Jdi na obsah Jdi na menu

JE ŠPATNÁ EUTANÁZIE ZVÍŘAT?

12. 8. 2008

ObrazekMilá Kytičko,
už jsem se na tebe moc těšila a jsem ráda, že jste se vrátili v pořádku. Jeden večer, jsem ti moc potřebovala napsat, ale dotazy byly pozastaveny, pak jsem se uklidnila a řekla si, že tě nebudu zase obtěžovat. Právě si tak čtu na internetu a vlezla mi před oči věta, jak je špatná eutanázie.....je mi zase hrozně, přeci jenom se tě musím zeptat na tvůj názor.Před měsícem, po názorech několika lidí, jsem usoudila, že můj drahý pejsek opravdu trpí, jeho léčba by stála několik tisíc měsíčně a léky, které by zabraly, by ho prý stejně odrovnaly. Bylo to pro mě strašné rozhodnutí, nechala jsm ho utratit.  Byla to moje milovaná fenečka, kterou jsem si vzala, aby neskončila snad někde na talíři u bezdomovců a nakonec jsem jí nechala zabít. Co je horší? Nechat jí trpět? Nebo sama  rozhodnout o jejím životě? Na zahrádce už dnes není ani poznat, kde jsme ji pohřbili, hrobeček už zarostl travičkou, je mi hrozně, když přes ,,ní,, přejíždím sekačkou. Kytičko, myslíš že mě nenávidí? Je to druhý pejsek, kterého jsem ve svém životě nechala zabít, tak si říkám, jakým právem.........Neustále se prodírám takovými otázkami, lidstvo, týrání, vraždění.......Kytičko mám pocit, že mi brzy pukne srdce. často se mi zastaví dýchání a já se nemůžu nadechnout, když se to snažím rozdýchat, tak na mě jdou zase mdloby, ruce kakoby nebyly moje. Předevčírem v noci jsem na něco myslela a zase, přestala jsem dýchat, nemohla jsem se vůbec nadechnout, až mě to vylekalo. Pak už jsem jen dlouho plakala. Kytičko, kdyby jsi nemohla svému pejskovi pomoct a trpěl by, nechala by jsi ho utratit? Jak se na tohle dívají andělé, bůh........jsem vrah? Kytičko děkuju za tvůj čas, nemám komu bych to řekla, jsem tak sama.....Měj se moc krásně
Dita

