Jdi na obsah Jdi na menu

SEBEVRAŽDA - ÚTĚK, Z KTERÉHO UŽ NENÍ NÁVRATU

SEBEVRAŽDA - ÚTĚK, Z KTERÉHO UŽ NENÍ NÁVRATU

víla-nádherná.jpgMilá sluníčka -  Jaro je už v plném proudu a já bych moc ráda psala o veselých věcech, plných radosti a optimismu. Má duše je dnes, ale plná smutku. Tento příběh začal na začátku roku, kdy jsem poznala Alenku Vallovou. Přišla za mnou do salonu a řešili jsme její podnikání a také soukromé otázky.

Bylo to setkání, které na mne zapůsobilo. Velmi příjemná a milá dušička. A tak jsme zapomněly na plynoucí čas a poměrně dlouho jsme diskutovaly o zdravé výživě a o velice známé pekárně, kterou Alenka vlastnila a která měla problémy finančního charakteru.

fialová-mašle.gifPekárna VIVA pekla nejen obyčejný chléb a výborné voňavé pečivo, ale také zdravé pečivo, dle speciální receptury, z čistě žitné mouky.. Moc jsem jejímu nadšení fandila. Domluvily jsme spolu přednášky a také reklamu, kterou jejímu pečivu budu ráda dělat. V našem salonu se objevila velká krabice s voňavými bochníky chleba a na stůl jsem položila informační letáčky. Také jsem se zmínila v pár obchodech o zdravém pečivu, které by nemělo chybět v jejich sortimentu zboží.

Asi za měsíc mi Alenka zavolala, že mi děkuje za reklamu, která byla přínosná, že se jí už ozvali další odběratelé. Aby dál šířila radost, znovu přijela k nám do salonu, zakoupila dárkové poukázky a obdarovala své blízké.

Slíbily jsme si další setkání a když odcházela, měla jsem pocit, že objímám blízkou přítelkyni. To bylo naposled, kdy jsem Alenku viděla.  Alenka už je od včerejší noci v duchovním světě. Její tělo nalezli v kanceláři její firmy. Příčina smrti -  SEBEVRAŽDA

motýl-otáčivý.gifJejí smrt mnoho lidí zranila. Co zlomilo tuto silnou ženu, která tak tvrdě pracovala a která tolik milovala život?  Je velmi těžké smířit se s tím, že prožívala tak krutou beznaděj, že nám všem utekla tam, odkud se k nám nemůže vrátit. Ještě těžší je uvědomit si, že nikdo z jejich blízkých nic zvláštního v jejím chování nezpozoroval.

Prosím Vás všechny moje zlaté dušičky, moje zářivá světýlka, abyste nyní se mnou poprosili za odvedení její duše do světla. Pokud člověk zahyne vlastní rukou, je to velmi těžké odejít do světla. Duše je svázaná a spoutaná bolestí těch, kterým svým odchodem ublížila.

holub-v-letu.gifDRAHÁ ALENKO, ZNALA JSEM TĚ JEN PÁR TÝDNŮ, ALE VSTOUPILA JSI DO MÉHO SRDCE, PROTOŽE TVÉ SVĚTLO KRÁSNĚ PROZÁŘILO MŮJ DEN. KÉŽ BYCH BÝVALA MOHLA ROZPTÝLIT TVÉ CHMURNÉ MYŠLENKY DŘÍV, NEŽ  SE TVÁ KRÁSNÁ DUŠE  OCITLA NA PRAHU SMRTI. VELMI BOLÍ, ŽE JSEM NEMOHLA NIJAK ZVRÁTIT TVÉ ROZHODNUTÍ.  JÁ ZATÍM NEVÍM, CO TĚ TAK MOC TRÁPILO, ŽE JSI DOBROVOLNĚ OPUSTILA TY, KTERÉ TOLIK MILUJEŠ. VĚŘÍM, ŽE MI TO JEDNOU  POVÍŠ, ALE ZE VŠEHO NEJVÍC PROSÍM BOHA, ABY PŘIJAL TVOU DUŠI DO SVĚTLA. PROSÍM ANDĚLY, ABY TI POMOHLI PŘEKONAT TEN ŠOK Z OPUŠTĚNÍ A SAMOTY.  POSÍLÁM VSTŘÍC TVÉ DUŠI SVOU LÁSKU A PŘEJI TVÉ DUŠI KLID, MÍR A SPOČINUTÍ V NÁRUČÍ MILUJÍCÍHO BOHA A ANDĚLŮ.

