Jdi na obsah Jdi na menu

IVUŠKA BYLA SMÍŠEK A DOKÁZALA ROZDÁVAT LÁSKU A RADOST

1. 4. 2009

ObrazekMilá Kytičko,

Prosím Tě o odpověď, která se netýká mne,ale mé  kamarádky a kolegyně z práce, Ivušky.

Žila se svým manželem v naší vesnici v domě, který se svým manželem opravovali.

Brzy měli krásnou zahradu plnou květin. Ivuška milovala květiny. Měla velmi dobré srdce.

Dostávala jsem od ní květiny, ona je rozdávala s láskou. Měla jsem jí moc ráda.

Její manžel byl o dost let starší, měl už své, dospělé děti. Přesto se rozhodli mít ještě spolu miminko.

Otěhotnění se jim stále nedařilo. Až na druhý pokus umělým oplodněním miminko u Ivušky zůstalo.

Byla moc šťastná a na miminko se velmi těšila. Někdy ve 4 měsíci jejího těhotenství se ale při vyšetření plodové vody zjistilo, že Ivuška čeká chlapečka, který má Downův syndrom. Byla to velká rána a když jsme si o tom povídaly, cítila jsem její velké obavy. Bála se, že péči o postižené dítě nezvládne. Uvědomovala si fakt, že manželovi je téměř 50let a snad  pod tíhou těchto okolností své těhotenství ukončila interrupcí. Zdálo se, že touha po dítěti, je u Ivušky tak silná, že tuto těžkou a smutnou dobu bude pro ni těžké překonat. Přihlásili se s manželem k adopci. Tolik si přála vozit kočárek a starat se o miminko. Stále však u ní byl velký strach, že nebude dobrá matka a v době kdy manžel jezdil na noční směny, začala v silné míře pít alkohol. Jakoby tím otupovala bolest, kterou stále uvnitř své duše cítila. Ivuška se začala dost rychle propadat do svého nového přátelství s alkoholem a ztrácela zájem o skutečné přátele.

Její manžel se jí snažil domlouvat, ale nejspíš ho vůbec neposlouchala. Před vánocemi byla moc nešťastná a velmi plakala, protože její maminka jí vrátila vánoční dárky,které od Ivy dostala. Že prý se zřekla své dcery. Iva moc plakala. „ Maminka mi k vánocům nic nedala a vrátila mi moje dárky. Moje maminka mně nechce.“ Snažila jsem se mluvit o tom s Ivuškou i její maminkou, ale maminka byla neústupná a řekla mi, že už žádnou dceru nemá, že alkohol jí dceru vzal.

Kytičko, cítila jsem,že Ivušce musím pomoci já. Viděla jsem jí před sebou najednou jako desetiletou holčičku, kterou hladím a konejším a která potřebuje pomoc. Po vánocích už nechodila ani do práce. Její stav se stále zhoršoval. Když jsem jí viděla, jak se ztrácí před očima, řekla jsem jí,že by se měla léčit. Odpověděla mi, že ví, že všem přidělává starosti, ale že už to nebude dlouho trvat. Šla jsem za obvodním lékařem a požádala ho o pomoc. Nelíbily se mi její řeči. Obávala jsem se, aby si nesáhla na život.

Lékař mi slíbil, že hned druhý den za Ivou zajede a bude její zdravotní stav řešit. Byla jsem ochotná pomoci Ivušce a jet s ní i do nemocnice,nebo do léčeby, a kdyby nechtěla, třeba proti její vůli. Jen abych jí pomohla. Věděla jsem, že jí musím přesvědčit, aby se začala léčit. Přála jsem si, aby už bylo ráno. Uprostřed noci mně vzbudilo silné zvonění. Šla jsem otevřít, ale za dveřmi nikdo nestál. Vyšla jsem před dům, ale ani před domem jsem nikoho nenašla. Nevěděla jsem, co se děje. Ráno, jsem se dověděla, že Ivuška zemřela. Byl to pro mě šok a stále se z něho vzpamatovávám.

Nebylo mi dovoleno jí pomoci? Proč? Celá vesnice přijala tuto zprávu, s ironií, že se vlastně upila. Maminka Ivy chtěla žalovat lékaře i jejího manžela, že její dceři nepomohli. Až následná pitva prokázala, že Ivuška zemřela na náhlé tříštivé krvácení do mozku.

