Jdi na obsah Jdi na menu

HRA NA RYBÁŘE A RYBKU

16. 1. 2009

ObrazekMilá Kytičko,

Promiňte,že Vás obtěžuji, ale na Vašich stránkách jsem našla již hodně užitečných rad a tak si dovoluji, Vám napsat o svém problému a poprosit tak o Váš vhled a Vaši radu.

V srpnu loňského roku jsem se přihlásila na víkendový duchovní seminář, kde probíhaly mimo jiné i rodinné konstelace. Pozvala mně tam má kamarádka a já ji byla za to vděčná, protože jsem celý víkend byla mezi lidmi, se stejnou vlnou naladění. Všichni jsme byli tak krásně duchovně propojeni, a mně  připadalo, že se známe odjakživa. Ze všech nejvíc mi byl sympatický Radek, který právě řešil svůj nefunkční vztah s manželkou. Moc hezky jsme si povídali. Já jsem o sobě řekla také dost věcí, mimo jiné i to, že jsem šťastně vdaná, mám už větší děti a s manželem si výborně rozumíme.

Po skončení semináře, jsem si některými lidmi vyměnila email adresy a slíbili jsme si, že si občas napíšeme. Odjížděla jsem plná dojmů a s krásnými pocity. Za pár dní mi Radek napsal email. Nic osobního, jen že vzpomíná na naše setkání. Odpověděla jsem také takovým jen strohým, neosobním  emailem s obrázkem anděla. Pak jsme si ještě párkrát napsali. Radek, ale začal psát čím dál častěji a v emailech mi naznačoval, že se mu líbím. Píše mi už teď i několikrát denně. Posílá mi krásné emaily, posílá mi obrázky,  písničky a některé věty, jsou opravdu nádherné. Píše mi o své bolesti, o lásce ke mně a jeho emaily jsou jedno velké vyznání lásky. Prý je mezi námi nějaké dávné pouto, řekla mu to snad nějaká kartářka, u které nedávno byl. Prý je to pouto z předchozího života. Bojí se, že další bolest už neunese.Je to moc milý a pohledný muž, proč je tak nešťastný? Jsme snad nějak provázáni minulostí a já mu mám pomoci? Psal mi několikrát, že chtěl ukončit svůj život. Kytičko, já ho nechci zklamat, nechci mu ublížit. Nejspíš mně opravdu miluje. Prosí mně, aby za mnou mohl přijet. Jen tak nezávazně. Jen aby mně na chvíli viděl.

Já mám ale velký strach,že to pak bude ještě horší. Jsem vdaná a navíc svého manžela opravdu miluji. Nechtěla bych, aby si myslel, že za jeho zády někam jdu s cizím mužem. Vím, že můj problém zní malicherně, ale já se nemohu už na nic soustředit a cítím se tak rozpolcená a nejistá.

Co když ho také začínám mít ráda. Měla bych mu dovolit, aby přijel? Co mám dělat? Poradíte mi?

Venuše

Obrazek

 

ObrazekDrahá Venuše,

Když se spolu sejdou duchovně sladěni lidé, často toto setkání zanechá hlubokou stopu. Když jsem namalovala obrázek Vašich energií, zjistila jsem,že mezi Tebou a manželem je krásné propojení

Přes čtvrtou, druhou i pátou čakru. Jinými slovy, to je obrázek harmonického stavu. Energie od manžela k tobě proudí opravdu krásně,srdeční čarou a ty ji přijímáš celým svým srdcem. Nevázne mezi Vámi komunikace a jste jeden pro druhého oporou a zároveň velkým štěstím.

U Radka, ale vidím blok v srdeční čakře a také jeho druhá čakra, neproudí tak, jak by měla.

Jeho myšlenky, vůči Tobě nejsou, ale vůbec čisté. Ten muž prošel nejedním zklamáním a vzhledem k tomu, že se u něj stres zachycuje právě v čakře č. 2. způsobuje to u něj často i sexuální selhání.

Tím se dostává do bludného kruhu. Jeho sebevědomí se stále snižuje.

V tobě našel spřízněnou duši a teď začal vidět i budoucí sexuální partnerku. Zamiloval se do Tebe a jeho touha je velmi intenzivní, protože v Tobě vidí ženu, která mu pomůže, která ho povzbudí,pochopí, uzdraví jeho problém a u které se bude cítit dobře jako muž.

Mezi Vámi je to podvědomá hra, na rybáře a rybku. Rybář chytá rybku a předhazuje jí návnadu.

Tentokrát použil své bolesti, aby v tobě vzbudil soucit a náklonnost.

