Jdi na obsah Jdi na menu

MOJE BARUNKA, BYLA TÍM NEJLEPŠÍM DAREM V MÉM ŽIVOTĚ

3. 3. 2010

ObrazekDrahá Kytičko,

2.10. uplynuly 4 měsíce, co nás zcela nečekaně opustila na „druhý břeh „ naše Barunka. Narodila se 17.07.82. V létě roku 1986 její otec emigroval do Austrálie. Zanechal zde těhotnou ženu, které se v březnu 1987 narodila holčička Erika.

Erika zahynula tragicky před 2 lety v létě – jako spolujezdkyně na motorce – řidič přežil.

Barunka dodělala VŠE, fakultu mezinárodních vztahů – 27.2.2009 promovala s titulem Ing. Byl to krásný den – všichni jsme se radovali z jejího štěstí. Napsala mi v sms, že tento den patřil k nejšťastnějším v jejím životě.

Pak přišel osudný den , přesně za tři měsíce – 27.5.09 . Přijela jsem ze zaměstnání se svým mužem, sestrou Janou – měli jsme jednání na místním úřadě.Sestra Jana jí den předtím psala, že přijede, že posedíme , oslavíme svátek Jany, že se těší. Po našem příjezdu jí sestra říká, zda by udělala chlebíčky, že se vrátíme z úřadu a popovídáme.

Baruška ale byla k nezadržení – že  nebude doma, že teď se jede projet na kole, za Janou přijede do Prahy v týdnu. Když jsme přišli z úřadu doma již nebyla, pak volala manželovi, že se vrací autem z Prahy a zda by jí odvezl do pizzerky v Kamenici. On šel pro auto do garáže, já za ním ještě vyšla, že jí nemá ve všem vyhovět, pociťovala jsem strach (ten den ráno mi shodou okolností při preventivní prohlídce objevili na EKG srdeč.aritmii).Pak jsem šla do patra a z okna vyhlížela její modré auto.

Barunka přijela, vystoupila, zamkla auto, vešla do vrátek – já s ní prohodila jen pár vět – v tom smyslu, kde teď byla, ona, že u Aleše, že se usmířili. Já, že to je dobře, že jednání na úřadě dopadlo dobře, ona – že si vezme ještě bundu, aby jí nebyla zima – já , že to určitě, aby nenastydla, ona vběhla k sobě dolu pro bundu, a to jsem ji viděla naposledy mojí Barunku. Manžel ji odvezl do Kamenice před pizzerii, prý si celou dobu psala sms, poděkovala , usmála se , o nic  dalšího ho nepožádala (odvoz zpět,atd.)

Ve 23,00 jsem jí ještě volala, kdy se vrátí, aby se vyspala (byla v neschopnosti s nespavostí, ale vycházky měla neomezené) nicméně jsem věděla, že dlouho do noci není dobré. Dopoledne v 10,15 měla být v Krčské nemocnici na urologii – zvláštní nález z gynekologie na sonu (útvar zasahující do močového měchýře), žádala mě, abych jí co nejdříve sehnala vyšetření. Volala jsem jí , cítila jsem o ni strach. Ona zvonivým hláskem,“mami, neboj, všechno se zvládne, jsem v pořádku, odvoz mám zajištěný.

Já najednou cítila bezmoc, nemohla mluvit – Barunka –mami, ty se na mne zlobíš, mami?“ Já mlčela a hovor vypnula. Ona mi už zpět nevolala, nenapsala, nikomu,nic.

Myslela jsem, že  je v té pizzerii, kde v 23 zavírají a že přijede. Hned jsem usnula tvrdě, unavena, ráno vstala do práce v domnění, že Baruška spí u sebe dole. Vůbec jsem najednou necítila žádné obavy, vypravuji se sestrou na autobus do Prahy – akorát chceme na autobus v 8,30 a volá mi její bývalý přítel z Kamenice, že je Barunka po autohavárii v těžkém stavu na neurologii v ÚVN ve Střešovicích, poranění mozku, Kytičko já už nemůžu psát.

Nechala se odvézt sousedem její nové kamarádky Simony ze Želivce. Ten večer 27. se prý přemístili do Štiřína na otevíraní diskotéky, to já už spala a netušila.

28.5.někdy po jedné hodině si sedla do toho auta – za řidiče. Neměla na výběr – za sedadlem spolujezdce byla dětská autosedačka. Simona si sedla vedle řidiče.

