Jdi na obsah Jdi na menu

MÁM JÍT NA INTERUPCI?

28. 8. 2007

ObrazekDobrý den.
Nevím už kudy dál. Vaše stránky, mě zaujaly. Četla jsem si některé andělské příběhy, otázky a odpovědi.
Já nevím, jak se rozhodnout.Zhruba před 11 lety jsem chodila s chlapcem z jedné vesnice. V té samé vesnici bydlel další kluk, který se mi prvně zdál hrozně protivný, ale později jsme si začali povídat a bylo nám spolu moc fajn. Cítili jsme, že je to víc než kamarádství, ale jelikož jsem chodila s jiným klukem, nezačali jsme spolu chodit. S tím jiným jsem se pak rozešla, ale to už zase on  měl přítelkyni. Vídavali jsme se jednou.-Většinou jsme si hezky popovídali,.Pak se oženil a má dítě.. Tehdy jsme se potkali a on mi řekl, že se do mě zamiloval a že se chce rozvést a být se mnou. Tušila jsem a správně, že kvůli svému miminku-to neudělá. A bylo to tak. Pak jsem se vdala i já. Mám  syna. S manželem si ale poslední dva roky příliš nerozumíme. Neříkám, že je chyba jen na jeho straně, ale mám problémy s jeho pitím. Nepije často, to ne, ale chová se pak téměř vždycky strašně. Spíš jde ale o psychické týrání, hrozné hádky. Bojím se ho, jsem ve stresu, když někam jde nebo někde jsme, jak to zase dopadne. A v tomhle všem se znovu objevil ON: Láska se vším všudy. Chceme být spolu, ale teď to není ještě možné. Jenže z té naší lásky vzniklo miminko, které nosím teď v bříšku. Jak jsem psala-chceme být spolu, ale rychlým rozhodnutím bychom teď asi spoustě lidí ublížili.

Druhá možnost je tvrdit, že je dítě manžela. Ale jen proto bych to udělala, že chci dát miminku šanci žít. Jinak bych nedokázala někomu takhle lhát. To ne. Jenže to by byl mezi námi konec. Řekl mi, že by asi nedokázal jezdit se jednou za týden podívat na svoje dítě a pak jet v klidu domů s vědomím, že s ním nemůže být, že má jiného tatínka. Třetí varianta je interrupce. Bojím se jí. Sice by vyřešila tuhle situaci, ale... Bojím se psychickým i případných zdravotních následků. Že jsem nedala tomu miminku šanci žít. Minulý týden mi doktorka řekla, že mi silně hrozí potrat, že uvidíme, jak je miminko silné a jestli přežije. A ono asi silné je. Nevím, jak se rozhodnout. Moc času mi nezbývá Nevím, komu dát přednost. Poradíte mi, prosím? Děkuji.

Sandra


Milá Sandro,

To co popisuješ, je jistě velmi těžká situace.
Vidím, že mezi tebou a manželem se nedaří ta správná komunikace.Jste jako dva cizinci, kteří
sdílí stejné kupé ve vlaku. Tak Vás vidím já. To není příznivé prostředí na to, aby děťátko mohlo přijít. Tvůj přítel nemá vyřešenou svojí minulost, má ženu a dítě.
Přesto jsou vaše energie vzájemně propojeny. Je mezi vámi silné pouto.
Celá tato situace je křižovatka tvého života. Jsi na rozcestí a nevíš, kam odbočit, abys nebloudila. Zvažuješ interrupci. Řešení se nabízí samo. Navíc ti lékařka naznačila,že o dítě můžeš přijít..
Rozumím ti. Zdá se, že vše nasvědčuje tomu, že to máš takhle vyřešit.
Přesto Ti Sandro musím připomenout,že život je nedotknutelný. Toto je zákon, který by měl platit za všech okolností. Výraz „umělé přerušení těhotenství „ není přesný. Není to přerušení, neboť po tomto zákroku už nic nemůže pokračovat. Je to definitivní ukončení těhotenství. Nemáš představu, kolik žen tento zákrok psychicky neunese. Nemáš zdání o tom, kolik žen mi denně píše mejly typu:
Jsem zoufalá, neboť děťátko ke mně nepřichází. Ty čekáš dítě. Je to duše s uměleckými vlohami.
To dítě Tebe a přítele spojuje. Nesmírná věčná láska stvořila jeho duši. Vaše láska mu propůjčila tělo. Ty jsi citlivá duše. Přítele miluješ. Už teď tušíš, že budeš trpět velkými výčitkami,když necháš zničit tělíčko dítěte a duši pošleš zpátky. Víš,co bude dál? Budeš každý rok počítat, kolikáté narozeniny by slavilo. Budeš se trápit otázkami, jaké by to dítě bylo? Co by už asi umělo?

Budou vánoce. A ty neuvidíš jeho zářící oči. Za šest let nebudeš mít prvňáčka. Večer, co večer ti bude scházet jedno políbení. Políbení dítěte, které se nesmělo narodit. A ono tolik chtělo
Neuvidíš jeho talent, který si na svět přinese. Budeš potkávat maminky s dětmi a bude tě bolet srdce. Máš svojí cestu milá Sandro,ale prosím Tě, abys vše dobře zvážila a všechno si důkladně promyslela. Nemáš příliš mnoho času na rozhodování.
Jednou jsem viděla v jednom dokumentu záběr z budovy, kde se při zemětřesení zřítil celý dům.
V domě byla matka s malým děťátkem. Aby dítě přežilo, chránila ho matka vlastním tělem.
Vlastně ho svým tělem přikryla. Matka zemřela, ale dítě zachránili. Toto je zcela přirozené chování matky v krizové situaci, kdy je bezprostředně ohrožen život děťátka.. Je to v našem podvědomí. Chráníme své děti a přitom riskujeme vlastní bezpečí.
Přikryj tedy své děťátko závojem mlčení. Zachraň ho jako ta žena. Možná na tebe místo padajících zdí, dopadne nezájem manžela, nebo jeho nadávky, ale ty to zvládneš. Nenabádám tě ke lži, jen k mlčení. Tvá ústa budou zamknutá, tvé srdce, ale zůstane otevřené. Budeš pak mít dost času všechno vyřešit a včas od manžela odejít.
To,že ti hrozí potrat je samozřejmě způsobeno i stresem a nervozitou, kterou z tebe cítím.
Uklidni se a vše předej do rukou andělů. Pros o jejich ochranu, pros o sílu a zdraví dítěte.Odevzdej jim své starosti. Projev důvěry, je tvé poloviční vítězství.

Konečné rozhodnutí, je ale jen a jen na tobě.

Přeji ti šťastnou volbu a spoustu slunečných dnů

 Kytička    

Obrazek



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 3
Celkem: 3255635
Měsíc: 16550
Den: 503