Jdi na obsah Jdi na menu

JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT DUCHOVNÍHO UČITELE A NA CO SI DÁVAT POZOR

11. 5. 2009

ObrazekDrahá Kytičko,

Byla jsem na jednom z Tvých krásných seminářů a věřím,že se spolu určitě zase brzy setkáme.

Dnes jsem se rozhodla napsat Ti pár slov, které mně nutí k zamyšlení.Jde o to,že jsem zaregistrovala v médiích zprávu o léčiteli, psychotronikovi, který se pokusil při terapii znásilnit svou klientku. Okamžitě jsem si vzpomněla na Tebe a Tvůj seminář, kde jsi nás varovala před výběrem našich duchovních mistrů.Vím, že jsi říkala, že bychom měli mít nějaké informace o tom člověku, než si od něj necháme působit na naši auru, nebo energie.

Kytičko, právě tento „pan léčitel“  měl dobré reference. Byl to duchovně založený člověk. Hodně lidem pomohl.

Já jsem teď tedy na rozpacích, co si o tom mám vlastně myslet. Jak je to vůbec možné? Jak se to mohlo stát? Proč se takto chovají lidé, kteří by měli být na jakési duchovní výši?  /Například kauzy s katolickými duchovními, kteří zneužívali děti a podobně./

Mně dost dlouho trvá, než někomu uvěřím. Musím přiznat,že má důvěra v tyto lidi je nyní dost otřesena. Připadá mi,že náš svět je plný podvodníků násilníků a že věřit se nedá už pomalu nikomu. Promiň za Ty negativní myšlenky, ale zajímal by mně Tvůj názor.

Denisa

Obrazek

Drahá Denisko,

Vybrat si správného duchovního učitele - mistra, kterému věříme, který nás vede správně dál po naší duchovní cestě, to je nejen hodně důležité, ale také někdy dost složité. Zpočátku se nám může zdát, že náš duchovní učitel je opravdu na duchovní výši, že nás může hodně naučit, pak ale náhle můžeme zjistit, že je všechno jinak. Zjistíme, například, že s námi příliš manipuluje. Že využívá dané situace ve svůj prospěch a nebo z nejrůznějších důvodů přestaneme úplně věřit jeho vedení a napojení. Na co si tedy dávat pozor?

1/ NEZVLÁDNUTÉ EGO

Nedávno ke mně přišla na terapii žena, která pravidelně navštěvuje jednoho známého léčitele, který jí určoval diagnozu pomocí kyvadla a odkryl její minulý život. Svěřila se mu, že jde za mnou, aby ještě více pochopila. Jen tak mimochodem prohodila: „Kytička umí to, co Vy. Pracuje stejně jako Vy s  kyvadlem a odkrývá minulé životy.“

To ale nejspíš neměla říkat, protože pan Léčitel se velmi rozzlobil a vysvětlil jí,že toto umí pouze ON. Přece „nějaká Kytička“ nemůže být na stejné úrovni, na jaké je pan léčitel, navíc tolik známý a vyhledávaný.. Poslouchejme tedy pečlivě, jestli jsme se nedostali do rukou člověka, kterému vládne vlastní ego.

2/ POTLAČOVANÁ  SEXUALITA

 Vzpomínám si na „Mistra“, který zasvěcoval své klientky do energie Reiky ve své vlastní posteli.

Dotýkal se žen i při samotném zasvěcování na intimních místech a měl tu drzost tvrdit, že je to terapie a harmonizace čaker. Při každém rozhovoru zdůrazňoval svou dokonalost a neomylnost.

V ženách samotných se snažil navodit pocit jedinečnosti. Všem tvrdil, že tak silnou energii , jakou z té ženy cítí, ještě u nikoho nezažil a tvářil se opravdu překvapeně a věrohodně. Obvykle našel propojení v minulých životech na svou osobu a tu ženu, kterou mistrně zaplétal do svých sítí.

Měl opravdu silnou mentální energii a sílu manipulovat s lidmi. Ženám s ním bylo dobře a nechaly se vmanipulovat do rolí, v jakých je tento „Mistr“ potřeboval mít. Dávejme si pozor na takovéto lidi. Nevidí naši duši, ale  vidí v nás sexuální objekt.

3/ ZLATÁ HOREČKA

 Do této kategorie patří všichni duchovní učitelé a léčitelé, kteří si za svou pomoc a své služby účtují doslova závratné sumy. Chceš být mistr Reiky? Zaplať mi 100000kč. ( to je realita nejmenovaných stránek).Viděla jsem reklamy, kdy za masáže lidé platí tisíce korun. U nás paní zasvěcovala do III. stupně Reiky za 30000. V dalším inzerátu , který jsem četla bylo narovnání karmy za 10000Kč. A takto bych mohla pokračovat dál.

Každý má právo ocenit si svou energii a svou službu. Mělo by to ale být v rozumných mezích.