 
Milá Dituško,
To je moc smutné psaníčko od Tebe. Plné bolesti a také špatného svědomí.
Co k tomu napsat. Je zde hodně názorů na téma eutanázie, ať už se týká lidí, anebo zvířátek.Během posledních pár měsíců, jsem prožila tento smutný okamžik se svou kamarádkou Hildou,která musela nechat uspat svého nejmilovanějšího pejska Balta a za měsíc i fenku Boninku.Víš, po tak těžké chvilce, nemohla sama řídit auto. Vezla jsem jí na veterinu a tak jsem byla u toho.Oba pejsci byli ještě docela čilí, když jeli naposledy na veterinu. Balt měl rakovinu a metastázy a jen chvilkami bylo vidět, jak špatně se mu dýchá. Metastázy měl v játrech a ve slabinách, naděje na jeho vyléčení nulová. Bylo mu 13let. Měsíc po jeho smrti se narodily ještě jeho krásné štěňátka.
Skutečnost, že by ho dál čekalo jen trápení, bolest, beznaděj a velké utrpení přimělo moji kamarádku, udělat tento krok. I když to někomu připadne nadsazené, řekla mi, že tato situace byla pro ni těžší, než když přišla kdysi o manžela. Ten pes jí totiž miloval opravdově a nikdy ji nezradil. Injekci na ukončení trápení, ji zkušený veterinární lékař doporučoval už o 4 měsíce dříve. Ona ale trpělivě platila léky a čekala na zázrak, který se nekonal. Nešlo jí o těch pět tisíc, které za léčbu zaplatila. Taková ztráta se nikdy nedá přepočítat na peníze. Šlo o tu zbytečnou bolest, která by pejska čekala. A tak Balt tiše odešel a věř mi, že jsme obě plakaly celé dopoledne, možná dětinské, ale zkus to zadržet slzy, když bolí srdce z loučení. Fenka Bonynka, měla pyometru, (hnisavý zánět dělohy).Musela by podstoupit operaci. Bylo jí 14 let. Měla už slabé srdce a cévy.     Narkózu by s největší pravděpodobností nezvládla. Byla jsem u toho Dituško. Umírala klidně, vyrovnaně. Její panička jí hladila a mluvila na ní. Jen položila hlavu a byl konec. Srdeční aktivita - nula. Během pár vteřin. I toto patří k životu. Byť to hrozně bolí a     drásá to naše srdce. Musím Ti napsat Dituško, že kdybych byla v podobné situaci,    nemohla bych nechat své bílé chlupaté miláčky trpět. Nechala bych lékaře, ať jim     ulehčí trápení a pomůže jim v klidu, bez bolesti důstojně zemřít. Udělala bych to jen   proto,že je příliš miluji a nemohla bych se dívat na to jak trpí.V tu chvíli bych hrozně  trpěla. Vím,že mně to jednou čeká. Ale je to má povinnost zůstat do konce, aby odešli v klidu a vyrovnaní. Já totiž vím, že i duše zvířat se k nám vrací. Jsou mnohé důkazy,že si jejich duši lze přivolat zpět k nám. Přivolat? Většinou nás vůbec neopouští. Jejich duše jsou s námi stále. Tvá fenka vidí tvůj smutek. Cítí i tvou lásku. Jak by tě tedy mohla    nenávidět? Je ti vděčná, že jsi se jí ujala a teď s pokorou přijala svůj úděl. Poradím Ti. Pros její duši, aby se vrátila v podobě jiného pejska k tobě. Věř mi, že za určitý čas se objeví podobný pes, který bude mít přesně stejné vlastnosti jako měla tvá fenka. Bude si pamatovat místa, kam jste spolu chodily a dokonce i své hračky. Bude mít ráda    stejné jídlo a budeš překvapená, jak lehce si u vás zvykne. Zkrátka, jakoby se vrátila   domů. Přestaň být smutná. Jsme součástí koloběhu života. Nelze vystoupit z kruhu.    Lze jen pochopit proč se kruh právě takhle otáčí.Měj se krásně Dituško a posílám Ti  pár fotek. Přeji Ti nádherný den a zbytek léta. Tobě i Tvým krásným holčičkám .    

S láskou Kytička

                                  Láska Hildy a Balta . I když odešel, v jejím srdci navždy zůstal.

Obrazek

Po Baltovi zůstalo téměř tisíc štěňat. Jeho potomci dál  vyhrávají světové výstavy.

Obrazek

A toto je moje fenka Amálka

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

перегородки в комнату

(Bogdanbkv, 13. 1. 2024 0:30)

Приветствую Вас господа!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Стеклянные двери межкомнатные в Минске с ценами и фото представлены на данной странице. Вы можете заказать и купить их с бесплатным замером и доставкой по Беларуси. Вам по нраву такой неординарный вариант как стеклянные межкомнатные двери? Наша Команда в Минске расскажет всё о секретах установки, дизайнах интерьера с примерами фото, и поможет выбрать и купить дверь вашей мечты по нормальным ценам. Плюсы и минусы дверей из стекла: Сейчас такие варианты пользуются большой популярностью. Их выбирают для установки в душе, бане, а некоторые и вовсе предпочитают видеть их в качестве межкомнатных.
От всей души Вам всех благ!

раздвижные перегородки заказать

(Bogdanuyx, 9. 1. 2024 21:17)

Доброго времени суток товарищи!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Офис сегодня – это не пыльная комната в панельном здании, а лицо компании, его визитная карточка. Во многом это определяет интерьер, но также огромное значение имеют дверные конструкции и стеклянные перегородки в офисе. Появившись в качестве перегородок достаточно давно, стеклянные стены использовались чаще всего просто в качестве разделителя помещения, и только недавно они вошли в список интерьерных изюминок. В своих конструкциях мы используем стекло от лучшего мирового производителя листового стекла AGC GLASS EUROPE.
Увидимся!

