Jdi na obsah Jdi na menu

KDYŽ SE RÁNO POTKÁM S TCHÝNÍ, MÁM ZKAŽENÝ CELÝ DEN

10. 10. 2008

ObrazekMila kyticko,
bydlime s pritelem,se kterym mame triletou dcerku,v domku jeho rodicu a mym trapenim je tchyne. Nevim co delat,staci jen,kdyz na ni pomyslim ,natoz,kdyz ji potkam .Cela se roztresu,jsem ji plna.Posledni dobou se pridaly i zdravoni problemy,pritom vysledky jsou v poradku,coz je dobre,ale proc mi nejde ji vnimat tak jako ostatni a proc nemuzu cokoliv,co rekne brat s nadhledem?Jsem uz z toho zoufala,vim,ze si to delam sama,ale nejde to ovladnout.Asi je to tim,ze od zacatku mi chodila neustale do bytu,porad se do nas pletla a musi vse organizovat,vubec ji nenapadlo,ze treba chci mit soukromi a spousta veci ji nedojde.Je pravda,ze ted uz k nam tolik nechodi,ale je to uy ve mne.Prosim muzes mi poradit nebo se z toho zblaznim,mam se od ni snad neco naucit?Co mam pochopit,co je pro mne skolou v jeji podobe?Mockrat ti dekuji za odpoved.
Malická

 

Drahá Kopretinko, (musela jsem ti dát toto jméno, maličká, mi přišlo zvláštní)
vztah snacha a tchýně bývá často bez lásky a pochopení.
Je to proto že v tomto vztahu se většinou potkávají duše, které se mají naučit vzájemně milovat a respektovat, ale chtěly si tento úkol ještě
trochu ztížit. Vybrat si v příštím životě vztah snacha a tchýně na vylepšení vzájemných vztahů, je jako rozhodnout se běžet závod na překážkové dráze a sám si zvýšit výšku překážek a do kapsy si přidat závaží.
Mezi snachou a tchýní je velmi často rivalita. Často je minulý život provázen soupeřením o jednoho muže. V tomto životě jsou jen jasněji dány pravidla, aby se karmické dluhy mohly dořešit a uzlíky rozplést. Není jiná cesta, než se naučit vzájemně respektovat.
Samozřejmě,že jsou případy,kdy se to nádherně povede a v tom případě tleskám a skláním se. Tak to má být.
Jenže, ve většině případu není. Tchýně si samozřejmě přeje,aby její syn měl dokonalou ženu.Chce přece pro své dítě to nejlepší.
Ale dokonalý člověk je mýtus, každý má své chyby, a tak tchýně dokáže vidět i takzvaně za roh a prokoukne často novou snachu velmi rychle.
Vždycky se najde něco, co se dá vytknout. Můj manžel má čtyři sourozence. V podstatě ani jednomu z nich manželství úplně nefunguje, až na vyjímku nejstaršího bratra, kterému se nakonec manželství po větších neshodách znovu stmelilo. Statistika uvádí, že 50% uzavřených manželství se do 6 let rozpadne. Je to hrozně vysoké číslo. Čekala jsem tedy,že moje tchýně ocení, jak se s manželem máme rádi a jak nám prvních osm let krásně láskyplně uplynulo. Čekala jsem,že mi třeba alespoň jednou řekne, to, co slyším od ostatních, kteří mně a manžela znají.Že je vidět, že jsme spolu velmi šťastní. Každá matka by měla přece být šťastná, když vidí, že její dítě si našlo partnera s kterým si rozumí a že je šťastné. Alespoň moje maminka to dává najevo a mého manžela obklopuje její láska. Moje tchýně mi ale nedávno řekla, že se napřed z našeho manželství velmi těšila, protože ji syn řekl, že mám zahradu a tak si myslela, že mám ráda práci na zahrádce. Pak ale byla velmi zklamaná, protože já s ní nechci okopávat záhonky v její zahrádkářské kolonii. A tak jsem se i já pro svou tchýni milá kopretinko stala zklamáním.
A tak mi často se smutným výrazem připomíná,že se tak těšila na snachu, která jí vypleje mrkev, okope brambory a zalije kedlubny.
A já jsem jí tolik zklamala. Vysedávám si zde u počítače a ještě si trajdám po česku po nějakých seminářích, místo abych se s radostí přidala k lidem, kteří soutěží, kdo má dříve sklizený salát, větší brambory a úhlednější záhonky. Myslí si, že bych jí mohla být víc užitečná.To je pohled mojí tchýně kopretinko.
Ani já s tím nic neudělám. Každý máme svůj úhel pohledu. Můžu jen posílat lásku, protože přesto všechno, co si o mně myslí, je to maminka muže, kterého miluji. A on k ní má povinnosti jako syn. Pokud to takto nepřijmeš dostaneš se do situace, že jen svou tchýni uvidíš, bude ti stoupat tlak, bude se zrychlovat krevní oběh, budou se měnit Tvé vibrace a to Ti ubližuje. Věř mi, že mi chodí hodně dotazů, které začínají větou:
"Milá Kytičko, nevím,co mám dělat. Sotva ráno potkám na chodbě svou tchýni, mám zkažený celý den".
A to by tak být opravdu nemělo, protože se máme naučit mít rádi lidi kolem sebe. Zkus Kopretinko vzít list papíru, udělat odpouštěcí ritutál podle návodu na mých stránkách. Pak vzít jiný papír a na něj napsat 5 pozitivních vlastností své tchýně. Jestli chceš půjdu Ti příkladem. Zde je 5 pozitivních vlastností mé tchýně.

