Jdi na obsah Jdi na menu

JAK POZNÁTE SVÉHO DOBRÉHO DUCHOVNÍHO MISTRA?

 slunce-3.gifMoje nejmilovanější sluníčka - slíbila jsem Vám takový malý návod, jak si správně vybrat svého duchovního Mistra. Proto zde napíšu pár vět a dám Vám odkaz na skutečného MISTRA. Tento můj osobní GURU, není sice už v našem fyzickém světě přítomen v těle. Ale dokáže pomáhat neustále a jeho energie je velmi silná. Mé srdce ho miluje. Napsal několik knih -  jedna z mých nejoblíbenějších  se jmenuje  MEDITACE. Jeho jméno je

SRI CHINMOY

Toho správného  duchovního mistra poznáte podle toho, že celou svou duší a celým srdcem se snaží přivést Vás co nejblíže k Bohu. Nesnaží se Vás ohromit svými znalostmi, ale snaží se Vám co nejvíce světla ze sebe předat. Ten správný Mistr se nepozná podle počtu žáků. ale podle počtu dalších Mistrů, kteří se jeho zásluhou probudili. Proto zde prezentuji pár slov, tohoto úžasného milujícího člověka, z kterého vyzařuje jasné Boží světlo. A tak se ponořte do jeho slov a nechejte se inspirovat.

 holub-v-letu.gifDUCHOVNÍ MISTR - Náš osobní rádce


Všichni jsme hledajícími a máme stejný cíl: dosáhnout vnitřního míru, světla a radosti, stát se neoddělitelně jedním se svým Zdrojem a vést život plný skutečného uspokojení.
Žít v radosti znamená žít vnitřním životem. To je život, který vede k sebepoznání.

Sebepoznání je poznání Boha, protože Bůh není nic jiného než Božskost, která je hluboko uvnitř každého z nás a čeká, aby byla objevena a odhalena. Na Boha se můžeme obracet také jako na Vnitřního Kormidelníka nebo na Nejvyššího. Ale bez ohledu na to, jaké slovo použijeme, míníme tím to Nejvyšší uvnitř nás, to, jež je konečným cílem našeho duchovního hledání.


Duchovní člověk by měl být normální člověk, řádný člověk. Aby duchovní člověk dosáhl Boha, musí být ve svých každodenních činnostech božsky praktický. V božské praktičnosti se dělíme o své vnitřní bohatství. Za každým činem cítíme božskou motivaci a o výsledek se dělíme s ostatními. Duchovnost nepopírá vnější život. Vnější život by měl být projevením božského života uvnitř nás.

Sri Chinmoy, Křídla radosti

      Sri Chinmoy

Sri Chinmoy
     
 

"Když síla lásky
nahradí lásku k síle,
člověk bude mít nové jméno:
Bůh."

Sri Chinmoy je duchovní učitel, jenž zasvětil svůj život službě lidstvu. Během svých 43 let, které prožil na západě, se snažil inspirovat a sloužit lidstvu svými oduševnělými modlitbami, meditacemi a svou literární, hudební a malířskou tvorbou.

Pouze naším pozitivním myšlením
 a vynesením pozitivních vlastností
druhých do popředí
 může tento svět činit pokrok."
-Sri Chinmoy

 

 

Sri Chinmoy

NIKDY SE NEVZDÁVEJ

 Nepřestávej se snažit,

často se stává,že dveře otevře ten poslední klíč.

 Každé ráno se snažte přivítat Boha pouze jediným darem:

darem vždy vzrůstající vděčností.

 Zůstaň vždy ve světle svého srdce, dokud jeho

ozařující

paprsky nezaplaví také tvou mysl.

 Meditace je jazyk Boha. Chceme-li vědět, jaká je Boží vůle

v našem životě, chceme-li aby nás Bůh vedl, utvářel

nás a naplnil se v nás a našim prostřednictvím, pak

meditace je jazyk, který musíme použít.

 

link-unor-2

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky , velké díky

(Marie, 18. 2. 2011 9:01)

Ano - je to tak, kdo to poznal ví a kdo to nepoznal je na cestě k poznání :))), že bůh jsme my všichni a nejlépe nám bude až si uvědomíme své kolektivní vědomí ve věčné vděčnosti a lásce :)
Kytičky
(Jsme jako lístky a nedílné součásti Kytičky, radujme se - Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost)

dekuji

(peta, 17. 2. 2011 13:06)

Dekuji za pripomenuti, tohoto uzasneho duchovniho mistra,ktery by nam mel byt prikladem,jeho meditace jsou uzasne moc mi pomahaji. Dekuji

Moc pozitívneho myslenia

(Erika, 17. 2. 2011 11:00)

Veľmi pekné a pravdivé.Ešte by som to doplnila jednou pozitívnou vetou:"Všetky moje potreby naplňuje Boh."Táto veta ma posilňuje duševne a zároveň oslobodzuje.Uvedomujem si,že v Božej mysli sa nemôže nič stratiť a a všetko je v Božom pláne dokonalé.

Poděkování

(Anna Marie, 17. 2. 2011 10:48)

Milá Kytičko, moc děkuji za krásný článek.
S láskou objímá Anna Marie

kartičky

(Kristýna, 17. 2. 2011 7:31)

Jéje Kytičko, díky za článek. Od tohoto pána máme doma kartičky s meditativními obrázky. Denně si jednu vytáhnu. Je zajímavé, že zpočátku, co jsme kartičky dostali, jsem si z 55ti karet vytahoala dokola stále asi 8 stejných...postupně jsem se dostala i k ostatním, ale fakt mě zaráželo, jak se zpočátku opakovaly, asi jsem si vytahovala to, co jsem v tu chvíli nejvíc potřebovala slyšet:)

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 6
Celkem: 3246915
Měsíc: 17169
Den: 888