Jdi na obsah Jdi na menu

DVA RŮZNÉ ÚHLY POHLEDU NA JEDNO ZVLÁŠTNÍ SETKÁNÍ...

20. 11. 2008

ObrazekJmenuji se Petr.
Už jednou jsme se spolu osobně setkali. Naše pohledy se našly a Vy jste se na mně podívala.
Byl to zvláštní pocit, projela mnou energie a já se musel zastavit a zůstat stát, jen tak, beze slov, bez důvodu.
Byl jsem stejně jako Vy v tom baru se skupinou přátel a přišli jsme slavit. Stál jsem neschopný dalšího kroku, když jsem Vás uviděl. V tu chvíli jsem na pár vteřin zapomněl, proč jsem přišel a kde vlastně jsem .
Váš pohled byl plný lásky a něhy. Dívala jste se jako žena,která mně chce hladit a milovat.
Tak intenzivně jsem to cítil. I já jsem byl najednou plný něhy a najednou mi v hlavě zněly verše, které jsem z celého srdce toužil říct právě Vám. Po další skleničce, jsem se Vás nebál oslovit. Jindy cítím daleko větší ostych. Moje otázka, zda Vám nevadí, že jsi přisednu, Vás nechala naprostou klidnou a chladnou. Byl jsem rozechvěly a možná to vypadalo legračně, když jsem řekl své jméno a tak neuvěřitelně otřepanou větu: „ Já Vás odněkud znám:“ Jen jste se usmála, beze slov a s pochopením. Zkoušel jsem to dál „ Mohu Vás pozvat na drink?“  Jen jste zavrtěla hlavou a dala mi najevo, že nejspíš zdržuji. Vaše kamarádky, které s Vámi seděly u stolu jsem asi hodně pobavil,protože se smály  a já jsem cítil, že se smějí mně. Dívaly se na mně, něco si šeptaly a občas se opravdu dost hlasitě smály. Nevnímal jsem to. V mé hlavě stále visela otázka. „Odkud se známe?“ „Proč jste mi tak blízká?“ Zeptal jsem se Vás přímo: „Cítíte také tu energii, která mezi námi proběhla??“
„Zadívala jste se na mně tak hluboce a s takovou láskou, že jsem doufal že řeknete Ano.“
S úsměvem jste řekla „ Jistěže, s naší energií je to vzájemné“. Musel jsem na moment odejít, musel jsem se napít, vyschlo mi v krku.
Za chvíli jsem byl opět u Vás a udělal jsem to, co jsem udělat musel. Začal jsem Vám recitovat verše. Puškin, i Mácha, všechno to najednou znělo lépe a krásněji.  Opravdu jsem se snažil vyvolat dojem toho něžného romantika, který ví, co cítí. Tolik jsem věřil, že to chápete. Poslouchala jste zaujatě a zasněně .Dívala jste se jakoby skrz mou tvář. S napětím jsem čekal, že řeknete, „ To je krása“….Děkuji….“….Jste tak milý, obdivuji, že si to všechno tak pamatujete. Zkrátka, že řekněte něco, co mně povzbudí a odmění mou snahu.“ Ženy to obvykle takto říkají.
Vy jste, ale  jen mlčela. Jakoby jste hledala vhodná slova, a nemohla je stále najít. Vzal jsem Vás za ruku. Musel jsem to udělat.Nebránila jste se.
V tu chvíli jsem byl šťastný. Cítil jsem z Vás tolik krásné energie. Znovu jste se na mně podívala s tak silnou něhou a láskou. Musel jsem Vám to říct. Musel jsem dát průchod své touze. Tolik jsem Vám chtěl být blízko. Řekl jsem Vám, co nikdy žádné ženě, kterou jsem vlastně ani neznal. „Chci Vás milovat.“  Vím, že je to opovážlivost, ale to mi říkal Váš pohled, Váš úsměv, Vaše energie.
Chvíli bylo opět ticho. A pak jste to řekla. Těch pár slov, které zranily mé srdce. Podívala jste se a nepřítomně položila otázku:    „Petře,cítíš často tu silnou agresivitu?  Ubližuješ rád lidem kolem sebe?“
Víš, ta zuřivost, ty záchvaty, to nejsi Ty. Nejspíš si nic nepamatuješ.Někdo tě ovlivňuje. Petře, věříš na minulé životy?
Nemohl jsem se nadechnout. Nenacházím ještě ani teď vhodná slova. Podíval jsem se na Vás a řekl. Nevěřím na žádné minulé životy. „Občas jen šíleně nenávidím všechno, co je kolem mne.“  Všechno toužím rozbíjet, zničit, ale je to má destrukce.. Je hluboko v mém nitru.  Zavřeli mně kvůli tomu do léčebny. To jste chtěla slyšet?
Proč Vám to vlastně říkám? Proč mám teď tuto pošetilou touhu psát, něco ženě, která nic nepochopila. Opravdu Nic jste nepochopila.  Nechápal jsem Vaši reakci na krásnou milostnou poezii. Všechno jste zničila. Chtěl jsem Vaši lásku a Vy jste mi tak ublížila. Není už nic. Už nejsou verše. Už nejste ani Vy. Jen realita a ta je hodně krutá. Nedala jste mi naději, že jednou má láska najde místo ve Vašem srdci. Nemáte tušení, jak to bolí. Kdo vlastně jste?

