Jdi na obsah Jdi na menu

NÁVRAT Z CHORVATSKA 2009

14. 7. 2009

ObrazekNávrat Chorvatsko 2009

Moje drahé sluníčka

Tak moc jsem se do Chorvatska těšila,že jsem nepřestala věřit, že nám počasí navzdory všem předpovědím a prognózám vyjde.

Odjížděli jsme v dešti a chladnu a když jsem Vás viděla v autobuse v bundách a kalhotách, tak to zprvu vypadalo,že jedeme někde za sněhem na hory a né za sluníčkem.Museli jsme se zahřívat různě, někteří čajem, jiní (napřiklad pan Kytička) Vám všem povinně naordinoval pravou valašskou švestkovou medicínu, to proto abychom nepřijeli do Chorvatska s rýmou a kašlem.Když jsem v noci v autobuse usnula, viděla jsem krásně blankytně modré nebe a hned mi bylo jasné, že mraky ustoupí a sluníčko bude krásně svítit.

Cesta uběhla rychle a v osm hodin ráno už jsme dýchali čistý přímořský vzduch, i když obloha příliš laskavě nevypadala. Mraky se ale do večera začaly ztrácet a když jsme večer vyšli na společnou procházku, už vysvitlo tolik očekávané sluníčko. Když jsme se probudili druhý den, tak krásně svítilo a my jsme si ráno zacvičili jógu, zatancovali orientální tance a pak jsme rychle spěchali na pláž, zkusit koupání, i když trošinku studenější.

A sluníčko už nás po zbytek dovolené neopustilo !!!!!!!

Ani na lodi, když jsme se společně plavili na moři, tak mraky nevydržely dlouho na obloze. I když se párkrát zablýsklo a zlověstně zahřmělo, za chvilku bylo nebe zase jako vymalované. Bouřka na moři je zážitek, který opravdu každý neprožije a já ještě teď cítím zvláštní pokoru k té okouzlující nádherné  přírodě kolem nás.V prvním  turnuse jsme sledovali zprávy od nás z domova o velké vodě a záplavách a moc jsme prosili, aby se všechno uklidnilo a přestalo pršet.Prosil každý z nás při meditaci pozdě večer, na břehu moře, kde panoval posvátný klid a šumění a hlazení vln, bylo jako pohlazení našich dušiček.

Ráno jsme cvičili jógu na pláži a poslouchali štěbetání ptáčků a smích racků. Byla to krásná živá relaxační muzika a my jsme si vychutnávali každé nadechnutí a radost z pohybu. Pak jsme se nasnídali a na programu byly orientální tance. Zažili jsme spoustu legrace a také radost ze společného pohybu při podmanivé hudbě orientu.

Skladba Beruška – na zahřátí a na závěr se Vám líbila a Váš smích a radost, byl pro mě velkou odměnou – protože právě o to tu šlo.

Také jsem Vám nabídla foto v orientálním kostýmu, aby jste měli krásnou památku. V druhém turnusu už k tomu nedošlo, tak děvčata, určitě příště budeme znovu fotit.

Když jsme se loučili a Vy jste odjížděli domů, tak to bylo moc smutné, ale slíbili jsme si, že příští rok, určitě zase společně pojedeme. Využili jste možností výletů a poznali jste mnoho zajímavých míst. Večerní město Pag, to je vzpomínka, která je věčná a zůstane navždy v našich srdcích.

V Chorvatsku vznikla letos, stejně jako loni krásná přátelství mezi lidmi, kteří jsou naladěni na stejnou vlnu. Vyměnili jste si email.adresy, a Vaše přátelství, která se narodila na břehu moře, už Vám zůstanou .

Druhý turnus byl trochu divočejší, protože přijeli šamani a ještě další muži, takže mužská energie rozproudila krev i při cvičení jógy i při orientálních tancích.

Naše noční tancování orientálních tanců v moři  za zvuku šamanských bubnů bylo jaksi neplánované, leč velmi vydařilé. Tak, jak jsme se odvázali a tancovali, to opravdu předčilo naše očekávání. Bylo jasné, že šamanské bubny musí být i na výletě lodí, který jsme měli v plánu.

