Jdi na obsah Jdi na menu

ODEŠLA MI MAMINKA, NEDOKÁŽU SE S TÍM SMÍŘIT.

5. 12. 2008

ObrazekMILÁ KYTIČKO,
je právě tříleté výročí úmrtí mé mamky, pořád se s tím nemohu vyrovnat. Denně si s ní v duchu povídám, denně si vyčítám, že jsem měla udělat to a ono. Maminka oslavila 84 let a druhý den už nevstala z postele. Každý den jsem běhala do nemocnice a vůbec jsem si neuvědomila, že někde v rohu číhá smrt, že člověk je tak křehký. V životě jsem nikomu nic nezáviděla, ale když lidé z okolí mluví o své mamince, přistihnu se, že jim jí závidím, když mluví o mamince v nemocnici, tak si kladu otázku, proč ostatní bojují a moje mamka nebojovala. Uvědomuji, že mamka měla ve všem pravdu, na spoustu věcí jsem se jí nezeptala. Často mívám pocit, že odchodem mé mamky skončil i můj život. Možná to bylo vyšší řízení, jak na mamku pořád myslím, něco mi řeklo, ať se pokusím na internetu najít nějaké spojení - objevila jsem Tebe, milá Kytičko. Možná mi ani neodpovíš, možná máš pro mě vzkaz od mamky, možná slovo útěchy . Za vše budu hrozně vděčná a předem děkuji. Eva - Kolín

 

Milá Evičko,

Tvůj email by mohl stejně tak začínat touto větou:  „Milá Kytičko, dostalo se mi nesmírně velkého daru. Moje milovaná maminka mne v tomto životě směla provázet svou láskou a moudrostí až do svých 84 let.“ Děkuji Vesmíru, děkuji Stvořiteli, že jsem se směla tak dlouho těšit z její přítomnosti.

Já bych Ti zcela jistě odepsala: „ Ano, drahá Evičko, chápeš to správně. Je to skutečně vzácný dar, když máme chápající, moudrou a milující maminku tak dlouho při sobě. Když víme, že na světě je duše, která nezištně a s láskou pohlíží na nás, je schopna i přes dravý proud času v nás stále vidět své malé dítě. Vědět,že  tato duše nás  z celého srdce upřímně miluje.

Pokud jste spolu vytvořily navíc  laskavý vztah a ty jsi dokázala být mamince i ve stáří oporou, pak andělé jásají. Neboť bylo naplněno to, co Vaše duše měly vykonat. A ty by jsi měla pociťovat vděčnost.

Ty ale Evi píšeš a cítíš něco jiného a já vím,že máš pocit, že jsi pro maminku neudělala všechno tak, jak mělo být. Věř mi, že teď je už zbytečně se ohlížet zpátky. Ať se dělo cokoli,nic už tam nenajdeš. Ani střípek vyslovené věty na který si vzpomeneš nelze vrátit zpět. Ani dny, které jsi možná s maminkou měla intenzivněji prožít, ale v návalu práce a jiných povinností jsi neprožila,nelze vrátit zpátky. Věk Tvojí maminky je požehnaný. Vzpomněla jsem si na svou kamarádku z dětství Marcelku. Zemřela na rakovinu plic, ve věku 36 let. Zanechala tu  tři děti.

Nejmenší holčička chodila do druhé třídy základní školy. Marcelka neměla žádné sourozence, její maminku často potkávám. Jak těžké to muselo být pro ni, ztratit své jediné dítě.

Evi, nedívej se na tuto smutnou ztrátu, která dříve, či později dostihne každého z nás, jako na něco, se dalo odvrátit, nebo změnit. Běh života nezastavíš. Stejně by jsi jednou tuto situaci řešila.

Dnes si udělej hezkou chvilku. Zapal si svíčku, posaď se na klidné místo. Zavři oči a představuj si příjemné místo, někde u lese, u potůčku a do své představy pozvi svou maminku. Představuj si ji krásnou a Šťastnou, protože právě taková v současné době je. Představuj si jí prozářenou sluncem a tou nejvyšší nejdokonalejší láskou.Řekni ji, všechno, co tě trápí, omluv se za to, co si myslíš, že z tvé strany byla chyba. Popros jí, ať ti odpustí všechno vědomé i nevědomé, co nebylo vykonáno z lásky. Obejmi ji a popřej jí jen láskyplné okamžiky v přítomnosti těch nejlaskavějších bytostí.

Zůstaň chvilku v její náruči a poděkuj. Za všechno, co tato duše pro Tebe udělala.

Pak se s ní rozluč. Propusť jí vědomě ze svého současného života a věř, že toto setkání uzdravilo Tvou duši, která cítí stále napojení na energii maminky. Toto loučení není navždy. Jste dvě duše, které se potkávají. Nežily jste spolu poprvé.

