Jdi na obsah Jdi na menu

JAK SE ZBAVIT ŽÁRLIVOSTI

16. 1. 2008

ObrazekMila Kyticka,
to som ja Danka. Dufam, ze si na mna este pamatas. Velmi si mi pomohla koncom leta, kedy som stala na krizovatke svojho zivota a nevedela som sa v nom dalej najst. Mali sme tri sedenia, po ktorych som sa citila velmi uvolnena a stastna. Moj zivot nabral novy smer a stretla som novu lasku. Vdaka tebe Kyticka, vdaka mojim anjelom som znovu stastna. ...

Lenze...ano za vsetky je ale... moj najjdrahsi priatel je uzasny clovek, citovo zalozeny, dava mi vela lasky a napredujem pri nom. Citim sa pri nom v bezpeci. Ale kazdy z nas ma svoju minulost a ja, ktora som sa doteraz nemusela vyrovnavat s takym nizkym akym je ziarlivost, tak hups a uz je to tu :(
Fu je to smutne, ale je to tak. Zvazuje ma to a nech sa na to akokolvek pozriem, viem, ze priatel ma ma rad, nedokazem sa obcas ovladnut. Mam na to racionalny dovod, mlade dievca, ktore este nechape vyznam slov laska, zodpovednost a vztah. Neustale mu zdoraznuje, ze je stastna, ze on je stastny, ale nechova sa podla toho.
Viem, ze co ti teraz pisem nie je prilis podstatne. Dolezite je skor to, ze ja si uvedomujem, ze len ja som ta osoba, ktora ma v rukach svoje stastie a cim viac budem negativne rozmyslat, tym to bude horsie. Uvedomujem si, ze to ja musim byt silna zena a len ked som ja vyrovnana sama so sebou, tak potom bude stastny a laskyplny aj nas vztah.

Nechcem Vladka stratit a tak ta velmi prosim Kyticka, ako si mam pomoct??? Ako zacat sama od seba??? Stoja ochrancovia pri mne aj v takych chvilach ked stracam zdarvy usudok??? Vzdy ked nemam pozitivne myslienky ich k sebe volam, ale nieco v mojom vnutri nahlodava moju istotu a mna to vycerpava. Mohla by si mi poslat par povzbudivych myslienok??? Velmi pekne ta o ne prosim, Kyticka. Ved ja som dospela zena a nemozem sa spravat ako male dievca. Poznam svoju hodnotu, len obcas sa mi zda, ze sa skrz tieto myslienky sama sebe vzdalujem.

Kyticka, dakujem uz len za to, ze som ti to sem mohla napisat.

Danka

Drahá Danko,
žárlivost je negativní emoce, která se ozývá občas v každém srdci milujícího člověka.
Je třeba tyto myšlenky potlačovat, ale já vím,že někdy plynou z nitra naší duše a znepříjemňují nám život.
V každém případě, žárlivost není vyslovení nedůvěry partnerovi, ale sama sobě.
Aby se člověk zbavil žárlivosti, musí napřed pracovat na vlastním sebevědomí.
Jinými slovy, musíš si víc věřit.
Udělej si rituál, kdy budeš partnerovi dávat svobodu.
Představuj si, že mu dáváš do rukou zvláštní květinu. Má modrostříbrnou barvu, nádherně voní a jmenuje se  DŮVĚRA.
Podej mu ji a posílej mu myšlenky které budou plné víry ve vaší lásku.
Moc podvědomí je velmi silná. Když k němu budeš vysílat myšlenky typu. Věřím Ti. Máš mojí důvěru. Vím,že opravdu miluješ jen mně.
Vlastně ho tím ovlivňuješ.
Opačné myšlenky, které nám žárlivost našeptává a které pak přecházejí ve výčitky k partnerovi, mohou opravdu nastartovat to,
čeho se tolik bojíme. Partner bude vědět,že žárlíme a bude nad tím přemýšlet. Možná ho před tím nenapadlo přemýšlet o nevěře.
Teď k tomu dostal důvod. Možná se zamyslí nad tím, jaké by to vlastně bylo, mít zase jinou partnerku.
Víš, kdy se muž zálibně dívá na jiné ženy? Když otevře oči. Tvůj muž, můj muž. Každý muž. Je-li normální.
Pokud tedy máme doma normální muže, budou se dívat na jiné ženy. A to pokaždé když otevřou oči. A my tu pro ně budeme dál. A na nás se budou zase dívat muži jiných žen. A záleží na nás, jestli jim dovolíme víc, než jenom ten pohled.
Jinými slovy nebezpečí nevěry je všude kolem nás. Nedávno mi řekl jeden muž: "Vy ženy to nechápete." My muži můžeme mít sex s více ženami a přesto můžeme opravdu milovat jen tu jednu jedinou. Vzájemně se to přeci nevylučuje".
Tak to je názor některých mužů Danulko a nám nezbývá než věřit, že jsme tou jedinou v jejich životě a že sexu s ostatními se vyhnou.
A pokud chceš mít spokojený vztah a klidnou hlavu, je dobré, mírně přivírat oči nad drobnými prohřešky. Nemyslím tím, tolerovat podvádění a nechat ze sebe dělat tu hloupou, jen mírně přivírat oči a příliš nepátrat. Jestli něco dokáže muž ocenit, je to tolerantní partnerka. Věřím,že to dokážeš.

S láskou Kytička

Obrazek


 

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 9
Celkem: 3258999
Měsíc: 15441
Den: 405