Jdi na obsah Jdi na menu

JEN TAK OD PLIC NĚKOMU NÉCO ŘÍCT

6. 11. 2008

 ObrazekJak si vědomě zvyšovat vibrace?

VIBRACE SLOV SILNĚ OVLIVŇUJI NAŠE MYŠLENKY A POCITY
Stejně jako myšlenky,jako jména lidí,zvířat,měst, států a řek, tak také každé naše slovo provází určitá energická vibrace.
Vibraci našich slov,provází vibrační energetické pole, které je buď kladné, záporné, nebo neutrální.
Neutrální slova pronášíme jen tak bez emočního prožitku, bez gestikulace a s nevýrazným zabarvením hlasu. To, co řekneme totiž předem ovlivňují naše myšlenky. Slova pronesená s kladnou vibrací jsou zabarvená myšlenkovým citovým prožitkem, obohacená zvýrazněnou intonací hlasu. Někdy naopak tyto slova pronášíme tichým hlasem, do kterého vkládáme dojetí, lásku a všechny kladné emoce. Naopak slova s negativní vibrací pronášíme obvykle se zlobou v hlase, s výrazným citovým zabarvením, vkládáme do nich negativní sílu tím, že zvyšujeme sílu hlasu a  křičíme. Do skupiny slov s negativní energií, řadíme pochopitelně všechny nadávky. Když přidáme před nadávku ukazovací zájmeno a sloveso (Ty jsi) (To je), tak negativní slovo s negativní vibrací směrujeme přímo k určité osobě, nebo třeba situaci .
Čím větší je naše emoce (hněv, křivda, strach, lítost) tím větší má slovo které pronášíme sílu.
Platí to i o kladně vibrujících slovech, kterým dodává sílu naše pozitivní emoce( láska, radost, soucítění).

Slova neutrální  
Jsou to slova, kterým teprve význam celé naši věty dodává určitou vibraci.
Například slovo počasí. Můžeme se těšit, že je dnes krásné, nebo nádherné počasí, nebo můžeme nadávat, že je počasí strašné, hnusné a podobně.
Většina slov může být považována za neutrální. Neboť teprve my, je tvarujeme svými myšlenkami a naší emocí. Nejčastější hovory potkávajících se lidí, se dotýkají právě počasí. Je to neutrální slovo, vhodné k navázání jakékoliv konverzace.

 
Slova s pozitivní vibrací
Pozitivní je každé slovo vyslovené s láskou, s něhou a pochopením.
Nejsilněji vibrují slova, která jsou vyslovená při láskyplném obětí, když cítíme velkou lásku, když si uvědomujeme, jak moc nám záleží na člověku, kterému tyto slova s citovým zabarvením říkáme.
Když se loučíme naše slova jsou protkaná láskou, smutkem a mají vysoké, láskyplné  vibrace. Taková slova jako miláček,láska, maminka, tatínek, sluníčko, zlatíčko, medvídek, andílek, mazlíček,obsahují silné vibrace a většinou mají zdrobnělý tvar. Nelze je vyslovit ve vzteku, aniž bychom vztek tímto slovem neztlumili. Sami cítíte, že když se zlobíte a vyslovíte tyto pozitivní slova, jakoby váš vztek ustupoval. Ruší se negativní myšlenky a zmírňuje se napětí.
Silné pozitivní vibrace cítíme ze slov promiň, odpusť, lítost, apod. Proto se také používají jako slova omluvná, neutralizující napětí, které přináší hněv, nebo křivda.
Na vyšší vibrace nás ladí jména  Jehova, Ježíš, Bůh, Stvořitel, Alláh, a podobně.
Každá milostná poezie a vyznání obsahuje vysoké pozitivní vibrace, neboť je většinou básníci skládají při silných emočních pocitech. Je škoda, že dnes se básně dostaly často až do pozadí našich myšlenek a došly téměř k zapomenutí.

 Slova s negativní vibrací
Zde řadíme všechny nadávky a vulgární slova. Jsou to všechna slova, která pronášíme v zlobě, s pohrdáním, v nenávisti, s touhou někoho ponížit, zesměšnit, nebo urazit. a naše negativní myšlenky jim dodávají ještě větší sílu.
Slovo, které má velmi negativní vibrace a přímo probouzí negativní pocity, je například slovo bastard, které se v určitých dobách běžně používalo jako výraz pro dítě zplozené mimo manželství. Vždy to ale byla urážka.
Velmi negativní vibrace mají slova válka, zbraň, týrání, mučení, utrpení,likvidace, ale také slovo krádež, vražda, vrah, trýzeň, hladomor, bestie, žalář.
Když si tato slova budete číst takto sestavená vedle sebe, můžete cítit až nepříjemný tlak na solaru. Je to tím, že si vlastně ubíráme energii už tím, že na ně myslíme. Měli bychom je nahradit ihned v našich myšlenkách pozitivními výrazy.
A proto Vám tu často píšu zdrobnělá slůvka, a na setkáních Vás oslovuji ( a vy to už víte,)  že jste moje sluníčka, zlatíčka, oslovuji Vás miláčci, pusinky, andílci, holčinky, kuřátka, berušky a podobně.
Samostatná kapitola jsou slova, která mají zápornou vibraci a my je používáme, abychom zdůraznili význam slova předchozího, které mělo pozitivní vibraci.. A pozor, od příštího semináře už ode mě neuslyšíte výraz „ To byl tak strašně krásnýý zážitek!!“
:))))))  „Cítila jsem, jak strašně toužím pomáhat lidem“. A nebo „ Hrozně jsem mu toužila říct, jak strašně ho miluji“ 
Teď se tady málem tluču do hlavy, jak je to nesmyslné, ale v běžném hovoru, když navíc cítíme emoci, tak jsme opravdu schopni (teda někteří
:)))), takto slova běžně poskládat. Dokonce jsem na to byla upozorněna, že tuto chybu dělám, atak Neúmyslně snižuji vibrace toho, co vlastně říkám. Už jsem opatrná a učím se říkat jen slova, která vibrace zvyšují.
A proto přemýšlejte moje berušky o tom, co Vaše pusinky vysloví. Protože Vaše slova odkrývají Vaše myšlenky. A Vaše myšlenky Tvoří vaše charakterové vlastnosti, Vaše pravidla a Vaše osudy.Je krásné ráno, právě vyšlo sluníčko.


A já Vám všem chci říct,že Vy jste moje sluníčka, která prosvětlují můj život, a ten by bez Vás by už nikdy nebyl úplný.

S láskou Kytička

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky :-)

(Jana, 6. 11. 2008 8:10)

Kytičko, moc,moc děkuju za tento článek a Tvá slova. Mám tedy o čem přemýšlet, vidím, že to přišlo právě včas, protože poslední dobou musím se přiznat, ač se stydím :-), jsem dost používala spíše negativní slova. Potřebovala bych na chvíli asi vypnout, něco se děje ale ještě nevím co. Jsem nějaká podrážděná aniž bych chtěla nebo věděla proč. Musím víc přemýšlet než něco vypustím z pusy. DĚKUJU Jana



Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 23
Celkem: 3267419
Měsíc: 15533
Den: 368