Přeji Ti sluníčkové dny plné lásky a světla andělů.

 

S láskou Kytička

Komentáře

Přehled komentářů

dnes ještě jednou

(Jana, 7. 12. 2008 18:21)

Naše milá Kytičko, byla jsem zvědavá na Tvoji reakci na to osočování tady. Čekala jsem přesně to, co jsi napsala. Jsi naše zlatíčko, jsi tak krásná, ale to někteří opravdu nedovedou pochopit. Prosím Tě nenechej se jimi znechutit.Možná to je opravdu jen bolest co z těchto lidí mluví a oni časem pochopí. Andílci dobře vědí co Ti říkají, nenechat si ubližovat. Moc na Tebe myslíme, máme Tě moc a moc rádi. Posíláme Ti hodně lásky a síly. Jana a Viki

Pro Kytičku

(Hanka, 7. 12. 2008 17:45)

Kytičko, mně si také odpověděla až na druhý dotaz.
Vše je dobrovolné, už to, že jsem TI napsala, jsem cítila ulehčení. Děkuji,že tady pro nás jsi. V každém příběhu lze najít odpověď. Wahlgrenis jsem psala celkem třikrát a neodpověděla mi ani jednou. Přesto se nezlobím a dál hledám. Typy jako jsou Igor a podobně si nejspíš myslí, že nemáš jinou práci, ale já vím,kolik času věnuješ ještě jiným aktivitám a pomáháš.
Hanka

Všem, kteří soudí

(KYTIČKA, 7. 12. 2008 17:39)

Musím přiznat, že někdy mi chodí hodně ubližující emaily, ale andílci vždy poradí, komu odpovědět, koho pohladit a koho nechat najít vlastní odpověď a svou cestu. Andílci mi radí, nevšímat si emailů, které ubližují a nenechat si ubližovat a tak si ubližovat rozhodně nenechávám. Mám radost z každé Vaší radosti.
Bolí mně to, co bolí Vás To,že zde mám své stránky a radím lidem mně nezavazuje odpovídat na každý dotaz, který dostanu. Mám právo si vybrat a to také dělám a dělat budu. Je dobře, že jsou zde i lidé, kteří tu píší takové věci a snaží se ubližovat. To nám připomíná,že je dobro i zlo. Klidně si to sluníčka přečtěte a hodnoťte sami.Pokud je známka pýchy, že neodpovím, pak se nad tím znovu zamýšlím, co je vlastně pýcha? Dnes jsem se vrátila z Náchoda, byla jsem tam od pátku. A celé tři dny jsem se poctivě věnovala lidem, kteří potřebovali mojí pomoc. Měla jsem tak úžasné prožitky s pomoci andělů, že se mně opravdu nemůže dotknout žádné ubližování ani osočování. To jde jen kolem mně. Budu i nadále dotazy vybírat tak, jak mi andílci naznačí.Mám všechny moc ráda. Teď jsem se vrátila z cest a sedím u počítače, šťastná, že to tady žije a že si vyměňujete názory. Jste moje sluníčka i když se zlobíte. Jen je škoda, že takovým rozšiřováním negativní energie si opět zatěžujete karmu. Posílám všem světýlko do dušičky a móóóóc lásky.
Kytička

Nesuďte

(Renata, 7. 12. 2008 13:06)

Soudíte Kytičku a to je právě ta nevhodná emoce,která je ve vašich srdíčkách.Věřím,že až pochopíte o čem píšu,odpovědi se Vám dostane.S úsměvem a pohlazením pro VÁS.Renata

Jen svůj názor

(Jana, 7. 12. 2008 11:20)

Promiňte, ale Vy co tady osočujete Kytičku, že neodpovídá, dovedete si představit kolik lidí se na ni obrací? Dovete pochopit, že má i svůj život a svoje starosti? Třeba je to také někdy tak, že odpověď máte najít v sobě a ne "lusknout prstama" a odpověď bude tu. Nevidíte, že skoro každý týden má nějaký seminář, na který můžete dojet a třeba i tam se pozeptat na to co Vás trápí a najít odpovědi?A pokud vím, tak Wahlgrenis také neodpovídá úplně každému. A jinak jak už tady někdo psal, kdo hledá, ten najde. Takže Vám všem hodně lásky, protože kde je láska, tam nemá místo zloba.