1. Je dobrá kuchařka
2. Má ráda děti (všechny bez rozdílu)
3. Má smysl pro humor
4. Její myšlení je pozitivní
5. UMOŽNILA MI SETKÁNÍ V TOMTO ŽIVOTĚ S MÝM MANŽELEM. TÍM, ŽE HO PŘIJALA JAKO SVÉ DÍTĚ.

Poslední věta není vlastnost, ale může to být důvod, proč mít rád vlastní tchýni.
Co se týká Tvého dotazu Kopretinko, máš se naučit nebát se. Když se podívám na Tvé energie, to co prožíváš není nenávist, ale strach.
A opravdu se už dostává do Tvého fyzického těla.
V minulém životě s tebou někdo hodně manipuloval a ty se učíš, stanovit si vlastní pravidla a vlastní hranice.
To je pro Tebe důležité. Začni na tom hned pracovat. V klidu, s laskavým tónem řekni své tchýní, že by měla respektovat určitá pravidla.
Například, že rozhodnutí má nechat na Vás a nemá Vám do Vašich osobních záležitostí mluvit. Mám ti napsat, že tyto Vaše vztahy se časem zlepší.
Přeji Ti hodně slunečných dnů a lásky.

P.S. A mysli na mně v sobotu. Vdávám dceru, takže pro jednoho úžasného, velmi hezkého a hodného mladíka budu taky od zítřka tchýně.  :-D

S láskou Kytička

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

TZWONaEvOdI

(ywxxtt@xzwjon.com, 5. 4. 2010 9:46)

mCKm24 <a href="http://xthiobmxmkca.com/">xthiobmxmkca</a>, [url=http://mikyqklfkfem.com/]mikyqklfkfem[/url], [link=http://mafetpchpggl.com/]mafetpchpggl[/link], http://pfpfpqmvhdqr.com/

Byla by to ta nejlepší tchýně

(Jana, 13. 9. 2009 14:33)

Milá kytičko,když jsem před časem poznala maminku mého přítele,byla jsem nadšená,cítila jsem velkou duševní spřízněnost,přátelství,lásku-to všechno se časem prohlubovalo a rozvíjelo,že můj miláček se často neubránil poznámkám typu,že my dvě jsme se hledaly,až jsme se našly a že jsme si tak podobné,až ho to někdy děsí. Myslela jsem si,že jednou budu mít tu nejlepší tchýni,jakou si může ženská přát. K tomu ale nestačilo dojít-letos v srpnu můj miláček zemřel. Je to pro nás pro obě obrovská rána,už nemůžu ani psát,tečou mi proudem slzy. Děkuji ti kyričko,za to,že jsi a za to,že jsi vytvořila tyto nádherné stránky,mimochodem mě na ně upozornila právě maminka od mého přítele.

