Jdi na obsah Jdi na menu

ALTERNATIVNÍ, ŘÍZENÝ POROD – STIMULACE VĚDOMÍ, ŽENSKÁ SÍLA A INTUICE

ALTERNATIVNÍ,ŘÍZENÝ POROD – STIMULACE VĚDOMÍ, ŽENSKÁ SÍLA A  INTUICE

 

zena-ve-zlate-barve.jpgMoje drahá sluníčka, přeji Vám nádherné a voňavé, dubnové ráno. Jak jste si před pár měsíci mohli zde na stránkách přečíst, naše asistentka Monička přijala krásnou úlohu mateřství a začala se kromě duchovní práce, připravovat na nový a zcela nečekaný úkol. A tak mi dovolte podělit se s Vámi o zkušenosti s řízeným porodem, který především stimulací podvědomí přechází v krásný a nezapomenutelný prožitek.

 

S miminkem jsme po celou dobu těhotenství komunikovali a kromě lásky, kterou od nás dostávalo, bylo důležité ujištění, že je všechno v pořádku, a že se celá rodina, moc těšíme na nového človíčka  Již od prvních týdnů jsme věděli, že k nám přijde holčička. Bylo nám sděleno, že do naší rodiny vstoupí dvě ženské duše, které v minulých životech byly sestry a které se velmi  mají rády. V této inkarnaci si ale vybraly každá jinou maminku, aby nebyly k sobě tak připoutané. Všechno jsme správně pochopili v okamžiku, kdy si Moniččina starší sestra udělala těhotenský test a rázem jsme věděli odkud přijde druhá holčička.Hned na začátku si holčičky také vybraly svá jména NATÁLKA A SOFINKA. 

 

I když víme, že čas je jen pouhou iluzí,velmi rychle uběhl a nastal okamžik, kdy miminko toužilo spatřit náš svět a začalo to dávat patřičně najevo. Právě jsem se vracela z Thajska, když mi Monička zavolala, že je v nemocnici. Jelikož se začínala otevírat, dostala infuzi, byl večer 3.2. 2014 a lékařům se podařilo začínající porod zastavit. Jinak by děťátko přišlo na svět 4.2.2014. Holčička byla podle ultrazvuku drobounká, tak se lékaři snažili její pobyt v lůně matky prodloužit.To se sice podařilo, ale né na dlouho.

 

monca-tehu1.jpgMoničku propustili na pár dnů z nemocice, ale večer 12.2.už nám bylo jasné, že miminko chce být opravdu s námi. Na okamžik porodu jsme se připravovali už několik týdnů. Namíchaný denní koktejl z bylinek, průprava cvičením a především afirmace. Do podvědomí jsme ukládali věty, které připravovaly budoucí maminku na její velký a slavnostní den. Porod jsme plánovali alternativním způsobem – tedy bez zásahu jakékoliv chemie a v podstatě jsme volili naprosto přirozenou cestu, kterou si každý nový človíček, toužící po pozemské inkarnaci,  musí projít.

 

 

Na druhou stranu jsme vše chtěli mít v naprostém bezpečí, a tak jsme si vybrali místo porodu - porodnici, ale s požadavkem, že budeme na předporodním pokoji mít klid a prostor k duchovnímu řízení porodu a pokud si neřekneme, nikdo nám do našeho soukromí nebude zasahovat.A protože už s budoucími maminkami pracuji hodně let, mohu se s Vámi podělit o cenné zkušenosti. Maminky popisují své porody různě, záleží na tom, jak probíhal a také jak maminky tuto jedinečnou událost vnímají. Porod proto může mít hodně podob. A tak maminky říkají o svém porodu, že byl:  bleskový, rychlý, lehký, nebo hrozný, pomalý, těžký, komplikovaný, rizikový, přes téměř bezbolestný, až po traumatizující a nebo naopak krásný a úžasný.

