Jdi na obsah Jdi na menu

KDYŽ NÁM SCHÁZEJÍ DUCHOVNÍ HODNOTY

25. 11. 2008

ObrazekDobrý den Kytičko.
Vaše stránky mi připadají tak moc blízké, protože jsou duchovním poutem k lidským srdcím. Lidské srdce je pro náš moderní život přežitek. Jak se tu bavíme o duchovnu? Slyšíme to někde z rozhlasu nebo z úst našich politiků? Slyšíme, jak nás tu někdo s tím obeznámí? Duchovno je přece strašně důležité pro nás. Je to láska k bližnímu svému. Každý den se tu setkávám s pravým opakem. Já jsem hrozně šťastná, že máte pro nás taková moudrá slova. Já jsem velmi svobodomyslná osobnost. Víte mě se tu u nás nelíbí, že nejsme duchovně založený národ, že nejsme příkladem starých tradic Masaryka. Vždyť on tu národ vedl k duchovním příkladům. Kytičko, Vy tu vidíte nějaký průlom po revoluci? Vedou nás naši politici k duchovnímu životu u nás, řeknou oni nám: Pokoj lidem dobré vůle? Neřeknou nám o duchovnu nic. Duchovní obroda tu není. Nemáme tu žádné duchovní zájmy, řekne tu někdo z našich politiků: Bůh s vámi? Napsala jsem jim o tom, že tu máme duchovní prázdno, jako před tím, že tu máme duchovní půst. Kytičko Vaše stránky jsou pro mě strašně důležité, protože mi dávají sílu pokračovat ve svém úsilí, úsilí psát o tom, co se mi u nás nelíbí. Jsem vděčná za Vaše obrázky, které jsou překrásné.Pohladí duši a učiní nás na chvíli šťastnými. Pracuji s kyvadlem a jsem velmi šťastná, že s ním mohu komunikovat. Je to moje pravá ruka a pomáhá mi najít cestu dál. Cestu k pravdám o našich srdcích. Víte mě se tu nelíbí, že tu nemáme duchovního učitele. Duchovní učitel, který nás motivuje. Pan prezident nás motivuje? Má on vztah k duchovním hodnotám? Duchovní hodnoty přece ukazují, kam se ubíráme. Víte Kytičko, my se ubíráme, tam kam před tím. K prázdnotě. Je tu něco pozitivního pro nás po listopadové revoluci? Vždyť tu lidé žijí jako v pasti. Past na lidskou duši. Samé zdražování, reformy a utahování opasků. To je to co jsme chtěli? Ne to jsme nechtěli. Proto si Vás vážím, že nás umíte obohatit moudrostí, láskou a porozuměním. To,že umíte podat pomocnou ruku lidem, kteří to potřebují. To, že jste vyšla z u¨lity a pomáháte najít svět duchovních a morálních kvalit. To, že jste naše světlo ve tmě. To, že jste lidská bytost, která vidí naše utrpení. Utrpení jaké nyní prožívám mě přivedlo k Vám. Děkuji za Vás Bohu.
Věra Pospěchová



Drahá Věrko,
Máš pravdu.
Skutečně se začalo po roce 1989 u nás všechno tak krásně duchovně vyvíjet. Vzpomeňme písničky J. Hutky a podobně. Zpívali jsme z plných plic, písničky „ Jednou budem dál“. Krásný je vzduch, krásnější moře a podobně.

Písničky zněly často v médiích, na různých koncertech a dnes už  ty písně nikdo nezná, nikomu nic neříkají.
V písničce Jednou budem dál se zpívalo  „Jen víru mít, doufat a jít.“
Dnes často přestáváme věřit, protože v dnešní době se věřit nikomu nedá a toto heslo se vtlouká do hlavy už malým dětem. Jít dál se nám už vůbec nechce. Národ je zadlužený, unavený a z politické komediální scény hlavně otrávený. Kolem nás kvete korupce i naše děti jsme už zadlužili.
Přesto jít dál musíme i když smířit se se situací, která je kolem nás je hodně těžké.
Finanční krize o které se teď stále více mluví, byla předpovězená už dlouhodobě a má odstartovat události, týkající se obávaného roku 2012.

Věrko, i mně chybí od politiků jakýkoliv náznak existence Vyššího řádu. Ale nečekejme,že bude o duchovních hodnotách mluvit někdo, kdo neví, co to je. Byla jsem v únoru pozvaná do poslanecké sněmovny jako host. Mohla jsem si prohlédnout prostory a sály, kam se člověk běžně nedostane.

I když to tam bylo moc krásné, vibrace a energie byly dost nepříjemné. Vlastně ty vibrace odpovídají  prostoru, kde se lže, obviňuje, uráží a kde podrazy a podvody  jsou na denním pořádku.

V politice je to jako v každé jiné oblasti. Jsou tam lidé dobří i špatní. Jenže kámen úrazu je v tom,že ti špatní, nám jaksi vyčnívají z řady. Jsou jaksi více vidět. Je to smutné, že naše země, nemá žádného duchovního vůdce. Že tak nějak slepě kráčíme,možná  tak trochu jako ovečky. Které čekají, jestli je hospodář jen milostivě ostříhá a obere, nebo rovnou pošle na porážku.

Zajímalo by mně, jaké písničky by na dnešní dobu napsal Karel Kryl.
Na druhé straně, máme svobodu slova, náboženského vyznání, možnost cestování, nakupování ,soukromého podnikání, vzdělávání, registrovaného partnerství a další „ výhody“.

Zkrátka jako vždy, každá doba má svůj rub a svůj líc.