Takže na plavbu kromě plavek jsme přibalili orientální šátky a sukýnky a místo racků se z naší lodi ozývalo bubnování a cinkání penízků na našich kostýmech. V přístavu z toho byli ostatní přítomní Chorvati trochu mimo, ale nám to nevadilo a hezky jsme jim zamávali. Tvářili se poněkud rozpačitě, asi tam nevidí každý den rozjařené orientální tanečnice a šamany, kteří se radují ze života.

Pro nás bylo důležité, že jsme se krásně bavili a že se naše vystoupení líbilo kapitánovi, který si také zabubnoval a pozval nás příští rok opět na výlet lodí.

Bylo to moc krásné a já věřím, že jste si odpočinuli a nabrali nové síly. Tentokrát hodně děvčat vzalo své partnery a tak jste se i potápěli do docela slušných hlubin.Moc mně potěšilo, že i mužům se dovolená líbila a tak jsme si slíbili :"Zase za rok na Pagu!" Děkuji za krásné mušličky a suvenýry z moře. Poprvé jsem měla na svém krku docela velkou chobotnici, která se stala úlovkem, a bohužel se nám nepodařilo přesvědčit kapitána, aby jí pustil zpět do moře. Její chapadla mně pohladila a i když to byl velký zážitek pro člověka, kterému vadí trochu velký brouček, bylo mi trochu smutno z jejího osudu. Ale kapitán nám to vysvětlil. To je život. Oni jsou rybáři a tito tvorové jsou jejich obživa. My jsme suchozemci a nemůžeme to chápat.

Na konci turnusu jsme zasvěcovali do energie Miguraj, všechny stupně a protože Pag je místem zvláštních energií, bylo i toto zasvěcení plné duchovních zážitků a překvapení.

Ještě jednou Vás všechny moc objímám a těším se na Vás na dalším setkání. Všechny Vás mám ráda trochu jsem smutná, že budeme čekat další rok. Ale čas plyne rychleji a příjde den, kdy opět nastoupíme do autobusu a vyrazíme společně za dobrodružstvím.

Prosím všechny, kdo fotili, o zaslání foteček ať můžeme postupně přidávat vydařené snímky.

S láskou Kytička

pár foteček,které nám připomenou naše krásné chvíle u moře

Obrazek

Obrazek

Oblíbené orientální tance

 

Obrazek

Obrazek

  Chvilka času na hru

Obrazek

 

 

                    Opalování a koupání – prostě krása

 

Obrazek

  Poznávací výlet

Obrazek 

Náš milý kapitán – úžasný zpěvák i bavič – Dalmatinec jak má být

 

Obrazek

  Tuto hvězdici jsme vrátili zpět do moře – tam je její domov

 

Obrazek

 Chorvatsku kromě stromů očividně rozkvetly i některé z Vás 

Obrazek

 

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pozdrav pro všechny

(Ivanka, 4. 8. 2009 17:23)

Milá Kytičko,
moc děkuji za krásnou dovolenou. Byla jsem v I. turnusu a tímto chci pozdravit
všechny skvělé lidičky.
Taky zdravím pana Kytičku a Standu. Bylo mi s Váma moc krásně a příští rok
chci jet zase.
Měj se krásně a ještě jednou děkuji. Zdraví Ivana

vsetkym dobrym ludom z 2. turnusu :)

(Jaja, 17. 7. 2009 15:30)

Ahojte,
dakujem vsetkym, ktorych som mohla spoznat v druhom turnuse v Chorvatsku. Veru, vobec sme sa nenudili a bolo uzasne.
Ste vsetci pre mna velkou inspiraciou a dufam, ze sa este spolu na nejakej akcii stretneme.

Zdravíme všechny " Pagáče"

(Lída a Lidka, 17. 7. 2009 10:06)

zvláště ty z našeho II.turnusu. Každý den byl jiný. Jeden den jsme byli nabiti energií,dováděli,druhý den jsme rozjímali, někteří dobývali vrcholky okolních kopců. A tak to má být. Souhlasím,že poděkování si zaslouží CK Valaška včetně kuchařinek Milenky,Lidušky a delegáta Radka.A když nám k tomu Staník zazpíval, že nám postaví schody do nebe...

