Jdi na obsah Jdi na menu

HRA O LÁSKU

srdíčka-s-fotkama.gifDobrý den Kytičko,

Už ani nevím, jak dlouho jsem se odhodlávala napsat svůj dotaz k Vám do poradny. Dnes jsem, ale pochopila, že opravdu potřebuji poradit, protože já sama nevím co mám dělat.  Snad by pomohl výklad karet, nějaký náznak, jak to bude dál, co si počít s láskou, která bolí.

Jmenuji se Markéta a bydlím kousek od Brna. Pracuji v jedné menší nemocnici, jako vrchní sestra. Je mi 28 let, celý život jsem vyrůstala bez otce jen s maminkou  a je asi pochopitelné, jak moc bych si přála mít rodinu a děti. Nejsem náročný člověk, mé životní hodnoty jsou srovnány vzhledem k tomu, co vidím v nemocnici, je mi jasné, že čas vyprší někdy rychleji, než jej člověk může pořádně využít. Před rokem jsem potkala Michala. Potkali jsme se na oslavě narozenin mé kamarádky a od první  chvíle se mi líbil. Byl ke mně pozorný a hned druhý den jsme si zavolali a domluvili se na dalším setkání. Od toho dne jsem propadla Michalovu kouzlu osobnosti.

 

Myslela jsem jen na to, jak jsme tancovali, na naše letmé doteky a pohledy. Za pár dnů mi Michal zavolal a zeptal se mě, jestli bych se s ním nechtěla sejít. Samozřejmě jsem chtěla a moc. Začali jsme se scházet pravidelně a já jsem se začala vedle Michala cítit spokojeně. Všechno by bylo krásné, kdyby hned na začátku našeho vztahu nepadla naše vzájemná dohoda. Michal chtěl, aby náš vztah byl nezávazný. To přesně znamenalo, že se spolu budeme scházet, trávit volný čas, milovat se, ale nezamilujeme se do sebe. „City jsou jen komplikace, říkal Michal, můžeme být spolu šťastní, ale jen za určitých podmínek. Michal se ke mně choval vždy velmi galantně, byli jsme spolu také na krásné dovolené, všechno je naprosto dokonalé, jen ho nesmím milovat. Pochopila jsem naší dohodu, přesto milá paní Kytičko si musím přiznat, že Michala z celé své duše miluji.

 

Po několika měsících našeho vztahu jsem mu o svých citech řekla a doufala, že to pochopí. Nikdy v životě už nezapomenu na jeho reakci. Měl v očích najednou takový chlad a odstup. Byl ze mě tak zklamaný. Řekl mi, že jsem všechno zkazila a že za těchto podmínek nemůže náš vztah pokračovat. Když jsem odcházela z jeho bytu, řekl mi, že mu se mnou bylo moc hezky a kdybych si to všechno kolem citů rozmyslela, ať mu zavolám. Sám se mi však ozývat nebude a to také už několik týdnů dodržel. Já milá Kytičko, chodím od toho dne, doslova jako tělo bez duše. Jen se sebezapřením zvládám svou práci a přežívám dny a noci. Tak moc mi chybí naše společné chvíle, naše objímání a rozhovory, zkrátka všechno co bylo. Můj život ztrácí všechno, co před tím bylo krásné.

 

Včera se vše změnilo. Michal mi napsal SMS. Prý jak se mám, a jestli jsem nezměnila názor.Přemýšlím, že Michalovi zavolám a přistoupím na jeho podivné podmínky a zapřu své city k němu. Snad časem pochopí proč je láska důležitá. Jen se neustále sama sebe ptám, co je na lásce špatného? Vždyť o lásce je přece milostný vztah. Nevím co s tím Kytičko, pokud si najdete chvilku času na můj dotaz, budu Vám velmi vděčná.

Markéta

linka-GH.gif

 

zena-ve-zlate-barve.jpgMilá Markétko, jak jistě tušíš, postoj Michala není správný a vztah bez lásky je prázdným vztahem. Jistě Tě zajímá, proč Michal má takové názory na lásku, city a vše co lásku provází. Proč nevidí krásnou energii, proudící a prosvětlující lidská srdce? Proč se chce vzdát této výsady milovat a být milován? Často si lidé myslí, že opakem lásky je nenávist. Ale to je omyl. Opakem lásky je STRACH. Ze strachu může člověk začít i nenávidět.

