Jdi na obsah Jdi na menu

JAKÝ MÁM BÝT, ABY MNĚ MŮJ TÁTA MĚL RÁD?

2. 3. 2009

ObrazekDobrý den paní Kytičko,

Jmenuji se Marek.Moje mamka se zajímá o anděly a často čte Vaše stránky. Tak mi dovolila Vám napsat. Doufám, že se nezlobíte, že píšu, Protože je mi teprve 11let a mamka mi pomohla s tímto emailem. Chtěl bych se zeptat na svůj osud. Mám rád svého taťku, ale on o mně nemá vůbec zájem. Někdy ani nezavolá a říká, že má moc práce a nemá čas. Taťka s námi už ani nebydlí. Žije s jinou paní a mamince jen někdy pošle nějaké peníze. Já bych si moc přál, aby se třeba někdy přišel podívat jak s klukama hrajeme zápas v házené, nebo vybíjené. Hraju i fotbal jsem brankář a fakt dobře chytám. Táta to neví, protože nikdy nepřijde. Někdy ostatním klukům trochu závidím, když mají taťky, kteří je mají rádi. Moje spolužačka Verča mně chápe, protože ona nemá tátu. Zabil se v autě. Mně mrzí, že i když můj táta žije, není se mnou a je to jako bych tátu neměl. Prosím, mohla by jste se zeptat andělů, jestli mně má můj táta alespoň trošičku rád? Možná bych se mohl trochu lépe učit. Někdy dostanu i trojku, třeba mně můj táta proto nechce. Nevím. Mamka mi říká,že jsem šikovný kluk, ale kdyby to byla pravda, tak by mně táta přece chtěl, ne?Děkuju za to, že se andělů zeptáte jestli mně má rád, a jestli za mnou třeba někdy přijede. Já se k andělovi někdy modlím a prosím, aby mi poslal tátu. Zatím to neudělal.

Marek Dolanský.

Obrazek

Milý Marku

Děti někdy nemohou pochopit to, co dospělí dělají. Víš, ne všechno, co dělají dospělí, je správné. Dospělí často dělají velké chyby. Každý máme nějaké trápení a bolest. Bylo by na světě moc krásně, kdyby se každý choval tak jak se chovat má a nedělal chyby. Ale drahý Marku, svět je plný chyb, nespravedlnosti, bolesti a zklamání. Pro dospělé i pro děti. Na druhé straně, je na světě spousta krásných věcí, které nám dělají radost a těší nás. Například když hraješ fotbal, když se ti daří ve škole, a máš kamarády, kteří tě mají rádi. Když dostaneš dárek, nebo když můžeš někomu dárek dát a uděláš mu radost. Ty máš moc hodnou maminku, která Tě naučila modlit se k andělům. Dává Ti hodně lásky, kterou moc potřebuješ. Maminka Tě má moc ráda. Tvůj tatínek možná ještě nedokáže být dobrý táta. Někdo to prostě hned neumí a musí se to teprve naučit. Někteří „tatínci“ se o to snaží celý život a né vždy se jim to podaří. Nesmíš si Marku myslet, že je to Tvoje chyba. Není. Ty jsi kluk, ze kterého by měl každý táta radost. Zkus poprosit anděly, ať do Tvého života pošlou člověka, který umí být dobrým tatínkem.  Víš, u nás doma je to podobné jako u Tebe. Jsem také taková maminka, která má děti a jejich tatínek se nenaučil být dobrým tatínkem. Také mám šikovného kluka, který hraje fotbal, prožívá ve škole starosti i radosti a jeho tatínka to nezajímá. Dokonce ho nezajímá, jaké má známky a jestli je zdravý. Ani nezavolá, když má narozeniny.  Ale stalo se něco, co bych moc přála i Tobě. Já jsem potkala člověka, který už umí být tatínkem, hodným a starostlivým, ale chyběly mu děti. Takového člověka,  Tvoje maminka brzy také potká. Určitě pozná,že je hodný,a že Tě bude mít rád. Správný tatínek má rád své děti takové jaké jsou. Nemusíš být jiný. Stačí když budeš právě takový, jaký jsi, protože Ty jsi úžasný chlapec, s laskavým srdcem. Mám Ti napsat, že andílci Tě mají moc rádi, protože dokážeš být soucitný, laskavý a ochotný pomoci druhým. Podívej se video pod článkem: Uvidíš na něm,že děti nemusí být dokonalé, aby je rodiče měli rádi. Není to chyba dětí, je to chyba rodičů. Proto se tím netrap. Přeji Ti, aby k tobě přišel nový tatínek, lepší a milující. Aby u Vás doma, bylo všechno tak, jak má být.