Zůstává mi stále nezodpovězená otázka PROČ? Víš, Kytičko, chybí mi její smích, její květiny….. Vyčítám si, že jsem měla udělat víc……Přála bych si alespoň očistit její památku.

Tvoje Lidunka

 Kytičko, tak to je smíšek Iva . Čím dál víc si uvědomuji,že musela za svým nenarozeným synkem odejít s myšlenkou,že se jí její matka zřekla- vždyť on asi cítil to samé! Přitom,když byla těhotná byla nejhezčí-moc jí to slušelo- bylo v ní tolik lásky ....možná kdyby se do toho "nepletli" doktoři se svým odběrem plodové vody ....

Obrazek

Drahá Lidunko,

Cítím, že Tvá přítelkyně byla dobrá duše, která zatím, ale  bohužel klid nenašla. Míra jejího osudu byla dovršena. Ona věděla, jaké má úkoly v tomto životě. Tuto informaci zná každá duše a podvědomě jí pociťuje. Jen někdy se bráníme přijmout tento úkol blokujeme se svým strachem a obavami. Každý máme několik cest. Také Ivuška měla několik možností. Měla svůj kočárek tak blízko. Mohla přijmout své dítě, i když zde byla hrozba mentálního postižení. Také mohla přijmout děti svého manžela. Cítím, že to neudělala, že nedokázala právě jim otevřít své srdce. Každá zdravě myslící žena touží milovat a rozdávat lásku. Touží v hloubi své duše po svém pomyslném kočárku, který je jejím štěstím. V tom kočárku nemusí ale být vždy jen naše biologické dítě.

Můžeme do něj položit třeba adoptované dítě, které nám bude časem stejně drahé, jako by bylo vlastní. Můžeme si do našeho kočárku jen pomyslně položit děti, které k nám postupem času přijdou třeba v novém vztahu, nebo z příbuzenstva.Ivuška po tom kočárku moc toužila, protože její maminka jí něčím zklamala. Nebyla si jistá, jestli také nezklame. Její myšlenky byly těžké, plné obav a strachů. Ona se podceňovala. Alkohol umlčoval tyto její strachy. Otupoval vědomí vlastní nízké sebeúcty. Alkohol dokáže tlumit negativní pocity a dodávat sebevědomí. Dokáže ale také velmi rychle ničit a pustošit naši duši. Stává se přísným a krutým pánem našeho osudu.

Pak začne rozkládat emocionální a citové centrum naší myslí. Vše rychle přechází do fyzického těla. Zdravotní problémy mohou být někdy důmyslně skryté. Píšeš o tříštivém krvácení do mozku.

To obvykle nastává po prasknutí tepny. Smrt nastala za pár krátkých okamžiků. Ivuška netrpěla.

Dokonce se z Tebou přišla rozloučit a zazvonila. Jakoby tím chtěla říct „ Tak já už jdu. Měj se tu hezky.“ „Jdu se naučit zvládat lépe život. Tentokráte se mi to moc nepovedlo.“

Milá Lidunko, nic si nevyčítej, nebylo ti dovoleno jí pomoci, protože ona sama si podvědomě  zvolila odchod. Stvořitel jí brzy vyslyšel. Nemusela ani dlouho trpět. Přejme tedy klid její duši. Alkohol, i když jí hodně škodil, nebyl bezprostřední příčinou její smrti. Opravdu se neupila. Bůh sám to rozhodl. Sám to zařídil. Je to jeho právo. Ať se děje cokoli, má to svůj důvod. Přejme této dušičce klid. Pošleme jí lásku a poprosíme za její odchod do světla.

Ať se jí všechno daří a dojde u ní ke splynutí se Světlem. Přejeme Ti Ivuško klid a lásku. Ať tě obklopuje jen pozitivní energie. Ať Tvé cestě ke světlu už nic nebrání. Přijmi lásku a světlo do svého vědomí a odpusť všem, kteří Ti jakkoli ublížili.

Tobě Lidunko přeji sluníčkové dny plné lásky a porozumění.