 

Ten nejsilnější spouštěč nenávisti je strach. Právě ze strachu ze znovu prožité bolesti, ze zklamání, z toho,že jiný člověk bude mít více lásky, štěstí, peněz, a já nevím čeho ještě. Michal je člověk, který se bojí. Dívala jsem se do jeho dětství, ale našla jsem tam jen přísnou maminku a otce, který se svému synovi věnoval a měl ho rád. Není tam nic, co by mohlo přesvědčit jeho duši, že vztah je lepší

bez lásky.

poslala jsi mi čísla narození Michala a já se dívala na jeho karmický kód duše. Jeho duše byla v předchozím životě vystavena velmi těžké zkoušce. Za velmi emotivní situace, byla jeho žena někým unesena, a on nemohl udělat nic, než nečinně přihlížet jejímu utrpení. Byla to tak obrovská bolest a beznaděj,že jí nedokázal zpracovat na žádné úrovni, a vzorce této bolesti se zakódovaly až do hloubky jeho podvědomí.  Je to velmi těžká situace. Ale protože za každým problémem se skrývá nějaký strach, ani tato situace není výjimkou. Michal se tak moc bojí bolesti a zklamání, že jeho podvědomí vyhodnotilo tuto situaci „prázdných vztahů“,  jako lepší stav, než se zamilovat.

 

Postavil si kolem své duše doslova neproniknutelnou bariéru. Pro něho je přijatelnější nemilovat, než prožít znovu bolest. Odmítá lásku a Ty jsi přistoupila na jeho pravidla. Proč jste se potkali? Co Tě přivedlo k této zraněné bytosti? Něco ve Tvé duši Markétko, rezonuje s Michalovými vibracemi. Zřejmě potřebuješ nutně tuto zkušenost, aby Tvoje duše pochopila cenu lásky. A tím zároveň pochopila svou vlastní hodnotu.  Vzhledem k úctě  sama k sobě, bylo důležité hned v počátku odmítnout sexuální kontakt, pokud Váš vztah nepokročil do láskyplné úrovně.Ty to víš a přesně to cítíš, jen Tě Michal přitahoval tak silně, že všechny tyto pocity jsi potlačila. Láska je pravým spouštěčem dokonalého propojení duše a těla při sexuálním kontaktu. Pokud je tam pouze chemie a pudy, stává se jakousi náhražkou citu, uspokojení tělesných potřeb. O to víc ale strádá duše.

 

Nerovnováha se dříve či později projeví a způsobuje pocity viny a jakési citové vyprahlosti. Uvědom si, že jsi souhlasila s tím, že se staneš jeho milenkou bez lásky. Postavil Tě do role jen jakési sexuální pracovnice bez nároku na odměnu. Nedal Ti své city, které by měly být Tvou odměnou. Pokořil Tvé ženství. Vzal Ti Tvou důstojnost a hlavně, vložil Ti do hlavy negativní vzorec – LÁSKA JE ŠPATNÁ – MUSÍME SE JÍ BÁT.

 

Milá Markétko, jediné řešení je sdělit Michalovi ŽE NA TVÝCH CITECH K NĚMU SE NIC NEZMĚNILO, ŽE JEJ STÁLE MILUJEŠ. A POKUD O TVOU LÁSKU STOJÍ, TVOJE NÁRUČ JE STÁLE OTEVŘENÁ. NABÍZÍŠ MU TO NEJLEPŠÍ, CO JE VE TVÉM SRDCI. NABÍZÍŠ MU CELOU SVOU BYTOSTÍ TU NEJVĚTŠÍ LÁSKU, KTEROU JSI DOSUD POCÍTILA. TVOJE CITY JSOU NATOLIK SILNÉ, ŽE RISKUJEŠ ZKLAMÁNÍ I BOLEST Z JEHO ODMÍTNUTÍ. RISKUJEŠ I TO, ŽE TĚ OPUSTÍ A NEBO ŽE VŮBEC NEPŘIJME TVÉ CITY. RISKUJEŠ I TO, ŽE POKUD TĚ ZKLAME, MOŽNÁ UŽ NIKDY NEBUDEŠ NIKOHO TAK MILOVAT.  TAKOVÁ JE LÁSKA A LÁSKA VŽDY HRAJE O VŠECHNO. HRAJE VABANK. PŘESTO NEMŮŽEŠ JINAK, PROTOŽE SEX BEZ LÁSKY, JE NEDŮSTOJNÝ A TY SI ZASLOUŽÍŠ VÍC.

 

Nikdy si ale nevyčítej lásku, na to je láska příliš vzácná.Je to tak velmi silný cit, že je docela možné, že uzdraví i Michala a on jednou zase začne znovu milovat.

VHODNÉ AFIRMACE PRO TEBE: ZASLOUŽÍM SI LÁSKU. DOVOLUJI SI PŘIJÍMAT LÁSKU. PŘITAHUJI POUZE LÁSKYPLNÉ VZTAHY.

Přeji Ti Markétko hodně síly a jen sluníčkové a pohodové dny.