My jsme do podvědomí ukládali, větu, že porod bude RYCHLÝ, KRÁSNÝ A POHODOVÝ. O pomoc jsme prosily Archanděla Gabriela a také ostatní anděly, kteří nám ochotně pomáhali. První tak trochu nesmělé, nicméně pravidelné děložní stahy nám naznačily, že okamžik zrození je zde. Nejprve jsme na přípravnou fázi porodu byly tři. Monička, její těhotná sestra Péťa a Já. Ženský rodinný kruh jsme posilovaly vědomím, že spojíme svou ženskou sílu a přivedeme novou ženu do našeho kruhu. Masáže bylinkovými esencemi zesilovaly kontrakce, ale zároveň uklidňovaly maminku i děťátko. Po odtečení plodové vody, jsme se za nějaký čas v klidu přemístily do porodnice a se zdravotním personálem si jasně stanovily pravidla. V předporodním pokoji jsme si zapálily svíčky, aroma lampou jsme provoněly pokoj a při každém stahu dělohy, jsme s Moničkou zpívaly.

Do samotného konce porodu zbývala 1 hodina a 27 minut.

monca-porod.jpg

 

 

 

Zpěv odváděl pozornost od bolestí a zároveň vytvářel klidnou atmosféru pro miminko. Velkým nepřítelem každého porodu je strach. Při zpěvu se lépe okysličuje organismus, zpěv odvádí pozornost od strachu. To už věděli například Husité, když zpívali své písně před bitvou. My jsme zpěvu využili k uklidnění a k načerpání energie.  Pokud cítíme strach, všechno v našem těle se napne, sevře a ztuhne. V napětí jsou při pocitu strachu svaly , tkáně i vnitřní orgány. Dítě přebírá strach ze své matky a tím spotřebovává více kyslíku, protože pocit strachu nás okrádá o tolik potřebnou energii. Děloha dokáže pracovat jako silný sval, ale pokud je  v napětí, nepracuje tak, jak by mohla, porodní cesty jsou staženy a dítě se musí pracně a to doslova dobývat ven. 

 

A tak se Monička vědomě, jako matka napojovala na své děťátko a po celou dobu porodu na něj mluvila, uklidňovala ho a povzbuzovala. Během bolestí, které se zesilovaly, jsme maminku masírovaly teplou sprchou a mezi tím musela cvičit určité pozice, které urychlovaly posun děťátka porodními cestami. Aby správně zarotovala hlavička, bylo důležité v určité pozici pánve uvolnit porodní cestyTyto silnější bolesti trvaly přibližně hodinu. Za každou bolest jsme děkovaly, protože to je snaha těla, pomoci děťátku. Za každou silnou kontrakci jsme děkovali jako za velké požehnání. Po celou dobu jsme opakovaly nejrůznější vhodné afirmace a stimulovali tak podvědomí.Například: MÉ PORODNÍ CESTY JSOU ÚŽASNĚ PRUŽNÉ, VŠE JE V POŘÁDKU. CÍTÍM SE SKVĚLE, MÁM DOSTATEK SÍLY A JSEM PŘIPRAVENA PORODIT MIMINKO. JSEM SKVĚLÁ MATKA,  MOJE DÍTĚ I JÁ MÁME HODNĚ SÍLY. Když jsem odešla na tolaletu, potkala jsem se i s jinými maminkami, které si od bolestí ulevovaly nadávkami, nebo sebelítostí. Bylo mi v tu chvíli moc líto, že o afirmacích a jejich síle, ještě tolik lidiček vůbec nic neví.