Petr

Obrazek
Drahý Petře,

Vzpomínám si na ten večer. Ani já jsem si nemohla nevšimnout pohledu muže, který jakoby zamrzl uprostřed chůze a vrostl do země. Naše oči se setkaly a já se zachvěla. Projel mnou silný proud energie a první, co jsem udělala, poprosila jsem své ochránce o růžové světlo, které mně bude chránit. Díval jsi se na mně zvláštním pohledem a já jsem udělala to, co dělám běžně. Poslala jsem Ti lásku. Poslala jsem jí Tvé raněné duši, která trpí a prosí o uvolnění pout, které ji stále svazují. Opravdu jsem v ten první moment pocítila silnou touhu Tvé duši pomáhat.
Když jsi přišel blíž, pocítila jsem naše vzájemné propojení. Nehledej v tom ale nic tělesného. Toto propojení já cítím často a naposled jsem cítila takto silnou duchovní touhu k osmdesátiletému pánovi. Musela jsem ho pohladit a obejmout. Je možná těžké to pochopit. Milý  Petře. Tvé verše byly moc krásné. Opravdu. I Tvá připomínka, že jsou jen pro mě. Ale z Tvých úst zněly jako když na nádraží právě hlásí příjezd vlaku.Nebylo tam ani malé zrnko emoce. Jen chladná plynoucí slova a souvětí. Promiň. Bolelo mně to za jejich autory. Ty verše jsi recitoval už tolika ženám, že je nedokážeš emočně prožít a to je škoda.
Já se přitom dívala do Tvých očí a tam jsem viděla najednou tolik sobectví a nenávisti,že jsem musela uhnout pohledem a zavřít oči. Viděla jsem muže, který rozbíjí v silném záchvatu vzteku a nenávisti všechno, co je kolem. Muže, který dokáže zklamat i ublížit. Slyšela jsem jasně větu:"ten muž je nebezpečný". Petře,pochopila jsem, že to nebezpečí spočívá hlavně ve lži, kterou kolem sebe s oblibou šíříš. Ale i tím,že dokážeš v ženě vzbudit lásku a pak bez důvodu odejdeš. Dokážeš hodně brát, ale nenaučil jsi se ještě dávat. Všechno to, co je skryté, za Tvou hezkou tváří a vzletnými slovy je pouhá přetvářka. Je to maska, která ti pomáhá dobýt srdce ženy, která podlehne Tvému šarmu.
Nevnímal jsi příliš mé kamarádky. Nebyly pro Tebe důležité. Jak jsi ale mohl ženě, sedící u jednoho stolu se svým manželem recitovat milostné básně a nabídnout ihned své srdce? Vlastně jsem si z těch Tvých tisíců nesmyslných slov zapamatovala pouze jedinou větu. Řekl jsi „ Občas se modlím.“
A to mně potěšilo. To mně nadchlo. Ve tvém případě je to nutnost. Vím,že pokud se budeš modlit a měnit své vibrace, tak se tvá agresivita bude alespoň trochu mírnit. Odpusť jestli jsem do Tvé duše nahlédla, a vešla bez Tvého pozvání.Mělo to určitě svůj důvod. Odpusť mi, že jsem Tě zklamala. Lásku cítím už dlouho trochu jiným způsobem. Hodně věcí mám jinak. Když se příště potkáme, možná Tě obejmu. Nehledej v tom prosím, nic jiného, než vzájemnou náklonnost našich duší.
Moc bych si přála do Tvého nitra vnést světlo a lásku.Bytosti světla by dokázaly vyléčit tvou bolest. Jsem si tím jistá.  Proto jsem se na tak dlouze a s láskou dívala do Tvé duše.  Ptáš  se kdo vlastně jsem. Mohla bych říct své jméno. Už dlouho jsem ale pro Všechny jen

