láskou nepohne žádná emoce. Takové lidi ale najdete většinou ve východních duchovních směrech. Takže bych ten směr viděla od Vatikánu, spíše k Tibetu.

To co bychom si měli uvědomit je naprostá svoboda v našich rukou. Záleží na nás, jaký směr si vybereme, jakou cestou se toužíme vydat. Jen v našem srdci je ta správná odpověď.

Jen my víme co je pro nás dobré. Nikdo by tedy neměl být za otázku své víry zesměšňován, nebo dokonce trestán. Víra a směr náboženského cítění, vždy byla, je a bude osobní záležitostí každého člověka, nejniternějším cítěním naší duše. Právě teď slyším tyto slova:

 

 „Milovaná duše,  stále ještě mně hledáš?  A  nalézáš jen polopravdy a lži?  Ale já jsem přece tak blízko. Jsem v každém Tvém nadechnutí,jsem  v každé kapce rosy,jsem v květině, v každém stéblu trávy, jsem v očích trpícího, i milujícího člověka. Neboť já Jsem ten ,kdo jsem. Nikam neodcházím, jen tiše čekám. Kdy už mne konečně přestaneš hledat? Kdy místo toho otevřeš svou náruč a konečně mi řekneš:“ Pane, miluji Tě. Vím, že jsi zde, vedle mě. Snižuješ se k mému člověčenství, k mým nedostatkům, přesto, že jsi Bůh. Vedeš moje kroky. Jsi láska a pokora. Co mám udělat, abych se Ti zavděčil, a poděkoval Ti za Tvou nesmírnou lásku?

Já Ti moje duše s radostí odpovím:“  Miluj a odpouštěj“. Pak už mně nebudeš muset hledat, protože já budu v Tobě a Ty budeš mou součástí. Pak budeme v jednotě lásky a Stvoření všichni jeden, jediný pramen, který ostatním zatoulaným pramínkům ukazuje ten správný směr.....             

ObrazekObrazekObrazek

 

Obrazek

                                                           Kytička

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kde Byl Bůh za války?

(Pavla, 16. 9. 2009 13:04)

Lidé v koncentračních táborech, trpěli a umírali. Určitě volali Boha. Kde byl Bůh? A co když se dějí jiná zvěrstva po celém světě, jak lidem, tak zvířatům, kde je Bůh, když jej lidé volají a prosí? Jak to vidíte Kytičko?

svedove Jehovovi

(Martina, 12. 8. 2009 17:51)

Mila Kyticko, dekuji ti za tvuj prispevek, psala jsi tady o cirkvi, ale zajimal by me tvuj postoj ke svedkum Jehovovym, kteri studuji bibli.
Momentalne se nachazim v situaci, kdy ziji s temito lidmi. Silne veri v boha, ale dle meho nazoru tihle lide jsou trosku chudaci, obavaji se tak moc Satana, az to neni zdrave.

pro Kytičku a všechny lidi dobré vůle

(Šárka, 28. 5. 2009 23:57)

Každý den děkuji za setkání s lidmi, kteří jsou pozitivní, vstřícní, přímí a milující, nezáludní...děkuji...

pro Kytičku

(Milada, 4. 5. 2009 11:13)

Dobrý den chtěla jsem se připojit k těmto psaním co lidičky posílají.Začíná se v mém životě probouzet něco čemu doposud nerozumím procházím různé stránky témata názory a dnes náhodně jsem našla Kytičku a spoustu odpovědí na své otázky i já se připojuji k díkům a chci napsat že Kytička je moc milá.JE FAJN ŽE EXISTUJE

pro Kytičku

(Milada, 4. 5. 2009 11:13)

Dobrý den chtěla jsem se připojit k těmto psaním co lidičky posílají.Začíná se v mém životě probouzet něco čemu doposud nerozumím procházím různé stránky témata názory a dnes náhodně jsem našla Kytičku a spoustu odpovědí na své otázky i já se připojuji k díkům a chci napsat že Kytička je moc milá.JE FAJN ŽE EXISTUJE

zajímavé

(LucieZacek, 28. 4. 2009 0:24)

děkuji za odpovědi :)

Pekne slova

(Eviku, 25. 4. 2009 22:49)

Sú to pekné slová,ale do kostola sa predsa má chodiť,aj to je hriech.Je napísané Pán 6 dní pracoval a 7.oddychoval.A my máme nedelu zasvatit Bohu a navšteva kostola patrí k tomu.