Na následujícím videu je tatínek se svým chlapcem. Tento tatínek už umí být dobrým tatínkem. Tento chlapec se chtěl zúčastnit  maratonu. Otec měl sice nemocné srdce, ale i přesto odpověděl...ano.. A tak se rozhodli, ze se společne přihlásí na maraton..za nedlouho se ptal syn otce: "Tati, co myslíš,můžeme se přihlásit na Ironman-a?" Otec odpověděl.."ano..ale je to
nejtěžší­ triatlon světa, který , se koná každoročné na Havai..závodníci v němmusí­ uplavat 3.86 km, ujet kole 180,2 km a uběhnout 43,19 km..přes celý ostrov.."
Otec i syn se stali jedním tělem, aby se mohli triatlonu zúčastnit...

I TAKOVÍ TATÍNCI JSOU NA SVĚTĚ. A JÁ ZA NĚ Z CELÉHO SRDCE DĚKUJI.

Prosím zapněte zvuk,klikněte na šipku a podívejte se…….Zamyslete se nad velikostí touhy udělat své dítě šťastným…

 stáhnuto z http://www.tangle.com/view_video.php?viewkey=8cf08faca5dd9ea45513

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pro Marka

(Kateřinka, 5. 3. 2009 18:34)

Milý Marku, Ty jsi úžasný chlapec a přinášíš veliké štěstí nejen své mamince, ale i ostatním, kteří Tě obklopují a znají. Ano není to tvá chyba. Možná tvůj tatínek časem pozná, koho v Tobě má, ale do té doby si ty užívej všechny radosti a dávej dále kamarádství a lásku všem okolo, protože to je to, co Tě dělá tím správným klukem, který se nemusí za nic stydět. i já Ti přeji, aby se u vás objevil nějaký prima dospělý kluk, který bude kamarádem Tobě i tvé mamince. Máš dobré srdce a to je tvůj největší poklad, o který tě nikdo nepřipraví.

Měj se krásně a přeji Ti do dalšího života štěstí a radost.

Kateřinka

beze slov

(Pavlína, 5. 3. 2009 18:10)

Nenacházím slov a slzy se mi řinou. Děkuji. Děkuji Marečku, že jsi tak skvělý chlapec se srdíčkem na správném místě. Děkuji Vám všem. Marečku, přijde to, po čem tolik toužíš. Kytička je kouzelná dušička a stane se a splní se tvé přání o tatínkovi. Přeji hodně lásky a splněných snů. Děkuji za tento příspěvek. Marečku děkuju Ti, Tvé mamince, Kytičce, všem.

wow

(Dana, 5. 3. 2009 11:57)

Tak ja brecela ani nejsem tehulka. Krasny,opravdovy pribeh.

pro Kytičku

(Simona, 5. 3. 2009 8:25)

Kytičko, celý příběh jsem probrečela, až jsem škytala. Jsem podruhé těhotná a hormony si vybírají svoji daň. Tak nádherný příběh rodičovské lásky jsem už dlouho neviděla. Člověk se zastaví a uvědomí si, co je v životě důležité. Děkji.

Pro Marečka

(Simona, 5. 3. 2009 8:22)

Milý Marečku, tak jak psala Kytička: dospělý dělají opravdu hodně chyb, aniž si to uvědomují, víš, v životě to chodí tak, že tím, že vyrosteš nepřestaneš automaticky dělat chyby a tím, že se stanešrodičem už vůbec ne. Dokonce někdy právě proto přichází naše děti, aby nám ukázali, jkaé chyby děláme a jak se můžeme naučit být lepší. Tvůj tatínek se o hodně ochuzuje,když není s tak úžasným synem jako jsi Ty. Každý rodič by byl pyšný na to, že má takového syna, ale to, že tatínek nenísTebou není Tvoje chyba, tatínek to ještě neumí. Moc a moc Ti přeji, aby se,tak jak píše Kytička, brzy našel člověk, který Tě bude mít rád a bude na takového šikovného kluka pyšný. Simona

