Jdi na obsah Jdi na menu

CHTĚLA JSEM ZABÍT MANŽELA

17. 9. 2008

ObrazekDrahá Kytičko,
Zde na Tvých stránkách mnoho lidí čerpá sílu a touhu překonat nepřízeň vlastního osudu. Rozhodla jsem se,že TI také napíšu. Nedokážu se svěřit, ani se vypsat ze svých pocitů, nikomu mně blízkému. Mé okolí mně totiž už dávno odsoudilo. Můj manžel mi hodně ubližoval, hlavně psychicky.Od začátku našeho manželství měl totiž jiné ženy. Vždy jsem mu na nevěru přišla, příliš to nezakrýval. Vím,že jsem udělala Kytičko velkou chybu. Tak moc jsem byla nešťastná, že jsem proti svému muži obrátila zbraň. Denně jsem se na ni dívala a doufala,že své černé myšlenky zvládnu, ale nestalo se tak. Naštěstí nejsem dobrý střelec. Manžel můj útok přežil.nepodlehl zranění, jak jsem doufala. Jeho zranění bylo jen povrchní. Přesto proběhl soud. I já si už odpykala svůj trest. Čas plynul  a já jsem se stáhla do ústraní. Cítím se jako raněné zvíře. Jako černá ovce. Nevím, zda mi Bůh někdy odpustí. Ta myšlenka, že ho zabiji, ale byla silnější než já. Těšila jsem se, že budu mít klid, že dostane, to, co si zaslouží. Nedostal. Snad to tak má být a já si svůj hořký kalich musím vypít až do dna. Dnes jsem sama, nešťastná a opuštěná, syn se mnou nekomunikuje, táta měl dostatek času ho zmanipulovat a přetáhnout na svou stranu. Můj, dnes už bývalý manžel si užívá s jinou. Kytičko, vím,že je to špatné, ale ta myšlenka,že svou pomstu mám dokončit je tu stále. Proč mu všechno vychází a já tak trpím? Proč? Předtím jsem nikomu nikdy neublížila.

Obětovala jsem mu půl života a co z toho mám. Poradíš mi, co dál? Jak se zbavit těch myšlenek?
Mám strach, že to udělám znovu. Vím, že je špatné přát si něčí smrt. Mně se ale takové myšlenky neustále honí hlavou. Co s tím??

Halina

Milá Halino,
Tvůj příběh není tak ojedinělý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Na začátku stála Vaše velká láska. Pak se něco pokazilo. Nějaký kamínek se zaklíníl do soukolí a to začal skřípat. A přidávaly se další kamínky a Ty sis napřed zacpávala uši, abys ten skřípot neslyšela. Ale naše pocity se nedají do nekonečna skrývat. Nedokážeme mít stále zacpané uši. Ten skřípot drásá naše srdce. Ztrácí se harmonie, radost a pocit jakékoliv sounáležitosti.
Tvá situace to je tlaková síla před výbuchem. Spouštěcí jiskrou je ve tvém případě žárlivost. Síla výbuchu je násobená nenávistí,která je ve Tvém srdci. Když nenávidíme střádáme v sobě negativní energii. Ta nabírá sílu. Nenávist vždy provokuje agresivitu. To není příjemné pro naši duši. Cítíme obrovské napětí, stres, naše emoce se dostávají do bodu varu. A tak v nás uzrává myšlenka zbavit se těchto pocitů. A protože to neumíme, dojdeme k závěru, že se musíme zbavit toho, kdo ty naše strašné myšlenkové pochody a bolestné pocity nenávisti a ponížení v nás způsobuje. A máme tu jedinou možnost. Smrt. A zde buď přichází myšlenka na promyšlenou vraždu, a nebo vraždu z afektu, to když poslední, pověstná  kapka dopadne do naší číše negativních emocí. Přestáváme se ovládat. Před očima vidíme jen tmu, je tam jediná myšlenka. POMSTA, TREST, ZNIČENÍ , KONEC . Porušení zákona o zachování života, přináší bolest,trest a další zatížení naší karmy. Věř mi, že pokud znovu vstáhneš proti exmanželovi ruku, potrestáš opět nejvíc sama sebe. A to přece nechceš?