Р-Ноутбук Москва

(Melanialmey, 11. 4. 2023 1:07)

Доброго времени суток господа! https://r-notebook.ru/
Сервисный центр «Р-Ноутбук» специализируется на ремонте ноутбуков и ультрабуков разных брендов и моделей в Москве. Мастера оказывают полный комплекс услуг: восстанавливают работоспособность девайсов, чистят компоненты техники от пыли, устанавливают программное обеспечение, удаляют вирусы и делают апгрейд. Наши сотрудники и специалисты со стажем от 5 лет, поэтому 90% поломок они устраняют в день обращения.
Обратиться в сервис можно с любыми проблемами техники. Мы починим ноутбук, если он не включается, тормозит, зависает или показывает синий экран, а после ремонта предоставим гарантию на работы и запчасти, которые использовали для замены. Полный перечень услуг указан на нашем сайте https://r-notebook.ru/.
Хорошего дня!

душевая кабина на заказ

(Bogdaniqr, 21. 9. 2022 21:55)

Здравствуйте господа!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.На сегодняшний день межкомнатные двери из стекла быстро набирают популярность и спрос у покупателей. Причина этого понятна, ведь стеклянные двери защищают от посторонних глаз и звуков, а также пропускают свет, визуально расширяют пространство помещения и отлично вписываются в любой интерьер, который может быть выполнен как в классическом варианте, так и в стиле модерн или хай-тек.
Увидимся!

стекло ударостойкое

(Antoniofni, 10. 8. 2022 5:31)

Здравствуйте товарищи!
Предлагаем Вашему вниманию высококачественные профессиональные плёнки. Наша организация"ООО Защитные плёнки" работает 15 лет на рынке этой продукции в Беларуси. С древних лет известно выражение, «наш дом – наша крепость», и в наши дни разработано множества вариантов защиты имущества. Защитная плёнка для окон внесёт свой вклад в обеспечение вашей безопасности. Самоклеющаяся пленка для стекла особенно востребована тем людям, чьи квартиры находятся на первых этажах, а также она подходит стеклянным витрин и перегородкам. Впервые такое изобретение появилось в США, в 60-х годах. С каждым годом противоударные покрытия становятся крепче, надёжнее и красивее. На них начали наносить рисунки, напылять различные компоненты – теперь они не только придают безосколочность окну, но и делают их красивыми и оригинальными.
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1InniZTJn0UKaO9qp8AMrkpf0ykv3rq9m/view?usp=sharing
С уважением,коллектив "ООО Защитные плёнки".

виниловая пленка для авто минск

(Antoniopil, 8. 8. 2022 12:57)

Приветствую Вас друзья!
Предлагаем Вашему вниманию высококачественные профессиональные плёнки. Наша организация"ООО Защитные плёнки" работает 15 лет на рынке этой продукции в Беларуси. Технология нашей работы позволяет превратить обыкновенное стекло в прочную конструкцию, которая в зависимости от назначения, сочетает в себе одну или несколько функций пленок. Наши специалисты быстро и качественно установят защитные и ударопрочные пленки в банках, магазинах и других административно-хозяйственных учреждениях. Установка таких пленок является необходимым условием при сдаче вышеперечисленных объектов под защиту Департамента охраны МВД.
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1InniZTJn0UKaO9qp8AMrkpf0ykv3rq9m/view?usp=sharing
С уважением,коллектив "ООО Защитные плёнки".