KYTIČKA

svíčka-s-andělem.gif

 

linka-AB.gif

 

P.S.  BĚHEM POSLEDNÍCH DNŮ V NAŠEM MĚSTĚ ZAHYNULA  TAKÉ DALŠÍ  MLADÁ ŽENA JANIČKA, KTERÁ NEJEVILA ŽÁDNÉ ZNÁMKY DEPRESE A ZKRÁTKA NAJEDNOU BEZ ROZLOUČENÍ „UTEKLA“ TAM, ODKUD NENÍ NÁVRATU. DVĚ MALINKÉ HOLČIČKY ZŮSTALY BEZ MAMINKY. ŽENA SE OBĚSILA V NEDOSTAVĚNÉM DOMKU.

Sebevraždy jsou druhá nejčastější příčina úmrtí na světě, hned po dopravních nehodách. Každý rok si vezme život víc než milion lidí: 90 % trpělo nějakou duševní chorobou.. „Nejvíc sebevražd je v dubnu, druhý nejrizikovější měsíc je listopad. Nejméně sebevražd Češi páchají v prosinci. Černými dny jsou 1. leden a obecně pondělky, nejméně sebevražd se stává v sobotu. nejčastějším způsobem sebevraždy u nás oběšení (muži 60 %, ženy 43 %), následuje zastřelení, otrávení a skok z výšky.“

Sebevražd je na Moravě méně než v Čechách, přibývá jich směrem od Prahy k západním, severozápadním a severním hranicím republiky. Nejnižší sebevražednost mužů byla zjištěna v okresech Pelhřimov, Benešov, Jihlava, Třebíč a Kolín, nejvyšší naopak v okresech Sokolov, Semily, Most a Cheb. U žen jsou minima v okresech Blansko, Jihlava, Opava, Třebíč a maxima v okresech Cheb, Most, Svitavy, Prachatice a Plzeň.

NIKDY NEPODCEŇUJME VÝHRUŽKY SVÝCH BLÍZKÝCH TIPU  - RADĚJI TO SKONČÍM, NEMÁM CHUŤ ŽÍT, NEBAVÍ MĚ ŽIVOT atd.

ÚVAHA

KOLIK MUSÍ  MÍT ČLOVĚK OČÍ, ABY UVIDĚL TRPÍCÍHO ČLOVĚKA ?

KOLIK UŠÍ MUSÍ ČLOVĚK MÍT, ABY USLYŠEL LIDSKÝ NÁŘEK?

KOLIKRÁT MŮŽE ČLOVĚK ODVRÁTIT ZRAK A PŘEDSTÍRAT, ŽE PROSTĚ NEVIDÍ?

umírající-v-posteli.gif


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Někdy si člověk myslí,že už mu není pomoci!!!

(nemohu se podepsat, 21. 4. 2011 18:07)

