Jdi na obsah Jdi na menu

MŮJ MANŽEL MÁ ASI JINOU ŽENU

10. 7. 2007

ObrazekKytičko,prosím Tě o radu. Jsem po druhé vdaná, mám moc hodného manžela.Je hodný i k mým dětem. Vím, že bych měla být šťastná, ale nejsem.Máme se rádi,ale přesto máme problémy.Připadá mi,že mně nemá opravdu rád, že je citově chladnější, než můj první manžel. Rozvedla jsem se, kvůli problémům s alkoholem ze strany mého prvního manžela. Léčil se ze závislosti na alkoholu,ale nezvládl to. Cítila jsem ,že musím odejít.Teď jsem ale taky nešťastná,i když můj muž nepije. Dříve jsem občas,alespoň slyšela, jak mně muž miluje.Teď jsem citově odstrkovaná.Nejsem si jistá jeho láskou. Možná má jinou ženu. Napiš mi to, ať vím, na čem jsem, protože naše neshody odnášejí mé dvě děti. Prosím, poraď, co dělám špatně.

 Markytánka


 Milá Markytánko,

dlouho už jsem neviděla, tak krásně propojené srdeční čakry. Vidím dva motýlky, kteří poletují vedle sebe a neudělají jeden bez druhého snad ani jediný pohyb křidélkem. To je obraz Tebe a Tvého současného manžela.

Věř mi, tvůj manžel tě miluje. Bez výhrad, bez nároků, pravda je, že taky bez nějakých citových výlevů. Jeho láska je něco, čemu zkrátka musíš věřit. Vím, a chápu Tě. Opilý manžel, když měl světlé chvilky, vyznával Ti lásku a prosil za odpuštění. To Tě vždycky povzbudilo a měla jsi dokonce jistotu, že tě miluje. Ale bylo to tak doopravdy? Kdyby tě opravdu tak miloval, přece by se víc snažil zbavit se závislosti.Nemohl by ti tak moc ubližovat.Víc by o tebe bojoval. Ptáš se s kým? Přece sám ze sebou. On, ale jen prosil, sliboval, vyhrožoval, možná si i klekl na kolena a prosil, nechtěl, abys odešla. To všechno není důkaz opravdové lásky. Je to důkaz, že tvůj exmanžel byl alkoholik. Tvé prásknutí dveřmi, jak vidím ho nezlomilo. Nemusí Tě to trápit. Sám si vybral cestu.
Cesta k alkoholu, je ale cesta NIKAM. On to už pochopil, bohužel je pozdě na nápravu.

 Ty jsi se znovu provdala. Tentokrát jsi měla vskutku šťastnou ruku. Tvůj nový manžel je čistá duše. Jen nedokáže vzletně používat slova. To neumí každý muž. Má ale rád tvé děti. Má přednosti i nedostatky, jako každý člověk. Kdyby je neměl, byl by to stroj. Milá Markytánko, vina není na jeho straně. Jsi bývalá manželka alkoholika, to není jen špatná zkušenost, to je lékařská DIAGNOZA.
Tvá mysl reaguje jinak. Tvé myšlenkové pochody jsou jinak směrovány. To co jiná přehlédne, Ty vidíš dvakrát. Najednou si bezradná. Nikdo tě neprosí, neponižuje se, a ty jsi přesvědčená, že takhle se projevuje láska. Proto ty pochybnosti. Jenže tvůj nový manžel nemá důvod se ponižovat, odprošovat. Neslibuje, neodprošuje, jen žije spořádaně ve vašem vztahu. Byla jsi léta zvyklá na scény, teď je klid. Něco ti podvědomě schází. Je to krásné usmiřování. Platila jsi,ale za ty krátké hezké chvilky příliš vysokou cenu. Zvedni hlavu. Máš hodného manžela, který nepije. To je strašně moc.

Jediná žena v jeho srdci jsi ty. Měla by jsi udělat odpouštěcí rituál, pro sebe, pro exmanžela a pro současného manžela. Pak se ti velmi uleví. Je těžké věřit muži, když tě jiný muž léta obelhával a jen sliboval. Rada andělů: Život se k tobě neobrací zády, ani ty nepochybuj o svém štěstí. Tento muž je ti poslán osudem. Bude ti rozumět a stát při tobě ve chvíli radosti i bolesti. Nad vašim vztahem je ochrana vyšší moci. Nepodléhej chmurným myšlenkám a zvedni hlavu. Oči, do kterých se díváš, jsou obrazem duše, která už s tebou žila jeden život. Nezklamej tentokrát srdce, které se ti znovu otevřelo. Je v něm totiž místo už jen pro Tebe a děti, které vzal do své náruče.

 Kytička

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 16
Celkem: 3260877
Měsíc: 15596
Den: 774