Jdi na obsah Jdi na menu

MŮJ EX CHCE PO MNĚ SEX - NEDOKÁŽI SE BRÁNIT - CO S TÍM?

24. 2. 2009

ObrazekDobrý den, milá Kytičko,

Přijmi ode mě krásný pozdrav od nás z Olomouce. Byla jsem loni na Tvém semináři ve V.M. a tam, jsem pochopila to, co jsem věděla už dlouho, že můj život není takový jaký bych chtěla žít.

Tehdy jsem Ti poprvé napsala. Vše se týkalo mého manžela Davida.   Ty jsi mi odpověděla, že naše cesta už nemá společný směr a je čas jít dál. Začít znovu a že na mně čeká někdo, kdo mně bude milovat a uzdraví mou bolest. Tou bolestí Kytičko, byly neustále avantýry mého muže.

Některé jeho milenky jsem znala i osobně, dvě z nich  byly mé blízké kamarádky. To asi bolelo nejvíc.
Kytičko, pomáhala jsi mi uzdravit mou rozervanou duši. Najít vlastní hodnoty a já udělala krok, který byl, jak zdá se, nevyhnutelný. Požádala jsem o rozvod. Vše proběhlo rychle, na všem jsme se v rámci možností dokázali domluvit. Po rozvodu jsem s dětmi zůstala v našem bytě, manžel si odvezl auto a další věci a nastěhoval se ke své nové milence. Chodím kolem jejich domu téměř každý den a nedokážu se ubránit bolesti, která vždy probodává mé srdce. Dnes už můj exmanžel tvrdí, že za všechno si můžu sama, on se rozvádět nechtěl, já jsem ho z našeho bytu vyštvala.

Po několika měsících přežívání a vnitřní samoty, jsem potkala Honzu. Začal mi pomáhat v práci (je to kolega). Pak párkrát přišel k nám, byl hodný na děti a ty si ho oblíbily. Začal náš vztah. Plný něhy, důvěry a vzájemné pomoci. Měla jsi pravdu. Honza je ten, muž, který dokáže uzdravit mou bolest. Cítila jsem to tak jasně. Cítila jsem takový pocit bezpečí, jako s nikým jiným.

Pak se, ale stalo  to  Kytičko, za co se velmi stydím.

Můj ex přišel na návštěvu(náš syn měl narozeniny) a tak jsem mu nabídla večeři, v rámci oslavy a když děti odešly spát, stalo se to. Řekl mi, že mně stále miluje. Že všechno byl omyl. Nebudu popisovat pocity, které bych nejraději zapomněla. Ale my jsme se Kytičko spolu milovali.

A neskončilo to jen tou jednou nocí. A tak teď David stále žije u milenky, ale za mnou občas přijde.  Já jsem bezbranná a vždy mu podlehnu. Cítím se jako zvíře v kleci, z které není úniku.

Honza nic neví, dál mi pomáhá, ale je to jen otázka času, kdy to praskne. Kytičko, co mám dělat???

Nejspíš Davida stále miluji, ten pocit mám, když za mnou přijde. Ale na druhé straně za to nenávidím sebe, jak můžu po tom všem mu něco takového dovolit. Vždyť se mně udělal chudinku, kterou musel podvádět, protože mu nestačila. David se teď prý ke mně vrátit nemůže, protože do domu milenky investoval hodně peněz. Jak z toho ven? Je vůbec nějaká cesta?? Kdybych neměla děti, nejspíš bych už nechtěla žít.

Děkuji Ti Kytičko, za všechno, co pro lidi děláš.

Snad se zase na nějaké akci  brzy uvidíme.

Olina H.

 

Obrazek

Milá Olinko,

Vzpomínám si na naše rozhovory. Cítila jsem z Tebe tehdy velkou lásku, ale také křivdu a ponížení, bolest a stud, za to, jak Tě manžel veřejně podváděl. Považovala jsem opravdu za velký úspěch, že jsi dokázala od toho muže odejít.

Bavili jsme se o hodnotě člověka. Jak se asi dá vyčíslit? V porovnání od jedničky do desíti ? Jak vidíme sami sebe? Myslím, že tehdy jsi řekla číslo tři.

To je málo namítla jsem. Jsi hezká, vzdělaná, schopná žena, musíš si sama sebe více vážit. Mít se více ráda. Tentokrát ale moje Olinko, Tvá cena, klesla na bod nula. Už nejsi ani podváděná manželka. Už nejsi v očích exmanžela a v očích svých, vůbec nic. Sama sebe jsi pasovala do role obyčejné sexuální hračky člověka, kterého naprosto ovládají pudy a své reprodukční orgány rozhodně používá častěji než mozek. Přesto je to jakési zrcadlo tvého minulého života a způsobu, jaký jsi žila. Proto tě tak svazuje.