бурение скважин рб

(Antoniokhl, 6. 8. 2022 6:46)

Здравствуйте господа!Предлагаем Вашему вниманию интересный сайт для заказа бурения скважин на воду. Более подробная информация размещена тут https://drive.google.com/file/d/1KD36YBnyvAiCNO7PWTPyQKhxn8SpPWlg/view?usp=sharing
Заказывайте скважину для воды в ЕВРОБУРСЕРВИС – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Создать полноценную скважину в Минской области, бесперебойно поставляющую вам воду, — означает не только пробурить ее, но и обустроить. А зачастую – также и установить очистное оборудование, которое соответствовало бы вашим требованиям к чистоте воды. Мы выполняем полный цикл работ — от бурения грунта до подачи чистой питьевой воды на несколько домов. Важный промежуточный этап — это обустройство скважины, т.е. установка и отладка рабочего оборудования. После бурения обустройство включает работы: монтаж насоса в скважину, благоустройство скважины снаружи (установка кессона или скважинного адаптера); земельные работы и разводка трубопровода до пользователя (пользователей); установка необходимой автоматики дома или в кессоне.
От всей души Вам всех благ!

займ на карту мгновенно займомат рф

(Patrickllzg, 23. 6. 2022 3:31)

Приветствую Вас дамы и господа!
Предлагаем Вашему вниманию замечательный сайт https://dengi-do-zarplaty.ru/
Займ на карту онлайн – популярная микрофинансовая услуга. Ее основными достоинствами, по сравнению с обычным банковским кредитом, выступают: оперативность выдачи денег на карточку и доступность большей части потенциальных заемщиков, включая проблемных, то есть имеющих плохую кредитную историю, текущие долги и непогашенные финансовые обязательства.Займы на карту стали реальной возможностью получить деньги не в банке, что требует много времени и доступно далеко не всем. Важным дополнением становится минимум формальностей при получении займа и лояльность со стороны МФО по отношению к потенциальным клиентам. Получить быстрый займ на карту онлайн можно в случае острой нехватки денежных средств, например, при задержке зарплаты, при обнаружении болезни и т.д.

обустройство скважины под ключ

(Antonionns, 2. 6. 2022 13:41)

Привет друзья!Есть такой интересный сайт для заказа бурения скважин на воду. Более подробная информация размещена тут https://drive.google.com/file/d/1KD36YBnyvAiCNO7PWTPyQKhxn8SpPWlg/view?usp=sharing
Заказывайте скважину для воды в ЕВРОБУРСЕРВИС – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Специалисты нашей компании оказывают следующие виды услуг: Грамотный подбор канализационной системы с учётом специфических требований и условий вашего домовладения. Доставка, установка и наладка канализации на даче / в загородном доме / коттедже. Канализация в Минской областиКанализации автономного типа, представляют собой удобные, надёжные и простые в эксплуатации установки, позволяющие очищать и утилизировать сточные воды. Наше канализационное оборудование подходит для эксплуатации во всех климатических зонах Беларуси и производится с учётом разнообразного и местами сурового климата нашей страны. Компания «ЕвроБурСервис» предлагает широкий ассортимент локальных канализационных установок, предназначенных для очистки хозяйственно-бытовых сточных вод. Наша компания занимается любыми коммуникациями для загородных домов, дач, коттеджей. Работаем в Минске, Минской области, в радиусе 200км от Минска.
Увидимся!

виды пленок для авто

(Antoniojfn, 31. 5. 2022 5:09)

Приветствую Вас господа!
Предлагаем Вашему вниманию высококачественные профессиональные плёнки. Наша организация"ООО Защитные плёнки" работает 15 лет на рынке этой продукции в Беларуси. С древних лет известно выражение, «наш дом – наша крепость», и в наши дни разработано множества вариантов защиты имущества. Защитная плёнка для окон внесёт свой вклад в обеспечение вашей безопасности. Самоклеющаяся пленка для стекла особенно востребована тем людям, чьи квартиры находятся на первых этажах, а также она подходит стеклянным витрин и перегородкам. Впервые такое изобретение появилось в США, в 60-х годах. С каждым годом противоударные покрытия становятся крепче, надёжнее и красивее. На них начали наносить рисунки, напылять различные компоненты – теперь они не только придают безосколочность окну, но и делают их красивыми и оригинальными.
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1InniZTJn0UKaO9qp8AMrkpf0ykv3rq9m/view?usp=sharing
С уважением,коллектив "ООО Защитные плёнки".

