Jdi na obsah Jdi na menu

POKRAČOVÁNÍ PŘÍBĚHU - KDYŽ SE DÍTĚ VRÁTÍ NA KŘÍDLECH ANDĚLŮ

víla-nádherná.jpgPřed dvěma lety, v dubnu, v roce 2010, za mnou do poradny přišli velmi milí, mladí lidé. Objednali se na konzultaci a já jsem již při jejich příchodu tušila, co budeme řešit. Mladá žena měla v rukou fotoalbum,které křečovitě tiskla ke svému srdci.

Z fotografií se usmíval krásný, asi 4letý chlapeček. Z  utrápených, ale přesto krásných a čistých očí jeho maminky jsem četla : Už nemáme našeho chlapečka“.A tak jsem poznala Pavla, Dagmaru a jejich příběh. Svůj život žijí na Moravě – ve Zlíně, kde se událost, kterou přišli řešit, stala v polovině března roku 2010.  Vše se tedy odehrálo už před dvěma lety. Dáša se snažila popsat den, kdy se jejich život změnil a kdy ztratili to nejcennější, co měli, svého syna Pavlíka.

ms---1-energie---jeji-tok.gif Jako každý den dopoledne kolem 11 hodiny odcházela Dáša do svého obchůdku, kde pracovala. Synka jí hlídala její maminka, která ho velmi milovala. Pavlík byl celé dopoledne veselý, se svou maminkou si hrál a ještě chvíli po jejím odchodu stál u okna a mával. Nikdo netušil, že se v tomto životě vidí naposledy. Byl krásný slunečný den a tak si babička s vnoučkem kolem půl dvanácté vyšli na procházku. Sotva ušli pár metrů, objevil se na ulici nákladní vůz, nikdo asi nedokáže přesně popsat co se ve zlomku této osudné vteřiny přihodilo.

Řidič nákladního vozidla najednou zařadil zpátečku a jeho auto prudce vyrazilo směrem k babičce a Pavlíkovi.

Nebyl žádný čas uskočit, odejít, nebo utéct. Byla to jen tupá rána a ticho. Řidič uviděl, co se stalo a ihned zastavil.  Pod koly svého auta našel ležet těžce zraněnou ženu, která jako v transu neustále opakovala – Pod autem je dítě – zachraňte Pavlíka !!! Zavolejte sanitku. Mám pod autem vnoučka!!! Sanitka byla u místa nehody během několika minut. Ženu se podařilo zachránit. Vrátit život Pavlíkovi, už ale nikdo nedokázal. Po převozu do nemocnice umírá. Andělé si odvedli jeho duši.

andel-chrani-miminko-br12.jpg

 

Toto smutné vyprávění přerušoval pláč a velká bolest, stejně jako poslední setkání maminky a Pavlíka v nemocnici, kde nemohla stále uvěřit lékařům, že její chlapeček už nikdy neotevře oči a nepřitulí se ke své mámě.  Stěží jen dokázala vnímat, že její mamince hrozí amputace dolní končetiny a že je také ve velmi vážném stavu.

Další dny byly jen těžkým snem. Najednou se vybavují vzpomínky na věty, které jí Pavlík v posledních dnech stačil povědět – například, že by rád vrátil zpátky k mamince do bříška…..Jakoby tušil odchod a cestu, kterou bude muset podniknout, aby se ke své mamince vrátil. A Dáša vyprávěla dál. Mluvila o Pavlíkovi, jak byl moudrý a laskavý, jak všechno hned uměl a jak úžasným dítětem, které bylo nadmíru hodné a úplně zdravé byl. S třesoucí se rukou mi podávala album fotografiemi.

mandala-lasky.jpgZadívala jsem se do bezelstných, čistých očí tohoto krásného dítěte na fotografii a představovala jsem si jeho veselý bezstarostný smích. V takové chvíli snad ani nelze nemít v očích slzy.

Pak začal vyprávět Pavel – otec Pavlíka – mluvil o tom, jak těžké je pochopit, že přijde domů, a nikdo nepřiběhne ke dveřím, jak se otočí ve svém autě a vidí prázdnou dětskou autosedačku. Nestyděl se za slzy.Proud očistných slz omýval brázdy vrásek muže, který ztratil ten neskutečně cenný poklad - svého syna.

Jen s úžasným klidem v duši řekl, že tuto událost nikomu nevyčítá a že nemá vůči nikomu zlobu ani zlé myšlenky. Chytil svou ženu kolem ramen a oba se shodli na tom, že teď je třeba pomoci hlavně babičce, aby překonala psychický šok z této události. Co je velmi zajímavé, že Dáša má staršího syna z prvního manželství, kterého také srazilo auto, ale naštěstí přežil. Obě události se staly téměř na stejném místě. Je jasné, že zde hraje prim těžká zátěž karmy. 

Zůstala zde ale i naše společná víra, že se Pavlík znovu vrátí a vyléčí tu krutou ránu v srdci své maminky a tatínka. Všichni tomu věříme . Dáša si nechala přeložit z agličtiny píseň, kterou intuitivně vybrala k poslednímu rozloučení s Pavlíkem, zpívá se tam o tom, že láska, přichází na křídlech andělů.