Pokud se dostanete do rukou léčitele, nebo duchovního učitele se zlatou horečkou, příliš Vás to stejně neposune. Ten člověk sám, nemá zpracovány základní stanoviska a principy. Co může vlastně předávat dál? Sám je nemocen a potřebuje pomoc. Zlatá horečka je dnešní pandemií. Dávejme pozor, abychom se nestali kořistí tohoto šířícího se viru.

4/  CERTIFIKÁT NA NEOMYLNOST

Do této skupiny patří léčitelé a duchovní učitelé, kteří pracují na určitém principu svých schopností a všechno ostatní, tedy jiné směry a způsoby ihned smetou pod stůl. Jsou pro ně omylem a hloupostí.

Jsou to "zázrační" lidé, kteří se v ničem nepletou, mají jen vyhraněné a jasné názory, samozřejmě pravdivé vždy na 100%. Uznat omyl, je pro ně stejně složité, jako  sám Vesmír. Nikdy neuznají svou chybu. Pýcha vždy předchází pád, nenechejme se strhnout do hlubin pýchy a nadřazenosti.

Obecně bychom mohli říct, že svého Mistra, nebo léčitele, nejlépe vybereme svým podvědomím a svým srdcem.

Necháme naši mysl, aby za nás pracovala. Poprosíme anděly, aby nám pomohli najít toho správného člověka, který nás posune dál. Věříme, že Vesmír nám pošle Ty správné lidi, kteří pozitivně ovlivní náš život. Když pak toho správného člověka potkáme, víme ihned že je to ON.

Afirmace:

Milovaný Stvořiteli, drazí andělé. Prosím, ať se ve svém životě stále setkávám s těmi správnými lidmi a správnými učiteli své duše. Prosím ať dokáži rozlišit dobro od zla,přetvářku od upřímnosti. A mé kroky po boku mého duchovního učitele směřují ke světlu.

Děkuji.

S láskou Kytička

Obrazek

Komentáře

Přehled komentářů

Renatce

(Lenka, 16. 5. 2009 15:20)

lenule.avonka@seznam.cz,písnu.

Leni

(Renata, 16. 5. 2009 10:46)

rencka@volny.cz
budu ráda, když se ozveš

Renatce

(Lenka, 15. 5. 2009 9:22)

Renatko pokud chceš můžeme si poslat emailovou adresu,kdyby jsi chtěla.

Leni!!!

(Renata, 14. 5. 2009 19:28)

děkuji moc za příspěvek!!!!!moc mě potěšil!!! víš, byla jsem z toho fakt rozhozená!! prosila jsem andílky, archanděla Michaela, aby mě zbavil toho vzteku na ní. /pomohlo to, tedy pomohl mi/ a dnes opravdu děkuji ,za tuto zkušenost!!!! ono těch znamení ,bylo opravdu víc!!!!!ne že bych je úplně ignorovala, ale nechtěla jsem jim uvěřit, vždyť mi tolikrát pomohla!!!!ale vždy jsme k ní šla tak nějak s divným pocitem. Už i u zasvěcení ,jsem to cítila jinak.Máme s manželem reiky 1,2 stupeň, já uvažuji o pokračování 2., manžel zatím ne.Ikdyž on je velice vnímavý!!!!!!ale nemá cenu fakt nutit. Naše mistrině ,vždy když jsme se viděli, tak říkala, že bysme měli pokračovat dál!!hlavně manžel. To se mi moc nelíbilo, cítila jsem to nějak , jako tlačení někam, kam se ještě necítíme.

Renatce

(Lenka, 14. 5. 2009 16:18)

Milá Renatko ,cítím,že musím reagovat na tvůj článek.Pokud Ti chodí znamení ,nesmíš je ignorovat. Mám stejnou zkušenost ,také jsem si pořád říkala ,že moje ,,učitelka,,když má takové schopnosti je světice.Nyní vím,že člověk ,který má schopnosti ,nemusí být člověk s duchovními hodnotami.Zkus se zeptat svého srdce a ono Tě povede správným směrem.Já jsem jí řekla ,že sní nesouhlasím a ukončila kontakty,prosila anděly a brzy jsem narazila na moc úžasných lidiček.Ale nelituj toho ,je to dobrá zkušenost v začátku,příště budeš spoléhat na svou intuici,věřím,že tady u naší kytičky najdeš to co hledáš,měj se moc hezky Lenka.

Kytičko,

(Renáta, 14. 5. 2009 15:03)

Milá Kytičko!!dlouho čtu tvé stránky!!! Poslední rok jsem začala pochybovat, zda je má mistrině Reiky, pro mě ta pravá. Chodily mi různá znamení!! Včera jsem měla nepříjemný tel. s mou mistriní, Tedy pro mě, byl nepříjemný, zlobila se na mě, že jsem jí nedala vědět, ohledně jedné věci, kdy mi pomáhala/terapie , před mým těžkým živ. úkolem/. Dovolím si říci, že na mě zvýšila hlas. Polekalo mě to, protože já to fakt neudělala vědomně!!! Myslela jsem ,že jsme se při posledním setkání domluvily jinak. /prostě došlo k nedorozumnění/ Píšu asi zmateně:O)) no a celý den jsem měla pokažený, stále jsem na to myslela, tak krásně o ní stále jsem mluvila, lásku jsem k ní cítila. A pak zmatek. Večer při usínání, jsem si poprosila anděly a nebesa o odpověď, zda je tato mistrině vhodná pro mě, na další zasvěcení.Podotýkám, že víc znamení mi chodí ,již poslední rok.
No a dnes!!! čtu tento článek!!! Kytičko, Andělíčci, Nebesa, děkuji moc za odpověď. Cítím, že bych měla hledat jiného učitele. Ikdyž lásku k té paní cítím dál!!!!