S láskou Kytička

holubičkabr1.gif

  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Upřímnost

(Miriam, 5. 9. 2013 14:00)

Člověk má být ke druhým upřímný, i když riskuje nepochopení. Možná, že Michal teď není schopen milovat, ale jenom láska léčí duši a kdo jiný by mu mohl pomoct než žena, která ho opravdu miluje? Opravdové uzdravení je v rukou božích a nikdo nemůže zaručit, co se stane, ale pokud Markétka zůstane věrná sama sobě a zvolí lásku (byť by to bylo bez Michala) místo prázdného vztahu bez lásky, Michal bude mít důvod k přemýšlení a možná i k uzdravení.

Já bych se v tom moc nerýpala.

(Jana, 4. 9. 2013 10:30)

Můj názor je, že tě má svým způsobem rád a scházíš mu. Proto se taky ozval.Sám si to nechce přiznat a proto trvá na té dohodě. Pro život takový chlap ale není. V mých očích je to posera a jeho láska k sobě je o moc větší než k tobě. Nebude přece riskovat bebinko. Vím, že teď je to těžké a moje rada se mi lehce říká, když sama v té situaci nejsem. Vylož mu všecko podle pravdy, řekni , co od chlapa očekáváš a jdi. Zajisté máš na lepšího a za čas ho jistě potkáš. Nebo že by se mu v budce rozsvítilo?

Pryč dokud je čas

(Anna, 1. 9. 2013 12:28)

protože tenhle Michal je sobec a je vyčůraný jak díra do sněhu, nikdy na něj nebude spoleh, v životě přicházejí i složité situace ne-li přímo pořádné dardy a bouchance a na ty on není nejen připravený, ale ani ochotný v nich pomoci. Pán by chtěl jen smetánku. Když to řeknu drsně, ať si zaplatí kurvičku.Bude mít zábavu a milovat ji nebude, ale ani ona jeho.Markétko, nevím, jakje možné, že tak šikovná holčina má tak nízké sebehodnocení.

Bez Lásky sa nedá žiť.

(Marianna, 30. 8. 2013 20:14)

Drahá Markétko,aké krásne meno máš- skoro ako kvietok.Čo keby si sa Michala opýtala,prečo sa tak bojí "zaľúbiť?"Ako píše Kytička láska je tak krehká a neobyčajná a oplatí sa pre ňu žiť,neviem si predstaviť,že by som žila bez lásky-dávanej i príjmanej...Nechaj tomu trošku viac času,možno sám k tebe nájde cestu keď ho uistíš,že ho miluješ celým svojím srdcom-celou svojou dušou.Neviem Markétko či si počula o partneroch duše?Ale to je niečo krásne ešte aj po 20rokoch manželstva.Dve duše sa zrazu opäť našli v ďalšom zrodení a milujú sa, často aj bez slov.V tichosti svojho srdca nájde človek ukryté najväčšie poklady.
Prajem ti veľa Láska dávanej i príjmanej.
S láskou Marianna

krásně napsané

(jana, 30. 8. 2013 18:20)

Také se Kyti připojuji k pisatelkám,i já nedočkavě čekám na nové příběhy,tenhle je opět hodně silný a nádherně napsaný,přeji vše krásné zdraví jana.

Méně článků

(Miriam, 30. 8. 2013 11:34)

Občas se dívám na tyto stránky s očekáváním, jestli najdu nějaký nový příspěvek. Ne vždy tomu tak je, ale vůbec mi to nevadí. To, co najdu, je vždy tak kvalitní a hluboké, že nad tím ještě dlouho přemýšlím. Méně je někdy více a znám spoustu serverů, které nemají ani zdaleka tuto kvalitu a články se tam mění každou chvíli. Takže přeju hodně štěstí do další tvorby úžasných článků pro ty, kteří si rádi na to dobré počkají:-)

odpověď pro Alenku

(Kytička, 30. 8. 2013 8:03)

Milá Alenko, máš pravdu,děkuji za připomenutí. Proč je v poradně méně příspěvků je jasné. Zrychlující se čas a hodně pracovních povinností. Budu se snažit dávat zde více příběhů. Dávám si to jako závazek k nastávajícímu novému školnímu roku. :))))))
Přeji všem krásný sluníčkový den.

moudrost

(Alena, 30. 8. 2013 4:39)

Mila Kyticko,
dekuji za Tvuj moc hezky prispevek. Rada ctu dotazy a odpovedi v Tve andelske poradne. Nekdy opravdu zasnu co lidi trapi a jak se chovaji.
Skoda, ze posledni mesice nemas cas na zverejnovani vice pribehu. Jsem vasniva nastevovatelka Tvych stranek a lidske pribehy me hodne zajimaji. Dekuji

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 3259494
Měsíc: 15457
Den: 584