Marečku

( Lenka, 4. 3. 2009 22:07)

Milý Marečku
Překrásně ti to ¨Kitička napsala.Je to úžasné jaký jsi syn a človíček. Máš úžasnou maminku.Tvůj táta toho je mi líto že přichází o tak vzácný čas být s tebou, někteří dospělí lidé dělají děsný hlouposti .Ale ty se s tím určitě netrap !Kitička ti to moc dobře napsala .Vím že v tvém sddíčku ti tátu jen tak někdo nenahradí ale jistě se najde človíček co ti všechny tyto rány vyléčí a svět pro tebe i tvou mámu bude překrásný.

kouzelný míč

(Zuzka, 4. 3. 2009 12:10)

Ahojky Marku - golmane,Tvůj dopis jsem si pozorně přečetla.Cítím, co se v Tobě odehrává.A také Tě vidím ve fotbalové brance,jak jsi odhodlaný chytit každý míč mířený na Tvou branku.Cítím Tvé odhodlání a odvahu.A teď si prosím představ zase Ty,jak kopu do míče( to je legrace, viď)a Ty ho s jistotou chytáš a tiskneš na hruď.Zrovinka tam, kde máš srdíčko.Najednou cítíš z míče teploučko.No jasně, protože to není jen tak obyčejný fotbalový míč.On je totiž kouzelný - má v sobě spoustu barevných, voňavých a teploučkých láskyplných srdíček.Tak ty Tě posílám a když budeš chtít, tak jich můžeš pár dát Tvé milované mamince.Pa a přeju Ti veselý den.s vděčností Zuzka

Veľa som pochopila....

(Jarka, 4. 3. 2009 8:22)

Pozrela som si video,sedím tu a plačem.Mám tri deti a práve sa súdne naťahujeme s manželom o peniaze na deti. Po vzhliadnutí videa som si ale niečo uvedomila, to, či bude chcieť konečne platiť, alebo nie, z neho aj tak dobrého otca neurobí.Necham to naňho.Nechám naňho rozhodnutie, či je otcom deti, na ktorých mu záleží, alebo nie. Teraz som pochopila, to rozhodnutie musí výjsť z jeho srdca, nie zo súdneho príkazu.Všetkým,ktorí sú v podobných situáciach, držím palce.Ďakujem.Jarka

Milé Kytičce, Marečkovi a jeho mamince

(Ivana, 3. 3. 2009 16:42)

Milá Kytičko, krásně jsi to Marečkovi vysvětlila.
Milý Marečku a maminko,
moc Vám přeji hodnějšího a milujícího nového tatínka. Marečku, jsi šikovný kluk a je krásné,že
máš hodnou maminku, která Tě má moc ráda. Oběma
Vám přeji hodně lásky a držím palce. Ivana

Pro Marečka a Kytičku

(Danuše, 3. 3. 2009 16:29)

Milý Marečku, určitě se nemusíš měnit, je v Tobě hodně lásky a touhy lásku dávat. Určitě na tomto světe existuje tatínek, který bude Tobě a Tvé mamince svoji lásku dávat a Tvoji a maminčinu přijímat. Já a moje již dospělé děti měly to štěstí takového tatínka, jako je na videu mít a žít s ním.Odešel nám nečekaně z tohoto světa, ale jeho láska zůstala navždy v nás.Denně mu za ni děkujeme. Přeji Ti ze srdce také takového tatínka. Kytičce děkuji za úžasné video,při kterém nám tekly slzy z očí, protože jsme z něho cítlily obrovskou lásku. Marečkovi jen to nejlepší a Kytičce velký dík. S láskou

Nemôžem nereagovať

(Mili, 3. 3. 2009 15:46)

Drahá Kytička, vložila si sem nádherné video. Pri jeho pozeraní som sa neubránila slzám. To je skutočná láska, ktorú len málokto dokáže cítiť a chápať.
Milý Marek, želám Ti ,aby si stretol človeka, ktorý Ti nahradí otcovskú lásku. Vždy ver svojmu srdiečku, pretože TO Ťa nikdy nesklame. Sú v živote ľudia, ktorým na Tebe záleží, tak ako je Tvoja mamina. To, že sa Tvoj ocino k Tebe stavia tak ako sa stavia nie je Tvoja chyba, určite si nemáš čo vyčítať. Verím a musíš aj Ty veriť, že všetko bude zase v poriadku. Anjelikovia Ti pomôžu, len im musíš veriť. Posielam Ti vela vela lásky do srdiečka.

