Jdi na obsah Jdi na menu

ODEŠLA JSEM OD MANŽELA, ALE STÁLE MNĚ TRÁPÍ VÝČITKY

10. 8. 2008

ObrazekAhojky Kytičko,
Přibližně před rokem a půl jsme si spolu psaly a Ty jsi mi napsala, že mám u sebe duši miminka. Holčičky, která chce ke mně přijít. Také jsi mi napsala, že můj manžel je nebezpečný a mám tento vztah ukončit. Příliš jsem milovala a nechtěla vidět jeho chyby. Příliš jsem toužila po dítěti, které nepřicházelo. Ale jak bych mohla opustit muže, na kterém jsem finančně závislá? Všechno je mého manžela. Měl byt a všechno ostatní dříve než jsme se vzali. Tak to vidí on, a tak to také musí být. Kytičko, bylo to pro mě velmi těžké. Moc jsem prosila o pomoc anděly i Boha. Ale odpověď jaksi nepřicházela.
Udělala jsem nakonec rozhodný krok. Podala jsem žádost o rozvod a odstěhovala se. Napřed k rodičům. Pak jsem si pronajala malý byt, který jsem první tři měsíce neměla z čeho platit. Půjčovala jsem si od známých peníze a docela se za to styděla. Je mi skoro třicet let a tak už bych měla být schopná se o sebe postarat. Situace se natolik vyhrotila,že jsem přemýšlela o tom,že už nebudu žít. Vlastně už jsem nežila , jen jsem přežívala. Dokonce mi odpojili i elektřinu. Když mi bylo nejhůř, vzpomněla jsem si na tu holčičku, která na mně čeká, až se dám do pořádku a budu jí moci přivést na svět. Šla jsem dál. Probouzela se s nejistotou co zítřek přinese, ale postavila se znovu na nohy.
Pak se situace začala postupně uklidňovat a já si našla práci. Už jsem měla alespoň na nájem a také na jídlo. Začala jsem znovu žít a pak se našla pro mě ještě lépe placená práce. Přišel mi do cesty i zajímavý muž, se kterým jsem mnoho věcí pochopila. Hlavně jsem pochopila,že šťastná, mohu být jen právě s tímto člověkem. Je moc hodný, ale já zprvu nevěřila, že si ho zasloužím. Opakovala jsem si všechny afirmace, které jsi mi napsala. Dodávala si sebedůvěru. Zamilovala jsem se a teď už spolu několik měsíců bydlíme. Právě ve čtvrtek , jsem si udělala těhotenský test a byly na něm dvě čárky.
Kytičko, osm let čekání a marných iluzí. Kolikrát jen jsem už držela v ruce ten papírek a divoce mi bušilo srdce. Tentokrát jsem test měla pozitivní. Ihned jsem šla k lékařce. Potvrdila mi, mé těhotenství. Mám znovu pocit, že je život krásný. Jsem ráda,že jsem to smutné a těžké období překonala. Děkuji Ti Kytičko. Těším se na svou holčičku a zároveň se toho všeho i  trochu bojím.
Moc si přeji, aby byla zdravá a aby všechno dobře dopadlo. Myslíš, Kytičko, že to zvládnu a že už konečně budu šťastná??? Nechala jsem za sebou svého nešťastného manžela. Mám někdy výčitky.
Občas mi volá, abych se vrátila, že mi všechno odpustil. Někdy se cítím provinile a pláču.Udělala jsem správně?? Nebudu potrestaná za to, že jsem nedodržela manželský slib?

Přeji i Tobě hodně štěstí a lásky.

Rozálie


Milá Rozálie,
Zvládla jsi tu nejtěžší zkoušku svého života. Osud byl k tobě hodně tvrdý. Hodně tě      zkoušel. Já vidím i násilí na Tobě, ze strany bývalého manžela. Dítě stále nepřicházelo   a Vaše manželství bylo jako prázdná číše. Zůstala zde jen pachuť čehosi, co kdysi snad připomínalo lásku. Vidím tvou beznaděj.Tvůj odchod bylo to jediné, co mohlo dát věci    do pohybu. Cosi  právě skončilo. Odžili jste si to,co bylo důležité a teď už by jste měli jít každý svou cestou. Vaše úkoly nejsou společné. Váš osud nejde ruku v ruce. Máš již    svého osudového muže teď vedle sebe. Je to tvůj nový partner. Tvůj úkol je učinit toho muže šťastným. Vytvořit mu šťastný domov, dát mu dítě. Netrap se už víc tím co bylo.
Neotáčej hlavu. Dívej se dopředu. Do očí muže, kterého miluješ. Podívej se také do       jeho srdce. Já tam vidím Tebe a Vaše dítě. Ten muž tě miluje a bude o tebe stále dál  pečovat s láskou a něhou. Neztrať jeho důvěru. Tvůj smutek pramení z jakéhosi stálého jakoby propojení energií, které nebyly zpřetrhány. Napiš bývalému manželovi dopis, že jsi ho propustila ze svého srdce. Popřej mu štěstí. Dopis spal. Nevracej se k této etapě svého života. Budu na Tebe myslet. Neboj, všechno zvládneš. Věřím Ti.                    

S láskou  Kytička 

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 3259804
Měsíc: 15505
Den: 507