Nazor

(Mirka, 7. 12. 2008 1:09)

Danuse ,promin,ale me kyticka taky nepomohla , musela jsem se obratit jinde a to jsem sledovala jestli se neceho dockam ,ale bohuzel. Vidim zde nejake reakce a proto i ja jsem se odhodlala napsat svuj nazor. Je pravda,ze je krasne,jak si tu lidi pomahaji,jsou zde zajimave pribehy ,ktere mne samoutnou dojimaji k slzam a proto tyto stranky rada ctu ikdyz i mne byla pomoc odmitnuta. Ja take posilam hodne stesti ,sily a lasky vsem lidem ,kteri ji potrebuji. S laskou Mirka

odpověď

(Danuše, 6. 12. 2008 23:47)

Myslím si,že není důležité vždy ihned vyžadovat odpověď.Vše chce svůj čas, vždyť se tu zrcadlí tolik podobných osudů a trápení,takže tolikrát můžeme najít odpověď i pro sebe, pokud chceme.Kdo hledá, nachází. Jen to,že existují tyto stránky, je pro nás všechny velkým darem.Tolik hodných lidiček zde dává sílu jeden druhému, a to je to nejkrásnější, síla lásky. Mě pomáhá přečíst si nějaký příběh, který se netýká přímo mé osoby, ale je třeba hodně podobný mému osudu, nacházím v něm útěchu a odpovědi i pro sebe. Pokud lidé najdou, navštíví a pročítají tyto stránky,posune je to hodně dál,pokud pochopí.A i to chce svůj čas.Kytička mě hodně pomohla, nečekala jsem ale nikdy odpověď ihned, věděla jsem a vím, že vše má svůj čas,a vždy jsem se dočkala.Milá Kytičko, posílám Ti hodně lásky a síly, kterou nám stále všem dáváš a moc děkuji,že jsi.S láskou Danuše

dotaz

(Igor, 6. 12. 2008 22:12)

Mila kyticko, pri[pojuji se k dotazu Barbara, podle ceho odpovidas. Po me pritelkyni,ktera chodi na tve stranky denne si povytahovala informace a pak si se ji vysmala,co vubec od tebe ceka. Jednou za to ,ze ti poslala dotaz, jsi ji opet chtela srazit k zemi, a to se ti jeste omlouvala,ale ona nemela za co. Nevim opravdu co ty jsi za cloveka, neco se me tady nezda.Na zacatku jsi byla velmi mila a az ti poslala co jsi chtela, prestala jsi se ozyvat,trvalo to vic jak mesic, po zeptani me pritelkyne jestli ji pomuzes se dockala dost ponizujici odpovedi jakoby jsi to ani nebyla ty,ta mila lasku rozdavajici pani. Nechapu proto tve pretvarky, co z toho mas? Ma pritelkyne je psycholozka,lide ji maji velmi radi, neni v okoli osoba ,ktera by na ni rekla neco zleho, ma zname po celem svete, kteri ji obdivuji, jak ma dobre srdce. Hlavne se nepretvaruje a je rovna ke vsem stejne, chtela by vylecit cely svet,ale podle mne to neni mozne. Lidem ,kterym se stalo neco podobneho vrele doporucuji Wahlgrenis je to osoba na pravem miste, tak jako kazdy smrtelnik neodpovi na vse, ale je mila, uprimna a opravdu se snazi pomoct kazdemu. Promin Kyticko,ale dusilo mne to , musel jsem to dostat ven. Jses na sebe moc pysna, mela by si se naucit pokory. Nikdo neni dokonaly.

dotaz

(Barbara, 6. 12. 2008 17:40)

Milá Kytičko,
krásně jsi odpověděla paní Evě,asi něco podobného očekávala od tebe moje přítelkyně,která také ztratila maminku, ale odpověď od tebe nedostala ani na email jsi jí neodpověděla a už to je to přes dva měsíce.Tolik čekala od tebe ňáká slova útěchy, já jsem se znažila,ale neumím takto odpovídat. A tak by mě zajímalo podle čeho odpovídáš, podle čeho vybíráš komu odpovíš a komu ne?????Nevím jestli jsou tyto tvé služby placené nebo nikoli, ale mojí přítelkyni, která tolik spoléhala na tvou odpověď a věřila ti, že jí nezklameš a odepíšeš, jsi těžce zklamala. No už je na tom trochu lépe. Myslím si, že když nabízíš pomoc, měla by jsi takovým lidem napsat aspoň pár řádků.Barbara

EVIČCE

(Renata, 6. 12. 2008 12:44)