Kytičko! Dnes jsem měla uplně stejný problém!!!
15. jsme nedostali výplatu, večer jsme se s manželem a ten večer jsme se s manželem nabourali v autě (nepojízdné - odnesly to jen plechy a mé dva prsty)!Včera jsme se v práci dozvěděli,že výplaty nebudou a dnes, že je firma v konkurzu a asi krachne. Dnes odpoledne jsem se dozvěděla,že pokud nezaplatím dluh - bude to ten člověk řešit exekucí (to nemůžu dopustit dům postavili rodiče a v dobré víře klidného stáří ho přepsali na mě a bratra - skončili by všichni na dlažbě!! I můj manžel a dcera - která na tom není zdravotně nejlépe!!!) Chtěla ten dluh vyřešit půjčkou,ale bohužel protože zaměstnavatel neplatil pravidelně každý měsíc,tak jsem ji nedostala!! První co mě napadlo, byla sebevražda!! (Byla jsem vždy ke všem poctivá a spravedlivá - bohužel na to jsem dojela!!)Ale vím,že by to nic nevyřešilo - jsem tak zodpovědná,že tady nenechám se v mých problémech utopit ostatní z rodiny. Nevím co bude dál,.... Prosím Anděly,aby mi pomohli....
(Nezlobte se Kytičko,že se zde nepodepíšu - stydím se ) Vím,že jsou lidé co řeší daleko horší problémy.

Re: Někdy si člověk myslí,že už mu není pomoci!!!

(Bára, 23. 4. 2011 18:30)

Zkus se obrátit na právníka. Stojí ti to za to, než abyste všichni skončili na ulici. Třeba to chce nějakou konsolidaci půjček nebo rozdělit majetek atd. Nejsem právník, neumím víc poradit, ale držím Ti palečky.

Re: Někdy si člověk myslí,že už mu není pomoci!!!

(Mili, 24. 4. 2011 13:16)

Milá nepodepsaná, vše se dá řešit! Exekutora se nebojte, mají zájem se v první řadě domluvit, žádejte splátkový kalendář - písemně - vše si kopírujte a posílejte doporučeně, o nařízení prodeje nemovitosti musí rozhodnout soud a to je vše na dlouhé lokty. Hlavní je snaha splácet, pak se nemusíte ničeho bát. Držím pěsti, zvládnete to!

Re: Re: Někdy si člověk myslí,že už mu není pomoci!!!

(Hanka, 27. 4. 2011 12:25)

Opravdu,Mili má pravdu.Než dojde k dražbě nemovitosti uplyne mnoho času.Mám s tím své zkušenosti díky bývalému manželovi.Určitě vše dobře dopadne,držím vám palce.Hanka

Re: Někdy si člověk myslí,že už mu není pomoci!!!

(Nezámá, 3. 5. 2011 20:42)

nebojte se, já sama jsem daňoý exekutor a snažím se vždy domluvit než přistoupím k exekuci. navrhuji, aby jste se domluvila na splátkovém kalendáři. když budete dodržovat podmínky a pravidelně splácet, nikdo Vám exekuci dělat nebude(tedy, já bych ji nedělala). i když Vám udělají zástavní rávo na nemovitost, neznamená to hned, že Vám nemovitost v dražbě prodají:-)) Vždy se snažit domluvit a ukázat dobrou vůli:-) Věřím, že je více exekutorů jako já:-)

Re: Někdy si člověk myslí,že už mu není pomoci!!!

(Martina, 7. 6. 2011 8:35)

Milá neznámá paní, moc vám držím palečky a věřím, že při řešení této situace objevíte svoji skutečnou sílu a nové informace a vyjdete z ní ještě mnohem silnější, než jste. Důležité je modlit se, být otevřená a přijímat pomoc. Pokud vám mohu poradit, tak mě hodně pomohla knížka Léčení s anděly. Hlavně to nevzdávejte, to by byla první a zásadní chyba. Moc vám fandím, abyste to vyřešila.

Můj manžel dostal šanci hned třikrát

(Pavla, 28. 9. 2011 20:05)

Co se týká tématu sebevražd,tak mám osobní skušenost,v podtatě jí spáchal můj muž.Jedná se spíš otom,že ne náhodou ýijí esoterikou a jejími odvětvími,a tak sem pátrala proč?Vědomně by určitě nikdy neskočil spíš si myslím,že je to stav mnohem hlubšího rázu a vše souvisí se vším takže karma,minulé životy atd.Doktoři to označili za skrat v mozku a daný člověk si nikdy nevzopene jak se to stalo.Nicméně o muže se smrt i v nemocnici pokusila ještě dvakrát,dnes má mě a nový života a syna.