On jel šíleně rychle,měl v sobě alkohol,  na té silničce vůbec nezaregistroval poslední pravotočivou zatáčku, projel přes příkop (vůbec tam nebyla brzdná dráha) – jediná jablůňka – stromek, který tam je 50 let, co žiji – on mrtev na místě, Simoně se nestalo vůbec nic-prostě nic. To místo je to 150 m. od našeho domu, před loukou a chalupou, kde se narodila její prababička – také Barbora Aronová, její děda. Na té silnici se nestalo nikdy nic. Sousedi grilovali, slyšely , zavolali hned pomoc – vrtulník do Střešovic-operace – snad zasaženy i oční nervy- byla v umělém spánku – chodili jsme všichni za ni, věřili jsme v zázrak,těch lidí , co za ní chodilo – pouštěli nás – zůstala v srdcích hodně lidí- 2.6. odpoledne mi zemřela. Kytičko promiň, už nemohu psát. Píši to v práci, doma nejde internet. Byla tak krásná, hodná, chytrá. Nejlepší dcerunka, kterou může maminka být obdarována.

Dávala nám energii, chuť do života. Já se snažím přežít pro syna Jiříka – bude mu 19, pro manžela, který mě miluje, pro sestry – ale nejde to, je to stále horší. S Barunkou jsem se v nemocnici rozloučila, zlíbala, zazpívala její písničku Ó hřebíčku zahradnický, poděkovala za necelých 27 let života, kterým mě obdarovala.

Modlím se k Panence Marii, prosím ji, ať mi jí tam opatruje, vím, jak sama  musela trpět při ztrátě svého syna. Před 2 lety jsem byla v Izraeli – Jeruzalém, Betlém, Nazaret. Barunce jsem přivezla obrázky,růženec, atd. Vše měla u sebe,nikomu neublížila, nevím, proč se to muselo stát. Věřím, že to byl osud nezvratný.  

Kytičko, děkuji Ti za všechno, objímám Tě 

Eva

 Obrazek

 

 

 

 

23.10.2010

Drahá Kytičko,

Dnes je mi obzvláště smutno. Vkrádají se mi myšlenky o ukončení života. Ale nechci ublížit mým dvěma „klukům“ synkovi a manželovi a spoustě dobrým lidičkám, kteří mě podporují . Bojuji, snažím se, ale zevnitř mě to úplně vysává. Stesk je stále větší. O Barunce se mi už ani nezdá. Prosím Ježíše, Pannu Marii, andělíčky, ale nejde to.

Teď jsem si četla příspěvek na Tvých stránkách „Jak důležitá je víra.“ Más pravdu, mé myšlenky jsou určitě moc chaotické, má duše je zaplněna nesmírným smutkem.

Při meditaci namísto představy světla, krásné krajiny , vidím jen moji Barborku. Vteřina rozhodla a všechno je pryč. V podělí mám odletět s firmou do Egypta, najednou se bojím, jak to zvládnu. Kytičko, prosím Tě, kdybys měla nějaký vzkaz od mé Barunky nebo andělíčků, dej mi vědět. Snažím se , neměla jsem život vůbec lehký, ale nikdy jsem si nestěžovala. Žila jsem pro své děti, Barunka byla moje holčička, měla tolik plánů, chtěla mít rodinu, děti. Byl to takový můj ráček.

 Bojím se, že Barunku rmoutím svým steskem.

Kytičko, pokud to půjde, dej mi vědět.

Děkuji, promiň strašně mi tečou slzy.

S láskou

Eva Aronová

Obrazek

 

Obrazek27.2.2010 

Milá Evičko,

vím, že je to těžké. Dnes jsem měla zvláštní vizi, jela jsem autem a před námi stála duchovní bytost, měla žluté šaty.
Věděla jsem, že je to někdo, kdo zemřel při nehodě.
Teď jsem přijela domů a četla jsem znovu Tvůj email. Víš, hodně lidí věří, že dostane nějaký vzkaz.¨ Nelze to nijak plánovat, nelze volat zemřelé znovu k nám. Ale pokud příjdou, má to tak jistě být a je to pro ně důležité.
Slyšela jsem pouze moc příjemný ženský hlas, který mně prosil, abych mamince řekla toto:

Obrazek"Mami, tam, je to lepší než zde. " Nejhorší bylo přejít tu hranici a najít cestu.
Stále se učím. Vydrž to, než se znovu potkáme. Vždyť se stále milujeme."


¨
Evi, víc jsem neslyšela.

 

1.3.2010

Drahá Kytičko,

Teď už jsem v práci sama.
Znovu a znovu si čtu ten vzkaz - myslím, že chápu dobře - ,tam, je prostě tam, kde je TEĎ moje Barunka.
Cítím, že je to vzkaz skutečně od ní, říkala mi "mami", když byla nešťastná, tak "maminko."
A když ke mně ve snění 2.8.přišla, byla ve žlutém a říkala mi "mami, ta cesta byla "fuška". A to nebyl jen obyčejný sen.
To byla moje holčička.