Poděkování

(Eva Jarošová, 16. 7. 2009 21:32)

Zdravím Kytičku a všechny účastníky zájezdu z I. turnusu. Chtěla bych Vám všem krásným dušičkám poděkovat za sebe a moje děti. Bylo nám s vámi moc hezky. Připravili jste nám dovolenou plnou lásky a pohůdky. Každý den vzpomínáme :-). Děkujeme Evička, Anetka, Amálka a Vašík.

Pro Verču

(Kytička, 16. 7. 2009 21:25)

Verčo, (i když vážně pochybuji,že je to Tvé jméno.Tvůj komentář byl smazán. V Chorvatsku byla pouze jedna Verča a s tou jsem v kontaktu, je to kamarádka. Měla bys vědět, že lhaní hodně zatěžuje naši karmu. Zvláště takové lhaní ze zlé vůle, aby jsi někoho poškodila. Pro mně je jednoduché to smazat.
Napsala jsi slovo katastrofa - mělo vystihnout naši dovolenou - ale spíše je to odraz Tvé duše. Je mi tě upřímně líto, a ze srdce Ti přeji jen to nejlepší.

Zůstali jste v našem srdíčku

(Světluška a Šaman, 16. 7. 2009 10:53)

Milá Kytičko a všechna sluníčka z II.turnusu moc vám všem děkujeme za nádherné chvíle strávené ve vaší společnosti, naplněné láskou a přátelstvím. Byla to naše první nezapomenutelná dovolená u moře a ještě dlouho budeme čerpat z krásných zážitků. Velké díky patří i CK Valaška za přímo luxusní a vzornou péči, paním kuchařkám za výborné jídlo jako od maminky ( i skvělý dort) a delegátovi Radkovi za příjemnou společnost na všech výletech, kterých jsme se zůčastnili. Už se těšíme na příští rok a opět budou šamanské bubny a i něco víc. Mějte se všichni moc krásně a těšíme se na další setkání. Máme spoustu fotek a na všechny z vás nemáme adresu, takže pokud chcete nějaké fotky poslat napište si na radkahubenakova@seznam.cz.
Krásné léto a sluníčkové dny :)

A zase za rok

(Maruška, 16. 7. 2009 7:37)

se sejdem, my už se totiž nikdy nerozejdem, jsme spolu stále, dušičky si povídají i bez našich těl a nejúžasnější je, že s někým jsem ani nemusela mluvit, stačilo jen se dívat a dívat a dívat...
Kytičkova "meducína" neměla chybu, mohu jako Západočeška posoudit, jsem znalec "Vlčnovské meducíny" a to jistojistě pochopíte, že mám k tomu absolutní právo.
Líbám a objímám všechny 1.turnusáčky a moc vzpomínám

šťastný návrat

(Mona81, 15. 7. 2009 22:02)

milá kytičko. Jsem moc ráda, že se vám všem dovolená v Chorvatsku líbila. Hlavně jsem šťastná (a to nejsem určitě sama), že už zase budeme moct číst tvoje řádky...moc jsi nám tu chyběla.

Poděkování

(Květa, 15. 7. 2009 13:39)

Naše malá, nejmilejší Kytičko a všechny úžasné dušičky z I. turnusu. Byla to nejkrásnější dovolená v mém životě, bylo to jako bychom se předem domluvili a tam se všichni opět našli. Zase se mi stahuje v krku, zavřu oči a všechny Vás opět vidím a je mi pěkně. Těším se na všechna další setkání, na příští rok v Chorvatsku, zdravím "pana Kytičku", Standu, Moničku, Marušku, Ivanku, Zuzanku, Danušku, Jarušku, Aničku, babičku Svatěnku, všichni se mi tu nevejdete. Mějte se všichni moc krásně, narok se těším na Pag..............Pápá všechny mám moc ráda

Poděkování

(Mirka, 15. 7. 2009 10:30)

Milá Kytičko a všichni ostatní andílci z II.turnusu.
Děkuji vám všem za krásné chvíle, nová přátelství, bolavé svaly jak od cvičení, tak hlavně od smíchu, za pohlazení při Tvém zpívání i Tvých dětí-Monči i Staníka, při kterých mi srdíčko slastně poťukovalo i za chvíle smutku při loučení...
Od spousty z vás jsem si nezvzala adresu a jsem moc ráda, pokud vám můžu tímto způsobem poděkovat.
Ahoj za rok a nebo dřív :o)

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 4
Celkem: 3246970
Měsíc: 17166
Den: 868