Jdi na obsah Jdi na menu

FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK NA ALKOHOL

2. 11. 2011

andílek-s-věnečkem.jpgMilá Kytičko,

dnes jsem si na Tebe vzpomněla, když  jsem vyšla z jednoho marketu a mířila jsem k autu uložit slušně velký nákup. Sotva jsem  otevřela kufr, přišel za mnou muž a oslovil mě. „ Paní, nemáte 30Kč? Uradli mi peněženku s doklady, já se nemám jak dostat domů.“ Má první myšlenka byla vytáhnout peněženku a dát mu pár drobných. Pak jsem si toho muže znovu prohlédla, a uvědomila si, že  vypadá jako opilec, který nutně potřebuje sehnat peníze na další alkohol. „ Paní, jen pár drobných, co Vám to udělá??!!! Tentokrát až ke mně dolétl alkoholový závan, který se kolem něho šířil.

„Promiňte, spěchám.“! Rozsekla jsem rychle tuto nepříjemnou situaci, nasedla do auta a zabouchla dveře. Jenže Kytičko, pak jsem celou cestu přemýšlela, zda jsem se opravdu zachovala správně, anebo jestli jsem si takovým tvrdým chováním, přece jen nezatížila karmu, když jsem mu neposkytla pomoc? Třeba byl fakt v těžké situaci. A tak jsem se zamyslela, jak bys asi reagovala Ty?  Vím, že je to možná hloupý dotaz, ale toto je dost častá situace, protože různí bezdomovci se objeví u každého většího marketu, a mě by zajímalo, jak se mám zachovat, jak to vidíš Ty Kytičko. Věřím, že se andílků zeptáš a najdeš pro mě odpověď.

S pozdravem Dani

 

víla-nádherná.jpg

Milá Dani,

 Nedávno jsem se dostala do podobné situace. Přišel k nám do salonu pán a s podobnou historkou o ztrátě dokladů, peněz a mobilního telefonu. Žádal mě samozřejmě o peníze. Řekl mi, že mu stačí 50 Kč  na autobus,že bydlí 14km od města, a že mi peníze hned další den vrátí. Snažil se mi připomenout, že jsem pomohla jeho dceři v těhotenství masáží a že právě před pár dny porodila a on proto slavil. Ten pán byl očividně pod vlivem alkoholu, a tak ti mohu s klidným srdcem sdělit, že jsem mu žádné peníze nedala a docela striktně jsem ho vykázala ze salonu.

Také jsem s určitostí věděla, že žádnou těhotnou jsem nemasírovala. Uvědomila jsem si, že pokud mu byla peněženka odcizena v jeho opilosti – malá lekce mu zajisté neuškodí, to proto, aby si příště dal větší pozor.  Také mě napadlo, že u nádraží vždy stojí taxislužba, takže se mohl klidně nechat dovést domů a pak taxikáři zaplatit, když mi tvrdil, že peníze doma má. No a tak jsem po pár minutách tuto situaci vypustila z hlavy. Za pár dnů mi ale moje kamarádka, která bydlí v jiném městě vzdáleném asi 15km od nás vyprávěla navlas stejnou historku o pánovi v tísni,a jeho popis přesně odpovídal tomu mému.

do třetice mi toto vyprávěla také servírka a zase z jiného města, a opět ten stejný pán, stejná finta a dokonce i vyprávění o novém vnoučátku. Můžeš být Dani úplně v klidu, ani já nepodporuji tyto filuty, kteří potřebují očividně sehnat peníze na alkohol. Posílám peníze na dobročinnost účelově, nebo pomáhám konkrétním lidem, které znám. Každý na to může mít samozřejmě svůj názor. Určitě nám Vesmír posílá do cesty lidi, kteří potřebují pomoc, ale to neznamená, že se položíme do role „ OSLÍČKA Z POHÁDKY“ a otřeseme se pokaždé, když nás někdo požádá.

Stala se mi ale před časem velmi zvláštní věc. Platila jsem nákup a když jsem si peníze vrácené u pokladny dávala nazpět do peněženky, zjistila jsem, že paní pokladní mi vrátila o 100Kč víc. Už jsem byla před obchodem, a tak jsem se vrátila, abych jí peníze dala nazpět, protože mi zkrátka nepatřily. Vytáhla jsem bankovku z peněženky a vykročila k pokladně. V tom jsem ale měla intenzivní pocit, že to nemám dělat. Uslyšela jsem jak mi někdo říká: „ Nedělej to, to je její důležitá zkouška a má se touto ztrátou něco významného naučit.“ „Tyto peníze potřebuje někdo jiný.“ Poslechla jsem a schovala peněženku zpět do kabelky.

Za několik hodin jsem potkala známou ženu, s kterou jsme si povídali, a ta si mezi řečí povzdechla, že má v peněžence posledních pět korun. A tak milá stokoruna skončila v její peněžence, jen jsem mi musela převyprávět tu historku z obchodu a přesvědčit jí, že Vesmír umí udělat tyto drobounké, i ty velké zázraky. A tak si zopakujme zákon karmy – VŠECHNO, CO DÁVÁME, SE NÁM VRACÍ ZPĚT. 

 

V jaké podobě se nám vrací naše vydaná energie? Když je nám kdokoliv vděčný, je to jakoby nám žehnal a tato energie krásně pročistí naši karmu. Lidé pod vlivem alkoholu nedokáží cítit vděčnost, protože v podvědomě cítí, že alkohol je jejich zkáza. Jistěže nepomáháme lidem jen kvůli vděčnosti, ale vybrat si toho konkrétního člověka, kterému pomůžeme, je naše svobodná volba, naše právo. Proto bych chtěla povzbudit všechny dušičky, podobně smýšlející,aby se netrápily před každým obchodem, kde se setkají s žebrajícími lidmi. Jste Boží děti a dostali jste všichni dar SVOBODNÉHO VĚDOMÍ. Je to jen na Vás, komu podáte pomocnou ruku, nebo případně poskytnete finanční příspěvek na alkohol. Já tyto příspěvky na alkohol rozhodně neposkytuji.

Přeji všem nádherný den plný sluníčka a pozitivní energie.

s LÁSKOU KYTIČKA

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 17
Celkem: 3257695
Měsíc: 16195
Den: 609