Kytičko, děkuji Ti z celého srdce.

S láskou
Eva

 

Obrazek

Komentáře

Přehled komentářů

Pro Evu

(Marie, 4. 3. 2010 12:03)

Milá Evo, ani nevíš, jak ti rozumím. I nám zahynula dcera vloni o prázdninách při dopravní nehodě, kterou nezavinila. Pořád čekám, že od někud přijde.
Učím se s tím žít, i když je na to potřeba mnoho sil. Věřím, že i ty najdeš dost síly, abys žila dál. I když je to tak těžké. Držím ti palce. I mně tyto stránky moc pomohly, moc ti za ně Kytičko děkuji. Vždycky, když je mi nejhůř, otevřu si tvoje stránky a to mi pomůže. Je v nich tolik lásky a porozumnění a hlavně nám dávají naději ve chvílích, kdy začneme pochybovat. Ještě jednou ti děkuji za tvé krásné stránky.
Marie

láska - pro Mílu

(Eva, 4. 3. 2010 11:09)

Milá Lucinko, Janičko a Mílo.Moc Vám děkuji za slova podpory.Mílo,cítím s Tebou.Sama jsem měla vrozenou srdeční vadu,v 19 mi byla složitě odoperována.Zcela Ti rozumím.Proto,když se mě zeptali,zda souhlasím s dárcovstvím, souhlasila jsem.Snad by to tak Barunka chtěla,aspoň v té nemocnici jsem ta tak cítila.Snad jsme s Barunkou daly šanci žít dalším 4 mladým lidem.Pevně věřím,že její srdíčko bije dál(dostala jsem zprávu,že jím byl obdarován 19-letý klučík z Brna,který již umíral na přístrojích.Máš pravdu, život je to nejcennější a nemáme právo ubližovat dalším.Ty myšlenky se vkrádaly minulý půlrok.Bylo to jako příliv a odliv.Mílo,přeji Ti také stále více těch přílivů.Máme to těžké my mámy.S láskou Eva

láska

(Míla, 3. 3. 2010 14:15)

Milá Evo,
měla jsem krásného,milého syna,který studoval právnickou fakultu.Na to,že měl nemocné srdce, dosahoval velmi dobrých výsledků.Byl to bojovník,,
tolik chtěl žít..Měla jsem jen jeho. Můj bývalý manžel a jeho otec se k nám nezachoval hezky. Přesto jsem sehnala byt, kam jsme se po rozvodu přestěhovali,měli jsme klid a bylo nám dobře. Leč osud je krutý a nespravedlivý,ale asi to tak mělo být. To se nedá ovlivnit. Nemám už jiné dítě,zůstala jsem sama. Ale přesto vím,že se s ním setkám. V té nejtěžší
chvíli mi pomohly tyto stránky,kdyby se to nestalo,nikdy bych tu nebyla. Teď jsem mnohé pochopila a kráčím po jiné cestě. Nejsi sama,koho postihla tato tragédie a nezlob se, sebevražda je podle mne tak trochu sobectví... po mně potopa,,,,
věřím,že to zvládneš a neublížíš dalším,kteří tě moc potřebují....
Míla

Pro Evu

(Jana Janna, 3. 3. 2010 13:19)

Milá Evičko.
Moje maminka mi loni přes Kytičku vzkázala, že její forma života tam je ještě více intenzivnější a vše je mnohem krásnější a dokonalejší, než naše pouhé představy. To pro mne bylo (a je) moc moc důležité !!!
Přeji Ti Evi mnoho síly a Lásky k překonávání tak těžké doby. Jana

Odkaz

(Lucia, 3. 3. 2010 9:36)

Milá Evka,
niekde som čítala, že ak by sme vedeli, čo sa deje po smrti, aké je to tam krásne a ako ten svet TAM odráža naše sny a túžby, pri odchode našich najbližších by sme neplakali, ale radovali sa, že sú v raji a môžu byť priamo pri srdci Boha a cítiť jeho lásku. Ak by som ti mohla dať skromnú radu, aby sa ti uľavilo neber smrť ako koniec, je to iba vyzlečenie tela. Veď duša žije ďalej a to že ju nevidíš neznamená že nieje s tebou na každom kroku. Duše našich najbližších sa nepoznajú iba tento život, ale prežili niekoľko životov na tomto svete a veľmi sa milujú. Barunka by určite chcela aby si sa tešila aj naďalej zo života a radovala sa, aby aj ona mala radosť.Veď je pri každom tvojom kroku. Posielam ti veľkú silu lásky, aby si sa zmierila s tým, čo sa zmeniť nedá, a až nadíde ten správny čas, opäť si spočiniete v náručí. Držím palce.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 3259840
Měsíc: 15508
Den: 495