как обустроить скважину после бурения

(Andreasjkt, 27. 5. 2022 22:50)

Приветствую Вас дамы и господа!
https://drive.google.com/file/d/1Z3XEpblaCaEBdSLzZP8E22b0ZjbBT3QO/view?usp=sharing
Есть такой интересный сайт для заказа бурения скважин на воду. Бурение скважин в Минске – полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. Мы бурим любые виды скважин.У нас доступная ценовая политика, рассрочка на услуги и оборудование.Заказывайте скважину для воды – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Почему роторное бурение — более результативное? Роторное бурение в МинскеКогда бурится менее глубокая, фильтровая скважина, то используется обычное долото-резец и шнеки (стержень со сплошной винтовой поверхностью вдоль продольной оси), которые «ввинчиваются» в породу. При роторном бурении применяются шарошечные долота из высокопрочных сплавов с центральной или боковой промывкой, которые пробивают любую породу. При этом промывочная жидкость осуществляет выброс грунта из скважины и препятствует обрушению стенок пробуренного ствола. Поэтому роторным способом достигается глубина более 200м. Почему бурение называется роторным? Долото проходит твердую породу не только потому, что прилагает усилие и «пробивает» ее, но и потому что вращается и подает промывочную жидкость под давлением. А вращается долото при помощи ротора — крутящейся части двигателя. Ротор применяется в ряде технических областей, и бурильное оборудование — не исключение.
Увидимся!

капитальный ремонт скважин

(Andreasyhp, 12. 5. 2022 1:09)

Здравствуйте господа!
https://drive.google.com/file/d/1Z3XEpblaCaEBdSLzZP8E22b0ZjbBT3QO/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию замечательный сайт для заказа бурения скважин на воду. Бурение скважин в Минске – полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. Мы бурим любые виды скважин.У нас доступная ценовая политика, рассрочка на услуги и оборудование.Заказывайте скважину для воды – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Наша сфера деятельности — проектирование и бурение скважин на воду, установка любого насосного оборудования, монтаж систем канализации всех видов, дренажей, ливневых систем и др.Миссия компании: мы добываем чистую воду – источник всего живого на Земле, и делаем ее доступной людям. Самый короткий срок, за который мы пробурили и обустроили скважину, — 1 час 36 минут. Мы ценим время своих клиентов и гордимся, что оперативность — отличительное свойство наших услуг. Мы показываем, насколько быстро и качественно может происходить бурение скважины.
От всей души Вам всех благ!

je špatná euthanázie zvířat?

(didi, 12. 8. 2008 13:23)

mám velice ráda zvířata a tohle téma je pro mě důležité a ožehavé. vůbec v tom má dušička nemá udělaný pořádek.zachraňuji zvířata všeho druhu až nade mnou ostatní kroutí hlavami. nepřemýšlím o tom. je to pro mě naprosto přirozené a nechat nějaké zvíře co potřebuje naší lidskou pomoc bez -té pomoci je pro mě téměř nerealizovatelné. samozřejmě mám s tím hodně problému ale zhruba s tím počítám a snažím se aby mi to nepřerostlo přes hlavu. a zatím mi Bůh a andělíčci vždy pomohli nějakým způsobem problém vyřešit. opravdu miluji zvířata /lidi také:)/ ale tohle téma mě děsí. mám v sobě příliš zafixované přesvědčení, že Bůh co činí, dobře činí. dal život nám i zvířatům a on jako jediný má právo ho vzít. a zatím jsem nemusela tohle rozhodnutí řešit, které si myslím je pro člověka daleko krutější než pro to zvířátko, to, si myslím, odejde opravdu v klidu, vyrovnaně a odevzdaně a jeho dušička nás miluje i nadále i možná ještě více. jen si nějak pořád nejsem jistá zda tím nepřetrhneme nějaký děj událostí který by ještě měl být. je to kruté? ano já vím. omlouvám se Ditušce, že jsem možná tak úplně nepomohla. ale moc s ní soucítím. pár zvířátek i když né vlastním rozhodnutím, mi odešlo a tak mi z toho srdce pukalo, tohle není slovní obrat to je fyzický fakt. je pravda, že čas pomůže ale jizva zůstane. věřím tomu jak napsala kytička, že se ti Dituško, dušička té fenečky vrátí a strašně se na to, za tebe těším. :) bude to tak krásné.:) určitě nejsi vrah!! jen jsi se musela rozhodnout, tak jak si se rozhodla přijmout a pečovat o ni když jsi si jí vzala, a rozhodla jsi se takhle. jak já se jednou rozhodnu??? Bůh ví. promiňte, že jsem se tak moc rozepsala, přeji všem kráááásný den a mějte se rádi a lidi kolem a taky zvířátka a vůbec celý ten náš složitý, smutný, krásný svět. :p

