Jdi na obsah Jdi na menu

KDYŽ SE ZTRATÍ ŽIVOTNÍ ENERGIE

22. 4. 2014

zena-unor-5.jpg20.12.2013

Dobrý den paní Kytičko,

Přeji Vám pohodové a radostné vánoční dny. Vaši poradnu jsem našla jistě né náhodou. Já pevně věřím, že mne k vám poslal můj duchovní ochránce. Jsem už na pokraji svých sil, proto jsem se rozhodla, že se přidám k tázajícím a hledajícím odpověď přes andělskou poradnu. Prosím vás, o pomoc pro svého manžela. Žijeme spolu už 30 let a máme tři moc hodné kluky. Celý náš život byl naplněný prací a starosti o děti. Naši kluci už mají své bydlení, dva starší i své rodiny a děti. Máme z nich velkou radost a máme konečně prostor a také čas věnovat se sami sobě. Jenže s odchodem našeho nejmladšího syna Honzíka, se Jirka velmi změnil.

 

Přestal mít dobrou náladu, neustále mě kritizoval a choval se ke mně, jako by mě přestal mít rád. Tato propast se mezi námi rok od roku prohlubuje. Trápí mě to a chtěla jsem si s ním několikrát promluvit, ale vždy mě odbyl tím, že na něm stále něco vidím, a že mu nic není, jen má teď hodně práce. Dokonce jsem si chvíli myslela, že je v tom nějaká jiná žena, ale nic jsem zatím nezjistila, tak jsem se tím už na nějaký čas přestala zabývat. Teď mi ta myšlenka znovu přišla, co když je Jirka nešťastný se mnou, má jinou ženu  a nechce mě zranit ještě víc.  Jirkovi je 55 let, myslím si, že to není tak moc, abychom mohli ještě společně žít jako manželé, kdyby jen trošinku chtěl. Jistě víte, co tím myslím.  Já jsem o dva roky mladší a jako žena se najednou vedle svého muže necítím vůbec dobře. Nevím si s tím rady. Začala jsem o sebe hodně dbát. Chodím cvičit, snažím se být pro něj hezká, jeho chování se však ke mně nezměnilo.  Cítím, že já si zasloužím, aby mě můj muž měl rád, nechci navazovat jiné vztahy, i když se mi tato možnost stále častěji nabízí. 

 

Chtěla bych proto vědět, proč se tak chová ke mně, poslední dobou i k dětem, stále jim něco vytýká a nic podle něj nedělají dobře, nic není podle jeho představ. Kdysi to byl tak dobrý a milující táta , pozorný manžel. Plánoval, že postavíme velký dům a společně s našimi dětmi vytvoříme ještě větší rodinu, Jirka chtěl koupit pozemek kousek od nás a snil o velké farmě. Jenže naše děti měly své plány a tak si naši kluci našli bydlení jinde, nejstarší si postavil vlastní dům, mladší Péťa pracuje v zahraničí a dostal tam byt, a ten nejmladší bydlí kousek od nás v pronajatém bytě. Ale často nás navštěvují a já mám i s oběma snachami dobré vztahy.  Prosím poraďte mi, jak  mohu Jirkovi pomoci, aby se vše zlepšilo. Jaký je pravý důvod Jirkova chování, velmi mě ubíjí tento vztah – nevztah, i když stále v manželství.  

Děkuji za odpověď i za váš vzácný čas

.Radka K.

 

 

zena-ve-zlate-barve.jpgDrahá Radko, to, co prožíváš je jistě velmi zraňující, o to víc, že to, co se u vás děje, odnášejí také vaše děti a vnoučata.  Negativní postoj Jirky narušuje vztahy v celé vaší rodině. Jirka byl dlouho nejsilnějším článkem, stěžejní sílou vaší rodiny a cítil se v této roli velmi dobře. Vše perfektně zvládal, je to velmi silná osobnost a v podstatě taky starostlivá duše. Jeho stěžejním životním úkolem byla starost o rodinu a také čištění vztahové karmy se svým otcem. V jeho kódu duše je informace o karmické zátěži jeho rodové linie. Nikdy si nerozuměl se svým otcem a tato skutečnost ho trápila víc, než dával najevo. Svoji rodinu miluje, ale cítí, že ho opouštějí síly, kterými by rodinu držel pohromadě. On nechápe, že děti jsou stále součástí rodiny, i když s vámi nebydlí pod jednou střechou. Má pocit, že jeho rodina už není to, co byla dříve. Cítí to jako nevděk, a tak trochu jako vlastní selhání.

 

Tobě vyčítá, že jsi v tom osamostatnění kluky ještě podporovala. On to bere, jen jako úbytek tvojí práce se třemi dalšími chlapy v chalupě. V jednom z jeho minulých životů to tak měl. Měl velký statek a bydleli jste všichni pohromadě. Jenže jeho despotický přístup narušil všechno, co bylo na této rodině hezké.  Aby se vše udrželo pohromadě, musela být nastolena přísná disciplína a tvrdé pracovní nasazení.  Nedivím se, že vaše děti nechtějí už nic takového znovu zažít a Jirka by měl respektovat jejich právo na svobodnou volbu.

