Jdi na obsah Jdi na menu

MĚLA JSEM MILOSTNÝ VZTAH NA PRACOVIŠTI

15. 7. 2007

ObrazekMěla jsem vztah s kolegou

 Dobrý den,

loni v září jsem si začala se svým kolegou (nadřízeným) krásný románek. Já se budu letos rozvádět, ale to bylo jasné už loni. On žije se svou ženou pouze kvůli dítěti a hypotéce...

Ty tři a půl měsíce byly jedny z nejkrásnějších v mém životě. Pak se někde stala chyba. Z jeho strany začal vztah uvadat (měl v té době hodně starostí a já, místo abych ho podpořila, jsem ještě udělala scénu, která ho posunula k rozchodu). Na druhou stranu, kdykoliv jsme se bavili, nikdy nedával najevo, že by se mnou do budoucna počítal. To, že do mě byl zamilovaný, jsem zjistila až pozdě. To, že ho miluji, jsem mu taky řekla až při rozchodu. Ani jeden z nás nevěděl, jak to bere ten druhý, a tak jsme o tom nemluvili. Bohužel. Nechtěl mi nic říct, ale když se v lednu po dvou týdnech volna choval divně (žádné polibky, pohlazení, natož, abychom spolu někam jeli...), dostala jsem z něj, že jsem ho tou scénou tak naštvala, že se rozhodl se mnou rozejít. Nechtěl mi to říct natvrdo, tak se snažil o útlum...
Nejhorší na tom je, že pracujeme v sousedních kancelářích – on se ke mně chová velice mile, až moc, často koketuje, ale to je všechno. Stále mám pocit, že naše kapitola není uzavřená. Možná je to však tím, že ho vidím pětkrát týdně a nemám možnost se od něj odpoutat. Teď mi připadá, že si někoho našel. Určitě si píší přes ICQ, viděla jsem, že ho oslovuje "miláčku", ale jak je to vážné, nevím. Možná si jen virtuálně zvedá ego, těžko říct.

Prosím, můžete mi poradit, zda nás čeká společná budoucnost a mám o něj bojovat? Nebo už vše skončilo a v mém životě měl pouze úlohu ukázat mi, že mám v určitém směru změnit své chování?

Děkuji moc za odpověď a přeji krásný den.

H.

Milá H., vztahy na pracovišti jsou zcela zvláštní kategorie. Když se na muže, který se ti líbí, musíš dívat 8 hodin každý den nebo sedí ve vedlejší kanceláři (jako v tvém případě), chápu, že to je velká denní dávka emocí.

Asi proto se říká, že co je v domě, není pro mě. Jak známo, jestli se něco neutají, je to právě vztah na pracovišti. A nejvíc bolí, když se ti dva nakonec rozejdou, musejí se na sebe denně dívat, potkávat se na chodbě, na poradách, obědech a tak. Vůbec to není jednoduché. Ale jak víme, láska si nedá poroučet a kvete zkrátka všude, i na pracovišti. Kvete, ale taky uvadá.

Tvé energie,milá H., jsou pěkné. Jsi žena, která dovede stát nohama na zemi. Patrně bys ten rozchod prožívala daleko lépe, kdybyste se nemuseli potkávat každý den v práci. Právě v tom vidím problém. Namísto toho, aby ses smiřovala s novou situací a léčila si duši z rozchodu, jeho přítomnost zbytečně jitří tvoje vzpomínky. Znovu otevírá tvé bolavé rány. Je to, jako bys přešla ledovou řeku, a když se na břehu konečně zahřeješ, někdo tě do ní znovu hodí. Ty ale potřebuješ teplou přikrývku a odpočinek.
Na obrázku se mi zakreslily energetické vibrace, které směřují z tvého srdce přímo k srdci tvého přítele. Nepíšeš mi, jestli ho chceš znovu získat, ale z obrázku je to patrné. To jsou signály, které k němu vysíláš.
Ale tvůj přítel je vůči tobě, uzavřený. Navíc u něj vidím jakousi masku... dvojí tvář... Není to upřímný člověk.
Víš, člověk má vždycky při svém rozhodování několik možností. Každá situace je křižovatka. A každý si sám musí vybrat, jestli odbočí, nebo pojede rovně, nebo se dokonce vrátí.

Pokud se,rozhodneš pro návrat a budeš se snažit obnovit váš vztah, po určité době budeš stát na stejné křižovatce znovu. Ale nebude to stejná situace. Budeš mnohem bolavější a ztrápenější. Znovu budeš bezradná a znovu se budeš ptát, kterým směrem vede tvá cesta. Ušetři si tu zkušenost. Neponižuj se. Nevím, jakou scénu jsi mu udělala. Ale jedno vím určitě: nebyla příčinou vašeho rozchodu.

Buď alespoň chvíli svá. Neusnadňuj mu situací tím, že budeš trpět jeho koketování. Měj svou cenu. Ukaž mu, že před ním nepadneš na kolena. Ty jsi typ, který čerpá energii a sebejistotu mezi lidmi. Jsi společenská, věnuj se víc sama sobě. Andělé ti vzkazují, že tvůj život se dále bude ubírat směrem, který si přeješ. Musíš se však víc snažit ovládat situace a nenechat se manipulovat ostatními. Potřebuješ více sebedůvěry. Máš teď trochu těžké myšlenky. Špatně se ti usíná a z těžkých myšlenek bolí hlava. Odpočiň si. Udělej si chvilku pro sebe.
Věřím, že všechno zvládneš. Věř, že věci se dějí tak, jak je předem určeno. Dějí se podle pravidel. Tentokrát tě tato situace měla posunout směrem k sebeovládání a k důvěře v sebe samu.

Hodně hezkých dnů prozářených světlem andělů Ti přeje Kytička

Milá Kytičko,

moc Ti děkuji za výklad – trefila ses do puntíku. Začala jsem na sobě hodně pracovat a situaci už zvládám lépe. Když mi je úzko, snažím se usmívat a nejitřit rány. Někdy to jde líp, někdy hůř :-), ale vnitřně taky cítím, že by vztah klapal jenom nějakou dobu a pak bych na tom byla hůř než teď. Zažila jsem něco neuvěřitelného, jako z románu, a nechtěla jsem se toho vzdát. Ale žijeme život, ne román... Na druhou stranu jsem díky tomu o sobě hodně přemýšlela a zjistila, v čem dělám opakovaně chyby (opravdu potřebuju získat víc sebedůvěry a sebeovládání. Proto jsem bývala žárlivá – fuj, hnusná vlastnost), a pracuju na jejich odstranění.

Také Ti přeji krásné dny plné lásky a pohody

H.

 

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 21
Celkem: 3256165
Měsíc: 16197
Den: 467