To všechno co Halino popisuješ, je velmi špatná cesta. Nejsme zde soudci. Naše ruka nemá právo takto trestat. NESMÍ. Neznáme totiž pozadí celého příběhu. Nevíme, jaké osudy v minulých životech jsme si prošli.

Nevíme, co jsme komu způsobili, a proč máme právě tímto způsobem trpět. Své myšlenky si máme hlídat.  Máme udělat všechno pro to, aby to neskončilo na tak ostré hraně. Máme si umět odpouštět. Nesmíme dopustit, aby v naší mysli  přetrvávala nenávist. Je hodně návodů, jak změnit tyto myšlenky. Měla bys začít co nejdříve.  Očišťovací rituály, modlitby, cvičení psychických mechanismů,(meditace), jóga, umění, (tanec hudba, zpěv, malování), tělesná aktivita, apod. To všechno mění naše vibrace. Nezůstávej sama s těmi myšlenkami.

Já v tobě vidím stále mnoho nenávisti a křivdy. Musíš napřed odpustit sama sobě. Pak bývalému manželovi, synovi a jak vidím, i někomu, kdo s tebou sdílel trest. Myslím vězení. Určitě víš, o čem a o kom píšu. Až to všechno zvládneš a pocítíš znovu klid,je třeba na sobě dál pracovat a umět zastavit myšlenky, které tě mají tendenci ovládat. To lze například správnou afirmací.

Návod na odpuštění najdeš na mých stránkách. Věřím, že mi jednou napíšeš, že jsi dokázala zahodit nenávist a že Tvé myšlenky jsou plné klidu a pochopení.
Ptáš se jestli Ti Bůh odpustí? Na to TI mohu odpovědět. Bůh odpustí každému kdo svého chování lituje, a kdo se ze všech sil snaží o nápravu. Ale úplně jistě to budeš vědět, až jednou pohlédneš spravedlnosti do tváře. Až projdeš sama údolím, do kterého ses snažila poslat svého exmanžela.
Pak to budeš vědět. Zatím máš pouhou naději, že když budeš upřímně prosit, tak Tvá duše dojde očištění. Svou nenávistí sis otevřela cestu samoty. Já vím, že moc toužíš vidět svá vnoučata, ale není ti to zatím umožněno. Ale věř mi, Halino, že v našem světě není málo zázraků.

Malá je pouze naše víra. Naše myšlenky se dají změnit. Musíme, ale chtít a to je slibný začátek.

Přeji Ti sluníčkové dny a hodně sil na své cestě k poznání lásky, klidu a harmonie.

S láskou  Kytička

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobrý Den

(Mario, 13. 11. 2014 20:59)

Dobrý den Paní Halino,
Dnes jsem si přečetl co se Vám stalo a budu se za Vás modlit.
Je my líto čím jste si musela projít a věřte že manžel se bude na věky smažit v pekle.
Přeji Vám at najdete sílu se z někým seznámit a štěstí at je to ten správný člověk!!!
Co se týče syna,pokud je to člověk co si zaslouží vůbec si říkat Váš syn určitě vše pochopy a pokud ne ,není čeho litovat.
Přeji hodně štěstí a pozitivní magie v životě!!

nenávist???