Bible

(Asiel, 25. 4. 2009 20:32)

Málokdo ví, že v Bibli byly kdysi hodně dávno zmínky o reinkarnaci, ale později je z ní církevní mocipáni vyškrtli, protože se jim to nehodilo do krámu. :-D.

..souhlasím..

(D.E. , 25. 4. 2009 18:58)

Když jsem byla malá, MUSELA jsem chodit do kostela..kvůli babičce, kvůli rodičům, kvůli lidem ve vesnici..Nechápala jsem proč musím..vypěstovala jsem si k tomu odpor.. Boha jsem však nezatratila, právě naopak.. svoji lásku k němu si pěstuji ve svém srdci.. každý den se modlím a děkuji za vše co pro mně a moji rodinu dělá..věřím v něho, v jeho lásku a spravedlnost.. do kostela však nechodím.. můj kostel je moje srdce.. nemusím nikam chodit, abych věřila..Děkuji Kytičko za odpovědi, které mě taky zajímaly..

:-)

(Zipíček, 24. 4. 2009 8:15)

Ano, Hovory s Bohem je uzasna knizka, uz jsme se tady o ni jednou bavili. Doporučuju vsem! Ja jsem mela presne ten stejny problem jako holky pode mnou... rikam, ze Bůh je prece vsude, nač za nim chodit do kostela.

Děkuji

(Dáša, 23. 4. 2009 20:18)

Milá Kytičko, moc děkuji za krásná slova. Dala jsi mi odpověď. Věřím v Boha, ale nejsem v žádné církvi ani nechovím do kostele. Miluji přírodu a chrám mám v každém lese, v přírodě. Snažím se žít tak, abych neubližovala, ale pomáhala. Přesto jsem si říkala, jestli něco neopomíjím. Teď přišel tento nádherný článek. Navíc mám dojem, že si nám na balkoně uprostřed sídliště v košíku s kolíčkama chystá hnízdečko nějaký ptáček. Asi vrabčák, protože jsem ho několikrát vyplašila. Bereme to jako projev důvěry a na balkon raději ani moc nechodíme, abychom nerušili. Beru to jako odpověď od andílku, jestli se k nám chystá děťátko. To možná chvilku počká, ale ptáčci nám udělají taky nesmírnou radost. Dáša

církev

(Petra, 23. 4. 2009 20:05)

co se tohoto tématu týče,mně pomohly knížky Hovory s Bohem,které vřele každému doporučuji.Díky těmto knížkám jsem hodně věcí pochopila a udělala si v nich jasno.

poděkování

(jitka, 23. 4. 2009 16:36)

Kytičko,děkuji Ti moc,Tvá slova jdou přímo do srdíčka,děkuji.Jitka

Děkuji,

(Eva, 23. 4. 2009 16:26)

Kytičko, děkuji za Ti tvá slova. Jsou plná lásky a pochopení. Miluji Boha, tu nekonečnou lásku, která je ve všem kolem nás. Děkuji. Eva

mnoho církví

(modroočka, 23. 4. 2009 16:11)

moc krásně napsané...
Vždy jsem cítila, jakoby by mě "každá věda" toužila zaškatulkovat mezi objevená a známá kritéria, která diktují a stanovují NORMU chování a odpovědnoti a tím mě i ovládat.
A jak říká můj kamarád, "NENECH SE NIKDY ZAMKNOUT DO ŽÁDNÉHO ŠUPLÍKU. MÁŠ SVOJI MORÁLKU, ROZUM A UMÍŠ VNÍMAT OKOLÍ. TO TĚ VŽDY POVEDE."
Kytička dělá podobnou práci, napomůže vysvětlením, když tápeme.
Děkuji.

Nádhera!

(Jana, 23. 4. 2009 15:46)

Ďakujem za krásne myšlienky, pohladenie dušičky.

Pre Kyticku

(Dana, 23. 4. 2009 15:45)

K tejto odpovedi niet co dodat....Kyticka dakujem!!

Díky

(Lenka K.V., 23. 4. 2009 12:35)

Kytičko, jsi úžasná!

Pro Noriku

(KYTIČKA, 23. 4. 2009 12:28)

Moje milovaná Noriko, přeji Ti hodně zdraví a štěstí, lásky andělů a jen pozitivní myšlenky a lidi kolem sebe.
Objímá Kytička

ďakujem

(Nora, 23. 4. 2009 12:12)

Milá Kytičko, veľmi pekne ďakujem za článok. Krásny darček k mojim dnešným narodeninám.



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 11
Celkem: 3260428
Měsíc: 15518
Den: 652