Tvá cesta v tomto životě je vyznačená a úkol je jasný. Odpoutat se od exmanžela. Dokázat odmítnout jeho pochybnou lásku a zaměřit se na muže, který zatím stojí opodál, jen ti pomáhá.

Ten muž tě miluje a zaslouží si Tvou upřímnost a věrnost. Olinko, nebuď jako exmanžel, který intimní styk považuje za věc tak obyčejnou, jako například podání ruky. Máš si vytvořit v tomto životě jasnou představu o tělesné lásce. Je to propojení těla i duše. Je to harmonie. Nemůžeš u toho cítit výčitky svědomí, ponížení a nenávist k sobě za to, že to dovolíš. To všechno je špatně.

Někdy se mužům stává, že odejdou k jiné ženě, ale v podstatě považují svou bývalou ženu za svůj osobní majetek, který mají tendence dál používat.

Vaše cesty se rozdělily. Tvůj exmanžel se nezmění. I kdyby se vrátil a dal tobě a dětem novou naději a Vy jemu novou šanci, jeho chování se nezmění. Zase by se objevila nějaká žena, zase by přišla bolest a Tvé děti by odchod otce musely prožívat znovu a znovu. Neubližuj jim. Možná si plně neuvědomuješ, jak odchod manžela bolestně zasáhl tvou dceru. Nedává to najevo, ale velmi ji to bolí. Miluje tatínka a ve svém věku nechápe, co se odehrává mezi Vámi.

Ty musíš určit NOVÁ pravidla. Děti zůstanou jeho dětmi stále. Ty už ale nejsi jeho žena. A tak se podle toho zachovej. Měl tolik možností žít s tebou a nevšímat si ostatních žen. Neudělal to.

Mám napsat, že tím, že mu umožňuješ tělesnou lásku, jako by jsi znovu zatěžovala svou karmu. A vlastně dovoluješ Davidovi zatěžovat víc a víc jeho karmu, protože svou současnou přítelkyni, s kterou žije, opět PODVÁDÍ Ubližuješ tím ještě Honzovi. I když to zní zvláštně, je to tak.

Najdi znovu svou hodnotu. Zasloužíš si harmonický vztah. Je třeba udělat propouštěcí rituál, odpustit mu a nechat ho dál žít. Odpustit musíš také sama sobě.  Víš, on musí pochopit ještě mnoho věcí. Nebraň mu jít dál. Pověz mu o svém příteli, o své nové cestě a vykroč vstříc světlu. Jinak budeš žít stále ve lži a s výčitkami vlastního svědomí. Mám pro tebe dobré zprávy. Když se zpřetrhají vlákna ve  Vašem karmickém propojení, bude se Tvůj život vyvíjet dál novým lepším směrem. Máš úžasné děti, přítele, který Tě opravdově miluje a stojí vždy při Tobě. To je krásný začátek. Přestaň se tedy ohlížet, udělej tlustou čáru a Žij takový život, jaký si teď už opravdu zasloužíš.

S láskou Kytička

 

Obrazek

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zachovej si svoji hrdost..

(E.D., 25. 2. 2009 19:12)

Přeji hezký podvečer všem..Příběh paní Oliny se skoro do puntíku ztozožňuje s příběhem, který jsem prožívala před víc než 2 lety.. nad choutky mého exmanžela zvítězila má hrdost.. Přesně, snažil se mi vsugerovat myšlenku, že jsem to já, která ukončila manželství, já která ho vyhodila z bytu (odešel k milence-pak už nové přítelkyni)..a tím mohu za náš rozchod.. Já se ale nedala, uvědomuji si dobře, že to byl on, kdo si našel jinou (jiné)..on kdo odešel od rodiny.. nakonec kdyby nechtěl a "šprajcnul se", ani bych ho z bytu nedostala..samozřejmě řeči jako "mám tam peníze" jsou jen řeči (oblbovací) jen hledá důvod proč se "nemůže vrátit".. podobné věci slýchávám kolem sebe často.. Nenech se ponižovat od někoho, kdo si Tě ani nezaslouží , soustřeď se na sebe a ty kteří si pozornost a potažmo i lásku zaslouží..děti.. a možná, Tvého nového přítele.. Jestli si získal Tvé děti, kteří ho mají rádi, zdaleka to není samozřejmé.. Přeji hodně štěsí a trpělivosti..

Re: Zachovej si svoji hrdost..

(Tomáš H, 1. 11. 2010 14:10)

"Nenech se ponižovat od někoho, kdo si Tě ani nezaslouží". Ano moje ex manželka si mne nezasouží. Byl jsem skvělý a hodný manžel. Ona si našla milence a rozvedla naše manželství, rozbila dětem rodinu. A teď ještě na mne utočí, kope do mne. Jenže ji miluji. Po jejim odchodu jsem poznal, že je spousta mnohem lepších žen. Ale bihužel .... miluji jen ji.