Re: je špatná euthanázie zvířat?

(ilona baštanová, 19. 2. 2013 20:32)

Přečetla jsem si tento dopis i odpověd na něj.Je to velice smutný dopis a tečou mi slzy při jeho přečtení.Podle mě euthanasia na zvířatech je vždy špatná,já bych nikdy nedokázala nechat usmrtit jakykoliv zvíře,každé zvíře by mělo dožít přirozenou smrtí i přech všechny zdravotní problémy.V tento moment žiji v zahraničí,ale často uvažuji o navratu do rodného kraje a o založení organizace na ochranu zvířat,o které nikdo nestojí,které nikdo nechce,zvířat hendikepovaných,tyranych nebo zvířat odsouzenych k usmrcení.Včetně organizace na ochranu celosvětové fauny,organizace proti testování na zvířatech a silně doufám ,že se mi to jednou podaří uskutečnit.Je mi 32 let a celý život miluji'zvířecí duše'.já osobně nekupuji výrobky z kůže,kožešin,kosmetiku a výrobky testované na zvířatech.Výčitky paní ktera nechala usmrtit vlastního psa jsou oprávněné,já bych s takovym svědomym asi nedokázala žít.Proč to tedy udělala?zvíře které strávilo celý život v její rodině se stavá jejím členem,jejím dítětem,tím se stává něco jako usmrtit 'vlastní ditě'?Můj komentář je asi tvrdý,ale je to přesně to co si o tom myslím.Zatím co euthanásia na lidech může byt povolena,však jen z vlastního a svobodného rozhodnutí dotyčné osoby,zvířata sama rozhodnou nemohou!Kdyby však ma babička chtěla odejít takovou cestou,snažila bych se jí v tom zabránit a přesvědčovat aby to nedělala.Má babička chce však odejít prirozenou cestou až Bůh rozhodne,ma babička je silně věřící.STOP EUTHANASIA NA ZVIŘATECH!Děkuji.P.S. a to víte ,že produkty společnosti MARS candy stojí tisíce zavražděných nevinnych duší?Mars candy kills,testing on animals.Nejíst,nekupovat,prosím.Děkuji.

Nesnesu pohled na trpící zvířata

(Janina, 12. 8. 2008 9:27)

I já se připojuji k názoru, že pokud můžeme zkrátit utrpení zvířete, musíme to udělat. Nesnáším pohled na trpící zvíře a nedokázala bych jen tak nečinně přihlížet i kdyby to zvíře nebylo moje.
Janina

Re: Nesnesu pohled na trpící zvířata

(Veronika, 24. 12. 2011 19:09)

Dnes na Stedry Vecer si moje kocicka pri skoku zlomila pater a nemohla se jiz postavit na zadni, mela potize s dychnim, bolesti. Odvezli jsme ji okamzite na pohotovost, kde bylo konstatovano nelecitelne zraneni, dali ji utisujici injekci, pote jsem se s ni rozloucila a vysla do cekarny, myslela jsem v tu chvili, ze u ni zustane tata do posledni chvile. Ale on po vyrizeni poslednich zalezitosti vysel take ven a rekl, ze mu to bylo doporuceno. Netusim, jak probihalo uspani, ale slyela jsem ji knourat, kdyz s ni manipulovali (vyndavali ji z prenosky) a lituji, ze jsem s ni nezustala do konce, i kdyz me poslali ven. Citim se s ni velmi spjata a doufam, ze je pravda, ze se mnou zustane a jednou se treba vrati v podobe dalsi kocicky...