Máš pravdu v tom, že je citově labilní a úzkostlivě se bojí se dalšího zklamání. Drahá Venuše, to je, ale pouze jeho problém. Nejsi zodpovědná za to, že si takové představy o Tobě vytvořil. Od začátku věděl, že jsi vdaná žena. Ty nejsi zodpovědná za jeho myšlenky. Bohužel, Venuše, přistoupila jsi na jeho hru tím, že jsi se nebránila jeho vyznáním a odpovídala mu na tyto emaily.

Teď jsi se ocitla v pasti. Nechceš mu ublížit a zároveň cítíš ohrožení vztahu s manželem.

Varuji Tě před jakýmkoliv osobním setkáním s Radkem. Myšlenky mají velkou moc. Radek tě chytá do svých proudících myšlenek, jako bezbrannou rybku do sítě. Ať chceš nebo ne, ukládají se ve Tvém podvědomí a ubližují Ti. Venuše, z tvé strany to není láska. Je to jen velké soucítění a sympatie. Pokud se s ním sejdeš, je to další souhlas na jeho hru o rybáři a rybce.

Háček se ještě více zasekne a pak bude daleko těžší vše ukončit a bude to navíc bolet.

Hra na rybáře a rybku nikdy není fér. Muž se ženu, která se mu líbí snaží získat za každou cenu.....ona ví, že by neměla, necítí to jako on...ale naslouchá mu, protože je ji předkládána návnada v podobě utrpení a citového strádání toho muže. Muž aktivně působí na její empatii v ženě se probouzí lítost. Pak žena cítí zodpovědnost za to, že toho muže právě ona zaujala. Přece k němu nemůže být tvrdá...ranit, ho, když právě ji tolik miluje. Snaží se mu porozumět, pomoci, posílá mu láskyplné myšlenky, aby ho utěšila. A pak se zasekne háček. Bylo už vysloveno příliš mnoho laskavých slov, bylo vysláno příliš laskavých myšlenek. Vzniká oboustranný vztah náklonnosti. Začíná láska. I když zpočátku vynucená, ale je tu. Zrodila se z lítosti, ale žije.

A začíná ničit fungující manželství, bere mámu, nebo tátu dětem, bere střechy nad hlavou, někdy i lidské životy.

Jako tornádo ve víru dalších událostí přináší zkázu. Ve finále, žena  zjistí, že je na svém milenci citově závislá, protože ON jí potřebuje a není schopen bez ní žít. Přichází další fáze. Chce ji jen pro sebe. Chytil si svou rybku a nechce se dělit. Z milujícího podváděného manžela, se stává nepřítel nové lásky.

Venuše, snaž se srovnat si myšlenky. Vzpomeň si na sny, které s manželem máte. Podívej se na své děti a nedovol aby se toto ničivé tornádo přehnalo přes Váš dům.

Vytvoř si vůči Radkovi ochranný štít. Udělej pořádek ve svých citech.

Nenech si podsouvat myšlenky, že TO taky cítíš. Neber na svá bedra zodpovědnost za cizího člověka. Ještě dnes napiš laskavý, ale jasný email, například tohoto znění:

Milý Radku, tvé slova a tvé city jsou krásné, a já si jich opravdu moc vážím. Nicméně když je čtu, mám výčitky vůči svému muži, kterého velmi miluji. A co mně trápí nejvíc, že Ti nejsem schopná dát víc, než jen kamarádský vztah. Ty si zasloužíš víc. Nejspíš mezi námi došlo k nedorozumění. Muž jako jsi ty, si zaslouží ženu, která ho bude celým srdcem milovat. Stejně jako já miluji svého manžela. Nemám sílu to změnit. A vím,že by jsi to ode mě ani nežádal....

Dál už si Venuše určitě poradíš sama.

Přeji Ti hodně síly a sluníčkových dní.

S láskou  Kytička

 

Obrazek

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Neber si nic osobně

(Zuzka, 19. 1. 2009 11:19)

Milá Venuško,neber si osobně lichotky nikoho ani cizího ženatého muže.Naprosto Tě chápu, v Tvé situaci, když se rozhodneš pro manžela a rodinu sklidíš klid a mír v srdci a to za to přece stojí.Harmonie v Tvé Duši prospěje Tobě i ostatním.
Přeji Ti hezký den a sílu k odvaze.

venuše

(Marcela, 19. 1. 2009 8:12)

Kytička to napsala moc hezky ,ano k takovym lidem musí byt člověk razantní,stačí zapochybovat a cely život se změní a zpět už to jde velmi těžko!Venuši držim pěsti at chrání svou rodinu i děti pro které je ona určitě vším!Vždyt je to tak jednoduché,odmitnout,nereagovat,jen člověk musí chtít.Přeji krasny den .

achh

(Neznamy, 18. 1. 2009 21:18)