Re: Zachovej si svoji hrdost..

(Tomáš H, 1. 11. 2010 14:10)

"Nenech se ponižovat od někoho, kdo si Tě ani nezaslouží". Ano moje ex manželka si mne nezasouží. Byl jsem skvělý a hodný manžel. Ona si našla milence a rozvedla naše manželství, rozbila dětem rodinu. A teď ještě na mne utočí, kope do mne. Jenže ji miluji. Po jejim odchodu jsem poznal, že je spousta mnohem lepších žen. Ale bihužel .... miluji jen ji.

pro Olinku

(Renata, 26. 2. 2009 11:04)

Milá Olinko.
Prožila jsem téměř stejny příběh jako ty.Vím jak je to vše těžké.Tím co prožíváš,se topíš v bolesti a smutku.Je to kolotoč,který se zastaví pouze tehdy až v srdíčku přijmeš tuto změnu,které se vlastně bráníš.
Tím,že tomu človíčkovi nedovolíš,aby tě vlastnil,kolotoč zastavíš.
Chci Ti jen říct,že ex-manžela můžeš milovat dále.
Jen přijmi,že máte každý novou cestu na které si můžete i pomáhat..
Můj bývalý manžel a já jsme nyní kamarádi a máme krásný přátelský vztah.
Dětem je stále otcem.
Olinko,otevři se té krásné opravdové lásce,která je všude kolem Tebe..
Hodně radosti v Tvém srdíčku přeje Renata

Přeměna

(Zuzka, 25. 2. 2009 15:33)

Milá Olinko, cítím že právě teď probíhá velká přeměna v Tvém životě.Ano, přehodnocuješ svůj vztah s bývalým manželem a proto pozor na naivní idealismus!Přebíráš za sebe zodpovědnost a začínáš si vážit sama sebe a to Ti přináší radost.S vděčností Zuzka

...i to nás něčemu naučí...

(Veronika, 25. 2. 2009 11:22)

Přeji krásný den všem. Tento dotaz mě oslovil, mám s něčím podobným taky svou zkušenost, ve zkratce: po dlouholetém vztahu jsme se s přítelem rozešli, ale stále jsme se nedokázali od sehe odpoutat. I když už měl jinou přítelkyni, stejně jsem mu byla citovou jistotou a oporou-vždy na telefonu (a nejen na něm)ochotna mu pomoct a vyslechnout. Bohužel to nebylo naopak, ale s tím jsem se dokázala smířit. Až teď po 3 letech od rozchodu, jsem potkala někoho, kdo mi ukázal, co znamená, když Vás muž miluje, je oporou, útěchou, radostí, spolehnutím a z očí mu září láska. Po celé 3 roky jsem měla také zdravotní problémy s pravým kolenem - i tělo mě zastavovalo a naznačovalo, že se mám konečně zamyslet a něco změnit,přehodnotit. Vím, že je to těžké a mnohdy každá rada drahá - ale všechno má svůj smysl a vše nás něčemu naučí. Dřív nebo později-nakonec pochopíme. I tady platí- To, co v životě nefunguje(i přes naši upřímnou snahu opravy) je lépe opustit, dívat se vpřed a jít dál. Pak se otevřou nové cesty a příležitosti. To se mi potvrdilo. Držím palce všem, kteří hledají, nacházejí, ztrácejí a opět objevují lásku. Stojí to zato.;)
Mějte se všichni krásně a děkuji Kytičce za tyto stránky.
Veronika

pro Annu a Petra

(Kytička, 25. 2. 2009 10:55)

Aničko, přijmout muže, kterého miluješ i s nevěrami, to je nejen velmi ponižující, ale hlavně v dnešním světě, je to i hodně rizikové, vzhledem k různým přenosným chorobám. Věčné čekání, jestli manžel příjde, nebo nepříjde v noci domů, případně jestli od nové milenky přinese nový suvenýr v podobě nějakého infektu a podobně. Nejistota a strach, to opravdu není dobré pro psychickou rovnováhu a zdraví. Navíc taková žena nikdy neví, kdy jí manžel opustí. Roky ubíhají, děti vyletí z hnízdečka a žena se cítí opuštěná, zbytečná. Přicházejí deprese a jiné zdravotní potíže vyvolané nerovnováhou. Záletný manžel se obvykle decentně vytratí, protože neunese pohled na svou ztrápenou nemocnou ženu. Obvykle žádná žena takový vztah neunese bez toho, aby jí částečně zničil. Někdy v takových vztazích funguje pravidlo ON má svůj život a své milenky, ONA má svůj život a své milence. Pak Ti lidé, ale nežijí spolu, žijí jen vedle sebe. Navíc z hlediska karmy je to nečestné a je to podvádění. Olinka se jednou rozhodla odejít od manžela a byla schopná zamilovat se do přítele.
Souhlasím s názorem PETRA,že je to od Davida pouhá manipulace. MOc hezky jsi to Petře napsal. Je to zdravý pohled muže. Když muž ženu opravdu miluje, následuje ji, a neohlíží se na peníze a podobně.
Že vlastně z obou žen dělá husy, to je také pravda.
Děkuji Ti, názor mužů nám tu občas chybí.
S láskou Kytička

lorelay

(pre olgu, 25. 2. 2009 9:56)

je to tazke, ale nie nemozne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chování