ach jo

(Nešťastná, 29. 8. 2009 20:02)

Ahoj Kytičko, to co je zde popisováno mi mluví z duše. Bohužel nenajdu tolik pozitivních vlastností u své tchýně, snad jen tu, že umožnila manželovi naše sektání. On sám nechápe proč se narodil jí a nemá k ní skoro žádnou vazbu. Je to zvláštní a mě to velmit trápí v životě jsem tak negativního člověka nepoznala, museli jsme po roce společné domácnosti doslova uprchnout. Mě by to asi brzy zničilo. Od rána do večera slyším její škodolibé výčitky... snažila jsem se myslet pozitivně, vytvářet nějaký obal, nemůži si pomoci, myslím, že je snad posedlá ďáblem...

fHIATCStgujKwETpDJg

(fsbkfr@byknzk.com, 24. 3. 2009 8:07)

k1jLHb <a href="http://iftmyhuehmat.com/">iftmyhuehmat</a>, [url=http://ktkypswnrlad.com/]ktkypswnrlad[/url], [link=http://aivquvaugxma.com/]aivquvaugxma[/link], http://wgnbpeevjyrq.com/

Kyti, děkuji za článek

(Pavla, 12. 10. 2008 16:25)

.. teď jsem si díky článku uvědomila můj další blok, který potřebuji vyčistit odpuštěním. Moje první tchýně se jmenovala Vlasta, a před nedávnem jsem měla možnost se seznámit s jedním mužem, jenže jsem zjistila, že jeho mamka se taky jmenuje Vlasta.. a já jsem s hrůzou vzala nohy na ramena a nepokračovala v seznamování :))

Tchýně se může změnit .. věkem

(Pavla, 12. 10. 2008 16:19)

Co si od malička pamatuji, tak moje babička byla taky typická tchýňka.. Roky vyvolávála mezi mamkou a otcem hádky. Hlavně když se otec od babičky vrátil domů.. Postupem času se ale umírňovala .. a ta energická a výbušná paní.. se stala mírnou a hodnou.. a s mamkou se mají hodně rády. Nyní je lepší než mamčina vlastní matka. Co si vzpomínám, tak zaslepené oči babičky (matky otce) žádné hádky či rozumné argumenty neotevřely - tak je zbytečné s nima něco rozebírat. Znepřijemňuje to zbytečně deník.. Říkám si, jak moc velká škoda je, že ani uvnitř rodiny se lidé nedokážou příjemně k sobě chovat. Moje první tchýně z mládí byla další oživlý komiksový vzorek, pak jsem měla po čase 2 partnery, co už mamku neměli..tak už nemám tyto problémky v živé paměti, ale určitě se podvědomě obávám, že to zase zažiji.... Zbavit se toho strachu potřebuji .. a obalovat do růžového světýlka a obalovat.. ;)

Ahooj

(Zipíček, 12. 10. 2008 10:10)

Ahoj Kyticko,moc Te zdravim po dlouhe dobe, mam pro Tebe super novinky... Tva vize ohledne me se vyplnila, vic napisu na Skype:-) Hodne stesti dceri v manzelstvi preju. A jak dopadla svatba? Opatruj se a nechytni podzimni rymu jako ja:-) Pa

kytičce

(saša, 11. 10. 2008 10:18)

Milá Kytičko,krásně si dnešní den všichni užijte...budeš užasná tchyně pa,pa
objímám Saša

Nové tchýňce a její dcerečce :-))

(Iveta, 10. 10. 2008 20:12)