A jediná věta, kterou si z této písně rodiče uchovali byly slova:   „ Já se k Vám zase vrátím.“

a já Kytička tolik věřila, že se k nám Pavlík na křídlech andělů zase vrátí, i přes to, že jeho maminka byla tolik slabá,psychicky vyčerpaná a měla doma již 18 letého syna, takže čas a věk svým nelítostným proudem, pracoval proti nám.

cervene-ruzicky--rov.cara.gif

 

ms-andel-15.gif17.3.2012  mi přišel tento email

Ahoj Kytičko.
Tak Ti chceme sdělit že už máme syna PAULa. Narodil se nám v úterý 13. 3.
2012 v 3.46 hod. Má 4 kg a měří 52 cm.
Takže se nám vrátil přesně po dvou letech -

V PÁTEK  16. 3. TO BYLY DVA ROKY
  CO ODEŠEL - A V TEN SAMÝ DEN, SE VRÁTIL Z PORODNICE DOMŮ.
V příloze posíláme fotky PAULíka - jinak je to celý Pavlíček


Ještě jednou děkujeme moc za všechno


Tobě i Romanovi a celé rodině posíláme světlo a lásku a hodně moc zdraví.

Nashledanou
Škárkovi

pavlik1.jpg

pavlik-2.jpg

 


víla-nádherná.jpgMilá Dášenko a Pavle

Gratuluji k Vašemu neskutečnému štěstí a Paulíčka objímám a prosím Boha a anděly, abu mu na jeho nové cestě životem požehnali. Žehnám i Vám, neboť Vaše statečné a milující duše dokázaly odpustit, tak bolestnou a těžkou  událost. Vaše srdce jsou příkladně otevřená a milující. Přeji Vám a prosím za to Boha, aby Vaše další cesta byla radostná a prožitá v těch nejvyšších možných vibracích. Prosím, ať Váš Paulíček je pro Vás radostí, požehnáním a štěstím. Moc ráda se s Vámi opět setkám a raduji se v duchu s Vámi a posílám Vám nekonečné moře lásky a radosti, kterou cítím.

Děkuji, že jsem Vás mohla poznat.

S láskou Kytička

kytka-anima2.gif

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Trocha zamyšlení

(Katarina, 3. 4. 2012 22:00)

Vždycky ráda slyším zprávu o narození mimča. Zamýšlím se však nad tím, zda by malý chlapeček neměl mít právo na SVŮJ život - zcela jiné jméno, nehledat upjatě podobu s bráškou, přijat ho jako nového jedince. Několikrát jsem slyšela příběh lidí, kteří prožili svůj život ve stínu zemřelého sourozence. Chápete smrt jednoho dítěte a narození dalšího jako karmu onoho zemřelého? Děkuji za objasnění a přeji vše dobré, Katarina

Gratulace

(Majka, 29. 3. 2012 20:22)

I já po přečtení Vašeho příběhu nevidím pro slzy. Nevím, co napsat, všechno bylo už řečeno. Snad se tedy jen připojím k tomu, co napsala Kytička i všichni ostatní přede mnou. Jsem přesvědčena, že andělé budou toto děťátko i Vás všechny provázet po celý život. Posílám plnou náruč lásky.

Gratulace :-)

(Leňula, 25. 3. 2012 14:21)

Velmi dojemný příběh ..přeji vám všem hodně štěstí,zdraví ,lásky a ať vám stále na tváří..spokojený usměv září:-)

PAUL

(Kunderovi, 28. 3. 2012 7:20)

Milá Dašenko a Pavlíku, jelikož Vás známe osobně o to víc se našich srdcí Váš dříve smutný a v tuto chvíly pro nás všechny a hlavně pro Vás šťastný životní příběh dotýká. Není snad člověka, kterému by při čtení netekly zároveň slzy dojetí i radosti. Přejeme nádhernému Paulíčkovi hodně zdravíčka a stále veselé a usměvavé rodiče.

Paulík

(Petra Ikrényiová, 23. 3. 2012 14:06)

Právě se dívám na fotečku a tečou mi slzičky.Dášenko,Pavlíku a sladký Paulíčku přeji vám hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky a ať jste všichni mooooc šťastní.Líbá vás Petra
PS.určitě za váma co nejdříve přijedu ....

:-)))

(Laďka, 23. 3. 2012 12:27)

Přeji Vám ze srdce hodně zdraví, lásky a štěstí. Mějte se už jen krásně :-)

Gratuluji

(Petra, 22. 3. 2012 23:34)

Také gratuluji a ať ho strážní andílkové na jeho cestě životem neustále doprovází, jinak vám přeji to samé co Kytička. Máte moc hezké miminko:-) a na fotce vypadá velmi spokojeně:-)

Gratulace

(Hanka, 22. 3. 2012 15:15)

Také vám gratuliji z celého srdce k vašemu chlapečkovi a přeji celé vaší rodině at žijete láskou.Krásné dny plné sluníčka.

Velká gratulace

(Anna Marie, 22. 3. 2012 12:22)

Z celého srdce Vám gratuluji a přeji, ať prožíváte s Vaším dítětem jen samé krásné chvilky. Věřím, že Vám s radostí a láskou vynahradí všechnu bolest a utrpení, kterým jste si museli projít.
Všem Vám přeji, nechť se příští dny snoubí s radostí a štěstím a jsou prozářené láskou.
Kytičko děkuji za všechnu pomoc, kterou lidem dáváš. Mám Tě moc ráda....
S láskou Anna Marie.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 15
Celkem: 3261137
Měsíc: 15650
Den: 852