Jdi na obsah Jdi na menu

DVA PŘÍBĚHY O ODPUŠTĚNÍ

27. 4. 2010

 
PŘÍBĚH I.
 
ObrazekMilá Kytičko,

obracím se na tebe s prosbou o radu. Vím, že řešíš daleko zásadnější problémy druhých lidí. Ale třeba najdeš chvilku i pro tento ne tak důležitý dotaz. Snažím se k lidem chovat vlídně a vylepšovat okolí. Chodím například \\\"trousit\\\" semínka kytiček tam, kde nic neroste. Na podzim jsem před náš vchod u domu zasadila cibulky tulipánů a narcisů a čekala, jestli přežijí tu dlouhou zimu a jestli vyrostou.
 A od února začaly krásně růst. Radost to udělalo všem obyvatelům domu a každý, kdo šel kolem, tam jim pohledem s růstem pomáhal Před týdnem ale někdo přišel a nepozorovaně ty nejkrásnější a největší otrhal. Bylo mi z toho moc smutno. ale oklepala jsem se a radovala se z těch, co zbyly. Jenže týden uplynul a ten někdo si přišel pro další várku. A pokud přijde i příští týden, tak už tam pro potěchu oka ostatním nic nezbude. A já s tím mám obrovský problém.
 
Jsem strašně nazlobená a jen krůček k tomu, přát tomu dotyčnému něco špatného. ať se snažím sebevíc, nevidím žádný užitek v tom, že někdo přijde a zničí práci někoho jiného. Mám pocit, že dělat něco pro ostatní nemá smysl. prosím tě, mohla bys mi s tím pomoci a najít v tom nějaké poučení, které by mi dalo smysl. Má smysl se snažit dělat hezčí okolí pro ostatní? Mám nějakou možnost, jak kytičky před nenechavci ochránit? Předem moc děkuji. Už to, že jsem ti to mohla napsat, mi hodně pomohlo.
 Přeji ti krásný jarní den.
Lenka

Obrazek

 

 
                     Milá Lenko,
Obrazek V našem životě se dějí nejrůznější události a jak už víme, každá z nich má svou příčinu a důvod. Z každé situace a události, která se nám stane, máme něco pochopit, něco si uvědomit, přehodnotit své myšlenky a podobně. Tvůj příběh v tobě vlastně spustil takový „trenažér odpouštění“. To je to, co se máš naučit. Je dobré, že si přesně uvědomuješ co se může stát, když mi píšeš: „Jsem strašně nazlobená a jen krůček k tomu, přát tomu dotyčnému něco špatného.“
 
To nedovol, protože svou karmu si zatěžujeme nejen tím, co děláme, ale i tím, jak a na co myslíme.
Pro začátek, abys vyhnala zlobu ze svého srdce, představ si člověka, který ty květiny potřeboval pro svoji nemocnou maminku a nenapadlo ho jiné řešení, zkrátka jakýkoliv hezký důvod, který zmírní Tvůj hněv.
Pak budeš schopná odpouštět. Pokud se to nenaučíš, budou jistě přicházet další události, které budou Tvou schopnost odpustit znovu zkoušet. Pokud tuto zkoušku zvládneš, vše se pročistí a budeš se cítit jako vítěz sama nad sebou. Pak popros anděly, aby Tvé květy chránili. Určitě dál zkrášluj své okolí, je to také dávání lásky a myslím, že bez toho už by Tvůj život nebyl úplný. Abys měla představu co, všechno musí umět lidé odpustit, přečti si druhý příběh.

S láskou Kytička

 

Obrazek

 Obrazek
                     PŘÍBĚH II.
 
Minulý týden ve čtvrtek za mnou do poradny přišli velmi milí, mladí lidé. Objednali se na konzultaci a já jsem již při jejich příchodu tušila, co budeme řešit. Mladá žena měla v rukou fotoalbum,které křečovitě tiskla ke svému srdci.
Z fotografií se usmíval krásný, asi 4letý chlapeček. Z  utrápených, ale přesto krásných a čistých očí jeho maminky jsem četla : Už nemáme našeho chlapečka“.
A tak jsem poznala Pavla, Dagmaru a jejich příběh.
 
Podle datumu jejich narození – a všech událostí, které popsali, i obrázku, který se mi namaloval – to jsou duální duše. Téměř shodná numerologická mřížka toto poznání potvrzuje.
Svůj život žijí na moravě – ve Zlíně, kde se událost, kterou přišli řešit, stala v polovině března tohoto roku.
Vše se tedy odehrálo před několika málo týdny.
Dáša se snažila popsat den, kdy se jejich život změnil a kdy ztratili to nejcenější, co měli, svého syna Pavlíka.
 