MILÁ EVÍ,DĚKUJI ZA TVÉ VYZNÁNÍ A POCITY,KTERÉ NÁM ZDĚLUJEŠ.tVÝM DOPISEM JSEM ZJISTILA,ŽE POKUD ZTRATÍME BLÍZKÉHO ČLOVÍČKA JE JEDNO,JESTLI JE TO NAŠE DÍTĚ,NEBO MAMINKA V POŽEHNANÉM VĚKU.JE TO TA OBROVSKÁ LÁSKA,KTERÁ NÁS SVAZUJE K NAŠIM NEJBLIŽŠÍM,POKUD TENTO ČLOVÍČEK ODEJDE,TAK MÍSTO TÉ OBROVSKÉ LÁSKY JE OBROVSKÁ BOLEST.MOC TI ROZUMÍM EVIČKO!PROSÍM PŘEMĚN BOLEST V LÁSKU A MOC SE TOBĚ I MAMINCE ULEVÍ!!!!BUDEŠ PAK CÍTIT RADOST,PROTOŽE TO JE PRO TVOU MAMINKU NEJVĚTŠÍ DÁREČEK OD TEBE!!!!!!!!
S LÁSKOU A POCHOPENÍM RENATA.

pro Evičku

(Karla, 6. 12. 2008 8:00)

Milá Evičko, souhlasím s tím, co už řekla Kytička, že jsi dostala v životě veliký dar, být s maminkou ve svém životě tak dlouhou dobu. Nyní je na Tobě, aby jsi žila už svůj život a třeba dala své dceři nebo synovi to, co dala Tvoje maminka Tobě. Svým rodičům nikdy nemůžeme vrátit to, co oni dali nám. Myslím si, že tu lásku můžeme šířit jedině zase dál. A třeba i na ostatní lidi, zvířátka, kytičky :-)) Dnes je to právě 30 let, co mě maminka opustila navždy. Měla roztroušenou sklerózu. Bylo jí 37 let. Mě bylo 14 a mým bratrům 16 a 10 let. Tatínek nás naučil se o sebe postarat a odešel za maminkou, za 8 let. Je to veliký dar mít rodiče tak dlouho u sebe. Bolí mě, když lidé mluví škaredě o svých rodičích. Co já bych za to dala......
Evičko, věř tomu, že Tě maminka stále miluje a stojí nad Tebou, jako anděl strážný. Můj andělíček má jméno MAMINKA. S Láskou K.

pre Evičku

(životom skúšaná, 5. 12. 2008 18:26)

Ahoj Evička. Viem čo prežívaš,bola som v podobnej situácii ako ty,len s malým rozdielom. Moja maminka mala len 54 rokov ked umrela na rakovinu. A ja vo veku 27 rokov som musela zvádnuť všetko to,čo smrť blízkeho človeka obnáša. Bolo to horšie o to,že som nemala pri sebe žiadnu milujúcu osobu,ktorá by mi bola oporou.Neskutočne som maminku milovala a milujem ju aj teraz. Váž si to,že sa dožila takého pekného veku. Vieš,verím,že všetko na tomto svete je vopred dané,aspoň u mňa to tak bolo. Všetko čo sa udialo v mojom živote,udialo sa to z určitej príčiny alebo dôvodu do budúcnosti. Samozrejme som to pochopila až neskôr. Viem,že je to takto správne a som s tým zmierená,aj ked srdiečko stále bolí,naučila som sa s tým žiť. Mám 30 rokov a za sebou asi všetky situácie,ktoré život prináša. Možno som práve o tieto skúsenosti bohatšia,ale radšej by som bola,keby to všetko bolo úplne ináč. Osud to ale zariadil takto a Pán Boh vie,prečo to tak malo byť. Za mamičku sa pomodli,ver,že je šťastná tam kde je. A ty musíš byť tiež,život ide ďalej a nemali by sme sa trápiť tým,čo sa už nikdy nevráti späť. Je to ťažké,viem, pretože vlastná maminku ti nenahradí nič.Viera je tou najväčšou silou a dokáže nemožné. Posielam ti vela lásky do srdiečka a prajem ti vela slniečkovských dní.

Poděkování

(Danuše, 5. 12. 2008 11:28)

Milá Kytičko,Tvá moudrá slova mají obrovskou moc uzdravovat lidskou duši.Jsem moc ráda, že paní Evička našla Tvé stránky,určitě to nebyla náhoda a věřím, že bude na svou bolest a trápení nahlížet jinak. Moc jí to přeju.
Stejně jsem hledala útěchu i já, když mi odešel můj milovaný manžel a nacházela a nacházím ji stále na Tvých stránkách.Dnes jsem ji opět našla, není dne, abych si se svým manželem nepovídala,je mi také často moc smutno,ale vím,že jsem měla a mám dar velké lásky a jsem vděčná za každy den, který jsem mohla s manželem prožít. Ještě jednou děkuji Kytičko,jsem ráda, že jsi. Paní Evičce moc přeji, aby našla sluníčko v dušičce.Danuše

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 2
Celkem: 3257626
Měsíc: 16186
Den: 585