Jdi na obsah Jdi na menu

ŽÁRLIVOST MI KOMPLIKUJE VZTAH

22. 8. 2008

ObrazekMilá Kytičko,
znám Tvoje stránky, čtu si na nich příběhy lidí, kterým pomáháš. ctu si hlavně Tvoje rady pro nás, kdo chtějí na sobě pracovat. Obdivuji Tě a mám Tě ráda.
Nyní jsem moc smutná. Moc Tě prosím, kvítečku něžný, o pomoc. O radu. O Tvůj pohled. protože, Kytičko, Ty jsi dušička, která ví. A má zlaté srdíčko.
Kytičko, pomoz mi, moc se trápím. Snažím se na sobě pracovat, ale asi dělám šablonovitě pořád stejnou chybu.Moje nejhorší vlastnost je žárlivost. Bojím se, aby se nestala snad patologickou. Kytičko, mám osm let přítele. Mám ho moc ráda, ale žárlím na něj jako šílenec. Stydím se za to, co Ti napíšu, ale jsem upřímná.Já lezu mému příteli do mobilu a zkoumám,jestli tam něco neobjevím. Kontroluju mu email, protože znám heslo. Je to hnusné, ale já nevím,jak se z toho dostat.Jsem vdaná, maželství mi nefunguje už spousty let. Vztah je asi karmický, protože neumím udělat silnou čáru a odejít. Můj přítel je také ženatý, doma mu to nefunguje,jsme spolu osm let. Má mě rád a já ho také mám ráda. Oba jsme se chtěli vzájemně spolu rozejít, ale nemáme na to sílu. Oba jsme vzájemně spolu spoutáni neviditelnými nitkami.
Moje milá Kytičko, moc Tě prosím. proč to tak je?Prosím Tě, pomoz mi. Cítím, že jsme se znali v nějakém minulém životě. Ale nejsem sama schopná poznat, co je mojí povinností v tomto životě. Co mám s přítelem vyřešit ?Proč jsme se potkali když jsme každý vázaný v jiném vztahu ? Představa, že bychom se rozešli strašně moc bolí. Ale jestli, Kytičko, řekneš, že musíme, že je to náš úkol...Tak Tě prosím o pomoc. Budu moc čekat na Tvoji odpověď a pomoc.
S láskou

Makovice

Drahá Makovičko,
Žárlivost je nedůvěra především ve vlastní osobnost. Je to strach, že náš partner potká někoho lepšího, dokonalejšího než jsme my sami. Bohužel i zde platí, že tím, že žárlíme, přivoláváme na náš vztah hrozbu, v podobě vetřelce, který nám partnera opravdu odloudí. Navíc ukazujeme partnerovi naše slabé místo (nezvládnutou emoci) a tím v jeho očích klesáme. Nejvzácnější dar, který kdy člověk z Božích rukou dostal, je SVOBODA: Tím,že žárlíme, bereme svobodu svému partnerovi, protože jej podvědomě chceme vlastnit.Žárlivá scéna je ta nejkratší cesta ke ztrátě partnera. Navíc mu podsouváme myšlenku, že klidně může mít jinou ženu. Možná do této chvíle o tom nijak výrazně nepřemýšlel. Teď máme jistotu,že tato myšlenka v jeho hlavě opravdu je. My sami jsme mu tu myšlenku podsunuli. Navíc s pořádnou emocí. Ted už jí jen tak lehce z hlavy nedostane. A možná není daleko k myšlence " Když už mi dělá zbytečné scény, tak ať má alespoň důvod."  A tím jsme si zbytečně zkomplikovali vztah. A už vůbec nemá smyl partnera hlídat. Pokud tě bude chtít podvést, stejně to udělá. Je daleko lepší mu občas říct " Já ti věřím, vím, že mi dokážeš být věrný, stejně, jako jsem Ti věrná já". "Vážím si toho. a je to jeden z důvodů, proč tě tolik miluji."  Pokud budeš opakovat partnerovi tyto věty, ukládáš do jeho podvědomí na rozdíl od žárlivé scény, pozitivní informace. Ty si několikrát denně opakuj afirmaci: Důvěřuji svému partnerovi a prosím anděly, aby ochraňovali naši lásku. Uvidíš, jak se budeš za pár dní cítit lépe. Pokud si náš partner prohlíží cizí ženy, znamená to pouze jedno: "Máme doma normálního zdravého chlapa."  Pokud jeho oči přestanou zálibně sledovat ženy, něco není v pořádku.U tebe je to o to těžší, že tvůj partner nemá rozvázán svazek s manželkou. Přesto by jsi mu měla věřit, pokud ho opravdu miluješ. Mám ti napsat,že Váš nynější život naplní Váš vztah harmonií, pokud jeden k druhému najdete úctu. A k úctě milá Makovičko, důvěra určitě patří.
Přeji ti hodně klidných dnů plných lásky a radosti.

S láskou Kytička

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 3257368
Měsíc: 16196
Den: 664