Smrt zvířátka

(Svatava, 18. 4. 2009 19:23)

Náhodou jsem četla tyto příběhy a všechny jsem
je proplakala.Dne 28.2.O9 jsem musela utratit
jezevčíka-15let.Začal ochrnovat na
zadní nohy,přidali se i přední nožičky-bolelo ho to.
To mě zaskočilo.Kamarádka měla také jezevčíka který¨
ochrnul na zadní nožky a nic ho nebolelo.Měl plínky.
Nějak jsem si zafixovala, že můj Edíček na tom bude taky tak.Ale jak říkám měl bolesti-navíc v noci
náhlá příhoda břišní-vyl bolestí a černě se pokakal.
Tak asi ve 21,45 jsem se rozhodla,zavolala kamarádce,ta sehnala v nejmenovaném městě VET a jeli
jsme naposled!To co teď budu psát jsem ještě nikde
neřekla,rve mi to srdce.MVDr dal inj.,řekl ať na něj
/Edíčka/nemluvím,že cítí že se bojím,Edíček stále neusínal,tak mu připíchl další,ptal se jestli jedl-a to jedl,chuť k jídlu mu zůstala.Pak už
nevím za jakou dobu ho kamarádka nesla na pokyn MVDr
do ordinace-já jsem nemohla.Zůstala tam,byla moc statečná,Edíček jí měl moc rád..
Já jsem šla před veterinu,brečela jsem,ale pak přišlo
něco šíleného-slyšela jsem Edíčka vyjeknou bolestí!!!!!!!!Ano,když neměl nic cítit!!!Tak cítil!!!!!!Dostala jsem hysterický záchvat,letěla jsem se zacpanýma ušima po ulici pryč,pryč!!
Nevím jak dlouho jsme tam chodila,za nějakou dobu vyšla kamarádka,volala na mě,já se přišla k veterině,
převzala Edíčka v dece, s pláčem jsem se mu omlouvala
musím říct že jsem ten večer málem umřela.Ještě v noci jsme Edíčka pohřbily na zahrádce.Ještě teď
když to popisuji tak brečím.
Na omluvu MVDr. musím říct,že Edíčka neznal,nikdy ho
neléčil.Teď už Edíčka nic nebolí,odpočívá v pokoji,prázdno po něm je neuvěřitelné!!
Přeji všem mazlíčkům a jejich páničkům zdraví a štěstí. Svatava

www.moje-zviratka.wbs.cz

(Nikofilda, 19. 3. 2009 13:14)

dne. 10.7.2007 mi umřela moje fenka... bylo a je mi toho smutno :-( je mi smutno všech co tady píšou atd... je mi smutno :-(

smrt

(Radka, 3. 11. 2008 11:01)

Přeji dobrý den,v roce 2007 v květnu mi zemřel na nemoc srdíčka můj 16 tiletý krásný hladkosrstý jezevčík.Byl to můj nejlepší přítel a velkým způsobem jsme spolu byli hluboce zžití.Dodnes jsem se s tím nesmířila a velice mi chybí.Dělala jsem pro něj co se týče lékařů vše možné ale nemoc byla silnější.Byl kus mne a část mého já odešlo s ním.Bohužel jsem ho musela pochovat na zahradě u chaty-kremaci bych nedopustila. Má tam svůj hrob udržovaný ,je to jeho místo tak,aby byl u chaty a nebyl ničím rušen-ani sekačkou.

Mila Ditusko,

(Slavka, 25. 8. 2008 20:19)

je to pul roku, co jsem prozila to same, co Ty. Ver, ze se Tva bolest zahoji. Tvuj milacek bude stale s Tebou a po case jiste potkas dalsi dusicku, ktera bude potrebovat Tvoji lasku. Vim, co prozivas, jsem s Tebou a preji Ti hodne sily.



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 7
Celkem: 3246863
Měsíc: 17148
Den: 873