 

Cvičení na balonu, afirmace, masáže, aromaterapie, a speciální cviky na rotaci hlavičky porod velmi znatelně urychlily, od půlnoci byl už přítomen i budoucí tatínek, nechali jsme volný prostor kontaktu s děťátkem také jemu, aby vztah mezi otcem a dítětem byl nastartován hned v prvopočátku. Žádné komplikace jsme si nepřipouštěli, nicméně fakt, že lékař byl ve vedlejší místnosti nás všechny uklidňoval. Nedovolili jsme žádné chemické zásahy, například oxytocin, protože:

 

Děložní stahy vyvolávané umělým oxytocinem jsou jiné, než stahy stimulované přírodním oxytocinem – snad proto, že oxitocin je dodáván do těla kontinuálně skrz infuzi, zatímco přírodní oxytocin je uvolňován v pulzacích. Oxitocinem vyvolané kontrakce jsou delší, silnější a častější než přirozené kontrakce. To může způsobit dítěti značný stres, protože nemá dostatek času na zotavení se ze sníženého průtoku krve, který nastává, když je placenta stlačována při kontrakci. Čistým efektem je, že plod je deprimován nedostatkem krve a kyslíku, což může vést k abnormální srdeční frekvenci a tísni plodu.

 

Celý tento proces s bolestmi trval přesně hodinu. Za tuto dobu Moničku na naše požádání prohlédla ženská sestra, jinak nám nikdo nezasahoval do naší práce.Když začaly tlaky a viděli jsme, že porod už pokročil, zavolali jsme sestru, která byla velmi překvapena stavem porodu. Bylo na čase přejít k další fázi vlastního porodu a na hodinách byla jedna hodina po půlnoci.

 

p1050615.jpgV jednu hodinu a dvacet sedm minut, se narodila NATÁLKA. Přišla na svět za hodinu a dvaceti sedum minut, od začátku znatelných porodních bolestí. Hned po narození krásně dýchala, rozkřičela se, aby všichni věděli, že je tu s námi. Byla krásně růžová, prokrvená a dostala nejvyšší Apgar skóre. Nejvíce šťastná byla maminka,která neměla ani nastřiženou hráz, rodila bez zásahu chemie, vše proběhlo přirozeným způsobem, protože si uvědomovala, že porod je přirozený děj. Jelikož porod trval velmi krátce, maminka byla také velmi rychle zotavená. Krásně se jí spustila po pár hodinách laktace a miminko, které se mělo čile k světu, mělo také hned dostatečnou výživu.

 

NATÁLKA

 

naty-vitani.jpg

NATÁLKA - MOUDRÝ POHLED DUHOVÝCH DĚTÍ

 

naty-34.jpg

 

naty-v-lehatku-i.jpg

 

 Kdyby lékaři nezastavili první začínající porod, narodila by se Natálka 4.2.2014. součet čísel dává  životní číslo 4. Číslo dne by tedy byla čtyřka. U skutečného data narození součet čísel 1+3 dává také čtyřku.

Co se týká životního čísla, skutečné datum narození je 13.2. 2014. - opět součet čísel dává 4. V numerologii učím své studenty, že datum narození člověk dostává dle určitých principů si je vybírá. Natálka mi tuto informaci krásně potvrdila a všichni věříme, že Sofinka k nám příjde stejně krásným a pohodovým porodem.

 

 

linka-A.gif

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nechť je jim všechen vesmír nakloněn!

(camperses, 8. 4. 2014 6:53)

Přeji Moničce a Natálce plno síly a radosti, které spolu budou zažívat! Obě si prožily neobyčejný porod a tím i jejich první setkání, je úžasné, že jsi je mohla takto podporovat Kytičko :-*

Blahoželanie

(Erika, 3. 4. 2014 21:15)

Natálka je veľmi krásna,ale hlavne zdravá že je.Nech celý život je šťastná iba a každá prekážka a nešťastie nech sa jej zďaleka vyhýba.Veď ten,kto dlhé roky čakal s nádejou na tento krásny a šťastný deň,zrazu pochopí,že dieťa je BOŽÍ DAR preň. Celú šťastnú rodinku a babičku zo srdca objímame. Erika s rodinou.

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 10
Celkem: 3247020
Měsíc: 17176
Den: 892