S láskou Kytička

 

 

 

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pro Kytikču

(Eva, 11. 10. 2009 10:50)

Ztráta dítěte je to nejhorší, co může matku potkat.Děkuji Kytičko za Tvá krásná slova pro Asiel.Se ztrátou mé dcery odešlo i část mé duše.Ještě, že na této naší Zemi je tolik vzácných lidí,kteří jsou oporou.Děkuji za Tvé stránky.Když už nemohu dále, otevřu si je, a nacházím v nich pohlazení,vysvětlení a energii pro pokračování mého života.
Dostala jsem od jedné takové hodné dušičky papírové srdíčko,jako dárek ke knize, kterou jsem si objednala z jejího obchodu. Na srdíčku jsou napsána tato slova: "I když jste možná každý někde jinde,duchovně jste stále spolu. Láska přesahuje čas i prostor a nic nevyžaduje."
S láskou Eva

pro Asiel

(Kytička, 4. 4. 2009 9:16)

Bůh do podvědomí každé ženy vložil touhu po dítěti. Jinak také toto cítění nazýváme mateřský pud. Každá žena, toto cítění "v hloubi své duše vnímá" a je proto zdravě myslící. Tak to bylo myšleno. Pokud žena tento pud potlačuje, často vědomě (kariéra,strach, nebo i nedůvěra v sebe jako matku),pak její myšlení a psychická rovnováha vykazuje určité změny. Každá emoce kterou potlačujeme nám ubližuje. Mateřský pud je velká nekonečná láska. Když odmítáme své děti, potlačujeme lásku. Někdy rozhodnutí nemít vlastní děti může pramenit z úkolu, který zde na zemi máme. I takové rozhodnutí může být správné a potřebné a žena to tak vnímá a vzdává se možnosti být matkou.
Neznamená to ale, že ve svém podvědomí nemá touhu po vlastním kočárku. Pak tuto touhu naplňuje například péčí o jiné děti. Často o květiny, o zvířata. Někdy se upíná k blízkému člověku a k němu směřuje její pomyslný kočárek, ve kterém hýčká své dítě. Každá žena tuto touhu pečovat o "někoho" má ve svém srdci. Znám umělkyně, které svůj život věnovaly umění a z tohoto důvodu neměly děti. Ale vidím kolem jejích domu krásné zahrady plné květin, o které pečují s takovou láskou. Vidím vedle nich zvířecí kamarády, o které se starají s laskavostí a doslova mateřskou péčí. Chtěla jsem Asiel tou větou jen sdělit, že každá zdravě myslící žena má ve svém srdci touhu rozdávat lásku a jako matka o někoho pečovat a v hloubi duše svůj pomyslný kočárek ukrývá.
S láskou Kytička

hmm

(Asiel, 3. 4. 2009 22:51)

Cituji: ,,Každá zdravě myslící žena touží milovat a rozdávat lásku. Touží v hloubi své duše po svém pomyslném kočárku, který je jejím štěstím."

A co ty ženy, které po dětech netouží, ty podle Vás nejsou zdravě myslící?

Lhostejnost

(Anna, 3. 4. 2009 14:52)

lidí kolem Ivušky byla nejsilnějším spojencem jejího alkoholismu, nežila na pustém ostrově,měla muže i maminku a také znalo ji dost lidí , kteří o jejím problému věděli a neudělal nikdo z nich patrně nic, co by ji vrátilo do života, chci říct do normálního života bez pití.Ti by si měli drbat hlavu, že něco prošvihli.

smutný příběh

(elkan, 3. 4. 2009 12:18)

Úplně mi vyhrkly slzy..

Ńesuďme

(Renata, 2. 4. 2009 14:51)

odsoudit lékaře je pouze maminky obrana.Nikoho nemáme právo soudit,pouze se můžeme zamyslet co napravit.
Žádám o odpuštění pro maminku,která se své dcery "zřekla"
Žádám andělíčky,aby pomohly té krásné dušičce ke světlu,aby našla co potřebuje pro sebe poznat.
Pro Tebe Lidunko žádám klid na dušičce,důvěru v tento krásný život a hlavně pochopení,že věci které se nám dějí mají opravdu svůj důvod.
Za svou žádost pro tyto lidičky a dušičky Vám z celého srdíčka DĚKUJI !!!!!!!
S láskou .... Renata

Světlo v myšlenkách

(Zuzka, 2. 4. 2009 9:51)

Milá Lidunko,kdykoliv na někoho pomyslíme,vyšleme mu buď útěchu nebo pochybnosti,požehnání nebo odsouzení.Tvé kamarádce posílám požehnání:"Bůh Tě miluje Ivuško". S vděčností Zuzka

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 13
Celkem: 3246554
Měsíc: 17032
Den: 823