Ano je to moc tezke smirit se stym kdyz clovek si dela nadeje ,stavy si zamky a najednou anebo spis pomaly se vsechno zborti,treba je nevyspeli a nedokaze milovat ale trapi ho to trapi ho a vi ze co dela dela spatne a prece tak dela,a zena ktera ho miluje tu "nevidi" pak neni hoden asi Lasky?
Nikdo nikomu nepatri,vim to vim hodne a predce...

otřepaná fráze .. ale tak pravdivá

(Pavla, 18. 1. 2009 18:17)

Čas pomůže zapomenout. Zapomenout se nedá ze dne na den, ani z týdne na týden. Při odvykání hodně pomůže se nějak zabavit, najít koníček či nějaký kurz, fitko.. Jde to ze začátku hodně ztěžka, ale jednoho dne zjistíš, že na ni myslíš míň a míň.. U mě obvykle ta doba pomalého zapomnění začíná od 3 měsíců.. , ale pak se nesmí udělat chybička a setkat se, nebo začít prohlížet fotky... Pak to ve zmenšené formě začíná nanovo..

venuše

(Agáta, 18. 1. 2009 17:19)

Lítost není dobrý rádce!Myslím,že to co radí Kytička je správně..

Ano to je vsechno pravda

(Nestastny, 18. 1. 2009 16:44)

Ano je to tak ale co druha strana? co ten muz? jak tu zenu zmazat? on vy ze je to spatne ale nedokaze to.Resim podobny problem,akuart ta zena neni ani nebyla nikdy vdana ,tak jak zapomenout?

Vášeň je spalující

(Lily, 17. 1. 2009 11:25)

Milá Venuše,

když ono se tomu těžko odolává, že? Ta vášeň, ten pocit, že jsem jedinečná. Ano, může to tak být. Ale je to krátkodobé, krátkozraké. Vášeň je sice silná záležitost, ale umí spalovat a ničit. Ona útočí na ego člověka, pěkně egíčko leští a člověk si příjde opravdu jako znamenitý, jedinečný. Ale je to past. Tak se Venuško rozhodni, zda-li ti ta krátká intenzivní chvíle stojí za to, anebo tím, že se ji vzdáš - získáš mnohem víc. Čisté svědomí, neponičenou lásku s manželem, světlo v domě a v duši. A rozhodně tě tato úspěšně překonaná zkouška vyhodí zase výš ve tvém vývoji. Přeji ti, abys vše zvládla s lehkostí a s vítězným koncem.

Nenechaj si zobrať svoje šťastie

(Mattea, 16. 1. 2009 18:58)

Milá Venuša,
po prečítaní tvojho príbehu mi normálne prebehli po chrbte zimomriavky a to z toho dôvodu, že som prežila niečo veľmi podobné. Tiež som stretla na seminári muža, oslovil ma, dali sme sa do reči, následne vymenili pár sms. Nasledovali kamarátske nezáväzné stretnutia na ktoré som sa vždy veľmi tešila, pretože ma duševne obohacovali.. Vedel tak krásne rozprávať, bolo mi s ním veľmi príjemne, ale vždy som ho brala len ako priateľa. Nikdy by mi ani nebolo napadlo, že by som ho vnímať inak. Mala som krásny fungujúci vzťah so snúbencom a on o tom tiež vedel, preto som si bola istá, že by sa nikdy o nič nepokúšal. Hovoril mi síce, že takú ženu ako som ja ešte nestretol a že som jediný človek, ktorý mu vie vrátiť to, čo on dáva druhým a aj keď mi to samozrejme veľmi lichotilo, nevenovala som tomu až takú pozornosť. Až raz pri jednom večernom rozhovore mi povedal, že si všimol, že môj vzťah k snúbencovi nevidí až taký úprimný a že pri ňom sa nikdy nesmejem tak ako v jeho spoločnosti. To bol začiatok pochybností a nahlodávania mojich myšlienok. Odvtedy som nemala duševný pokoj. Musela som na to neustále myslieť a vedela som, že sa do toho čím ďalej tým viac zamotávam. Ešte viac sa ma snažil presvedčiť o tom, že sme si súdení a že nie je možné, že sme neboli stvorení jeden pre druhého – že ON to určite vie, že ma miluje a že by si vedel predstaviť so mnou celý život. Vtedy som ešte netušila, že keď to tak cíti on, nie som povinná zdieľať s ním podobné pocity. Nevedela som si ešte ustrážiť to svoje /hovorila som si: „Veď on to tak predsa cíti, nechcem ho zraniť“/ a skoro som spravila jednu z najväčších chýb vo svojom živote, ktorú by som bola do konca života určite ľutovala. Bola to jedno z najťažších skúšok v mojom živote. Samozrejme že môj milovaný snúbenec si všimol že sa so mnou niečo deje, no ja som si začala vytvárať voči nemu podvedome obranu a cítila som, že ak to rýchlo nevyriešim, začneme sa od seba pomaličky ale nenávratne vzďaľovať. Chodila som ako bez života, nevedela som sa na nič sústrediť. Vtedy som napísala Kytičke s prosbou o pomoc a zrazu sa mi všetko vyjasnilo. Zrazu som vedela, že toho človeka nemilujem, že sú to JEHO predstavy a priania, NIE MOJE. Neviem ako sa to stalo, ale zrazu zo mňa opadlo všetko očarenie a ja som sa konečne mohla pozrieť na celý problém MOJIMI očami. Dovtedy som sa na všetko dívala ako cez nejakú clonu, ktorá všetko zahmlievala. No potom som to uvidela: Nechcela som stratiť snúbenca, nikdy by som si to neodpustila. On bol ten človek, ktorý stál celý ten čas pri mne a ja som si to ani nebola schopná všimnúť. Bola som príliš zaujatá svojimi záležitosťami. Celé mi to prišlo neskutočne ľúto a až vtedy som si naplno uvedomila, že som sa zahrávala z ohňom a čo všetko som mohla stratiť. A dnes už určite viem aj to, že by som nebola šťastná. Ďakujem bohu a anjelom za túto skúsenosť ale hlavne za to, že som sa vedela rozhodnúť správne. A verím milá Venuša, že to bude tak aj v tvojom prípade. Budem Ti držať palčeky a posielam veľa slniečka.
Mattea