pro Marečka

(Eva, 3. 3. 2009 10:45)

Milý Marečku, jsi báječný chlapec a ničeho se neboj vše dobře dopadne.Máš úžasnou maminku a spolu najdete toho pravého tatínka. Objímám vás a přeji hodně štěstí.

pro Marečka

(Eva, 3. 3. 2009 10:35)

pro Kyticku

(Slavka, 3. 3. 2009 10:06)

Diky Kyticko, takhle vypada laska

pro Marečka,statečné srdce!!

(Marcela, 3. 3. 2009 9:23)

Milý Marečku,mam taky doma chlapce Marka a ještě holčinku Terezku.po přečtení tvého dopisu,jsem sahla pro kapesníky a nepřestala ,dokud neskončilo video!Marečku nebud smutný,máš moc dobré srdíčko a jsi správny kluk,který vníma pocity,určitě si tatínek jednou uvědomí,jak se choval a jak tě ranil,ale ty už s tím budeš srovnany,najde se určitě človíček,ktery si tě bude cenit ,pro to jaké máš srdíčko!Marečku držim tobě i mamince palce,hlavně se neměn,protože jsi supr kluk,tatka se musí změnit a podivat se za sebe ,jestli něco nepromeškal,přeji ti vše krasné hodně sportovních uspěchu a bud takovy jaký jsi! a kytičce děkuji za video,to jsou ty obrovské věci,nad kterými by se měl aspon trošku každy pozastavit a popřemýšlet,přeji krasný den,plný sluníčka a pohody!

Pro Marečka

(elkan, 3. 3. 2009 8:00)

Milý Marečku,nebuď smutný,obejmi maminku,máš přece jí.Budu Vám držet palečky,aby s Vámi byl brzo ten pravý TÁTA .

pro Kytičku :-)

(Pavlína, 3. 3. 2009 7:29)

Jani, to video - to je něco.....to se ani slovy nedá popsat, myslím, že málokteré oko zůstane po shlédnutí suché. Život a hodnoty a smysl života u těchto človíčků....jdou sice po trošku složitější a bolavější cestičce, ale ta obrovská láska, která tam je...to souznění...kéž je víc a víc takových tatínků. Díky moc za tento nádherný příběh, děkuji za to, že jsi, děkuji za to co děláš, děkuji za lásku a světlo co kolem sebe šíříš, mám Tě ráda a přeji Ti krásné dny plné lásky, úsměvů a dobré nálady. Měj se sluníčkově, s láskou Pavlína :-)

Pro Marka

(Michaelka, 3. 3. 2009 7:21)

Celé video jsem probrečela. Je krásné vidět, že jsou na světě i takoví tatínci. Marečku, jak říká Kytička, opravdu chyba není na Tvé straně. Doufej a popros, aby i Tobě andílci přivedli do života člověka, který umí být dobrým a hodným tatínkem pro Tebe - citlivého chlapce. Pak bude radost dvojnásobná - Tvoje i Tvé maminky. Oba si ho zasloužíte. Pokus si prosím vzít i z této situace něco pozitivního - až budeš mít jednou v budoucnu svoje děti, budeš vědět, jaký k nim máš být a budeš jim moci dát tolik lásky, kolik jen unesou.... Přeji Ti z celého srdce, abys byl šťastný.

pro Marka

(Pavlína, 3. 3. 2009 7:18)

Milý Marku, moc Ti držím palečky, jsi kluk se srdíčkem na tom správném místě, uvidíš, že i Ty se dočkáš a budeš moct prožívat nádherné chvíle s člověkem, který se bude těšit na každý nový den s Tebou a bude s Tebou prožívat a řešit všechny výhry, a občas i nějaké prohry, které Ti život přinese.

dufaj marku

(timea, 2. 3. 2009 23:11)

mili marko je mi doplacu ako sa citis vinym a nemal by si ,dufam ze najdete ty a tvoja maminka takeho tatinka ktorysi ta naozaj zasluzi

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 14
Celkem: 3260450
Měsíc: 15525
Den: 659