Odvedení ke světlu .........

(Marcela, 21. 4. 2011 10:37)

Děkuji Kytičce za krásné slova a pomoc pro Alenku ,byla to má nejlepší kamarádka a bolest ,která nejde popsat a pocit prázdnoty ...........
Prosme andílky o odvedení ke světlu ,nezaslouží si bloudit ,chtěla už jen klid a být bez starostí !
Děkuji Marcela

Re: Odvedení ke světlu .........

(Marci, 5. 6. 2011 10:31)

je mi moc líto Alenky, vím,že jsou v životě moc těžké chvíle, kdy není vidět žádné východisko.Vím, že se velice lehce říká,hlavu vzhůru ono to dobře dopadne.Čemu ale nerozumím, pokud to byla tvá nejlepší kamarádka, proč to takhle smutně dopadlo?? M

zapaluji plamínek, světélko pro svit na cestu na světlem

(Pavlína, 2. 6. 2011 13:51)

Milá Kytičko a všichni dušičky, jsem smutná, moc smutná z toho, že tolik lidí si dokáže sáhnout na život. Proč to tak je? Proč přichází chvíle, kdy si člověk neví rady, bloudí a nechce jít dál? Patřím tam, kde byl žal, bolavý nezdravý žal z toho, že se mě blízká dušička dostala do míst, která nemají cestu. Jakýsi mrtvý bod, nechuť k životu, konec, nic, prázdno...Neviděla jsem, neslyšela, nepomohla a pak přišla ta zpráva: UŽ TU NENÍ. Ta dušička sama vlastní rukou odešla, zvolila, vykonala. Proč jsou takové okamžiky? Možná by stačila ještě setina sekundy a mohlo být vše jinak, rozhodnutí zůstat. Je možné v tak malinkém okamžiku změnit své rozhodnutí??? Proč??? Proč tolik dušeiček odchází??? A pak jsem pochopila, v tu chvíli dušička dál nevidí, chce jen klid, ospočinout si. Myšlenky na rodinu, přátele, lásky, na děti, v takovou chvíli si dušička myslí, že je přítěží a chce i pro ostatní vysvobození a klid. I já chtěla vysvobodit a mít klid, naštěstí tu byl někdo, kdo slyšel a viděl. Prý jsem to měla napsané ve své tváři. Kéž bychom dokázali číst ve tvářích a zabránit odchodu vlastní vůlí někomu, kdo to chce vzdát. Modlím se za vás dušičky, modlím se každý den, aby jste byly odvedeny do světla, aby vám byla zem lehká, aby ste došly švětla a byly do něj přijmuté. Někdy opravdu tak moc bolí život. Kytičko, myslím, že tuto ženu Alenku jsem na své cestě životem potkala, stoprocentně jsem o jejich pekárně slyšela, neboť jsem pracovala v pekárně, která VIVU znala. Paní Alenko zapaluji za Vás svíčku, Paní Jano, zapaluji za Vás svíčku, Dušičky, zapaluji za vás svíčky. Andělé, Archandělé, Ježíši, pane Bože, Světelné bytosti prosím, pomozte všem bloudícím dušičkám najít cestu ke světlu, dojít světla a být přijmuti do světla. Nechť je vám Dušičky zem lehká. Děkuji vám. Amen. Všem posílám lásku.

Erik

(Eva, 26. 4. 2011 10:50)

Modlím se za Erika, zapaluji svíčku vedle té pro moji Barunku, mamce tisknu ruku a posílám lásku.
Máma

Alenko, co jsi ztratila svého syna Erika :-(

(Peťka, 25. 4. 2011 23:11)

můžeš se mi prosím ozvat na e-mail petraulman@seznam.cz ? sama mám syna Erika, který prožívá velké psychické problémy..prosím, napiš mi..