                                             Kytička

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Duše jménem Petr

(Nella, 27. 11. 2008 21:23)

Kytičko, tak tento příběh oslovil i mě, taková výměna energií, které se vzájemně tříští, omýlají jiný břeh, je až neuvěřitelně silná...zpočátku Petr hladil a naléhal tak toužebně slovy, že nepodlehnout by skoro až bylo hřích, ale sama jsem měla zkušenost potkat člověka, který dokáže vzbudit pocity viny, naprosté sebezapření a omotat si ho jakýmsi chomáčkem neviditelné pavučiny, která uzavírá kruh a škrtí, seká ostřím negativních slov do podvědomí, chce trestat každého, kdo mu přijde do cesty ... završení dopisu bylo už jen výčitkami, skepsí, agresivitou, záští a nedefinovatelným sopelem zla ... obdobné střídání pozic z laskavých slov do nepříjemných, obscesních výjevů jsem osobně zažila a je těžké se jim ubránit, nenechat je vstoupit do svého srdce...Tvá odpověď Kytičko byla opravdu zcela nadčasová a nadpozemská, tak lehounká jak peříčko a skvoucí jasnozřivostí, s leskem perleti ... chce se mi říci jemnohmotná ... jakoby protekl čistý proud energie skrze křišťál a tiše avšak zřetelně to podbarvoval šveholivý smích právě narozených neviňátek, či svátost chorálních zpěvů...napsala si to moc krásně, s úctou a grácií, cítila jsem z Tvých řádků plné přijímání duše, která má pokřivený smysl pro lásku, emoce jako zboží, nástroj ničení identity druhého, bez uvědomění si mocných kouzel slov... duše, která ačkoliv je zamlžená vidinou vlastního jáství, bez jakékoliv pokory a respektu citů druhých, prostá jakékoliv víry, trpělivosti a snahy stoupat přes překážky ke hvězdám po tom neviditelném stupínku postupně výš a výš k nejvyššímu Dobru ... myslím, že to přesahovalo naprosto vše, co přesahovat mohlo, nádherná láska, kterou si svými řádky rozdala ... Ostražitost a andílci, ať jsou stále s Tebou... Nella

...jmenuji se petr...

(lorelay, 25. 11. 2008 8:48)

Kyticka, tak to bol fajnovy odpis! :) a s noblesou :) verim, ze toto ho nenechalo len tak chladnym a snad to nim poriadne otriaslo.
Za vsetky zeny, ktorym to kedy urobil a nemali sila ni sancu mu to povedat DAKUJEM

Jmenuji se Petr

(modroočka, 23. 11. 2008 0:35)

Milý Petře, dostal jsi do kytičky krásnou odpověď. A mě napadá pouze připsat toto: rozbít cokoliv jde velmi rychle, ale vytvořit hodnoty, láskyplný vztah, udržet si úctu k člověku i sobě samému, na tom se musí pracovat každý den.
Prosím, neurážej se za slova, která tu čteš.
Nejsou namířena proti Tobě.
Jen jim prostě v tuto chvíli nerozumíš.
A chceš-li pochopit více, brouzdej v těchto stránkách od samotných jejich začátků. Postupně se můžeš dopracovat i na jiné websites.
A věř, že objevíš tolik krásna a zajímavě barevný svět.
Přeji Ti krásný den.

...jen pár slov

(Libuše, 22. 11. 2008 10:47)

Milá Kytičko,jsem velmi dojatá,mám velikou radost a kolem očí mi kmitají bílá světýlka a tyto pocity ve mě vyvolala Tvá odpověď nebo spíše reakce na chování tohoto človíčka.Jak jsi si uměla poradit i jemu,ale přitom neublížit.Vážím si Tě moc!Petr dostal KUS ŠTĚSTI od tebe formou tohoto dopisu.Krásné dny všem,Libuše.