Jako každý den dopoledne kolem 11 hodiny odcházela Dáša do svého obchůdku, kde pracovala. Synka jí hlídala její maminka, která ho velmi milovala. Pavlík byl celé dopoledne veselý, se svou maminkou si hrál a ještě chvíli po jejím odchodu stál u okna a mával. Nikdo netušil, že se v tomto životě vidí naposledy. Byl krásný slunečný den a tak si babička s vnoučkem kolem půl dvanácté vyšli na procházku. Sotva ušli pár metrů, objevil se na ulici nákladní vůz, nikdo asi nedokáže přesně popsat co se ve zlomku této osudné vteřiny přihodilo.
Řidič nákladního vozidla najednou zařadil zpátečku a jeho auto prudce vyrazilo směrem k babičce a Pavlíkovi.

Nebyl žádný čas uskočit, odejít, nebo utéct. Byla to jen tupá rána a ticho. Řidič uviděl, co se stalo a ihned zastavil.

Pod koly svého auta našel ležet těžce zraněnou ženu, která jako v transu neustále opakovala – Pod autem je dítě – zachraňte Pavlíka !!! Zavolejte sanitku. Mám pod autem vnoučka!!! Sanitka byla u místa nehody během několika minut. Ženu se podařilo zachránit. Vrátit život Pavlíkovi, už ale nikdo nedokázal. Po převozu do nemocnice umírá.

 
Toto vyprávění přerušoval pláč a velká bolest, stejně jako poslední setkání maminky a Pavlíka v nemocnici.
Stěží jen dokázala vnímat, že i její mamince hrozí amputace dolní končetiny a že je také ve velmi vážném stavu.
 

Další dny byly jen těžkým snem. Najednou se vybavují vzpomínky na věty, které jí Pavlík v posledních dnech stačil povědět – například, že by rád vrátil zpátky k mamince do bříška…..Jakoby tušil odchod a cestu, kterou bude muset podniknout, aby se ke své mamince vrátil.

A Dáša vyprávěla dál. Mluvila o Pavlíkovi, jak byl moudrý a laskavý, jak všechno hned uměl a jak úžasným dítětem, které bylo nadmíru hodné a úplně zdravé byl. S třesoucí se rukou mi podávala album fotografiemi.
Zadívala jsem se do bezelstných, čistých očí tohoto krásného dítěte a představovala jsem si jeho veselý bezstarostný smích. V takové chvíli snad ani nelze nemít v očích slzy.
Pak začal vyprávět Pavel – otec Pavlíka – mluvil o tom, jak těžké je pochopit, že přijde domů, a nikdo nepřiběhne ke dveřím, jak se otočí ve svém autě a vidí prázdnou dětskou autosedačku. Nestyděl se za slzy.

Jen s úžasným klidem v duši řekl, že tuto událost nikomu nevyčítá a že nemá vůči nikomu zlobu ani zlé myšlenky. Chytil svou ženu kolem ramen a oba se shodli na tom, že teď je třeba pomoci hlavně babičce, aby překonala psychický šok z této události. Co je velmi zajímavé, že Dáša má staršího syna z prvního manželství, kterého také srazilo auto, ale naštěstí přežil. Obě události se staly téměř na stejném místě. Je jasné, že zde hraje prim těžká zátěž karmy.

Obrazek

 

 
A tak zde máme dnes dva příběhy – v tom prvním zůstal prázdný záhon bez květin a nepřekonatelná zloba v srdci.¨
 
V tom druhém je popsána mnohem větší ztráta – ztráta toho nejmilovanějšího a nejcennějšího daru - ztráta dítěte. Přesto zde zůstala láska a odpuštění.
Zůstala zde i víra, že se Pavlík znovu vrátí a vyléčí tu krutou ránu v srdci své maminky a tatínka.
Všichni tomu věříme . Dáša si nechala přeložit z agličtiny píseň, kterou intuitivně vybrala k poslednímu rozloučení s Pavlíkem, zpívá se tam o tom, že láska, přichází na křídlech andělů.

A jediná věta, kterou si z této písně rodiče uchovali byly slova:   „ Já se k Vám zase vrátím.“

a já Kytička věřím, že se Pavlík na křídlech andělů zase vrátí.

 
Kytička

Obrazek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nádhera

(maja, 27. 5. 2010 11:52)

Žasnem od úžasu nad toľkou nádherou,ktorú som na tejto stránke našla.Nič sa nedeje náhodne a viem určite,že som túto stránku musela nájsť vďaka mojej priateľke.Bude to krásne a dlhé čítanie,ale najprv sa tu musím zorientovať.Je tu všetko,čo ma zaujíma a verím,že niekedy odpovieš aj mne milá Kytička na moju otázku.Prajem tejto stránke veľa návštevníkov.Posielam tvorcom plnú náruč lásky a optimizmu.