(Pavlína, 23. 12. 2008 19:27)

Dobrý den Halino, četla jsem vaše životní zkoušení. V9te, přeji Vám, aby jste odhodila nenávist a šla dál. Nadechla se nových možností, nové vůně s novou sílou, láskou a novotou plnou energie a toho dobrého. Píšu malinko z jiného soudku, ale také z mé obrovské lásky k manželovi jsem, nerada to slovo používám, ale asi je to tak, jsem ho začala nenávidět. DOufám, že to není taková velká nenávist, ale boj co s tím, když vás někdo likviduje, ponižuje a uráží jenom proto, aby jste měla celý život sklopenou hlavu a připadala si jako šedá myš. Možná ani to ne. Nevím, proč oni můžou. Spíš volbu máme všichni, ale měla bych se zeptat, kde se to v nich bere, že oni můžou. Víte, já teď bojuji také s nenávistí, ale ne tak, jak se to stalo vám. Já mu nemůžu přijít na jméno. Měla jsem sílu odejít, ale vymyslel lest, která mě přitáhla zpátky. Přitáhla, protože jsem manžela začala chránit, protože přeci jemu nikdo nesmí ublížit, i když jsem se s ním rozváděla. Opustila jsem svou novou cestu v životě a opět se vrátila do toho, co mě celý život ničilo, likvidovalo, vysávalo. A přesto jsem to udělala dobrovolně, i když jsem konečně měla sílu z toho odejít. A tak se vše vrátilo do těch soukolí s kamínky a skřípalo a netočilo se jak má. Na své druhé cestě, kterou jsem si mohla vybrat a být šťastná jsem prostě hodila spátečku. Je až neskutečně bolavé, co vše to přineslo. To mé štěstí na možné nové cestě si vzalo život. Můj anděl. Byl andělem v mém životě, díky kterému jsem dokázala mnoho, ale. Ale vládl mi manžel. Jak bolestné bylo zjištění, když jsem se dozvěděla, že manželovi vlastně nikdo neubližoval ani neublížil. Byl to sprostý plán, který se mu povedl. Ani se snad nestydí. Protože vše je přeci moje vina. Vše si naplánoval a vyšlo mu to. Držím Vám palečky, ať nikomu neublížíte. Věřte, že vše příjde vždy v pravou chvíli. Nikomu nepřejme ani nic zlého. Víte, ono si je to najde samo. V životě prosím zkuste žít. S nenávistí to jde těžko, proto zkustě bojovat sama za sebe. Vy máte volbu co uděláte, a co uděláte udělá další cestu ve vašem životě. Zkuste zvolit cestu nejmenšího zla. Lepší žádného zla. Jak se říká, zlo plodí zase zlo, bumerang se vrací a tak je to i v životě. Opravdu buďte silná, snažte se opustit nenávist a zkuste jít dál, i když to je někdy moc těžké. HODNĚ sil, víry, naděje a lásky.

Chtěla jsem zabít manžela

(Anna, 21. 9. 2008 22:37)

Halino, buďte ráda, že jste muže nezabila, asi by Vám byl vyměřen i delší trest a to za to nestojí, časem mi dáte za pravdu. Jestli Vám můžu z vlastní zkušenosti radit, NEMSTĚTE SE, a to zásadně nikdy,sama sobě byste ublížila a Vám by se to vrátilo i s úroky, pomsta náleží bohům. Víte, problém je v tom, že my lidé sebou po celý život vlečeme své myšlenky a vzpomínky a city a tak je lepší aby tohle všechno bylo spíše hezčí než naopak.Najděte si co nejčastěji chvilku zastavit se a myslet na něco hezkého, jděte na hezké divadlo a taky se dívejte jak úžasná je příroda v každém období a kolik síly musí třeba vynaložit borovice na skále, aby přežila.Z těchto malých pozitiv i dělejte den po dni mozaiku a za nějaký čas, zjistíte, že už jste někdo jiný . Já zažila opravdu velkou beznaděj, ale tohle byl můj způsob, jak to nevzdat a vyšel na 100 %.Držím palce a vím že to bude zase dobrý.

pro Vás

(Evelína, 20. 9. 2008 15:04)

Halinko, posílám Vám plno lásky, trpělivosti a radosti!
Myslím na Vás

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 11
Celkem: 3257349
Měsíc: 16197
Den: 665