Milá Kytičko,
včera jsem objevila tyto stránky a nemohu se od nich "odlepit". Tolik lásky a úžasných lidiček najednou...! Přiznám se, že od včera nasávám tuto pozitivní energii, která přímo čiší z těchto stránek a děkuji andílkům, že mě sem zavedli. Nevím, co to má znamenat, ale jak víme, nic se neděje náhodou. Tedy nechám svoje ochránce, ať nadále řídí každý můj krok, za což jsem jim nesmírně vděčná.
Píšu, protože chci popřát, abyste si všichni užili zítřejší slávu a Tvé dceři přeji (právě se ke mně přiřítila moje fenečka Zorinka, tak asi chce taky popřát :-)) hodně lásky, lásky a lásky v její "nové" rodině.

Krásný zbytek večera

Kytičce-budoucí tchýňce:o)

(Melani, 10. 10. 2008 17:15)

Milá Kytičko, musíš teď být opravdu ve velkém shonu a já ti moc a moc přeji, ať se zítřejší významný den Vám všem vydaří a ať váš vztah se zeťem je vždy harmonický. Já sama mám to štěstí, že ač jsem to ani vůbec neočekávala, můj vztah s tchýňkou je výborný. I když jsme velmi odlišné povahy, užijeme si docela legraci, tchyňka mi kdykoliv nabízí pomoc, aniž by mě to nutilo cítit se neschopně. Možná je to i tím, že manžel ji nikdy moc nebral a až teď, když máme děti a já se často zmíním, jak mi pomáhá, dokáže ocenit, co neviděl dříve, že si nikdy moc podpory od dětí a manžela neužila. Snad je to můj úkol a já s radostí vidím, když se vztahy mezi námi harmonizují a jsme spolu všichni rádi. Mám to ale snažší než vy, které se můžete snažit a tchýňkám se nezavděčíte. Vám všem držím palečky, ať druhá strana vyjde vstříc a vztahy jsou poklidné a ať jejich srdce vidí to, co je opravdu důležité.

hned je mi veseleji

(KYTIČKA, 10. 10. 2008 13:27)

Taky Ti přejeme milá Floro krásný pátek. Já připravuji na zítřejší slavnostní ráno obložené mísy pro hosty a stále odbíhám k počítači, prostě mi to nedá zde nenakouknout. :)) Ale je mi s Vámi hned veseleji. Budu se snažit být dobrou tchýní a doufám,že nedopadnu jak v té anekdotě,kdy příjde tchýně na návštěvu k mladým a její zeť jí přivítá slovy." Jak dlouho se zdržíte maminko?" Tchýně mu se sklopeným zrakem odpoví:"Jen tak dlouhou, abych Vás neobtěžovala. Zeť se překvapeně zeptá" A to si fakt nevypijete ani kafe???? :)))) Tak toto je přesně moje sluníčka ten různý úhel pohledů.
Mám Vás ráda Kytička

Takových je nás spousta

(Pavla, 10. 10. 2008 13:26)

Ano, jen láska, klid a nadhled pomůže.Já mám podobný vztah se svou matkou. Také nedělám a nejednám podle jejích představ (barvím si vlasy, používám kosmetiku, nosím kratší sukně, vařím i jinak než jen knedlíky se zelím, jezdím ráda k moři, děti mám vychovávat jinak)a tím pádem je všechno špatně. Pokaždé když ona spustí, řeknu jí: Mám tě ráda, vždycky ti budu pomáhat, ale to co po mně chceš je proti mému myšlení, můžeš se na mně zlobit jak chceš, ale má rodina a mé děti jsou u mně na prvním místě a jinak to nebude. Vnitřně cítím, že jednám správně a to mi pomáhá udržet si chladnou hlavu, i když lituji, že ona tomu nechce rozumět. Ráda bych vycházela v dobrém s každým, protože nepřetržité názorové třenice unavují, ale jen tolerance a pochopení může být směrem k lepšímu životu.

