Jdi na obsah Jdi na menu

MÁM STRACH,ŽE MNĚ OPUSTÍ A NEBUDU MÍT PRO KOHO ŽÍT

11. 11. 2007

ObrazekDrahá Kytičko, 

Na Tvých stránkách jsem našel mnohé, ale stálé nemohu najít odpověď na podivné události mého života.  Měl jsem několik vztahů,ale vždycky jsem ten vztah po určité době ukončil. Mně to vždycky přestalo bavit. Raději jsem byl sám. Ale pak jsem potkal jednu zajímavou ženu.

Byla starší než já a měla dvě malé děti Nevadilo mi to. Ta žena mi připadala taková blízká a já jsem se jí  zpočátku opravdu jen snažil pomoct. Byla v dost těžké situaci. Její manžel byl agresivní,hodně pil a ona se ho bála. Přesto po krátkém čase mezi námi začal milostný vztah. Scházeli jsme se tajně.

To proto, aby se manžel nic nedozvěděl.Tušil jsem,že ona to nemůže takto dlouho zvládat. Byla vystrašená, že to manžel zjistí. Každý den jsem čekal,že ke mně přijde a řekne,že už se se mnou nemůže dál vídat. Bál jsem se toho dne a přehrával si v duchu ten smutný scénář. Nechtěl jsem jí,ale k ničemu nutit. Jednoho dne přišla a řekla mi, že  požádala o rozvod. Moc mně to potěšilo. A vím, že to bylo od ní velké rozhodnutí. A tak jsme využili, že její manžel musel odjet do zahraničí a odstěhoval jsem jí do našeho nového,společného  bytu. Začali jsme spolu s ní a dětmi žít jako nová rodina.  On se však vrátil a začal nám vyhrožovat a trval na tom, aby se k němu okamžitě vrátila. Rozvodový soud proběhl kupodivu rychle a já jsem chtěl, abychom se za nějaký čas vzali.Ona však svatbu stále odmítá. Říká,že zatím není připravená na takový krok. Že mně miluje, ale svatbu nechce. Víš, Kytičko,její děti si na mně rychle zvykly a já si troufám říkat, že mně mají rády. I já je mám rád. Její bývalý muž se ale několikrát pokusil o sebevraždu. Pořád jí volá a někdy jí brečí do telefonu. Chce jí zpátky. Bojím se,aby ji k tomu psychickým vydíráním nedonutil. Ona by si jeho smrt hodně vyčítala. Asi by se k němu raději vrátila. Slíbil jí,že se bude léčit. Víš,někdy je ke mně tak chladná a odměřená.Zrovna včera na mně začala křičet. To se nikdy před tím nestalo.

Možná mně už tak nemiluje a proto tu svatbu nechce.

Kytičko, prosím, podívej se na náš vztah, já vím,že můj život bez ní a bez dětí, které mám rád by také skončil. Děkuji za čas,který mi věnuješ.

Pavel

 
Milý Pavle,

Když jsem uviděla energetické propojení Tebe a té ženy, je mi jasné, že tě miluje. Miluje tě opravdově a  bez podmínek. Jen proto jaký jsi a je vděčná za všechno, co jsi pro ni udělal a co jí i dětem dáváš. Nemyslím teď tvojí otevřenou peněženku. Myslím hlavně tvoje srdce. Ty jsi její světýlko blikající ve tmě.

Je tu ale její minulost. Víš, je to bývalá žena alkoholika. To samo o sobě je lékařská diagnoza. Její bývalý muž ji citově vydírá a ona k němu stálé cítí závazky. Je jako mezi dvěma mlýnskými kameny. Bojí se,že její bývalý muž svojí výhružku vyplní a zabije se. Ona k němu nemůže být zcela lhostejná, vždyť ať už jejich vztah byl jakýkoliv, je to otec jejich dětí. On té sebevraždy, ale v této chvíli není schopen, jsou to jen demonstrativní pokusy. Jakási zbraň, kterou svojí bývalou ženu drží v šachu. Ovšem člověk závislý na alkoholu, je nevyzpytatelný. Na to je třeba brát zřetel.
A jeho myšlení se vzpírá myšlence, že už nemá moc zasahovat do jejího života. Co je třeba pochopit je fakt, že ona za něj nenese žádnou zodpovědnost. Ten člověk je dospělý, je svéprávný.

Ona není jeho chůva, je pouze a jen bývalá manželka. Alkoholici dokážou člověka citově vydírat. Mají na to vyvinutý speciální smysl. Dovedou také úžasně slibovat. Dokážou hrát skvěle na city. Je proto třeba dát mu jasná pravidla. Vidím,že ten člověk dostal několik šancí zlomit svou závislost a nevyužil nabízené možnosti. Není zde tedy na místě žádná lítost.  Měla by mu říct, že nenese zodpovědnost za jeho život. Je,ale plně zodpovědná  za své děti a ty by měly vyrůstat v harmonickém prostředí. Váš vztah je karmický a je důležité, aby jste spolu zůstali.

V kartičkách vidím splněné přání a to je nejspíš ta svatba. Ale v nejbližší době nepočítej s jejím souhlasem. Snaž se jí pochopit, je zklamaná, ublížená a trochu dezorientovaná. Nenuť jí. Dopřej jí čas. Nepřestávej věřit v její lásku. Neboj, neopustí tě. Jen potřebuje delší dobu, aby Ti mohla plně důvěřovat. Jsi jediný muž jejího dalšího života. Ke svému bývalému partnerovi opravdu nemá úmysl se vrátit. Jen se snaží se s vzniklou situací vyrovnat A to jí stojí mnoho úsilí.
Bylo by dobré ale její negativní zážitky odblokovat.

Přeji ti hodně sluníčkových dnů.

 

S láskou  Kytička

 

 


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 6
Celkem: 3246806
Měsíc: 17123
Den: 867