Pro Modroočku

(Skřítek Bára, 13. 5. 2009 16:26)

To jo, souhlasím. Sdírat člověka pod zástěrkou duchovní pomoci je hodně špatné. Dobrá karma se nedá koupit. K té musí dospět člověk prací na sobě.

pro Skritka Baru

(modroocka, 13. 5. 2009 15:35)

Vzdy jsem si myslela, ze karma je bud z nejake casti naplnena anebo proste neni... pokud by stale krive, tak ... :) treba by se neco odlilo. Ba ne, zertuji, clovek opravdu umi vymyslet spousty zajimavosti.
A co se tyka hodne bohatych lidi, nekteri dokonce ty penizky musi vydelat, aby mohli vratit to, co v minulosti nakradli... a to je velmi tezke... (Nekdo napsal uzasny nazor: nejtezsi je vracet, kdyz nevis proc.)
Pak jsou takovi bohaci, kteri 'maji potrebu' vytvaret praci pro ty, kteri to jeste neumi. Atd.
A zneuzivat 'powers', ktere nam byli prideleny Stvoritelem, to se moc nevyplaci.

Pro Modroočku

(Skřítek Bára, 13. 5. 2009 8:47)

To nevím, ale pochopila jsem, že milionář může mít karmu čistou jak lilie a dostane se rovnýma nohama do nebe, zatímco chudák bude živořit i po smrti a okusovat si nehty v pekle. Prostě nemá peníze :-D, tak má smůlu :-D

Není terapeut,jako terapeut

(Leńula, 12. 5. 2009 16:29)

Milá Kytičko,souhlasím s tebou,že jsou mezi námi zlatokopové.Při hledání odpovšdí na mé otázky,jsem navštívila pár kartářek,terapeutů a seminářů. Můžu říct,že se mi všude líbílo ,ale při 2 nebo 3 návštěvě vždy něco nastalo. nebylo to už tak krásné,jako předtím.Vždy jsem pochopila a cítila,že to není ono a už jsem tam nešla.Za tuhle zkoušku poděkuji,protože kdybych nenavštívila i takové lidi,nemohla bych porovnávat,kdo mě opravdu něco dává a kdo naopak bere:))))Kytičko,na tvých seminářích jsem byla již 2x a můžu říct,že je to super.!!!Jedu i na Turzovku a už teď se nemůžu dočkat:))))

narovnani karmy?

(modroocka, 12. 5. 2009 16:23)

to by me zajimalo, jak se to dela. :)

Narovnání karmy

(Skřítek Bára, 12. 5. 2009 9:54)

Mě jednou jedna paní chtěla narovnat karmu za 10 000,- :-D :-D :-D Tak jsem jí v duchu poslala do prdele a řekla si, že i s křivou karmou se mi žije docela obstojně :-D :-D :-D

Nový začátek

(Zuzka, 12. 5. 2009 9:12)

Milá Denisko,to,co prožíváme např. setkání s podvodníkem má svůj smysl - procházíme procesem zkoušek,poznáním a pochopením.....nakonec odpustíme sami sobě,pokud jsme to ještě nedokázali,podvodníkovi také a příště si dáme veliký pozor.Afirmace od Kytičky je správný směr nového začátku - svoji chybu neopakovat.s vděčností Zuzka

s tím nelze než souhlasit

(Esterka, 12. 5. 2009 7:14)

Tak s tímhle článkem opravdu musím souhlasit. Sama jsem se setkala s jednou "zlatokopkou" a ačkoliv byl celý seminář na příjemném místě, panoval tu chlad a nebylo mi tam dobře, bylo to celé ve stylu - zaplatilas, zaplať ještě....a mlč, my jsme tu nejchytřejší....
na kurzu si člověk musel koupit jejich karty, které ke mne vůbec nepromlouvaly, nakonec jsem je za symbolickou částku prodala dál, kdo chtěl vyloženě tyto karty. Mám svoje, ty mi instruktorka pomluvila, že jsou nepřehledné a tudíž si musím koupit její...
Možná to byl ten první blok, já nevím..
Ale pro zajímavost - viděla jsem stránky, na kterých vám čaroděj vyčaruje peníze - jen si musíte připravit asi 30 000,-Kč, protože jak známo, čarodějnice vždycky chtěli hodně...:-DDD tak k tomu myslím, není co dodat...
Hodně štěstí Kytičko!

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 6
Celkem: 3260044
Měsíc: 15535
Den: 577