Jdi na obsah Jdi na menu

JSEM TO JÁ? NEBO NĚKDO JINÝ?? VAROVÁNÍ!!

10. 7. 2012

andílek-v-baňce-s-holubičkou.gifAhojky, přeji všem krásný den.

Ráda bych se s Vámi podělila o zážitek, který se hluboce dotkl mé duše. Před rokem jsem se rozešla s přítelem a snažila jsem se pochopit můj vztah k němu. Bolelo mě, že mě beze slova vysvětlení opustil a odstěhoval se k jiné ženě, se kterou už dnes stejně není. Možná to byl z jeho strany jen úlet, omyl, nebo něco podobného, mě to však absolutně převrátilo život a v srdci způsobilo hlubokou bolavou ránu.

Snažila jsem se zvládnout situaci. Hledala jsem důvod, proč jsem stále připoutaná k jeho osobě. Tento pocit bolesti mi nedovolil se znovu zamilovat a prožívat vztah tak, jak bych si přála. Můj známý také řešil vztahové problémy a doporučil mi účastnit se rodinných konstelací. Abych mohla bývalému příteli do očí říct to, co jsem doteď neřekla.

 

Můj známý mi zprostředkoval takové setkání, a tak jsem si před dvěma týdny   nechala sestavit rodinné konstelace panem Rostislavem Tomancem z Oldřichovic u Třince. Zpočátku to bylo zajímavé a dokonce jsem tomu hodně věřila. Akorát mě zarazilo, že jsem chtěla řešit přítele, a on začal řešit vztah mé matky a otce. Překvapilo mě to, protože já jsem s otcem žila pouze do deseti let, pak se naši rozvedli . Pan Rostislav Tomanec se mě zeptal, zda přijmu krutou pravdu. Mé srdce bilo jako na poplach, nemohla jsem se nadechnout, ale  opravdu jsem chtěla vědět pravdu.

Tiše jsem kývla, že s tím souhlasím. A tak jsem se dověděla, že můj otec není můj biologický otec, že maminka měla jiného partnera a že pán, o kterém si myslím, že je můj biologický otec mě sexuálně zneužíval. I když jsem si na nic takového nepamatovala, nedokázala jsem mu to vyvrátit. Řekl mi, že otce, který není můj vlastní, musím přijmout jako svého prvního sexuálního partnera. Ze všeho se mi udělalo špatně. Ta představa, že jsem zneužívané dítě a že nejsem dítě svého táty, to bylo tak hrozné, celý můj život byl najednou vzhůru nohama. Co se dál dělo na konstelacích ztratilo rázem smysl i váhu. Vše přehlušil ten nejhorší pocit – nejistota.  

Celou cestu domů jsem o tom přemýšlela. Co si dál jen počnu, čí dítě vlastně jsem? Tuto informaci jsem si stále přehrávala v hlavě. Moje rodina byla navíc na dovolené a já jsem doma celý večer seděla a dívala se fotky svých sourozenců. Co když do této rodiny nepatřím? Jsem, nebo nejsem jiná?

 KDO VLASTNĚ JSEM? Dny, než se moje mamka vrátila byly nekonečné. Já se rozhodla jí o všem říct a čelit pravdě. Byla jsem hrozně nervózní. Nastalo ráno,kdy jsem objala mamku a byla tak ráda, že vůbec někoho mám. Byla jsem odhodlaná přijmout vše s klidem a nezlobit se, ať už řekne cokoliv. Sedly jsme si spolu ke stolu a já nesměle začala. „Mami, musím si s  Tebou  o něčem promluvit. „Víš něco jsem se dověděla a musím to s Tebou probrat!“ Pak jsem ze sebe rychle vysypala  ty věty, které změnily můj život.  Maminka, bez přerušení poslouchala, jen  se na mě překvapeně zadívala a zamyslela se. Viděla jsem, jak hledá ta správná slova.

 „ Víš, Martičko, když jsem  Tě čekala, byla jsem velmi nemocná. To přece víš. Ležela jsem dlouho v nemocnici a chtěli mi Tě dokonce vzít. Nedovolila jsem to a riskovala jsem svůj život. Musela jsem absolvovat celou řadu vyšetření a lékaři stále hledali příčinu. Musela jsem jim říct, kdo je Tvůj otec, protože to bylo velmi důležité, ale také  velmi jednoduché. Za Tvého otce jsem byla v době těhotenství s Tebou provdána sedm let a žádný jiný muž se mě celých sedm let nedotkl. Jiný sexuální partner, kromě mého manžela a také zároveň Tvého biologického otce nebyl. Máš s ním také stejnou krev. A když se svého otce na toto zeptáš, přesně Ti řekne, kdy jsem otěhotněla. Víme to přesně na den. Co se týká Tvého zneužívání, promluvíme si o tom o víkendu, kdy přijedou Tvé sestry, protože jsem u Tebe nebyla vždy 24hodin denně, nemohu toto stoprocentně vyvrátit.Ale ten pán, co ti tolik nesmyslů nacpal do hlavy, s tím si ještě promluvím a budu žádat vysvětlení.

A tak jsme si o víkendu udělali rodinnou poradu. Moje sestry mi vyprávěly, co všechno prožily, zavzpomínaly tak na dětství a v jejich vzpomínkách ani náhodou žádný nevhodný dotek našeho otce nebyl. Mamka moje sestry poprosila, aby mi řekly pravdu, protože už není co pokazit a ta informace nám může jen pomoci. Sestry to pořádně rozpálilo. “ Nikoho z nás se určitě neslušně nedotýkal a už vůbec nikoho nezneužíval ségra, toho bychom si přece všimly. On takový není a nebyl. . Já bych to okamžitě mamce řekla, rozčílila se moje nejstarší sestra.“

 „ Já jsem s ním trávila nejvíc času, a toto je absolutní blbost!! Ujistila mě má druhá starší sestra. Nikdy si ke mně nic nedovolil a to jsem u něho bydlela, když se naši  rozvedli“. Najednou mi došlo, že jsem jen hloupě uvěřila někomu, kdo lže!!!

VAROVÁNÍ : Pan Rostislav Tomanec,z Oldřichovic u Třince, který mi postavil konstelace a vzal si ode mě 500Kč mi napovídal jen bohapusté hloupé lži, které mohly zcela rozvrátit naší rodinu a vlastně i můj život a mojí  psychiku. Jen mě napadlo, že kdyby tuto lživou informaci podal někomu citlivějšímu a zranitelnějšímu, mohl mu hodně ublížit. Nevím, kde bere tu drzost, říkat lidem tak vážné věci, obviňovat někoho z něčeho, na co nemá nemá absolutně žádný důkaz. Důrazně před tímto pánem všechny varuji, protože jsem našla další lidičky, kterým ničí jejich životy nesmyslnými názory a informacemi.

A tak se můj život pomalu vrací do starých kolejí. Jsem to opět já, moudřejší o jednu životní zkušenost a také o jistotu, že svou rodinu mám moc ráda.Snad Vám bude má zpověď užitečná.

Vaše Martina

fialové-růžičky.gif

 

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 12
Celkem: 3247415
Měsíc: 17272
Den: 681