S láskou Kytička

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pro Věrku

(Kytička, 22. 9. 2009 10:27)

Věrko, prosím, když napíšeš dotaz, tak zkus alespoň mrknout, na to, na jakých stránkách se vlastně nacházíš. Nevím, jak jsi vlastně přišla na to, že toto jsou stránky Wahlgrenis??
S pozdravem Kytička

nepřekonatelné problémy s tchýní

(Věra, 22. 9. 2009 9:36)

Milá Wahlgrenis! Obracím se na Vás, jelikož si sama již nevím rady. Snažím se seč můžu, ale na tento problém jsem zatím krátká. Týká se mé tchýně, v jejíž přítomnosti se cítím velice špatně! Cítím, že je to špatný člověk, že nepřímo a velice lstivě zasahuje do našeho manželství, nad svými syny a bývalým manželem má velikou nadvládu, i když mi manžel, kterého velice miluji, a kterého si velice vážím, tvrdí opak. Což chápu. Nevím jak dál, opravdu to narušuje náš vztah. Třeba je chyba ve mně, snažím se vše pochopit, ale bohužel nějak mi to nejde. Převelice děkuji za odpověď!

Není beznaděj

(KYTIČKA, 25. 11. 2008 18:36)

Modroočka to napsala moc hezky. Můj názor je, že máme vše dělat co nejlépe. Snažit se o změnu vibrací planety tím, že změníme své vlastní vibrace a tím alespoň malinko měníme i ty ostatní blízké lidičky. Ingo, příliš se o roku 2012 píše a vytváří se mezi lidmi strach a to není dobré. Je třeba se dívat na ten rok jako na změnu, která je nevyhnutelná. Ten přerod už se děje v duších, které jsou připravené naladit se na jemnější vibrace. Vlastně už to všechno probíhá. Je třeba jen vytrvat a pokračovat dál. Neúna ně a s láskou šířit dobro.
Přeji Vám všem, ať se Vám to daří.
S láskou Kytička

Pro Aurélii

(Iva, 25. 11. 2008 18:28)

Ten článek vůbec nevyznívá jako beznaděj. Opravdu každá doba má svůj rub i líc. V našem podniku propustili tento měsíc 250 lidí. Nikoho to nezajímá, že jsou mezi nimi živitele rodin. Finanční krize se dotkne všech, je to jen otázka času, kdy to pocítíme.
Iva

Mé vyjádření

(Aurélie, 25. 11. 2008 16:23)

Chtěla bych vyjádřit svůj názor na tento článek, který vyznívá jako beznaděj.
Jenže opak je pravdou.
Duchovních učitelů v této republice je dost, jen si je musíte najít,oni k vám nepříjdou, když je nehledáte.
Život si žijete každý sám, takový jaký chcete. Chcete-li zažívat poctivost, buďte sami poctiví a neukazujte na druhé. Vládu máme takovou jakou jsme si zvolili. Někdo aktivně a tomu patří dík, že šel aspoň k volbám, protože se snažil s touto situací něco udělat a někdo pasivní a ten umí jen naříkat.
Zamyslete se každý sám nad sebou, co jste udělali pro dobro. Zda na sobě pracujete a šíříte dál lásku, mír, harmonii, poctivost atd.
A proč se každý bojíte roku 2012? Žádný konec světa to nebude. Vždyť je to jen přechod do láskyplnějších hodnot. Jediné co každý musí pro to udělat, je tak žít.
Tak se nebojte a začněte.
Jestli máte v srdci lásku, tak vám vše půjde snadněji.

konec světa

(modroočka, 25. 11. 2008 15:48)

Planeta Země patří Bohu. A nejen tato planeta.
Dovolil nám tady žít.
A jak to děláme, vidíme sami.
Rok 2012 máme ve svých rukou.
Každý by měl pracovat sám na sobě a být příkladem pro ostatní.
Kytička, Walhgrenis a mnoho dalších úžasných lidiček na celém světě pracují na plné obrátky, aby otevřeli nám ostatním oči.
A každý jediný človíček, který pochopí, je dalším společným pomocníkem pro vytvoření budoucí krásy.
Tak jsem si to vysvětlila já, snažím se ze všech sil.

,,Koniec sveta''

(Prvosienka, 25. 11. 2008 13:47)

Zdavim Ta, Inga, aj vsetkych, ktori ,,mrkaju'' na tieto stranky.
,,Koncom sveta'' sa nemysli jeho fyzicky koniec, ale koniec stareho myslenia, ktory nevyhnutne musi prist, lebo sa zruti pod vlastnou, uz neudrzatelnou vahou.
My sa musime prekliesnovat ,,hustou tmou'', aby sme aspon nieco pochopili/to je aj moj pripad/. Ale je uzasne z nej vyjst a myslim, ze tu naozaj plati, co povedal niekto mudry, ze kto chce, toho osud vedie a kto nechce, toho taha.
V dnesnej dobe si vacsina ludstva este neuvedomuje, ze v davnych dobach, ked boli slova o konci sveta vyslovene, slovo ,,svet'' malo pravdepodobne iny, alebo aj iny vyznam ako dnes.
V skutocnosti ten koniec znamena novy zaciatok. Skvele, nie? Drzim nam vsetkym palce, aby sme v tom raz vsetci mali jasno.

Rok 2012

(Inga, 25. 11. 2008 11:44)

Kytička, vo svojej odpovedi spomínaš obávaný rok 2012 a že finančná kríza ktorá začala odštartováva jeho udalosti. Na internete sa dá nájsť "všetko", ale mňa by zaujímal Tvoj pohľad, názor na udalosti ktoré nás ľudstvo čakajú v roku 2012. Mayovia spomínajú dokonca koniec sveta.... Vopred ďakujem za Tvoju odpoveď. Posielam krásny pozdrav zo Slovenska.

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 7
Celkem: 3247253
Měsíc: 17229
Den: 816