Slova jsou zbytečná.....

(Karin, 27. 5. 2010 8:47)

Je mi to moc, velmi moc líto!!!!!

odpuštění..

(Miluše, 9. 5. 2010 10:54)

Odpustit někomu je velmi bolestný proces a dokáže-li to někdo tak jako Dagmarka a Pavel po tak velké ztrátě je velkým příkladem pro nás, kteří si myslíme, že se nám dějí veké křivdy a přitom proti ztrátě dítěte jsou to snad i banality.. Dagmarko a Pavle jste úžasně moudré bytosti, posílám vám lásku , modlitbu pro Pavlíka a vám novou příležitost brzy zaplnit prázdnou náruč... vaší mamince mnoho sil k uzdravení a odpuštění i sama sobě, aby ji netrápil pocit, že něco zavinila a lásku pro vás všechny. miluše

Hodně síly, lásky a víry.....

(Dáša, 6. 5. 2010 12:31)

Milá Dagmarko a Pavle, Vás příběh mě hluboce zasáhl. To, co musíte cítit, se nedá popsat slovy. Přesto si zasloužíte náš obdiv... Odpustit něco takového chce opravdu obrovskou sílu a víru. Myslím na Vás s láskou a tichou modlitbou. Andělé Vám pomáhají.S láskou Dáša

Moc Vám budu držet palce

(Šárka, 2. 5. 2010 21:10)

Pavlíku a Dášenko, při čtení Vašeho příběhu mi tečou slzy po tváři a člověk si najednou uvědomí tu křehkost lidského bytí a tu obrovskou sílu lásky a naděje, která Vám určitě přinese Pavlíčka zpět. Věřím, že se babička brzy uzdraví a Vaše touha se naplní. Prosím Anděly, aby Vám pomohli. S láskou Šárka

Ze srdíčka DĚKUJEME

(Dáša a Pavel, 1. 5. 2010 11:28)

Chceme mockrát poděkovat Vám dobrým dušičkám, které ani neznáme, ale posíláte nám tolik síly a víry k našemu uzdravení. Děkujeme také Kytičce za její lásky plné slova. Děkujeme a v mysli Vás objímá Dáša a Pavel

Soucítím

(jana janna, 30. 4. 2010 7:44)

Přeji mnoho sil a nekonečné Lásky Dáši, Pavlovi a babičce k uzdravování těch nejtěžších životních ztrát.

jsem s vámi

(Petra, 29. 4. 2010 21:54)

Milá Dáši a Pavli,slova jsou zbytečná.Držím vám oběma palečky aby jste bolest alespoň trochu překonali a mohlo k vám přijít nové miminko,dušička ,kterou znáte,která k vám chce zpátky.Váš Pavlíček se k vám určitě vrátí,cítim to.Držím vám palečky ať je to co nejdřívě.Budu se za vás modlit k archanděli Gabrieli a Panence Marii.S láskou Petra

odpuštění

(Mona81, 27. 4. 2010 23:55)

milá Dášo a Pavle, při čtení vašeho článku se mi derou slzy do očí. Mám tří letou dcerku a nedokáži si představit, že bych o ni přišla. Je přesně taková jako byl váš Pavlík. Smekám klobouk před tím, že dokážete i v takovéto situaci odpustit. Takových lidí je dnes už málo. Posílám modlitbu a přeji ať andílci přivedou dušičku vašeho malého Pavlíka brzy zpět k vám. Přeji hodně síly a lásky. Posílám modlitbu také pro babičku, aby se brzy uzdravila.

:-(

(zipicek, 27. 4. 2010 23:30)

Tak jsem si poplakala... hodne sil! nedokazu si ani predstavit, jak to musi bolet!

děťátko

(Gabča, 27. 4. 2010 20:42)

Dagmaro a Pavle, věřím, že se vám děťátko vrátí. Cítím s vámi a posílám modlitbu k andílkům..Přeji vám sílu a ať se vám znovu vrátí radost.

odpuštění

(Eva, 27. 4. 2010 14:19)

Dagmarko a Pavle,
cítím s Vámi. Pavlíkova dušička se k Vám určitě vrátí.

víra

(Petra, 27. 4. 2010 12:23)

i já věřím,že se Pavlík vrátí a znovu přinese radost do života svých rodičů.Pavle a Dagmarko,moc na vás myslím,sama mám takhle malé dítě.Posílám tichou modlitbu za vás za všechny.Přeju vám hodně moc síly,lásky a brzké uzdravení vašich srdíček...

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 3259724
Měsíc: 15517
Den: 534