Petr

(Anna, 22. 11. 2008 8:14)

Cítím, že bych i já měla reagovat. Cosi mne nutí napsat, že ten muž je duševně nemocný, a že jej od někud znám... Že znám jemu podobného člověka, možná jich je dokonce několik. Dokáží tolik ubližovat!!! Proto buď opatrná, Kytičko. Objímám Tě.

poklona

(renda, 21. 11. 2008 13:06)

kyticko ja te obdivuji ty si nas andel, vazne :-)
jsem rad, ze te mame jak se dokazes podivat, lidem do duse, to je az neuveritelne, na tve stranky chodim strasne rad a jsem rad, ze si a tak krasne pomahas tolika lidem, kyticko dekuji, ze jsi jaka jsi mam te moc rad a myslim, ze ostatni taky. preji krasny vikend a snad nam i nasnezi ja mam snih moc rad mejte se krasne :-) a jak rikal pan zakopcanik slunce v dusi :-)

Pro všechny

(Jana, 21. 11. 2008 12:01)

Kéž bysme včas dokázali poslechnout svou intuici a nenechali ji přebít těmi růžovými brýlemi :-), to přeji nám všem.

A co ty ostatní holky???

(Kytička, 21. 11. 2008 11:41)

Když se člověk dokáže podívat do duše,má jasno. Myslím teď ale na všechny ženy, které vnímají muže jen fyzicky. /a těch je většina/.Tento Petr, měl tak nádherně hnědé oči,tak příjemný hlas a vystupování,přiznám se, že před deseti lety, bych mu všechno věřila.Možná Vám zlatíčka často dokáže napovědět Vaše správná intuice.. Ale nesmíte se do těch očí dlouho dívat,protože pak už Vás zaslepí láska, zamilovanost a začne pracovat chemie.
Pak už není cesty zpátky, pak se Vám Vaše vlastní srdce bude snažit nasadit ty krásně růžové brýle, protože tak rychle začalo bít,až se Vám zatočila hlava.Srdce často bije pro někoho, kdo za to třeba vůbec nestojí. Často Vám píšu, aby jste si hlídali slova, myšlenky, a skutky. Dnes Vám tady píšu: "Dobře si hlídejte svůj tep." Nenechejte si nasadit vlastním srdcem růžové brýle.
Mám Vás všechny ráda
S láskou Kytička
S láskou Kytička

Pro Kytičku

(Pírko, 21. 11. 2008 11:12)

můj bývalý manžel se jmenuje také Petr, chvíli jsem měla pocit, že píšeš o něm,dokázal se usmívat a vzápětí se neskutečně rozčílil, uhodil.Také byl plný agrese a zloby a já to tak dlouho neviděla,teď, když se má duše rozvíjí, dokázala bych mu říct, že mu odpouštím..Nejhorší pro mne je, že i syn je často plný agrese a vzteku, v tolika věcech je mu podobný,přesto, že se s ním otec nestýká, dělá stejné věci, jako on..Ale miluji ho celým svým srdcem, modlím se denně za něj, aby našel své místečko v životě..Děkuji Ti Kytičko za tento příspěvek, opravdu bylo poučné jej číst..Objímám tě v duchu..

ochrancovia

(Iveta, 21. 11. 2008 11:00)

Myslim, ze o Kyticku sa netreba bat. Je to silna osobnost s velmi silnou ochranou... jej ochrancovia by nedovolili aby sa jej stalo nieco zle.

Kytičce

(Anička, 21. 11. 2008 10:34)

Drahá Kytičko,při čtení mi běhal mráz po zádech a cítím slabost,opravdu na sebe dávej pozor.Posílám moc lásky do Tvého laskavého srdíčka.Mám Tě moc ráda.Anička

Hodne zvlastni

(Zipíček, 20. 11. 2008 22:35)

Teda, to je zvlastni! Co to bylo za muze?? A jak dostal na tebe kontakt,ze ti napsal?

Kytičce

(Petra, 20. 11. 2008 21:01)

Milovaná Kytičko,při čtení tvého zážitku mě v hlavě skočila jen jedna myšlenka-Kytičko,prosím,budˇ opatrná.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 19
Celkem: 3256386
Měsíc: 16173
Den: 575