Jdi na obsah Jdi na menu

MATKA DÍTĚ PŘIJALA, ALE STEJNĚ SE NENARODILO,OBA ZEMŘELI...

26. 9. 2007

ObrazekKytičko, minulý týden se u nás na Dolní Bečvě stala strašná dopravní nehoda. Ve zprávách bylo, že jeden člověk zahynul. Ale nebyla to pravda. Paní, která zemřela při nehodě, byla v šestém měsíci těhotenství.
Je mi to moc líto a vyvolává to ve mně celou řadu emocí a  otázek. Jsem zmatená.
Proč se to děťátko nenarodilo? Proč se vlastně vtělilo do matky, která měla v osudu, že brzy zemře.
Nerozumím tomu. Jak se může něco takového stát? Stala se snad nějaká chyba?¨Jaký to má potom význam, že to dítě matka přijala.? Má snad ona i dítě zatíženou karmu? Proč je andělé neochránili??
Bylo jí 39 let, jistě to nebylo pro ni jednoduché rozhodnutí, nechat si to miminko. Doma zůstaly dvě děti. Její manžel, to auto řídil a je velmi těžce zraněný. Těžké zranění páteře.

Jestli můžeš, vysvětli mi to.

S láskou

 Stela

 

Milá Stelo,

Já vím, jak je těžké tyto věci pochopit a srovnat myšlenky v hlavě. Ale takové věci se bohužel stávají. Podívejme se co bude dál.

Duše ženy i miminka půjdou za světlem. Nic jim nebude scházet.Budou chránit kroky
svých blízkých, nikdy je neopustí. Budou s nimi víc než, kdyby stále žili.Tady na zemi, ale zatím zůstane řidič toho automobilu. Podívala jsem se na fotky. Jel příliš rychle, a to vezl svojí těhotnou ženu. Žena nejspíš nebyla připoutaná To nevypovídá o přílišné zodpovědnosti. Ten muž má karmický dluh. Jeho úkol je najít klíč k odpovědnosti a pochopit hodnotu života.Pochopí konečně jeho cenu přes tyto bolestné ztráty? Už několikrát žil a měl problém s pochopením nedotknutelnosti života.

Teď ztratil ženu, dítě a patrně i vlastní zdraví. Ale něco velmi cenného mu  zůstalo. Dál žije.. A zůstaly mu také dvě děti, které má doma.

Budou ho velmi pronásledovat výčitky. Připravil své děti o matku a o malého sourozence, z kterého se o vánocích mohly těšit. Ale místo toho, budou vyrůstat bez matky. Bez její lásky a pochopení. Bez pohlazení. Už jim letos nepřipraví vánoce. Vlastně už nikdy.

To je velmi bolestná ztráta.Je to ztráta, ze které se celý život obvykle člověk nevzpamatuje.
Během několika vteřin osud krutě zamíchal s životy několika lidí.
Život toho muže bude ve znamení hlubokého smutku a trápení. Je to strašné, ale vlastní provinění si musíme odtrpět. Budou to muka pro jeho srdce. Nikdo neví, jestli se bude moci vůbec pohybovat.
Zranění páteře je velmi vážné. Bude mu neustále běžet před očima obraz té hrůzy, kterou sám zavinil. Ale on se musí už konečně poučit. Musí se v něm zlomit jakási hranice bolesti.
Pak si v slzách uvědomí tu neskutečnou cenu, jakou lidský život má. A když to pochopí, bude jen krůček k uzdravení duše. A o to tady právě jde.

Našla jsem si fotografie té nehody. Náraz byl tak silný, že vyvrátil strom. Stále si neuvědomujeme,jak jsou naše silnice nebezpečné. Každý rok na našich silnicích umírá víc než třicet dětí. Celá jedna třída. Nejčastější příčina není špatné přecházení vozovky, ale to, že dítě zahyne při dopravní nehodě, kde nebylo připoutáno v autosedačce.

Pokud vozidlo jelo 130km v hodině jeho náraz do pevné překážky zdvojnásobí intenzitu nárazu.
Což je v tomto případě 260km v hodině. To je pořádná rána. Všichni dobře víme, jakou rychlostí se často na našich silnicích jezdí. Smutné je také to, že dvě třetiny dopravních nehod nezpůsobí poškozený řidič.
Znamená to, že někdo smete řidiče, který předpisově dodržuje stanovené dopravní předpisy. Nic s tím nenaděláme. Můžeme jen doufat, že nás to nepotká. Nepřemýšlejme, jestli se má nějaký význam připoutat bezpečnostním pásem, když jedeme pouze do obchodu, který je ve vedlejší ulici. Zkrátka to udělejme. Berme to jako varování. Poučme se z tohoto neštěstí, abychom včas dokázali sundat nohu z plynu. Nespěchejme. Čas není. Je pouze rychlost prožitku.
Ochránci by paní jistě chránili, ale byl to přísně vyměřený čas, který tady na zemi měla prožít.

Měla svůj úkol. Ona ten úkol splnila. Přejme jí jen radost a štěstí. Neodešla sama. Její děťátko jistě v duchovním světě spočinulo v její milující náruči.

Kytička

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 3257516
Měsíc: 16224
Den: 640