(Petr, 25. 2. 2009 8:32)

Pokud pominu duchovní vysvětlení, které podala Kytička, tak čistě z psychologického hlediska se mi zdá popis Davida a jeho chování jako čistě manipulativní. Zvláště slova o tom, že se nemůže vrátit, protože investoval hodně peněz do domu milenky, jsou ohraná písnička takového typu lidí. Buď sám neví, co chce, což záruku návratu k rodinnému životu nedává nebo dělá z obou žen(ex-manželky a milenky) vědomě s prominutím husy, což je ještě horší. Každopádně pozor na jeho slova o lásce, protože jsem přesvědčen, že pokud muž opravdu miluje z celého srdce, pak bezmezně následuje ženu ,které jeho srdce patří. Takhle jsou to jen slova...a kdoví, jakými slovíčky opíjí druhou milenku...

Muži chápou lásku jinak

(Anna, 25. 2. 2009 0:10)

než ženy, můj kolega z práce měl opravdu osudově rád svou zákonitou manželku, ale byl ji nevěrný kde jen mohl, pochopit se to nedalo, proč to dělal. Měli spolu dvě hezké a chytré děti, byli ( i za socializmu) bohatí, byli zdraví a on přesto zkazil co mohl, až se s ním žena rozvedla.Teprve pak pochopil o co přišel, ale bylo pozdě.Moc mi to v mnohém připomíná Vaši situaci, Olgo.A rozuzlení z toho: ona se znova vdala, on se oženil.Ale pokud vím, nejvíc miloval vždy a po celý život svoji manželku ,kterou předtím stále podváděl. Bylo až dojemné jak její obraz hledal v jiných, když byl pak sám. On pro ni chtěl všechno nejlepší a když ho opustila, plakal, a to doslova.Ale rozhodnutí je ve Vaší situaci jen na Vás Olgo,pokud stále milujete Davida ( a já jsem o tom dost přesvědčena), pak ho asi budete muset přijmout i s nevěrami.Pokud Honzu máte ráda jako dobrého přítele a pozorného džentlmena- ale jinak nic víc, pak může být sebe lepší a přesto to nebude ten pravý.Láska nejsou počty kdo je lepší, důvod proč někoho milujeme je prostě magický, iracionální, tajemný a nedá se ošálit žádnou logikou.

Díky za potvrzení

(MarieJana, 24. 2. 2009 17:42)

Moc děkuji za odvahu, kterou jsi projevila tím, že jsi toto vše popsala....Je to jakoby o mně, ne zcela, ale je tu dost velká podobnost. Moc děkuji Olinko i Kytičko
MarieJana

Pro Oli

(Michaelka, 24. 2. 2009 17:15)

Olinko, člověk, který Tě miluje opravdu a srdíčkem, Ti nebude činit nic, co by tě bolelo. Je to pro Tebe jen zkouška, přeji Ti, ať ji zvládneš. Nenech svého bývalého muže, aby Ti zničil krásný vztah, který máš s Honzou. Jistě by ho to velmi bolelo, a důvěra se jen těžko vrací zpátky. Prosím Tě, nedovol to.

Olince

(Pavlína, 24. 2. 2009 15:08)

Milá Olinko, prosím, jdi za svou láskou, za svou novou láskou, která Ti nebude ubližovat a která Tě nebude bolet. Píšu toto přání proto, že vím, jak těžké to je. Jsem na začátku a toužím po lásce, té opravdové a krásné. Té bez bolesti. PRoto prosím jdi za svým novým životem. Dopřej ho i svým dětem a odprosti se od minulosti. Věřím, že to dokážeš. Kéž bych toto jednou dokázala také. S láskou a přáním víry a síly Tobě.

svatá slova

(Romana, 24. 2. 2009 15:01)

Naprosto souhlasím s Kytičkou. Také jsem musela udělat tlustou čáru za celým svým dosavadním životem, abych mohla začít nový a lepší život. A jsem šťastná a spokojená, díky takovým lidem jako je Kytička. Díky. Romana

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 6
Celkem: 3247423
Měsíc: 17270
Den: 667