Bolest

(Alenka, 23. 4. 2011 15:28)

Nikdy som nepomyslela,ze raz budem prezivat taku bolest,nad necakanou smrtou mojho syna Erika.
Pracovala som ako opatrovatelka v Rakusku,starala som sa o inych a moj syn bola vacsinou doma sam,zili sme sami.Ked jedneho dna,mi telefonicky oznamili hroznu spravu,ze moj syn uz nezije.Vraj vyskocil z balkona.
Od tejto chvile uz nezijem,mechanicky robim vsetko.Nemozem ani nechcem uverit,zeby si sam siahol na zivot,sme veriaci.Nespozorovala som ani zmenene spravanie na nom,ziadna znamka depresii,alebo nejakych psychickych problemov.Studoval na vysokej skole,mal ciele,zivot pred sebou.Mali sme krasny,doverny vztah,vsetko sme si rozpravali.Neverim tomu,zeby mi tak ublizil.
Preto prosim dobre dusicky,anjelov straznych,aby sa zanho u Boha prihovarali,nech najde svetlo,nech sa vrati tam odkial prisiel,nech pociti nekonecnu Lasku,Svetlo.
Nech jeho dusicka najde pokoj,ak ho tu nenasla.
Pane vyslys ma,pozehnaj vsetkych,ktori sa zanho pomodlia a zapalia sviecku.
Dakujem.
mamka.

sebevražda

(Bára, 23. 4. 2011 8:12)

je často projevem duševní nemoci. Jde o reakci na změněné prožívání, které člověk prožívá jako pravdivé. Proto mu nemusí ani na mysl přijít, že je nemocný. Problém je, že to často nepochopí ani okolí. Díky Bohu, má spolužačka to u mě kdysi rozpoznala a odvedla mě na psychiatrii. Už deset let beru léky a znám normální život a prožívání. A život mě baví. Jsem jí a lékařce vděčná za život. Dnes by mě ani ve snu nenapadlo si jít ublížit. Buďte proto všímaví k druhým, můžete zachránit nemocnou dušičku. Krásný den všem a žádné chmury.
A Kytičce děkuji za krásné stránky. Mám Tě Kytičko moc ráda :-)

Neznámej pani

(Erika, 22. 4. 2011 8:11)

Milá pani!Vaša voľba je na Vás ako budete myslieť.Zvoľte si myšlienky ,ktoré chcete prežiť a opakujte si ich 300-400krát denne a pozerajte do zrkadla do očí.Nieje to veľa,pretože cez deň určite máte veľa neg.myšlienok.Bola som tiež na dne a fungujeto

cítím s Tebou

(Marie, 22. 4. 2011 7:16)

Milá Kytičko, vím, jak jsi silná žena a jak Tě trápí, když nemůžeš pomoci.... Slova nemohou vyjádřit všechnu tu Lásku, kterou k Tobě cítím za to, že jsi a pomáháš nám všem. Zapálila jsem svíčku a modlím se.

Svíčka za obě dušičky...

(Pavla, 21. 4. 2011 23:57)

nejdřív nešla zapálit, pak zhasla a nakonec vyhořela úplně do poslední kapky vosku. Takhle vyhořelou svíčku jsem už dlouho neměla, je opravdu vidět, že je nutné, abychom prosily za jejich odchod do světla.

Klid a mír v duši

(Lenka , 21. 4. 2011 15:35)

Já taky děkuji Kytičce za krásná slova a pomoc pro Alču,ať její dušička najde už jen klid a mír a odejde ke světlu, kam náleží Děkuji Lenka

Moc pozitívneho myslenia

(Erika, 21. 4. 2011 15:02)

Poprosila som Ježiška o odpustenie za túto dušu.Je zvláštne,že sa to stalo zrovna v tomto období Ježiškovho ukrižovania.Modlitby,prosba o pomoc a hlavne pozitívne myšlienky dokážu zázraky.A viera v skutočnosť zázrakov.Myslite na to všetci!!!

Odpuštění

(Jája, 21. 4. 2011 10:22)

Vážená Alenko, vážená Janičko, prosím Vás za odpuštění. I já Vám odpuštím. Děkuji.



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 10
Celkem: 3257321
Měsíc: 16190
Den: 652