Děvčátko STOP

(Pavlína, 16. 1. 2009 17:37)

Milá Venuše, nenech si nikým zkazit krásný a láskyplný vztah s manželem a nech vašim malým sluníčkům láskyplný domov. Ten Radek, je sobec. Jenom by tě vysál, protože není vyzrálý milovat.Není na to připraven, a není moudrý, když se upnul na tebe - milující osůbků někoho jiného. Milující svého muže a své děti. On potřebuje porozumnět nejdříve sám sobě. To je můj názor, neboť mi cosi připomíná.Přeji ti nekončící lásku, která ti ukáže správný směr. Myslím, že ten směr už máš, jen z něj nesejdi. Prosím. Mnoho sil. Je těžké ze sebe sejmout pocit viny za druhé. Ale to jsou právě manipulátoři, kteří tohoto využívají ve svůj a jen svůj prospěch. Venuše, tak krásné jméno a podle dopisu i krásná cestička životem. Nepokoušej štěstí a nezlob pravou lásku. Mnoho štěstí

Zaraď spiatočku, pokiaľ je čas

(Evita, 16. 1. 2009 17:20)

Milá Venuša, prešla som si tým istým, takže viem ako Ti asi je. Ja som to mala o to horšie, že sme boli kolegovia a dennodenne sme sa vídali. Stálo ma potom veľmi veľa energie, kým som sa úplne od toho človeka doslova oslobodila. A bohužiaľ, ako mi povedal môj učiteľ reiki hodne ma to zabrzdilo v mojom duchovnom vývoji... Veľmi Ti držím palce, aby si to zvládla. Vďaka Kytička za odpoveď pre Venušu, kiež by som Ťa vtedy ja poznala!

Přeji Ti hodně síly

(Milena, 16. 1. 2009 16:21)

Milá Venuše,bohužel musím i já souhlasit s Kytičkou. Je vidět, že jsi laskavá osůbka,která nechce lidem ublížit. Jenomže tento člověk si to i zaslouží. Používá svým způsobem takovou obehranou písničku - nerozumím si s manželkou. A chce si s ní vůbec rozumět? Já myslím, že je jednoduché něco rozbourat, ale budovat to? Vždyť manželku měl snad na začátku také rád a bral si ji snad i kvůli tomu, že si s ní rozumí? Přemýšlela jsi o tom, zda by něco podobného, až Tě bude mít jistou, neudělal i Tobě? Je to strašná představa... Bohužel jsem kolem sebe nedávno zažila dvě takové manželské rošády a věř mi, tolik nešťastných lidí najednou se opravdu jen tak nevidí. Přeji Ti hodně síly v překonání tohoto problému. Opravdu to teď nebudeš mít lehké.

Ruce pryč od lidí, kteří mají vztah!

(Věra, 16. 1. 2009 12:48)

Ano Venuše, Kytička ti to jasně vysvětlila. Vztah s ženatým mužem je past do které spadneš, když to dovolíš. To není láska, to je sebemrzačení. On si zahrává se dvěma ženami najednou. Nechtěj ublížit někomu koho máš ráda. Ukonči s ním veškeré kontakty a nedávej mu falešné naděje. Přeji ti ,abys to zvládla.

Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 13
Celkem: 3263706
Měsíc: 14912
Den: 575