 

Co se týká Jirky, tak žádná žena, na kterou by si byť jen pomyslel vedle něho není. Můžeš si být jistá, že toto není ten důvod změny, v jeho chování. Za to, že se z milého a pozorného muže stal bručoun a člověk bez nálady, může obyčejná ztráta motivace pro další život a přílišné lpění na určitých situacích a představách. Jirka má navíc docela vážný zdravotní problém.Nelíbí se mi stav jeho čaker, je to stav, který naznačuje naprostý kolaps některých orgánů.  Necítí se dobře, jeho pokles energie, potence a životního optimismu je velmi hluboký. Jeho duše ví, že pokud nezmění urychleně své postoje a myšlení, může to mít tragickou dohru ve formě odchodu z tohoto života.  Navíc jsi určitě zaregistrovala v poslední době jeho velmi kladný přístup k alkoholu, kterým se snaží přebít svůj strach. Já vím, Radko, že Jirka je člověk, se kterým máš děti a tolik let společného života, ale toto je pouze jeho cesta. On musí najít tu nitku, za kterou zatáhne a objeví se před ním nové možnosti, jiné aktivity, než společný dům s dětmi, na který se upnul a nyní to všem vyčítá, že to odmítli.

 

Ty mu můžeš ukázat jiné směry, zkusit s ním probrat možnosti, které společně máte.  Znovu opraš sny, o kterých jste mluvili již dříve, ale s dětmi nebylo možné je uskutečnit. Navrhni další možnosti a aktivity vašeho života. Zatáhni ho zpět do víru dění, vytvoř situace, ve kterých se neobejdeš bez jeho pomoci. Nemáš na to příliš času, abys ho znovu nastartovala. V něm se nyní odehrává vnitřní, velmi destruktivní proces. Je nejvyšší čas to zastavit. Popros o pomoc své syny. Pokud nebude reagovat, je bohužel veškerá snaha zbytečná a on promarnil velkou příležitost k určitému pochopení. Přeji Ti hodně síly ve tvé snaze. Kdybys cokoliv potřebovala, znovu se mi ozvi.

S láskou a objetím

Kytička

 

16.4. 2014

zena-unor-5.jpgDrahá Kytičko,

Neuběhl snad ani den, kdy bych si nevzpomněla na Tvé rady. S tím alkoholem jsi samozřejmě měla pravdu, jen já to nechci vidět a Jirka nejspíš také ne. Vánoce jsme prožili v relativním klidu a já se snažila udělat vše pro Jirku, aby znovu nabral sílu. Podařilo se mi ho přesvědčit, takže hned po svátcích šel na lékařské vyšetření. Kromě vyššího cholesterolu a počínající artrózy, u Jirky žádný problém lékaři nenašli, ale počátkem března Jirka v práci upadl a dostal silný epileptický záchvat. Nikdy se mu to dříve nestalo. Poslali znovu, tentokrát na podrobnější vyšetření a bohužel našli jakýsi údajně nezhoubný útvar v mozku. Jirku čeká operace a já doufám, že najde sílu bojovat dál a nevzdá to. Také má něco podobného na plicích. Velmi se o něho Kytičko bojím. Nevím, co budu dělat a jak toto všechno zvládnu. Vím, že musím vydržet a stát při něm. Je to ale těžké a budu potřebovat tvoji oporu. Po operaci napíšu.

Radka

Milá Radko,

To je mi moc líto, toho jsem se velmi obávala, ale nemoc je příležitost pochopit a změnit směr cesty. Je to příležitost přehodnotit postoje. Především je důležité, aby odpustil svému otci. Od tohoto bodu se odvíjí všechny další. Vztah k dětem a jejich svobodě, k tobě a ke tvému citlivému mateřství a samozřejmě ve finále i sám k sobě. Až odpustí svému otci, přijme také své otcovství se vším, co k němu patří. Tak snad Jirka přehodnotí a pochopí. Přeji mu k tomu hodně síly a také celé vaší rodině. Kdybys cokoli potřebovala, jsem tu pro tebe.

 

andělské-sestry.gif

 

Vzkaz od andělů pro Tebe:

 

 

 

Milovaná, ještě není nic ztraceno. Každá duše procházející očistným působením nemocí, dostává také dostatek síly tuto cestu zvládnout. Záleží na ní, zda svou sílu využije k léčení, využije ji konstruktivním způsobem, nebo zvolí sebedestrukci.  Nic se neděje náhodou a každá cesta má někde v dálce ukazatel směru, rozcestí, či křižovatku, nebo končí s posledním výdechem.. Člověk je někdy oslepen svými vlastními představami, lpěním a také vysokým egem, pak tyto ukazatele nemusí vidět a projde kolem nich bez povšimnutí. Ony tam stále jsou, jako viditelné vodítko vašich cest. Pokud člověk nenajde jiný směr, musí tuto cestu projít až dokonce. Pak je konec neodvratný. My andělé milujeme každého člověka. Vedeme ho po všech jeho cestách, trpělivě a s nejvyšší láskou zastavujeme u všech rozcestí i křižovatek. Ukazujeme každou důležitou změnu směru. Nesmíme ale otevírat oči člověka, to musí každý udělat sám. Nelze ale  otevřít oči, a mít při tom zavřené srdce….

Přijala s  láskou Kytička

 

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 9
Celkem: 3261058
Měsíc: 15634
Den: 823