Dobrá svokra/tchýne

(Flora, 10. 10. 2008 13:13)

Ja mám naopak so svojou svokrou vcelku dobry vztah, som velmi vdacna, ze prave ona je mojou svokrou. Myslim, ze tak ako ma rada mňa nemá rada ani svoju vlastnú dcéru, poznáme sa 12 rokov, na začiatku to bolo ako ked berie druha žena syna, ale postupne som sa dopocula a pocuvam len chvály nato, aka som a co vsetko spravim, da na moje slovo, ... a ako sa s jej synom máme radi, ani vlastna mama ma tak nikdy nechvalila. Trápi ju však jedna vec, že v jej plodnej rodine plnej detí, jej ja vnúča a jej synovy dieťa nedám. A aj napriek tomu, ze sa snaží nedať to najavo, trapi ju to, a tak stale dufam a verim, ze prekleniem ten blok, alebo co to je a ten maly zazrak ku nam pride, viem, ze by si to velmi priala, ako aj ja. Bojim sa, aby ma postupne nezacala za to odsudzovat. Snazim a s nou mat dobry vztah a to som sa naucila tu Kyticka, posielat lasku, pokoj. A komunikacia je velmi dolezita vec. Ja som priama povaha a veci radsej poviem hned, akoby sme si ich mali domyslat. Take to bolo na začiatku, a som rada, že sa to zmenilo.
Prajem Vam všetkým kludné a skvelé svokry/tchýne. Krásny jesenný piatok.

NÁM VŠEM

(saša, 10. 10. 2008 12:08)

Já taky nemám s tchyní moc dobrý vztah...znám ji 10let a vždy se na mně usmívala-ovšem,co jsem kolikrát slyšela za dveřma...to bych nepřála nikomu....našel si takovou...z takové rodiny....moje rodiče,když k Nám přijedou ignoruje už několik let-taky jim nemuže přijít na jméno...přitom je v kostele 3x týdně,copak to je křesťanská láska?
Od února tohoto roku mi otevřeně řekla,že já jejímu chudáčkovi nadávám a týrám ho-což není pravda...a pořád...pořád...pořád...máme nějaké rozbroje...Já už manželovi řekla,že jsem se snažila 10let a pokud mně nemá ráda-je to její problém...uklidnila jsem se-už mně tak nevytočí....
Taky jsem zjistila,že mého manžela štve proti mně...a když mluví se mnou,tak zase nadává na něj..
jenže on ji jěště neprokoukl-brání maminku,že taková není...Doufám,že jí tohle všechno jednou Bůh odpustí...já se o to snažím už teď

Oprava

(Pírko, 10. 10. 2008 11:11)

Až se její syn mnou nabaží:-)) můj syn se mne snad ještě nenabažil a až si najde partnerku, budu dělat vše proto, aby spolu byli šťastní..

Skoro jako u nás:-))

(Pírko, 10. 10. 2008 11:08)

Milá Kopretinko,
nebuď zoufalá z toho, co se u vás děje..Je nás tolik, které tchýně nedocení..Mám to stejné, miluji svého muže, ale jsem starší, než on, první prohřešek, mám dvě děti z prvního manželství, druhý prohřešek, mám ho ráda víc, než jeho bývalka, třetí prohřešek a tak bych mohla pokračovat..Moje tchýně se mnou nemluví,říká všem lidem kolem, že čeká, až se můj syn mnou nabaží a vrátí se zpět, že pak mu odpustí..K smíchu, nebo k pláč?? tak vidíš, je to skoro stejné, řiď se tím, co Ti Kytička radí-je to velmi moudrá žena a sama Ti píše svůj vztah s tchýní..Buď sama sebou a nepřestávej milovat svého muže..Tchýně snad jednou prohlédne a když ne, je to jen tvá rodina, tvůj muž a tvůj život..nezapomeň..hodně štěstí..

S láskou

(Dáša, 10. 10. 2008 10:40)

Kytičko,

jsi báječná ženská a mám Tě ráda :-))

Dáša, Vsetín

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 3256728
Měsíc: 16167
Den: 628