Jdi na obsah Jdi na menu

MŮJ SYN SE MI VZDALUJE A JÁ S TÍM NEMOHU NIC UDĚLAT....

br-zena-66.jpgDrahá Kytičko,

 moc zdravím a přeji hezký den. Potřebovala bych poradit s otázkou, která mne moc trápí. Mám dvě děti, syna Davida /21/ a dceru Gabrielu/17/. David, si před nějakým časem našel dívku, která, abych byla upřímná, se nám příliš nelíbí. Zkrátka k nám nějak nezapadá. Vždy jsem syna učila, že důležité je vzdělání a proto jsem ho taky motivovala a podporovala, aby měl vysokoškolské vzdělání. Studuje druhý ročník na technické fakultě.
 
Minulý týden mi řekl, že by chtěl studium přerušit a žít s Lucií / tak se jeho dívka jmenuje/. Kytičko, vím, že s mým synem ta dívka silně manipuluje a že ho k tomuto kroku přemluvila.Jsem z toho utrápená, protože tak syn zahodí vše co se učil a nedokončí studium.
Ta dívka se k němu chová majetnicky, je z dost špatné rodiny /otec alkoholik/ já s tím nic nemohu udělat, syn mně neposlouchá a já vidím, jak si ničí život. Bude s ní nešťastný a bude pracovat někde za pár peněz bez vzdělání, které mohl mít. Vždyť jsou tak mladí, mají na všechno ještě dost času. Jak mohu Kytičko svého dospělého syna ochránit před tak velkou chybou? Co mám udělat? 
Moc děkuji andílkům za odpověď.
Lýdie

linkbr2.gif

 
víla-nádherná.jpgMilá Lýdie,
Obávám se, že Tvůj syn je natolik zamilovaný do své dívky, že je pro ni, ochotný udělat cokoliv. Poslala jsi mi data jejich narození a věř mi, že právě tito dva lidé jsou duchovními partnery. Postavit se mezi tyto dva lidi, by znamenalo stát se nepřítelem. Narušilo by to vaše vztahy natolik, že by se to velmi těžce napravovalo. Nemůžeme odkrývat jejich budoucnost, oba jsou dospělí a mají právo na své soukromí. Ta dívka, přestože je jaká je, bude velikou učitelkou Tvého syna. Ty jsi mu celý jeho dosavadní život krásně umetala cestičku, vše měl jako na stříbrném tácku. Důvod je jasný. Z celého srdce svého syna miluješ. Nikdy jsi neváhala položit i ty větší i menší oběti, jako byly Tvé koníčky, kterých ses vzdala jen proto, abys měla dostatek času pro Davida, větší pracovní zátěž, kvůli financím, aby měl vše, co potřeboval, nebo více méně chtěl.
Teď se jeho život malinko posunuje a Lucie mu odkryje jiné, pro něho důležité životní aspekty. Myslím tím například finanční nejistotu,/máš pravdu dívenka je trochu víc materialistka/ také jakousi nestálost v citech, protože Lucie má poraněnou duši, jelikož si ze svého dětství přinesla mnoho bloků.
 
Vůbec s ní nebude mít lehký život. Ale jeho místo je teď v tuto chvíli právě vedle této mladé ženy a on to ví. Nebraň mu. To ani nemůžeš. Zkus se Lýdie zamyslet nad duchovním zákonem NEPŘIPOUTANOSTI. V odpoutání totiž spočívá moudrost nejistoty, a v moudrosti nejistoty tkví osvobození od minulosti. Projevem ochoty vykročit do neznáma a vstoupit do pole všech možností je pokorné odevzdání se naší tvořivé mysli. Připoutanost vychází ze strachu a nejistoty. Připoutanost pramení z chudoby vědomí, neboť skutečné bohatství vědomí spočívá ve schopnosti získat bez nejmenšího úsilí, cokoliv si přejeme.
 
Vím, že není lehké to přijmout, ale máš jedinou možnost Lýdie. Být zde pro syna oporou a člověkem, který ho vždy pochopí a miluje. Jeho dívku přijmout takovou jaká je a učit se jí respektovat a mít ráda.
 
Vím, že není jednoduché jen tak stát a mávat Davidovi pomyslným šátečkem, když vidíš, jak se Ti vzdaluje a komplikuje si život.
Ale je to jeho život, jeho cesta, jeho komplikace. Nic se neděje náhodou.
V podstatě máš jedinou možnost, přát si, aby se mu vše povedlo tak, jak si přeje, a aby našel své štěstí a radost a aby jeho nová cesta byla co nejméně trnitá.
Přeji Ti hodně síly.

S láskou Kytička.

 

 

 

linka-LM.gif

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co mi zarazi

(Dana, 5. 12. 2010 13:21)

Souhlasim se Sarkou. Plus. Znam tolik lidicek bez vysoke skoly, kteri vydelavaji hodne nad prumer. Je to spise o napadu a realizaci. A kolik lidi nedela to, co vystudovali? 90%? :-)Dekuji moji mamince, ze me nikdy do niceho nenutila a nenuti...asi kvuli tomu mame tak dobre vztahy.

Z dobré a ze špatné rodiny

(Šárka, 4. 12. 2010 17:08)

Ta dívka k vám nezapadá, je z dost špatné rodiny, zatímco Váš syn je z dost dobré rodiny, že ano. Trochu to zavání povyšováním. Ta dívka snad nemůže za to, že její otec pije. Vám se pravděpodobně nebude líbit žádná dívka. A Vy se svým synem pravděpodobně manipulujete také, i když jiným směrem.

dospělý syn

(modroočka, 30. 11. 2010 17:29)

Lýdie, nebraň synovi v jeho lásce, nestav se proti Lucii. Naopak je oba přijmi, staň se kamarádkou obou. Získej Lucii na svou stranu, řekni jí svoje stanovisko o studiích syna, že i ona tím vyzíská...
Ovšem nesmí to být přesvědčovací akce, jen Tvoje stanovisko, na to musí přijít Lucie sama, aby Tvého syna na studia tlačila.
A pamatuj, pokud Ti dva spolu mají být, budou. A svým postojem buď ztratíš oba anebo ne. Záleží na Tobě.

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 4
Celkem: 3247059
Měsíc: 17179
Den: 881